Ne yapacağımı bilmiyorum

denizasiriyol

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2019
98
128
93
Merhaba, öğlenden beri kafam darmadağın. Dışarıdan fikir alma ihtiyacı duydum. Kısa tutmaya çalışacağım. Dört senelik evliyim. 9 aylık bir bebeğim var. Eşimle severek evlendik. Evliliğe giden yol boyunca bana annesiyle babasının kötü evliliğini anlattı hep, kötü bir çocukluk yaşamışlar. Evlendik evleneli ne zaman bir sorun olsa konuyu büyüttü de büyüttü, biraz da alınganlıkları oluyordu ona yordum hep. Demek ki alıngan biri, zaten zor şeyler yaşamış deyip durdum. Gelgelelim bugün evdeydi. Bir arkadaşını aradı öğlen, abi önce x yere arkadaşıma gideceğim ordan da xx avm’ye geçeceğim sen de gelmek ister misin diye. Bu arkadaşı da kalabalık bir aile beraber yaşıyorlar. Ben de tepki gösterdim, salgın var nereden çıktı şimdi diye. Israrla gideceğim dedi. Bir kere zaten olduk korona bebeğim olmadı Allah korudu. Şimdi mutasyona uğramış ben korkuyorum iş için olsa neyse ama keyfi şeylere gitme dedim. Yine gideceğini söyleyince o zaman dönüşte x abilerde kal bebek var evde salgın bitmedi niye anlatamıyorum ki dedim. Gerisi tam bir korku filmi. İlk defa onu böyle gördüm. Bağırdı, çağırdı, küfürler.. çıktı gitti. Eve de gelmedi. Napacağım, ne yapmalıyım bilmiyorum. En ufak bir mesele, dağ oluyor, oldu.

Esiniz profesyonel destek almali. Kötü bir cocukluk baskalara kötü davranmamizi hakli kilmaz.
Bunu geçenlerde söyledim. Annesi de böyle. Sürekli bir dram. Annen gibi yapıyorsun bazen o günlerin sebebi ben değilim yoktum bile yanınızda ve geride kalmış artık bence yardım al dedim. Ciddiye aldığını sanmıyorum. Ona göre ben sebep oluyorum. Tartışma yaratıyorum.

Gayet haklı bir gerekçeniz var, sizden önce eşinizin bebeğiniz için dikkatli olması gerekir. Sonuçta ben bir anneyim bebeğimi korumak için seni uyarmak zorundayım hepimizin iyiliği için, senden özür bekliyorum demelisiniz. Geri adım atmayın. Ayrıca keyfi işine karışmak sizin hakkınız işi olsa hadi neyse, sizin fikirlerinize saygı duymalı geçmişini bahane etmemeli.

Gayet haklı bir gerekçeniz var, sizden önce eşinizin bebeğiniz için dikkatli olması gerekir. Sonuçta ben bir anneyim bebeğimi korumak için seni uyarmak zorundayım hepimizin iyiliği için, senden özür bekliyorum demelisiniz. Geri adım atmayın. Ayrıca keyfi işine karışmak sizin hakkınız işi olsa hadi neyse, sizin fikirlerinize saygı duymalı geçmişini bahane etmemeli.
Zaten bir kere geçirdik korona. Eşimden bulaştı bana. O rahat atlattı ben çok zorlandım. Emziriyorum bir de. Geri adım atmam çünkü bana küfür hakaret edeceği, öfke krizi yaşayacağı bir şey demedim ben ona. Amacı nedir sebebi nedir anlayamadım bugünkü fırtınasının.

Böyle bir şeyden bağırıp çağırmasına çok şaşırdım, eşiniz haklı değil ama keşke gelme diye blöf yapmasaydınız. Evlilikte bence bu çok önemli. Gerçekte yapmasını istemeyeceğiniz bir şeyi blöf olarak yap demeyin. Problemler böyle çözülmez.

