Ne Yapacağımı bilmiyorum :(

Yasam111

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
999
1.027
36
Bıktım artık gerçekten bıktım. Eşimi çok seviyorum ama tahammül edemiyorum... ERkek egemenliğinden, annelerin oğullarını padişahmış gibi yetiştirmelerinden bıktımmmm.... Nerden başlayacağımı ne yazacağımı bile bilmiyorum. Bir kaç saat önce tartıştık sinirlenip çıktım evden..
Ben memurum eşim öğretmen. Haliyle ben çalışıyorum o tatilde... Sabah erkenden işe gittim eşim klima açık serin serin uyuyor, evim yakın diye öğle arası eve geldim adam hala yatıyor. Bu sürekli böyle ben işten geliyorum beyimiz hala yatakta. Pencereleri açtım evi havalandırdım. Kalktı lavaboya gitti. Bende üstümü değiştim mutfağa girdim. Dün akşamdan sırtım ağrıyordu mutfağı toplayamamıştım, makinada daha temiz bulaşıklar var, masanın üstünde akşam yemeğinden kalan tabaklar.... Hızlı hızlı makinayı boşaltıyorum. Elini yüzünü yıkadı gitti salona geçti tv karşısına... O an bütün enerjim gitti sanki, gittim karşısına oturdum. Niye uzandın yemek yemeyecek misin dedim. Biraz midem rahatsız şimdi yemeyeceğim dedi. Peki beni hiç düşünmüyor musun? İşten geldim ve yarım saat sonra gideceğim hızlı hızlı bişeyler yapmaya çalışıyorum dedim. "Hadi seni götüreyim yakında bir yer var orda yersin uğraşma dedi". benim derdim yemek değil ki senin sorumsuzluğun, cebimde param var. Evimi, seni düşünmeseydim bende dışarda yemek yemeyi biliyorum dedim. Sonra sinirlendim kendime hakim olamadım bağırmaya başladım. Heryer darma dağın hiç bir şeyi vazife almıyorsun kendine, her şey bana bakıyor hangi birisine yetişeyim dedim. ' Yapmıyor muyum! Bundan böyle hiç yapmayacağım o zaman dedi.' Yapmaya mecbursun.. Benim zorumla iki şeyin ucundan tutuyorsun evde iş kalmadı sanıyorsun. Başka bir şey demedi vurdu başka odaya gitti. Bende giyindim çıktım işe geldim.
Şimdi sorunum şu eşim ben zorlamayana kadar hiç bir şey yapmıyor. RAhatına çok düşkün. Ailesi öyle alıştırmış, evinde annesi babasına öyle hizmet ediyor ki şaşıyorum artık. Ev hanımı, elinden de geliyor gocunmadan yapıyor ama ben yapamıyorum ve eşimde aynı şeyleri benden bekliyor. Çamaşır birikir bulaşık birikir 5 gün kalsa sofra mutfakta elini atmaz otel gibi eve gidip geliyor.
Evlendiğimizden beri aynı şeyler yüzünden kavga ediyoruz.....

Evlendiğinizden beri bu yüzden sorun çıkıyorsa pek düzelmez gibi.
TamaM öğleye dek uyuyor akşam siz gelene dek de mi bir işin ucundan tutmuyor.

ben sizin yerinizde olsam 1 hafta birşey ellemezdim bende. bulaşıklar kalsın, çamaşırları yıkanmasın.
giyecek temiz donu dahi kalmasın .
belki o zaman anlar.

