merhaba ben uzun zamandır forumu takip ediyorum fakat hiç konu açmadım bugüne kısmetmiş. Benim 5.5 senelik bi ilişkim var ben üniversiteye başka bir şehire okumaya geldim 3 yıl oldu uzak olmamızda bizi yıkmadı çok seviyoruz birbirimizi. ailem bilmiyordu erkek arkadaşımı.ben geçen hafta anneme söyledim ve karşı çıktı mezhep farkı yüzünden.babamda hep bizim memleketimizden olmasını ister baskasına vermem derdi onunda karşı çıkacağını biliyordum.ben tekrar okuduğum şehire gelince annem babama anlatmış ve babam çok kızmış kesinlikle istemiyor.babam abimi aramış ara konuş ayrılsınlar ben sadece bir kere konuşucam demiş. sanırım ya biz ya o gibi bi konuşma olucak.abim ılımlı yaklaştı fakat babam ve annemin yumuşamayacağını söyledi.ben daha annemlerle konuşmadım ararlarsa ne diyeceğimidi bilmiyorum.erkek arkadaşım her türlü yanımda.ben ailem ve onun arasında bi tercih yapmak istemiyorum.ondan ayrılamam ama ailemide silemem ne yapıcam bilmiyorum.
önyargılı davranıyolar bu durumda..
en azından bi tanışmaları için ikna etsen belki severler ve onay verirler...
kuzeniminde vardı üniv. de mezhep farkı yüzünden teyzemler kıyametleri kopardı..
şimdi evlendiler ve teyzemler yere göğe sığdıramıyolar damatlarını hatta kızımız hamile şimdi..
hiç belli olmaz bu işler....
belki abinle annen biraz konuşursa en azından tanışmaya ikna edebilirler, senin sevgini ve o kişiye güvenini gördüklerinde daha ılımlı yaklaşacaklarına inanıyorum ne demişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır hemen umutsuzluğa kapılıp seçim yapmak zorunda kalacağını düşünme bence annen ve abinin desteğiyle babanın onayını alma şansın var
daha dün akşam konuştuk abimle ilk defa böyle bişey konuştuğumuz için tam anlatamadım kendimi ama abim iyi düşün hiçbirşekilde yanında olmicaklar dedi.daha olay yeni olduğu için ne yapıcağmı kimle konuşcağımı bilemedim.aslında amcam ve dayımın araya girebileceğini düşünüyorum ama şimdi onlarla konuşursam babamın daha çok kızmasından korkuyorum.
Mezhep farklılıklarında bu sıkıntı hep oluyor malesef.
Belki tanısalar çok sevecekler ama bunu duyunca kestirip atıyorlar.
Bazı insanların kırmızı çizgisidir bu durum, dayınız amcanız falanda karşı çıkarsa iyice çıkmaza girersiniz.
Olay ya biz ya o noktasına gelmeden şimdilik ortamı yumuşatın.
Onun ailesi nasıl bakıyor bu duruma bilmiyorum ama ailenin istemediği bir evliliği yapma derim.
onun ailesi beni seviyor ailemin istemediğini biliyolardı ama bu olayları bu akşam konuşucak erkek arkadaşım zaten öyle evlilik falan yok hemen ben okulumu bitiricem o askerliğini yapıcak iş bulucaz falan ben sadece şu an onlara ne demem gerektiğini bilmiyorum
Bu devirde hala mezhep ayrımı yüzünden aşklara karşı mı çıkılıyor?
Benim anne tarafım alevi baba tarafım sunni...
Allah'a şükür asla ve asla sorun yaşanmıyor iki aile arasında da... İnsan olsun yeter ki karşı taraf.Dinimiz bir sonuçta...
Ama ailenin daha tanımadan önyargılı bi şekilde bu kadar karşı çıkması da doğru değil.
Tanıdıktan sonra olmaz deselerdi kesinlikle aileni dinle derdim
Bnce annenler ön yargılı konusuyorlar belki tanısalar severler bence bırakma o çocugu madem cok seviyosunuz annedir yumuşar . senin mutluluğunu tabiki ister annen bence sorun cıkmaz. Benım annemde baska sehirden evlenmemi istiyordu ama bulundugum sehırde biriyle sevgili oldum 2,5 yıldır sevgiliyizi.ayrıca annemin köylüsü. ilk basta annem ayrıl filan dedi ama gördü ben çok seviyorum ayrılmıyorum ses cıkarmıyo şimdi.bence sen bunları hiç takma hersey yoluna girmiştir azıcık sıkıntıdan gececeksin sonra rahata ericeksin :))