- 29 Ağustos 2016
- 278
- 76
- 98
- Konu Sahibi fascinatingjasminne
-
kabul et bizlerede yardim edenler olduAmcam müteahhit.800 milyar borcu var.Biz küçük bir ilçede oturuyorduk.Babamın parasıyla 3 katlı ev yapıldı.Dedem(babamın babası) ve babam yaptılar.Babam bütün maaşını eve yatırdı.Amcamın bir kuruş yardımı yok o evde.Dedem de babamdan tapuları alıp amcamın borçları için ipotek ettirmiş,3 katlı evimizi.Arsamız da aynı şekilde.Ev ipotek,arsa ipotek.Biz üç kardeşiz.Annem o evi satmak istiyordu,ama böyle olduğundan olmuyor.Dedemle babaannem çok büyük haksızlıklar yapıyor bize.Babaannemin,dedemin tüm maaşı,bir katın kirası amcama gidiyor.Ki buna rağmen amcam villalarda,dubleks evlerde oturuyor,altında arabası var.Biz de amcamın borcu ödencek diye kiralardayız.Tabiki kardeş,yardım edicek,ama bu kadarı da olmaz.Aynı durumda babam olsaydı yapmazlardı.Babamı araba süremez diye küçümsüyorlar,babaannem de,dedem de,amcam da.Yaşadıklarımızı anlatsam roman olur.Annem de kanser.Ben okulda en yakın arkadaşımla dertleşirken neler yaşadıklarımızı anlatıyorum bazen.Bunları da anlattım.Üniversiteye başladığımdan beri devletten kredi alyorum.İngilizce kursuna gittiğimden aldığımın çoğunu kursa yatırıyordum.Çok az bir miktar kalıyordu.330 tl alıyorsam 30 tlsi kalıyordu.Mimarlık okuyorum.Geçen sene proje paftalarını çıkartıcak param kalmamıştı,babamın da verecek hiç parası yoktu.Mecbur arkadaşımdan istemiştim.Vermişti o da.Bugün,arkadaşım benimle bir konu konuşmak istedi ve dedi ki"teyzem üniversiteli birisini okutmak istiyor,eniştem 20 milyar maaş alıyor.O da üniversite okurken çok sıkıntı çekmiş,biliyor.Yalnız tek bir şartı var,vereceği parayı içkiye yatırmasın,mesleksahibi olunca o da bir üniversiteliyi okutsun.Kuzenimin arkadaşları içki içiyor.Benim de aklıma ilk sen geldin.Geçen sene iki paftayı çıkaramadın.Başka tanıdığımız yok" dedi,yani en yakın arkadaşım bana böyle bir teklifte bulundu ama ben kabul etmek istemiyorum.Çünkü artık kursa falan gitmeyeceğim ve her ay elime 400 tl geçmiş olacak,dayım da her ay 100 tl gönderiyorr.Ona ihtiyacım olmadığını söyledim.Çok ısrar ediyor.Gerçekten kabul etmek istemiyorum,arkadaşımı çok seviyorum ama artık ihtiyacım yok.Fakat o hala ısrar ediyor ve bana yardımda bulunmaya başlayacaklar.Ne yapmam lazım?Bir de babama çok büyük haksızlık yaptıkları halde,hakkını savunmuyor,bu durum annemi çok üzüyor.Amcamın borcu bitmez.Bütün emeklerinin boşa gittiğini düşünüyor.Annem kanser ve babamm "sen iyi olacaksın hayatım,sana güzel günler göstereceğim." gibi tatlı sözler söylemiyor,annem de ona "git,eşle geçinme kursu al"diye kızıyor.Her gün neler yaşıyoruz bir bilseniz,ben de böyle bir ortamda mimarlık okumaya çalışıyorum.Asıl sorum:arkadaşımın teyzesinin bana yardımda bulunmasını istemiyorum,çünkü benden daha kötü durumda olanlar vardır,elime baya para geçiyor.Ne yapmalıyım?İkinci sorum da:Babam kendini nasıl değiştirebilir?Biz de ev alamayacağımızdan,kiralardan kurtulmak için anneannemlerin evine taşınacağız ama onlar ev bulamadılar daha.Eşyalaları koliledik.İnşallah proje teslim zamanında taşınmayız,yoksa projeden kalırım