Güya para biriktirmeye çalışıyoruz. Ama altında arabası, cebinde parası habire dışarda geziyor, dışarda yiyiyor. Yeter ki yerinden kalkmasın bir işin ucundan tutmasın hemen dışarı götütreyim diyor. İyi de bende dışarda yemeyi biliyorum neden eve geldim. Hem gittim dışarda yedim sonra ne olacak, dünden kalan bulaşıkları kim toplayacak, banyoda ki çamaşırları kim katlayacak. Mesai bitince eve geleceğim eşim her zaman ki gibi dışarda gezmelerde olacak, lokantadan karnını doyuracak. Ben yine ortalığı toplamaya başlayacağım. Sonra akşam yemeği için uğraşacağım, akşam gelince de çok ısrar edersem belki sonrayı kurmam yardım edecek.....

bence bu konunun üzerinde çok durma.bırak yapmasın.sende yetişebildiğin kadar yetiş.en azından ev pis.bulaşıklar toplanmamış diye sana laf etmiyor.olduğu kadar.eşinin başka sevmediğin huyu yok ise öp başına koy bence

Evlendiğinizden beri bu yüzden sorun çıkıyorsa pek düzelmez gibi.
TamaM öğleye dek uyuyor akşam siz gelene dek de mi bir işin ucundan tutmuyor.

ben sizin yerinizde olsam 1 hafta birşey ellemezdim bende. bulaşıklar kalsın, çamaşırları yıkanmasın.
giyecek temiz donu dahi kalmasın .
belki o zaman anlar.

Öğleden sonra çıkar dolaşır, akşam eve gelmeden çoğu zaman dışarda karnını doyurur... Yapmıyorum, sonunda dayanamayıp kavga ediyorum, bazen oturup ağlıyorum, kabul ediyor. Hadi bismillah deyip kalkıp evi temizliyoruz, o kadar daha sonra ki günler elini atmaz bir şeye. :KK43:

O ne yapiyorsa sen de aynisini yap. Birak evi mok gotursun. 2 hafta işten sonra yemegini ye yat. Umursama. Sende kocan gibi genis ol. Bakalim nasil olacak tavri.

Bu tur erkekleri, anneleri mi boyle yapıyor bilmem ama benim eş de hicbir sey yapmaz. Ama senin gibi calismadigim icin ben sorun etmiyorum, edemiyorum :KK66:

Valla bi dene. Gamsiz olacaksin bu hayatta arkadass

O ne yapiyorsa sen de aynisini yap. Birak evi mok gotursun. 2 hafta işten sonra yemegini ye yat. Umursama. Sende kocan gibi genis ol. Bakalim nasil olacak tavri.

Bu tur erkekleri, anneleri mi boyle yapıyor bilmem ama benim eş de hicbir sey yapmaz. Ama senin gibi calismadigim icin ben sorun etmiyorum, edemiyorum :KK66:

Öğleden sonra çıkar dolaşır, akşam eve gelmeden çoğu zaman dışarda karnını doyurur... Yapmıyorum, sonunda dayanamayıp kavga ediyorum, bazen oturup ağlıyorum, kabul ediyor. Hadi bismillah deyip kalkıp evi temizliyoruz, o kadar daha sonra ki günler elini atmaz bir şeye. :KK43:
Ohh paşaya bak ya.
hem para biriktireceksiniz hem adam akşamları dışarda gelip yer.

cidden çok sorumsuz. hazıra dağ mı dayanır. her gün dışardan yemek ne demek? Bir de siz de akşam eşinizle karşılıklı yemek yemek istersiniz doğal olarak.

Ya para kontrolünü siz devralacaksınız yada ayda 1 dipköşe insan gelecek yardıma. hatta 15 güne bir.
Kendini yıprattığına değer mi?

Başka bir şey demedi vurdu başka odaya gitti.

bunu yanlis mi yazdiniz ben mi yanlis anladim?
Size vurmadi degil mi?

burda iki yolu denerdim açıkçası bende çalışıyorum sende sen beni köyden getirmedin dur bakalım derdim ;
1) hiç bir şeye dokunmam beraber yedik içtik hadi toplama zamanı yani her şey beraberce halledilecek...
2) haklısın böyle hem çalış hem iş yap zor oluyor bende yatarım eve kadın gelir sende parasını ödersin...
bunları denemen lazım ikisinden biri tutar ama kafa yapısı çok önemli eğer sen kadınsın ve yapmak zorundasın diye düşünüyorsa çözüm çok zor ama evet sende yapma bana da karışma haftalık temizlik yapılsın günlüğü de bir şekilde hallederiz derse sorun yok demektir.

hayır, bi sinirle kalktı gitti demek istedim. özür dilerim..

sevindim esinin yanlis bisey yapmadigina.

ne yapilir bilmiyorum ama biz kadinlar yaptikca erkekler zaten bunlar herseye yetisiyor diye daha fazla yükleniyorlar.
bisey söyleyince yapmayiver daha dün temizlemedin mi oluyor.

isten gelip beraber yemek varken, esin kafasina göre takiliyor.
biraz zor düzelir.

