• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum yardım edin :(

Daha 19 yaşında evlilik düşünüyosun derdine ne düşmüş ya dur bakalım:)
Sevgilin seni olduğun gibi kabul etmiyosa çok zor
Yol yakınken gerçeklerle yüzleş bence

Selam canlarım ben forumda yeniyim.
Anlaşılmışdır ki bi erkek arkadaşım var ve onu çok seviyorum ama sorunlarla başım belada.
Öncelikle sevgilimle 6 aydır beraberiz ve bu zamana kadar kimseyle olmadığım kadar mutluyum onunla çok şey yaşadık her zaman yanımda oldu zor günler atlattık bu yaşımızda.
Herşey yolunda gitmiyor tabi ki. Sevgilimle siyasi görüşlerimiz ve hayat şartlarımız ailelerimiz çok farklı.
Ben ailem tarafından Atatürkçü cumhuriyetçi yetiştirildim kapalı bi aile değiliz. Sevgilimin ailesi ise siyasi konuda bize çok zıt sevgilimde öyle sonuçda daha 19 yaşındayız oda benim gibi ona anlatılanı biliyor ailesi ise çok kapalı görüşlü. İlişkimizin başında bu konular açılmamıştı taki annesi beni bir elbiseyle görene kadar elbise yeterince kapalıydı çünkü sevgilim kıskançtır ve özel birgün olduğu için giymiştim. O günden beri kapalı bi gelin istediklerini eğer evlenirsek kapanmak zorunda olduğumu Allah korkusu olmayan bir insanla çocuğunu evlendirmeyeceğini söylemiş. Erkek arkadaşımda evlenirsek kapanman gerek ben ailemden böyle gördüm vs demeye başladı kapanmak elbette kötü bişey değil ama yapamıcağım bi sözü vermek istemiyorum çünkü evlenince tutamazsam kötü şeyler olabilir. Annesi resmen beynine işliyor o böyle biri değil biliyorum ne yapıcam ben ya ondan ayrılmak istemiyorum çözmek istiyorum bunu ama istemediğim bi hayatıda yaşamak istemiyorum bunları ailem öğrenirse görüştürmek dahi istemez zaten :(

canım öncelikle seviyorsun ayrıl diyemem sana ama mantıklı düşünecek olursak tatlım aileler çok önemli evlilik konusunda ama daha 6 aylık birlikte olduğun insanlar evliliği düşünmen çokda doğru değil tatlım ve seni kısıtlaması senin hayatına daha şimdiden müdahele etmesi bence hiç de hafife alınacak bir durum değil sen onu seni sevdiği için kıskanıyor kısıtlıyor diye düşünüyorsun belkide göremiyorsun ama dışarıdan bakınca gerçekten ileride çok sorun olucak gibi duruyor ayrıca o nedemek öyle ya içinde Allah korkusu falan ne yani şimdi biz açıklarda Allah korkusu yokmu yani kapalı olmadığımız için bu nasıl bir zihniyettir yaaa herkesin vardır görüşleri saygı duymak gerekir ama bu kadarda olmaz yani ailesi çok baskıcı ve emin ol canım çocuklarının hayatını yönlendiriyor ve seni daha evli değilken yadırgıyor ileride daha çok sorun olucak buna gerçekten emin olabilirsin tatlım ve bence erkek arkadaşınla bu durumu açık açık konuş ve açık yürekli ol ayrlığı göze almalısın canım çünkü kısıtlı bir hayat istemediğin bir hayat geçmez inan bana daha küçüksün ve hayatı yaşayacak en güzel yaşlarındasın önüne daha kimler kimler çıkıcak senin tatlım bence buna mecbur değilsin sevgi bazen yetmiyor ve emin ol bi süre sonra sanada katlanılmaz gelicek bu durum bence açık açık konuş değilse daha çok bağlanıp da işler kötüye gitmesin:(

Bizde Atatürkçü Cumhuriyetçi bir aileyizdir ama annem kapalıdır...
Sınırlandırmayalım lütfen....:ssz:
Her neyse daha 19 yaşındaymışsınız bence şimdiden bunları dert etmeyin...
Herkesin görüşüde aynı olacak diyede bi kaide yoktur.
Seni gerçekten seven olduğun gibi kabul eder zaten.

Henüz 19 yaşındasın ve sevgilinin kıskançlık yapıp giyimine müdahale etmesine bile izin vermemelisin.
Değil başını örtmen konusunda baskı yapmalarına.
Kesinlikle taviz verme.
Sevgilin seni olduğun gibi kabul etsin, siyasi görüşü de farklıysa kendine kalsın sana empoze etmeye çalışmasın.
Annesinin sözünden çıkmayan biriyle de ilerisini iyi ölçmen tartman lazım ama 19 yaşında ve 6 aylık beraberlikte evlilik düşünülmemeli zaten.

