ne yapacağımı bilmiyorum

gozdekafasi

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2014
5
0
6
Sakarya
merhaba ablalarım ,kardeşlerim ..
ben hemşirelik öğrencisiyim.. aşırı derecede sosyal fobim yüzünden okula bile gidemiyorum. bu durum için psikiyatra gittim ama çare bulamadım :/ bu sosyal fobi yüzünden kaldığım yurtta hiç arkadaşım yok. üstelik ailemden cok uzakta okuyorum aileminde durumdan haberi yok. okuduğum şehirde cok beğendiğim birisi var . onu da bir kaç kez gördüm acılıp konuşmak istiyorum ama buna bile cesaretim yok. :2: özgüven eksikliğimin bir sebebide birden aldığım kilolar ve sağlık sorunlarım :2: kararsızlıklar içindeyim lütfen bana bir fikir verin teşekkür ederim şimdiden hepinize .. :17:

Niyeyse ilk aklima gelen sinemaya gitmek oldu. Mesela yarin hafta sonu. Eger durumun da musaitse cik disariya yarin. Tek basina sinemaya git. Hem yalniz gibi, ama aslinda cok kalabalik bi ortam. Yine tek basina otur yemek ye. Etraftaki insanlari incele. Bos zamanlarinda hep insanlari incele bence. Otur bi koseden izle. Iliskileri gozlemle. Sende ne eksik bunu anlamaya calis. Aklima bunlar geldi, sacma olabilir belki ama faydasi olma ihtimali varken yazmadan gecmek istemedim

Bi liste cikarabilirsin mesela kendinde rahatsiz oldugun seyleri yazabilirsin. Sonra birinden baslayip duzeltmeye ugrasirsin. Ornegin,
Kilomdan rahatsizim. X kiloyum. Y kilo olmak istiyorum.
Bu bi madde mesela

canım genç bir arkadaşımızsın.. kilolarını da verirsin.. sağlık sorunlarınla ilgilen.. hedeflerin olsun.. inan kilo verdikçe kendini daha iyi hissedeceksin.. muhakkak etrafında kafana uygun 1-2 kişi vardır.. ufak ufak sosyalleş.. "sosyalleşmek" önemli ama illa çok çok büyük arkadaşgrupların olmalı demek değil.. kendini sev.. hayat çok kısa ve değerli.. kimseyi takma.. ne güzel bir mesleğin olacak kim bilirkaçkişiye yardımın iyiliğin dokunacak.. doğum yaptığım gün yanımdan ayrılmayan çok destek olan bir hemşire kızcağız vardı hiç unutamam onu.. biraz geleceğe bak.. inan kendine.. birinden hoşlanıyorsun bak bakalım nasıl gelişecek durum.. acele etme.. kendini değerli gören kişiyi üzmek zordur bunu unutma..

Ben de 11 senedir sosyal anksiyete tedavisi goruyorum. Bu konuyla ilgili hic dr. gittin mi?

Niyeyse ilk aklima gelen sinemaya gitmek oldu. Mesela yarin hafta sonu. Eger durumun da musaitse cik disariya yarin. Tek basina sinemaya git. Hem yalniz gibi, ama aslinda cok kalabalik bi ortam. Yine tek basina otur yemek ye. Etraftaki insanlari incele. Bos zamanlarinda hep insanlari incele bence. Otur bi koseden izle. Iliskileri gozlemle. Sende ne eksik bunu anlamaya calis. Aklima bunlar geldi, sacma olabilir belki ama faydasi olma ihtimali varken yazmadan gecmek istemedim
Bence harika düşünmüşsünğz gerçekten bu sölediklerinizi yaparak tabusu yıkılabılır ayrıcada ınsanlar yalnızken utanır nasıl hareket edecegını bılemez eger konu sahıbı yalnız basına guzel bır gun gecırırse bır baskasıylada gayet sosyallesebılır inş sizi dinler

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Seni çok iyi anlıyorum ben sosyal fobiden dolayı ilk seneden üniversiteyi bıraktım öyle büyük bir yalnızlığın ve sessizliğin içindeydim ki baş edemedim sonra bir daha denemeye de cesaret edemedim :( Sana pek tavsiye veremem sanırım çünkü tam bir kelin ilacı olsa durumu benim için. Ama şunu söyleyebilirim ben de çok kiloluydum ama hamileyken ve doğum yaptıktan sonra baya kilo verdim ve farkettim ki artık insanların yanında daha rahatım daha rahat hareket edebiliyorum daha rahat konuşabiliyorum. O yüzden kilo sorununu çözmekle işe başlayabilirsin :34:

Bu oyle gez dolas diyerek cozumlenecek sey degil, psikolojik hastalik, doktora gideceksin tedavi olacaksin baska yolu yok. Erteledikce ilerler benden soylemesi. Bir de daha okula gidemiyosun, hoslandigin cocuga acilmayi falan dusunuyosun. Ne alaka yani nasil yapacaksin. Ivedilikle doktora git

Bendede var sosyal fobi tanidigim insanlarla rahatim ama yeni bi ortama gireceğim hatta yeni biriyle tanistigimda cok heyecan yapiyorum. Onceden kiloluydum ve lisede hic arkadasim yoku kilo verince biraz daha rahatladim en azindan arkadaslik konusunda sorunum yok su anda

Bu oyle gez dolas diyerek cozumlenecek sey degil, psikolojik hastalik, doktora gideceksin tedavi olacaksin baska yolu yok. Erteledikce ilerler benden soylemesi. Bir de daha okula gidemiyosun, hoslandigin cocuga acilmayi falan dusunuyosun. Ne alaka yani nasil yapacaksin. Ivedilikle doktora git

:/ düşüncede kalıyor zaten . dediğim gibi doktora gittim hatta 4 farklı doktora gittim ama olmadı ilaçla daha beter oldum uyuştukça uyuştum ilacı kaldıramadım galiba :/

Cnm sen de depresyon belirtileri var Dogru doktor a birde imanini guclendirecek kitap oku ve esmaul husnadan dua oku mesela ya alim, ya vedud ya vekil ya nur isimlerini cekebilirisin manevi hastaliklarin tek recetesi

Saglik ve afiyette kal 🌹

Back
X