Bizim evde de durum böyle, annem babamı 32 yıldır bunları yapmaya alıştıramamış.. Sofraya oturur önündeki boş tabağı bile annemin doldurmasını bekler koymazsa yemeden kalkar. Yere bi kıyafet düşse üstüne basıp geçer 1 hafta dursa kaldırayım demez.. Çok kızıyoruz ama değişmiyor.. Yani moralini bozmak istemem ama adamın içinde yoksa olmuyor :KK14:

İnanın denedim olmadı, sabrım yok. akşam yıkamadığım bulaşık masanın üstünde kimsenin umrunda değil. Eee ne yapacağım hadi gidelim dışardan yiyelim. Eeee akşamda dışardan yiyelim. Yarın yine dışardan yiyelim o bulaşıklar kurtlansın orda.. Ne zamana kadar nereye kadar...

burda iki yolu denerdim açıkçası bende çalışıyorum sende sen beni köyden getirmedin dur bakalım derdim ;
1) hiç bir şeye dokunmam beraber yedik içtik hadi toplama zamanı yani her şey beraberce halledilecek...
2) haklısın böyle hem çalış hem iş yap zor oluyor bende yatarım eve kadın gelir sende parasını ödersin...
bunları denemen lazım ikisinden biri tutar ama kafa yapısı çok önemli eğer sen kadınsın ve yapmak zorundasın diye düşünüyorsa çözüm çok zor ama evet sende yapma bana da karışma haftalık temizlik yapılsın günlüğü de bir şekilde hallederiz derse sorun yok demektir.

Canım inan hepsini denedim. Yabancı birilerinin eve girmesini istemiyorum diyor. O zaman birlikte yapacağız dedim tamam dedi ama bir iki yaptı yine saldı. İnanır mısın çay istedi, bulaşıkları diziyordum makinaya elimde iş var sen koysana çayı dedim. koydu içeri gitti. Çay kaynadı çağırdım. Geldi sen neden demlemedin ki dedi görmüyor musun ellerim temiz değil dedim. Demi attı içeri gidiyor yine. Tepsiye iki bardak koyup çaydanlıkla içeri götürmeye aciz. Tepsiyi de alıp götürsene dedim. Daha bardakları koymuş salona götürmüş...
Beraber kahvaltı yaptık ben işe geç kalıyordum camın lütfen çıkmadan sofrayı topla dedim. Gittim geldim masadan almış kahvaltılıkları mutfak tezgahına koymuş arada iki metre anca var. Zeytin peynir hep ortalıkta bardaklar masada....
Gel de deli olma...

İnanın denedim olmadı, sabrım yok. akşam yıkamadığım bulaşık masanın üstünde kimsenin umrunda değil. Eee ne yapacağım hadi gidelim dışardan yiyelim. Eeee akşamda dışardan yiyelim. Yarın yine dışardan yiyelim o bulaşıklar kurtlansın orda.. Ne zamana kadar nereye kadar...

