Ne yapacağımı bilemiyorum!

ama bu konuda başkalarının ne düşüneceğine göre hareket etmen çok anlamsız
4 yıllık bölüm yazsan bile bu sefer de o mantığa göre bazıları kazana kazana bu bölümü kazandı der

hepinize çok teşekkür ederim. ben şu 2 yıllık meselesını bıraz daha açıklayayım size. benim össye 4. girişim. bazı sebeplerden dolayı çalışamadım olmadı veya 4 yıllıgı ucundan kaçırdım. 2007de 2 yıllık oldu işletme bölümü ama gitmedim dogrusu gidemedım. yanı diyecegım şu 2 yıllığı en başta da okuyabılırdım ama istemedım malesef. yani şimdi 2 yıllık yazsam geçmiş 4 seneme yazık olacak anlatabiliyormuyum! o yüzden değecek bişeyler olsun,4 yıllık olsun, tabıkı çevrenın de etkısı var. 4 sene oldu kafa basmıyomu diyodur millet. bu sende 2 yıllık yazarsam sonunda 2 yılıgı tutturabildi dyeceler. umarım benı anlamışsınızdır canlarım ...

geçmiş 4 yılını düşünmenin manası yo canım.. bugünün şartlarına göre yaşamalı ve kaç yıllık olursa olsun bir yüksekokul diploması almalısın...

artık unıv mezunu olmak o kadarda onemlı degıl onemlı olan ıs yapabılmek.orn ben kamu yonetımı 4 yıllık 2 yıllık tıbbı sekreterelık mezunuyum suan ne ısmı yapıyorum solıyım bayan kuaforlugu cunkı ondan para kazanabılıyorum.burda bı abla var kendısı ıs yerlerıne ev yemegı verıyo ve paraysa para.ünıv.mezunu olmak ıtıbar getırmıyor guzelın senın aldıgın terbıye ve gorgun senı bellı bı makama getırıyo.artık para kazanabılmek kendı ayakların ustunde durabılmek onemlı.ıkı yıllıgı hıc tercıh bıle etme ve dort yıllıkda adam gıbı bı bolumse zaman emek ayır.bunlar dusunceden ıbaret hayat senın kolay gelsın..

şimdi milletin ne diycenin pek bir önemi yok canım önemli olan senin kafanın içinde neler var başkalarına göre yaşama kesinlikle daha yolun başındasın o başkaları millet dediğin insanlar yarın bir gün senin karnını doyurup mutluluğunu sağlamıycak boşver onları toptaaannn
ister iki yıllık ister 4 yıllık önemli olan senin kendini geliştirmen donanımını arttırman olmayınca olmuyor yani nice 4 yıllık okul mezunları işsiz güçsüz nice lise mezununun işi gücü var severek yaptıkları işler var geçmiş zamanada kayıp diye bakma her geçen zaman bizler için birer tecrübe öyle bakarsan daha huzurlu olursun yoksa hepimizin hataları var
bende mesela keşke okumasaydım diyorum lise biter bitmez işe girip çalışsaydım diyorum okudumda noldu diyorum bilmem anlatabildimmi , canını sıkma canım hakkında hayırlısı neyse o olsun

matruska canımmmm nerdesin sana puanları göndericem canımcım bak incele
bu puana güzel yerler geliyor 4 yıllık
birde dersaneye gidip tercihler konusunda fikir alırsan çok güzel olur canım ben listeyi sana gönderiyorum canım hakkına hayırlısı olsun
a.s.

canım geldimmmmm gündüzleri çalışıyorum. kk ya akşam vakit ayırabiliyorum. senı ekledim güzel yerleri ben de görmek istiyorum :) öpüyorum kocaman ....

canim 4 yil ara verip gene de 2 yillik bile kazanabiliyorsan oku.

universiteye gitmek insana sadece derslere girme imkani vermez. oyle bir yerdir ki ister 4 yil ister 2 yil sana oyle sey katar ki inanamazsin. o yuzdne 2 yil bile olsa guzel bir yerde universiteye git. izmir'i tavsiye ederim.

ayrica benim cok arkadasim 2 yildan 4 yilliga gecti. sen istedikten ve 4 sene sonra kazandiktan sonra merak etme onu da basarirsin. calismak her zaman var. en kotu 2 sene kaybedersin. ama cv'nde hem 2 yillik hem de 4 senelik calisma tacruben olunca inan bana daha kolay is bulursun lise mezunlarina gore.

bence kesinlikle dusun derim.

haklısınız... bugün biraz daha iyiyim; tercih yaptım, hepsi de 4 yıllık. çankırı da sosyoloji bölümü yeni açılmış, rehber hocam bir ihtimal dedi ve ilk sıraya yazdık. 2. ve 3. sıraya da bulundugum şehirde(süleyman demırel üni.) arkeoloji bölümünü yazdım %90 girme ihtimalim var puanım tutuyor. ama ben hep sosyoloji istemiştim inşallah birinden biri olacak.bana dua edin hepinize tşk edıyorum tavsiyeleriniz için....mcxxx

Sana bir tavsiyede bulumacağım..

Sırf üniversite okumak için üniversite okuma. Gerekiyorsa bir daha sınava gir.. Kapasitem yok şuankiden daha yüksek alamıyorum dersen ozaman seçim sana kalmış. Ama üniversiteyi bitirdiğinde de sonra ben okudum bana iş yok mu diye düşünme. Adam akıllı bir bölümü ve üniversiteyi bitiremedikten sonra torpilin olsada çok zor şuan bir iş bulman. Geleceğine yönelik bu kadar önemli bir kararı verirken bir daha düşün. Mezun olduğu bölüm ve okul ilerdeki sosyel statünü belirleyecek bunuda unutma.

Hayırlısı olsun hakkında.. Başarılar..

bencede mutlaka git en önemlisi içinde kalmaz yaşamak istediğimiz şeyleri korkmadan yaşayabilmeliyiz hayat çok kısa :delphin:

istediğim oldu kızlar, süleyman demırel üniversitesi fen edebiyat fakültesi arkeoloji bölümündeyim. bölümümden memnunum,hepinizin dualarıyla oldu,cok teşekkür ederim.allah herkesin gönlüne göre versin..

nekadar güzel ya çok mutlu oldum adına darısı basıma:gitme:
nasıl calıstın canım dersaneye gittinmi?

ıspartalı biri olarak size tavsiyem kesinlikle okumanız yaşadığınız şehirdeki imkanların kısıtlı olması vasıflı üni.mezunu bile elemanlara verilen maaşların azlığını tahmin edebiliyorum siz her zaman iş bulursunuz ama okumak apayrı bişey kolunuzda en azından okuyarak bi altın bileziğiniz olur allah en doğru kararı verdirsin size

Back
X