ne yapacağımı bilmiyorum kafam karmakarışık

Zaten genelde bu şekilde insana evlilik baskısı yapanların büyük çoğunluğu kendi evliliginde sorun yaşayanlardan oluşuyor. Bu yaşıma kadar kendi evliliği iyi olup da evlilik baskısı yapan bir kişi dahi görmedim. Ya da kendi evliliği iyi olup da aman görünüşüne bakma ne yapacaksın görünüşünü diyen bir kişi dahi görmedim. Evlilik baskısı yapanların ya da bu tarz görünüşe niye bakıyorsun diyenlerin istisnasız hepsi kendi evliliklerinden memnun değillerdi.
eşinden cok sikayetci. severek evlenmis. Ama gercekten cok güclü bir kadın. Her seyi o cekip ceviriyor. Esinin ciddi problemleri var. Büyük konusmayayım eğer esim öyle olsaydı kesinlikle bosanırdım cocuk mevzusuna bakmadan. Cünkü esi kendisinden habersiz paralarını yiyor. Yalan söylüyor. Ve bu 3 4 ayda bir oluyor. Para da az buz değil ciddi meblağlar. Kadın kendi kredi altında esi de serbest calısıyor. İş olursa paraları oluyor. Kendisi 30a kadar evlenmezdim sonrasında düsünürdüm diyordu simdi de sana kısmet cıktı demesi üzüyor beni. Onu da kırmak istemiyorum ama ne yapacağımı da sasırdım.

Sevgilinden ayrilma nedenin ciddiyse onu düşünme. Mesela benim bir arkadaşim tam 6 sene once teklifini geri çevirdiyi beyi hala izliyor heryerde. Artik yeter ileri bak desem de fayda etmiyor. Barişma şansi varsa o ayri yoksa geçmişi kapat ve kimsenin o konuyu açmasina izin verme. Mesela o konulara girince biri o konuyu kapattim konuşmak istemiyorum. Hatirlamak istemiyorum dersen açilmaz. Kendi kafandan atmak tam senin iradene kalmiş birşey. Onun jestlerini cevapsiz birakmak yerine artik bunlarin fayda etmeyeceğini soyleye bilirsin ona. Etrafa gelince ablacim etrafin burnunu sokmadiği biryer var mi acaba? Emin ol evlensen de burunlarini sokacaklar. Ben 20 ay sonra dogal yolla ikizlere hamile kaldim. Ve tüm sulalede eşinde sorun vardi tup bebekle hamile kaldi denmiş yayilmiş oyle. Eşimde hiçbir sorun yok. O konunun yayilma nedeni de Allahin cezasi adetlerimiz gerdek gecesi ben vajinismus olduğum için ilişki tam olmadi ama yenge adli şahis kendisi akrabam olur kocasi herhalde yapamamiş diye laf çikarmiş. Ve çocuk da geç olunca tabi dedikodu aldi başini yurudu. Eşimle çok direndik gerdekde yalniz olalim diye kv o gece tuttu getirdi kadini artik o sinirle başladi gecem. Neyse yani bu bir ornek olsun. Elalemi taksan aklini kaybedersin. Hayat senin hayatin. Kimsenin hayatinda hükmü olamaz. Hayirli kismet herkesin karşisina 30na kadar çikmazki. Kotu evlilikler neden bu kadar çok saniyorsun? Bazilari 30na kadar evleneyim derken hayirli hayirsiz kimle oldu evlendirilmiş. Evde kaldin yaşin geçiyor diye diye gencecik kizlarimizin gençliyi heba oluyor. Mutlu olanlari Allah daim mutlu etsin. Yani sabret hayirlisini iste. Ben 27 yaşimda evlendim. O zamana kadar ilişkim olmadi ve hep hayalimdeki eşi Allahdam istedim. Hayalimdeki gibi birini nasib etti. Sabirla iste InsaAllah herşey guzel olacak
Ciddiydi evet. Olmaz artık.Ben de cok dua ediyorum. Lütfen bana da dua edin

İlk bakışta aşka inanmam ama baktığımda da bir çekim olacak yani; o yüzden fotoğrafını bile görmediğim adamla neden görüşeyim? Bence haklısınız görüşmek istememekte.