Bence yardımı kabul etmelisinAmcam müteahhit.800 milyar borcu var.Biz küçük bir ilçede oturuyorduk.Babamın parasıyla 3 katlı ev yapıldı.Dedem(babamın babası) ve babam yaptılar.Babam bütün maaşını eve yatırdı.Amcamın bir kuruş yardımı yok o evde.Dedem de babamdan tapuları alıp amcamın borçları için ipotek ettirmiş,3 katlı evimizi.Arsamız da aynı şekilde.Ev ipotek,arsa ipotek.Biz üç kardeşiz.Annem o evi satmak istiyordu,ama böyle olduğundan olmuyor.Dedemle babaannem çok büyük haksızlıklar yapıyor bize.Babaannemin,dedemin tüm maaşı,bir katın kirası amcama gidiyor.Ki buna rağmen amcam villalarda,dubleks evlerde oturuyor,altında arabası var.Biz de amcamın borcu ödencek diye kiralardayız.Tabiki kardeş,yardım edicek,ama bu kadarı da olmaz.Aynı durumda babam olsaydı yapmazlardı.Babamı araba süremez diye küçümsüyorlar,babaannem de,dedem de,amcam da.Yaşadıklarımızı anlatsam roman olur.Annem de kanser.Ben okulda en yakın arkadaşımla dertleşirken neler yaşadıklarımızı anlatıyorum bazen.Bunları da anlattım.Üniversiteye başladığımdan beri devletten kredi alyorum.İngilizce kursuna gittiğimden aldığımın çoğunu kursa yatırıyordum.Çok az bir miktar kalıyordu.330 tl alıyorsam 30 tlsi kalıyordu.Mimarlık okuyorum.Geçen sene proje paftalarını çıkartıcak param kalmamıştı,babamın da verecek hiç parası yoktu.Mecbur arkadaşımdan istemiştim.Vermişti o da.Bugün,arkadaşım benimle bir konu konuşmak istedi ve dedi ki"teyzem üniversiteli birisini okutmak istiyor,eniştem 20 milyar maaş alıyor.O da üniversite okurken çok sıkıntı çekmiş,biliyor.Yalnız tek bir şartı var,vereceği parayı içkiye yatırmasın,mesleksahibi olunca o da bir üniversiteliyi okutsun.Kuzenimin arkadaşları içki içiyor.Benim de aklıma ilk sen geldin.Geçen sene iki paftayı çıkaramadın.Başka tanıdığımız yok" dedi,yani en yakın arkadaşım bana böyle bir teklifte bulundu ama ben kabul etmek istemiyorum.Çünkü artık kursa falan gitmeyeceğim ve her ay elime 400 tl geçmiş olacak,dayım da her ay 100 tl gönderiyorr.Ona ihtiyacım olmadığını söyledim.Çok ısrar ediyor.Gerçekten kabul etmek istemiyorum,arkadaşımı çok seviyorum ama artık ihtiyacım yok.Fakat o hala ısrar ediyor ve bana yardımda bulunmaya başlayacaklar.Ne yapmam lazım?Bir de babama çok büyük haksızlık yaptıkları halde,hakkını savunmuyor,bu durum annemi çok üzüyor.Amcamın borcu bitmez.Bütün emeklerinin boşa gittiğini düşünüyor.Annem kanser ve babamm "sen iyi olacaksın hayatım,sana güzel günler göstereceğim." gibi tatlı sözler söylemiyor,annem de ona "git,eşle geçinme kursu al"diye kızıyor.Her gün neler yaşıyoruz bir bilseniz,ben de böyle bir ortamda mimarlık okumaya çalışıyorum.Asıl sorum:arkadaşımın teyzesinin bana yardımda bulunmasını istemiyorum,çünkü benden daha kötü durumda olanlar vardır,elime baya para geçiyor.Ne yapmalıyım?İkinci sorum da:Babam kendini nasıl değiştirebilir?Biz de ev alamayacağımızdan,kiralardan kurtulmak için anneannemlerin evine taşınacağız ama onlar ev bulamadılar daha.Eşyalaları koliledik.İnşallah proje teslim zamanında taşınmayız,yoksa projeden kalırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?