Canım inan hepsini denedim. Yabancı birilerinin eve girmesini istemiyorum diyor. O zaman birlikte yapacağız dedim tamam dedi ama bir iki yaptı yine saldı. İnanır mısın çay istedi, bulaşıkları diziyordum makinaya elimde iş var sen koysana çayı dedim. koydu içeri gitti. Çay kaynadı çağırdım. Geldi sen neden demlemedin ki dedi görmüyor musun ellerim temiz değil dedim. Demi attı içeri gidiyor yine. Tepsiye iki bardak koyup çaydanlıkla içeri götürmeye aciz. Tepsiyi de alıp götürsene dedim. Daha bardakları koymuş salona götürmüş...
Beraber kahvaltı yaptık ben işe geç kalıyordum camın lütfen çıkmadan sofrayı topla dedim. Gittim geldim masadan almış kahvaltılıkları mutfak tezgahına koymuş arada iki metre anca var. Zeytin peynir hep ortalıkta bardaklar masada....
Gel de deli olma...
bu şekilde çok zor ya hayatını kocana dadılık yapmakla geçireceksin ya da başka çözüm yok gibi erkekler sabittir bu tür konularda pek gelişme gösteremezler...

Ohh paşaya bak ya.
hem para biriktireceksiniz hem adam akşamları dışarda gelip yer.

cidden çok sorumsuz. hazıra dağ mı dayanır. her gün dışardan yemek ne demek? Bir de siz de akşam eşinizle karşılıklı yemek yemek istersiniz doğal olarak.

Ya para kontrolünü siz devralacaksınız yada ayda 1 dipköşe insan gelecek yardıma. hatta 15 güne bir.
Kendini yıprattığına değer mi?
Hadi bu akşam gezmeye gidelim desem, eğlenmeye gidelim desem, canım şunu istiyor, bunu istiyor desem hayatta yok demez. ama şu bardağı kaldır desem hemen 'offff yaa, boşverr kalsın orda' Çok çok rahatında düşkün, evlendik düğün borçlarımız vardı altınlarla borcumuzu kapatalım sonra bir ev taksidine falan gireriz dedim. Yok illa araba alacağız arabasız yapamam, durakta dolmuş bekleyemem. Bir sürü kavgadan sonra pes ettim evlendikten 10 gün sonra gidip altınlarımız ile araba aldı. Şimdi ekmek almaya araba ile gidiyor. Her ay benzine 500 tl veriyor... Bende 100, 100 birikim yapmaya çalışıyorum ..

ev hanımı olacaksın oda senin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak..

yada oda aynı evde yaşadığınızı ve çalıştığınızı kabul edecek ve yardım edecek...

diyorum ama uygulayamıyorum işte benim eşimde aynısı..armut piş ağzıma düş..hakkını yemeyeyim arada yapıyor oda bornozunu kıyafetlerini falan yerden kaldırıyor..valla o bile yetiyor..

Senin yerinde olsam akşamdan liste yapar veririm eline..

1- hayatım dün yetiştiremedim makinayı boşaltıp kirli bulaşıkları dizer misin?
2- çok çamaşır birikti renklileri atıversen yıkansa ne güzel olur, çamaşır askısını ben arka odaya hazırladım oraya asarsın.
3- senin elinden yemek yemeyeli çok oldu, şu özel soslu makarnadan yapsan da akşama yesek :KK66:

Her gün böyle minik tatlı dilli listelerle bence yaptırabilirsin bişiler.

Hadi bu akşam gezmeye gidelim desem, eğlenmeye gidelim desem, canım şunu istiyor, bunu istiyor desem hayatta yok demez. ama şu bardağı kaldır desem hemen 'offff yaa, boşverr kalsın orda' Çok çok rahatında düşkün, evlendik düğün borçlarımız vardı altınlarla borcumuzu kapatalım sonra bir ev taksidine falan gireriz dedim. Yok illa araba alacağız arabasız yapamam, durakta dolmuş bekleyemem. Bir sürü kavgadan sonra pes ettim evlendikten 10 gün sonra gidip altınlarımız ile araba aldı. Şimdi ekmek almaya araba ile gidiyor. Her ay benzine 500 tl veriyor... Bende 100, 100 birikim yapmaya çalışıyorum ..

çok zor işiniz.
bir ev kredisine falan mı girseniz.
bir söz var ya erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın diye.sabit ona ödeme yapacak birşey alın.

ya da kendi maaşınızı ayırın ne hali varsa görsün.

X