Ayrıca sizinki tamamen çevre baskısı sonucu oluşmuş bir evlenme isteği bence. Herkes evlendi, ben kaldım diye panik oldunuz belki, ondan bu özenme durumu. Ama inanın, iyi arkadaş olmadığınız biri ile asla mutlu olamazsınız. Hele hele “evlenmek istiyorum” diyerek evlilik yoluna girenle çok çok riskli bence. Adam karşısındaki kadını istemiyor ki, amacı evlenmek, ona uygun herhangi biri olur diyor.

eşinden cok sikayetci. severek evlenmis. Ama gercekten cok güclü bir kadın. Her seyi o cekip ceviriyor. Esinin ciddi problemleri var. Büyük konusmayayım eğer esim öyle olsaydı kesinlikle bosanırdım cocuk mevzusuna bakmadan. Cünkü esi kendisinden habersiz paralarını yiyor. Yalan söylüyor. Ve bu 3 4 ayda bir oluyor. Para da az buz değil ciddi meblağlar. Kadın kendi kredi altında esi de serbest calısıyor. İş olursa paraları oluyor. Kendisi 30a kadar evlenmezdim sonrasında düsünürdüm diyordu simdi de sana kısmet cıktı demesi üzüyor beni. Onu da kırmak istemiyorum ama ne yapacağımı da sasırdım.
Kadının güçlü veya güçsüz olmasına lafım yok ama dediğim gibi hayatım boyunca iyi ki eşimle evlenmisim diyen bir insanın evlilik baskısı yaptığına ya da görünüşe önem verme ya da sana Kısmet çıktı tarzında bir söylemine hiç denk gelmedim ve başkasının da denk geldiğini hiç duymadım. Ama tam tersine çok denk geldim. Benim de çevremde var böyleleri.
İlk etapta kirmayayin elbette ama sizi kirmalarina da musade etmeyin. İnsan bu kadar çevre baskısından sonra kendi düşüncelerini, doğrularını sorguluyor bocaliyor bir dönem. Bunda en büyük payı da çevremizdeki bu tarz insanlar oluşturuyor. Bence eğer bu kişilerle yakinsaniz açıkça kibar bir şekilde durumunuzu izah edin. Yani evliliği istiyorum ama sırf evlilik olsun diye değil. Eski ilişki defterini kapattım, bu şekilde bu konuyu gündemde tutmak beni rahatsız ediyor. Evleneceğim insanın dış görünüşü benim için önemli vs tarzında bir açıklayın. Baktınız hâlâ aynı devam ediyorlar size olan baskılarına vs bu kez net bir şekilde tavır alırsınız. Bu arada şuan bu konuyu bu kadar size dert ettiren şey bulunduğunuz ortam. Yakın zamanda ortam degisikligi yapma imkanınız var mı? Belki yeni bir çevre size iyi gelir..

Mahallede yaşını bayağı almış bir teyze ile tanıştım. Cumhuriyetle yaşım kızım ben der hep. 1923 lü yani. Tek yaşıyor. Zayıf. Aslında nasıl formunu koruduğunu meraktan sordum. Uzun yaşamanın sırrı ne dedim. Cevabi beni mest etti...

Adam görünümlü erkek müsveddelerinden hep uzak durarak dedi.

Sustum...

Kadının güçlü veya güçsüz olmasına lafım yok ama dediğim gibi hayatım boyunca iyi ki eşimle evlenmisim diyen bir insanın evlilik baskısı yaptığına ya da görünüşe önem verme ya da sana Kısmet çıktı tarzında bir söylemine hiç denk gelmedim ve başkasının da denk geldiğini hiç duymadım. Ama tam tersine çok denk geldim. Benim de çevremde var böyleleri.
İlk etapta kirmayayin elbette ama sizi kirmalarina da musade etmeyin. İnsan bu kadar çevre baskısından sonra kendi düşüncelerini, doğrularını sorguluyor bocaliyor bir dönem. Bunda en büyük payı da çevremizdeki bu tarz insanlar oluşturuyor. Bence eğer bu kişilerle yakinsaniz açıkça kibar bir şekilde durumunuzu izah edin. Yani evliliği istiyorum ama sırf evlilik olsun diye değil. Eski ilişki defterini kapattım, bu şekilde bu konuyu gündemde tutmak beni rahatsız ediyor. Evleneceğim insanın dış görünüşü benim için önemli vs tarzında bir açıklayın. Baktınız hâlâ aynı devam ediyorlar size olan baskılarına vs bu kez net bir şekilde tavır alırsınız. Bu arada şuan bu konuyu bu kadar size dert ettiren şey bulunduğunuz ortam. Yakın zamanda ortam degisikligi yapma imkanınız var mı? Belki yeni bir çevre size iyi gelir..
2 ay sonra tayin isteme sansım var evet. Düsüncem de var ayrıca bakalım belki isterim