Daha çok gençsin, ilişkin yeni sayılır. Bahsettiğin şeyler ilerde ciddi sorunlara yol açabilecek mevzular açıkçası "bence" daha yolun başındayken iyice düşün.

Bu kadar ayrı hayat görüşünde olan kişilerin evliliklerinin yürüyeceğine inanmıyorum canım. Daha yaşın çok genç. Yolun başındayken iyice düşün. Bir insan içinden gelmeden başkası istiyor diye açılamazda kapanamazda. Zor bir konu. Çok iyi düşünmen gerek

arkana bıle bakmadan kaç derım...
he kapanırım ewden cıkmam vs vs onlara uyarım dıosan baska ama yapamam dersen ayrıl cunku onlar sana bı sekılde dedıklerını yaptrcak

Selamun aleykum canım.. Allah yardımcın olsun öncelikle. Çünkü işin çok zor.. Sevdiğin için çok zor.. Ailelerin zıt görüşte olması bir yana, ikiniz için de büyük bir sorun bu..
Herşeyden önce kendine sormalısın.. Yapabilir miyim diye.. İnancını, yapabileceklerini ve yapamayacaklarını tartmalısın.. Ben bunu yaşamış biri olarak söylüyorum, hayatta olmayacak bir şey yok.. Olmaz, yapamazsınIZ derim, belki de çok mutlu olursunuz.. Dediğim gibi kendine sormalısın bunu en önce.. Ben de senin gibiydim..Eşimle tanışana kadar.. Herrşeyim tamamen değişti.. Fakat hiçbir şey baskıyla olmadı.. Baskıyla olacaksa kapanman vs.. işte o zaman büyük sorunlar başlar.. İyi düşün, iyi karar ver canım.. Daha 6 ay olmuş tanışalı.. Çok kısa bir süre.. İnşaAlllah hakkında hayırlısı olur canım. Sıkma canını..

Daha 19 yaşında evlilik düşünüyosun derdine ne düşmüş ya dur bakalım:)
Sevgilin seni olduğun gibi kabul etmiyosa çok zor
Yol yakınken gerçeklerle yüzleş bence

bende ona daha çok erken olduğunu bu yaşta konuşmamak gerektiğini söylüyorum ama o sanırım tezcanlı bu konuda off :(

canım öncelikle seviyorsun ayrıl diyemem sana ama mantıklı düşünecek olursak tatlım aileler çok önemli evlilik konusunda ama daha 6 aylık birlikte olduğun insanlar evliliği düşünmen çokda doğru değil tatlım ve seni kısıtlaması senin hayatına daha şimdiden müdahele etmesi bence hiç de hafife alınacak bir durum değil sen onu seni sevdiği için kıskanıyor kısıtlıyor diye düşünüyorsun belkide göremiyorsun ama dışarıdan bakınca gerçekten ileride çok sorun olucak gibi duruyor ayrıca o nedemek öyle ya içinde Allah korkusu falan ne yani şimdi biz açıklarda Allah korkusu yokmu yani kapalı olmadığımız için bu nasıl bir zihniyettir yaaa herkesin vardır görüşleri saygı duymak gerekir ama bu kadarda olmaz yani ailesi çok baskıcı ve emin ol canım çocuklarının hayatını yönlendiriyor ve seni daha evli değilken yadırgıyor ileride daha çok sorun olucak buna gerçekten emin olabilirsin tatlım ve bence erkek arkadaşınla bu durumu açık açık konuş ve açık yürekli ol ayrlığı göze almalısın canım çünkü kısıtlı bir hayat istemediğin bir hayat geçmez inan bana daha küçüksün ve hayatı yaşayacak en güzel yaşlarındasın önüne daha kimler kimler çıkıcak senin tatlım bence buna mecbur değilsin sevgi bazen yetmiyor ve emin ol bi süre sonra sanada katlanılmaz gelicek bu durum bence açık açık konuş değilse daha çok bağlanıp da işler kötüye gitmesin:(

hiç bişeyden emin olamıyorum ki :( ya mutlu olabilirsem belkide ilerde büyüdükçe değişir diyorum o kadar erkenki bu konular bu yaşta mantıklı bi karar veremiorm bile

Bizde Atatürkçü Cumhuriyetçi bir aileyizdir ama annem kapalıdır...
Sınırlandırmayalım lütfen....:ssz:
Her neyse daha 19 yaşındaymışsınız bence şimdiden bunları dert etmeyin...
Herkesin görüşüde aynı olacak diyede bi kaide yoktur.
Seni gerçekten seven olduğun gibi kabul eder zaten.

Ben zaten cumhuriyetçi derken siyasi konudan baktım dinle ilgili sınırlamadım onlarsa bunun tam tersi bi siyasi görüşteler kapalılık ayrı bi konu zaten ama sadece ailem açıktır dedim sağolun bu laf çok doğru sonuçta beni böle sevdi ama bunu ona anlatabilsem keşke.