Böyle bir şeyden bağırıp çağırmasına çok şaşırdım, eşiniz haklı değil ama keşke gelme diye blöf yapmasaydınız. Evlilikte bence bu çok önemli. Gerçekte yapmasını istemeyeceğiniz bir şeyi blöf olarak yap demeyin. Problemler böyle çözülmez.
Haklısınız ama blöf değildi. Israrla gidiyorum deyince, onlar kalabalık yaşıyor bi de çalışan eden var evlerinde x abi sürekli geziyor üstüne bir de avmye mi gidelim diyorsun dedim. Arabası yok toplu taşıma kullanacaklar. O benim arkadaşım, iş için gittiğim yerlere bişey demiyorsun ama filan dedi. Ben de bir türlü anlatamayınca ay o zaman dönüşte x’lerde kal virüsü eve getirme dedim. Yine de bağırarak filan söylemedim bu arada. Tepkisi beni resmen kendinden korkuttu.

Esinizin sorunlari var ,oturup guzelce konusun terapi alsin,
Devamli kendini acindiriyor size ,oyle sizi kafalamis ,bu bile bir sorun aslinda,magduru oynamak,cocuk gibi laf soz dinlememek

Esinizin sorunlari var ,oturup guzelce konusun terapi alsin,
Devamli kendini acindiriyor size ,oyle sizi kafalamis ,bu bile bir sorun aslinda,magduru oynamak,cocuk gibi laf soz dinlememek
Mesela geçen gün konu konuyu açtı. Ehliyet alacağım artık bebek de var işe döndüğümde filan bana da ona da rahatlık olur dedim. Aman sanki bugün ehliyet alsan yarın araba mı alacağız dedi. Bizim maddi durumumuz da gayet iyi bu arada. Biriktirdiğimiz bir paramız var ama ev için ayırdık onu. Yok dedim ben kredi çekerim onu öderim. Senin hiç hevesin yok yahu 30uma geldim kaç yaşında alayım ehliyeti artık dedim. Bundan da olay çıktı. O bilmiyor muymuş araba almayı ev için uğraşıyormuş. Çoluk çocuğun altında araba varmış o da istermiş. Ordan mevzu hooop çocukluğuna ergenliğine. Ehliyet araba vs konusunda babam şöyle derdi böyle yapardı. Hayır üzülüyorum da sonradan tüh niye böyle dedim diye ama mantıklı düşününce de ben napayım diyorum.

İşi arsizliga vurarak üste cikmaya iyi alismis o. Bagir cagir keyfine bak oh ne guzel.

Adam iyi alışmış her konuyu çocukluğuna bağlayarak kendini acindirmaya. Yemeyin bu numaraları, çok basit bi cevabı var, "banane". Siz onun çocukluk travmalarinin etkilerini çekmek zorunda değilsiniz bi eş olarak tabii ki atlatmasinda yardımcı olursunuz ama bu adamın onları atlatmak gibi bi derdi yok aksine travmalarini kullanarak yolunu gayet güzel buluyo. Yerinizde olsam haftalarca yüzüne bakmaz, silent treatmentin Allah'ını yapardım. Sizin o evde siz hakkiniz yok mu ya, ailenizin sağlığını ilgilendiren bi konuda ses cikaramiycak, araba alma konusuna bile "elinizin hamuruyla" karismiycak misiniz?