Öncelikle arkadaşlarınızın hadlerini bilmeleri için tavır koyun. Size şöyle yap böyle yap deme hürriyetine sahip değiller. Evliliğe gelince yeni bir ilişkiye hazır değilmişsiniz. Tanışsanız bile yürümez bu daha da ilişkilere olumsuz bakmanıza neden olur. Bence şu tatilde bir yerlere gidin kafanızı dinleyin. Hazır olunca birilerini tanımaya çalışın. 29 yaş geç bir yaş değil.

Öncelikle arkadaşlarınızın hadlerini bilmeleri için tavır koyun. Size şöyle yap böyle yap deme hürriyetine sahip değiller. Evliliğe gelince yeni bir ilişkiye hazır değilmişsiniz. Tanışsanız bile yürümez bu daha da ilişkilere olumsuz bakmanıza neden olur. Bence şu tatilde bir yerlere gidin kafanızı dinleyin. Hazır olunca birilerini tanımaya çalışın. 29 yaş geç bir yaş değil.
Tesekkürler insallah su kafa karısıklığından kurtulurum

Merhaba arkadaslar. Çok doldum lütfen bana bir akıl verin. 29 yasında öğretmenlik yapan bir bayanım. 6 yıllık iliskimi ocak ayında sonlandırdım. Ara ara yazsa da ona geri dönmedim. Çünkü cok kırılmıstım. Onunla evlenmeyi cok istedik ama olacağı yoktu. Simdi asıl konuya geleyim. Doğuda yasıyorum. Bilirsiniz doğuda 29 yasında bekar bir bayana evlen baskısı sürekli oluyor. Bana da bu oluyor. Aynı kurumda calıstığım iki bayan arkadasım da evli. Çoluk cocuk sahibiler. Ve ister istemez ben de keske diyorum. Eski iliskimden de bahsettim az cok. Bastan beri de her ikisi sana uygun değil dediler bana. Eski sevgilim gecenlerde bana cicek yollamıstı neden kabul ettin dedi bir arkadas onunla tekrardan barısma falan diye konustu. Ki ciceği ben kabul etmedim. Okula direk göndermisti. Ben de okulda bıraktım zaten. Böyle olunca da kendimi iyice kötü hissettim. Yani biraz kendi hayatıma karısılmıs ve benim de buna izin verdiğimi düsündüm. Ayrıca diğer arkadas da son 1 haftadır iki kisiyle beni tanıstırmak istedi.35-36 yaslarında ikisi de. Ben fotograf isteyince de dıs görünüse bakma bence dedi. Acıkcası tanısmak istemedim ben de. Biraz bozulur gibi oldu ama sorun bu değil sorun benim. Eminim her ikisi de benim iyiliğimi istiyorlar. Ailemle problemlerim var. Onlar da kendi düzenimin olması icin uğrasıyorlar. Ama gelin görün ki o kadar evlenip coluk cocuk sahibi olma isteği olmasına rağmen kimseyle tanısma isteğim yok. Her bir gelinlik,nisanlık gördüğümde icim cız ediyor. Lütfen yadırgamayın kurduğum hayallerden kaynaklı herhalde bu durum da. Eski sevgilim geliyor aklıma böyle bir tanısma konusu acılınca. Hala da kendimi yeni bir iliskiye hazır hissetmiyor gibiyim. Etrafta da cok baskı var ailem tanıdıklar tarafından. Cok bunalmıs hissediyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Herkes evlenmek zorunda değil evet ben de öyle düsünüyorum. Ama yakın arkadaslarımın cocuklu fotograflarını görsem dahi cok üzülüyorum. Lütfen bana bir akıl verin.
Bence biraz kafanızı toplayıp kendinizle başbaşa kalın . Yanlış atılan hiç bir adımın geri dönüşü olmaz . Evliliği aceleye getirmeyin ,eski sevgilinizle olmayacağına kanaat getirdiyseniz geride adım atmayın . Bence duygusal düşünmeyin bu süreçte akıl ve mantığınızla hareket edin