Henüz 19 yaşındasın ve sevgilinin kıskançlık yapıp giyimine müdahale etmesine bile izin vermemelisin.
Değil başını örtmen konusunda baskı yapmalarına.
Kesinlikle taviz verme.
Sevgilin seni olduğun gibi kabul etsin, siyasi görüşü de farklıysa kendine kalsın sana empoze etmeye çalışmasın.
Annesinin sözünden çıkmayan biriyle de ilerisini iyi ölçmen tartman lazım ama 19 yaşında ve 6 aylık beraberlikte evlilik düşünülmemeli zaten.

zaten anne lafını dinlediğinden böle olduğunu bilmesem bugun bitiricem ama kişiliğininde düşüncelerininde bu olmadıgını biliyorum sadece aile yapısı biraz farklı ve annesine oldugundan düşkün ve ben anneside olsa 3. bi kişi yüzünden ondan vazgecmek zorunda olmak istemiyorum insanlar neden herşeye karışırlar kiii :(

Selamun aleykum canım.. Allah yardımcın olsun öncelikle. Çünkü işin çok zor.. Sevdiğin için çok zor.. Ailelerin zıt görüşte olması bir yana, ikiniz için de büyük bir sorun bu..
Herşeyden önce kendine sormalısın.. Yapabilir miyim diye.. İnancını, yapabileceklerini ve yapamayacaklarını tartmalısın.. Ben bunu yaşamış biri olarak söylüyorum, hayatta olmayacak bir şey yok.. Olmaz, yapamazsınIZ derim, belki de çok mutlu olursunuz.. Dediğim gibi kendine sormalısın bunu en önce.. Ben de senin gibiydim..Eşimle tanışana kadar.. Herrşeyim tamamen değişti.. Fakat hiçbir şey baskıyla olmadı.. Baskıyla olacaksa kapanman vs.. işte o zaman büyük sorunlar başlar.. İyi düşün, iyi karar ver canım.. Daha 6 ay olmuş tanışalı.. Çok kısa bir süre.. İnşaAlllah hakkında hayırlısı olur canım. Sıkma canını..

bende inançlarıma bağlıyım bigün bende kapanmak isterim tabi ama bunu onlar için yapmam o yada annesi istiyo diye. Bide benim okuduğum bölüm özel sektör stajımın olduğu yerde dahi kapalı insanlar çalışmıyordu yada girerken açılıyolardı dış ticaretle ilgili bi bölüm ve açıkcası bu konudada zorluk çekmek istemiyorum kendimi kısıtlamakda istemiyorum çaresiz bişeylerden vazgeçicem başka yolu yok sanırım :(

öncelikle bu kadar erken bir yaşta evlenmeyi düşünmeyin.hem Atatürkçü zihniyet olunca kapalı olunamaz mı.kapanmak ALLAH'ın emridir ama kulların bunu kullanmasını anlamıyorum.benim annemde kapalı ama ATATÜRK'ü sever.işte ne yazık ki bazı şeyler sembolleştirilince böyle oluyor.bu arada sizin giyim tarzınız açık diye ne o inançsız mı oldunuz ben kabullenmem açıkcası bu durumu.her koyun kendi bacağından asılır ayrıca.ALLAH için değil kul için kapanmayı da kusura bakmayın kabullenemem.
evlilik yaparken çok iyi düşünmeli.ne yazık ki sadece sevdiğinizle değil ailesi,sülalesi ile de evleniyorsunuz bunu aklınızdan çıkarmayın.sonunuz hayır olsun.

öncelikle bu kadar erken bir yaşta evlenmeyi düşünmeyin.hem Atatürkçü zihniyet olunca kapalı olunamaz mı.kapanmak ALLAH'ın emridir ama kulların bunu kullanmasını anlamıyorum.benim annemde kapalı ama ATATÜRK'ü sever.işte ne yazık ki bazı şeyler sembolleştirilince böyle oluyor.bu arada sizin giyim tarzınız açık diye ne o inançsız mı oldunuz ben kabullenmem açıkcası bu durumu.her koyun kendi bacağından asılır ayrıca.ALLAH için değil kul için kapanmayı da kusura bakmayın kabullenemem.
evlilik yaparken çok iyi düşünmeli.ne yazık ki sadece sevdiğinizle değil ailesi,sülalesi ile de evleniyorsunuz bunu aklınızdan çıkarmayın.sonunuz hayır olsun.

bencede laiklik bu yüzden var zaten din ile devlet işlerini karıştırmaları bana karacahillik gelio ailesi tabiki tek bildiğim böyle bir ailesi olduğunu baştan bilseydim hayatımda o olmazdı baskıdan nefret ederim çünkü erken olduğunu biliyorum tartışmalar ileriye dönük ayrıca varsayımları bile ömrümü yedi inşallah hayır olur :S.

Back
X