İşi arsizliga vurarak üste cikmaya iyi alismis o. Bagir cagir keyfine bak oh ne guzel.
Normal zamanda da o kadar iyi ki. Şakalaş, dertleş, her neyse yani iyi bir eştir. Ama en ufak bir sorunda içinden büyüdüğü ev fışkırıyor. Aynı onları anlattığı gibi bağır çağır, hakaret, tahammülsüzlük. Ama nasıl oluyorsa suçlusu benim. O geride bıraktığı evi geri getirmişim. Bazen çok üzülüyorum kendime kızıyorum sen de haksızsın neler yaşamış diye ama ne alakası var benimle yani. Elimde olsa bütün çocuklara sarılmak isterim ben o ne ki

Adam iyi alışmış her konuyu çocukluğuna bağlayarak kendini acindirmaya. Yemeyin bu numaraları, çok basit bi cevabı var, "banane". Siz onun çocukluk travmalarinin etkilerini çekmek zorunda değilsiniz bi eş olarak tabii ki atlatmasinda yardımcı olursunuz ama bu adamın onları atlatmak gibi bi derdi yok aksine travmalarini kullanarak yolunu gayet güzel buluyo. Yerinizde olsam haftalarca yüzüne bakmaz, silent treatmentin Allah'ını yapardım. Sizin o evde siz hakkiniz yok mu ya, ailenizin sağlığını ilgilendiren bi konuda ses cikaramiycak, araba alma konusuna bile "elinizin hamuruyla" karismiycak misiniz?
Tanıştığımız zamandan beri de anlatır, dinlerim. Ya yardım al ya da bu insanlarla görüşme o zaman dedim hatta. Babayla görüşmüyor ama anneyle görüşüyor. Anne de sürekli bir olay. Ben görüşmüyorum annesiyle. Lohusalık zamanı böyle hakaretler bişeyler bitti dedim. Onu da çileden çıkardı, çıkarıyor. Ayrıca ben zaten çalışıyorum bir kredi çekip araba alabilirim. Normal zamanda da kendine gömlek alacak olsa gelip sorar bana sence alayım mı güzel mi diye. Dediğim gibi normal zamanda mükemmel bir eş ama en ufak sorunda içinden büyüdüğü ev fışkırıyor.

belki ailesinde sürekli kavga gürültü gördüğü için öğrendiği şeyleri yapıyordur ama artık belirli bir yaşa gelen insanların doğruyu yanlışı kendi ayırt edebileceğini düşünüyorum. muhtemelen size ailesini anlattığında üzüldüğünüz ve vicdan yaptığınız için üzgünüm ki bunu alışkanlık haline getirmiş. sizde uygun bir zamanda karşınıza alıp bunun yanlış olduğunu ve artık rahatsız olduğunuzu anlatın

Normal zamanda da o kadar iyi ki. Şakalaş, dertleş, her neyse yani iyi bir eştir. Ama en ufak bir sorunda içinden büyüdüğü ev fışkırıyor. Aynı onları anlattığı gibi bağır çağır, hakaret, tahammülsüzlük. Ama nasıl oluyorsa suçlusu benim. O geride bıraktığı evi geri getirmişim. Bazen çok üzülüyorum kendime kızıyorum sen de haksızsın neler yaşamış diye ama ne alakası var benimle yani. Elimde olsa bütün çocuklara sarılmak isterim ben o ne ki
Kullaniyor o gecmisini sana karsi. Narsistik ozellikleri var esinin. Ailesiyle sorun yasadiysa bundan sana ne? Seni bunaltmaya hakki yok.

ortada esiniz kaynakli bir problem var. ve problem problemdir. Ne o kilif uydursun ne siz affetmek icin sebep uretin. Ne problemli ailede buyuyen insanlar. Cok da sakin aile ortami kuruyor kendine. Esinizin derdi neyse yardim alsin yoksa siz yardimlik olacaksiniz.

Ben de bundan korkuyorum. Ve bir çocuğum var en büyük sorumluluğum ona karşı. Ona mutlu ve huzurlu bir hayat vermek benim en öncelikli sorumluluğum. Böyle duygu dalgalanmalarıyla büyümesini asla istemem. Dün hiç konuşmadım, bu sabah da. Zaten her tartışmada beni haksız çıkarıp geçmişi öne sürdüğünü, yardım almamız gerektiğini anlamazsa ne yaparsam yapayım boşa kürek çekmek olur.

Back
X