Merhaba arkadaslar. Çok doldum lütfen bana bir akıl verin. 29 yasında öğretmenlik yapan bir bayanım. 6 yıllık iliskimi ocak ayında sonlandırdım. Ara ara yazsa da ona geri dönmedim. Çünkü cok kırılmıstım. Onunla evlenmeyi cok istedik ama olacağı yoktu. Simdi asıl konuya geleyim. Doğuda yasıyorum. Bilirsiniz doğuda 29 yasında bekar bir bayana evlen baskısı sürekli oluyor. Bana da bu oluyor. Aynı kurumda calıstığım iki bayan arkadasım da evli. Çoluk cocuk sahibiler. Ve ister istemez ben de keske diyorum. Eski iliskimden de bahsettim az cok. Bastan beri de her ikisi sana uygun değil dediler bana. Eski sevgilim gecenlerde bana cicek yollamıstı neden kabul ettin dedi bir arkadas onunla tekrardan barısma falan diye konustu. Ki ciceği ben kabul etmedim. Okula direk göndermisti. Ben de okulda bıraktım zaten. Böyle olunca da kendimi iyice kötü hissettim. Yani biraz kendi hayatıma karısılmıs ve benim de buna izin verdiğimi düsündüm. Ayrıca diğer arkadas da son 1 haftadır iki kisiyle beni tanıstırmak istedi.35-36 yaslarında ikisi de. Ben fotograf isteyince de dıs görünüse bakma bence dedi. Acıkcası tanısmak istemedim ben de. Biraz bozulur gibi oldu ama sorun bu değil sorun benim. Eminim her ikisi de benim iyiliğimi istiyorlar. Ailemle problemlerim var. Onlar da kendi düzenimin olması icin uğrasıyorlar. Ama gelin görün ki o kadar evlenip coluk cocuk sahibi olma isteği olmasına rağmen kimseyle tanısma isteğim yok. Her bir gelinlik,nisanlık gördüğümde icim cız ediyor. Lütfen yadırgamayın kurduğum hayallerden kaynaklı herhalde bu durum da. Eski sevgilim geliyor aklıma böyle bir tanısma konusu acılınca. Hala da kendimi yeni bir iliskiye hazır hissetmiyor gibiyim. Etrafta da cok baskı var ailem tanıdıklar tarafından. Cok bunalmıs hissediyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Herkes evlenmek zorunda değil evet ben de öyle düsünüyorum. Ama yakın arkadaslarımın cocuklu fotograflarını görsem dahi cok üzülüyorum. Lütfen bana bir akıl verin.
Aman evliliği aceleye getirmeyin. Sonra hiç toparlayamiyor insan

1. Evlenmiş olmak için evlenip başınızı geri dönülmez belâya sokmaktansa bekâr kalın.
(dalga geçmiyorum.)
2. 6 yıl flört çok uzun bir süre, ben şahsen 6 aydan uzun süre flört edipte evlenebilen tanımıyorum. İş uzayınca ve akrabalar karışınca işin boku çıkıyor, evlenme ihtimaliniz azalıyor.
6 ayda evlenemiyorsa atın gitsin, başkasına geçin. Şüreyi sınırlandırsaydınız 6 yılda 10 evlenme denemesi yapmış
olacaktınız. (Adam 6 yıl etinizden sütünüzden faydalamnış, çok dayanmışınız, belkide tek amacı sizden faydalanmaktı, evlilik bahaneydi, bilemeyiz)
3. Adayı kaçırmak istemiyorsanız arayı germeyin, tepesine çıkmayın. Kısaca sizin yanınızda kendini konforlu hissetsin, uzaklaşmaya çalışmasın.
4. Sizin ve onun akrabalar devreye girip ortalığı berbat etmeden önce evlenin.

Back
X