ne yapacağımı şaşırdım yardım edin

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar bn 6 yıllk evliyim 4.5 yaşında bi kızım var bir de oğlum olacak inşalah ..ben çankırılıyım eşim gaziantepli ikimiz de kırıkkalede okuduk üniversiteyi ve buraya yerleştik kimiz de çalışıyoruz...ama eşim artık antepe yerleşmeyi düşündüğünü söylüyor 1 senedir falan tayin aldıramıyor çünkü çalıştığı kurum antepte yok.yenidn sınava girdi iyi de puan aldı ama 1.tercihte antepte yazacak kurum bulamadı 2.tercihte 1 tane yazdı ama yerleşemedi.şimdi kasım ayında tekrar tercih yapacak ama ben kesinlikle istemiyorum antepe gitmeyi bunu eşime söyldim ama dinlemiyor istemesen de gidceğiz diyor ben iki tarrafa da uzak olmak istiyorum çünkü böyle kafama çok rahat özgürce haakat edebiliyorum . şimdiye kadar annemler bilmiyordu böyle bir durumu yeni öğrendiler babam ya bizi ya da kocanı tercih et ğer gidersen dedi şok oldum arada kaldım ben zaten gitmek istemiyorum ama babamın böyle demesiyle yıkıldım ne yapacağımı şaşırdım yardım edin

Canım öncelikle eşinle konuştun mu? neden antepe gitmek istiyormuş? antepten başka bi şehir tercih edemiyor mu? sahil kentleri falan?
Baban da bir anlık üzüntüyle düşünmeden konuşmuş bence. senin iki çocuğun olucak eşini terkedicek değilsin. ama merak ettim baban neden antepe gitmene bu kadar karşı çıktı?

babanın o şekilde bi tepki göstermesine şaşıdım..sonuçta eşinle aranda bi sorun yok mutlusunuz..yutrdışına gelin gidenler ne yapsın yani eğer babanız uzaklığı sorun ediyorsa...sizi zorda bırakmış açıkçası..eşiniz neden ısrarla oraya yerleşmek isiyor,işide varmış ne güzel...aileye yakın olmak içinmi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen anladığım kadarıyla canım karışılmak istemiyorsun. Doğuda hayat daha farklıdır. Daha çok gelip gitme olur. Hizmet beklerler. Tabi eşinin ailesi nasıl bilmiyorum? genelde öyledir.

istemeyebilirsin,haklısın iki taraftan da ayrı yaşamak daha rahat. ama eşin de istemekle kötü birşey yapmış olmuyor.kendi memleketine yerleşmek isteyebilir.antep de küçük bir şehir değil.burda şaşırdığım babanın tepkisi.niye bazı insanlar kızlarının artık evlendiğini anlayamazlarki.böyle diyerek aranızda huzursuzluk çıkarabileceğini düşünmüyormu.valla bu konuda en son söz babana düşer.siz kendi aranızda karar verin

iki tarafa da uzaksın yani?? annenlerden ayrı bir şehirde yaşıyorsan neden böyle bir şey dediler ki acep? ha bir de antep ne bileyim üniversiteli kadınsın pek sana göre değil bence. kocanı ikna et bence babanın sözünü hiçe sayma mutlaka orta yol bulursunuz. bu durumu eşine anlat bir zahmet anlayışla karşılar.

baban ya biz ya eşin derken;

aynı şehirde misiniz?

neden böyle birşey söyledi anlayamadım?:44:

bence baban oraya gidince ailesinin seni üzeceginden korkmus olabilir ama babana onlarla arana mesafe koyacagını, cocuklarını,yuvanı böyle bi sebeple yıkamayacagını söylemelisin tatlı bir dille.
Eşin dogudugu yeri özlüyor olabilir eger orada da çalışma kosulları o ortam yaratılabilirse gitmende bi problem yok bana kalırsa,ailesiyle sorun yasamazsın üniversite okumus insansın sana bi eşin karısabilir baska kimse laf edemez.

''Üniversiteli kadınsın antep pek sana göre değil ''

Bu cümleye şaştım kaldım doğrusu. :) Ne garip bakış açıları var..

.........

Babasınızın böyle bir cümle kurmasına hakkı yok, fazla duygusal yaklaşmış..Babanızdan önce eşinizin sözü önemli, artık evlisiniz.. Gitmek istemediğinizi ısrarla söylemenize rağmen gitmek istemesi çok yanlış..
Hayat tek kişilik değil iki kişilik yaşıyorsunuz, öncesinde hiç böyle bir düşüncesi yokkken şimdi pat diye ortaya çıkarması yanlış.Üstelik sizin fikrinizi hiç almıyor.En azından istişareyle ortak karar alınmalı.

Belki yine kazanamaz, nasip.

gaziantep in nesi varmış.gayet güzel,modern bir şehir,üstelik bir üniversite şehridir.

konu sahibine gelince;eşinin tek başına karar vermesi yanlış olsada memlekete gitme isteğini bir şekilde anlarım ama babanızın tepkisi bana çok garip geldi.insan evladını bu şekilde zor durumda bırakırmı hiç

bence konu sahibinin asıl derdi "antep, mersin, sinop..." olması değil.

siz bir ailesiniz. nerede yaşayacağınıza ailecek karar verilmesi uygundur. kocanız size gitmeyi neden istediğini sıralar. siz de ona... karşılıklı karar verilir.

ama eşiniz bunu yapmamış resmen dayatmış. çok yanlış.

sonuçta belli bir şehirde düzen kurmuşsunuz. çocuklarınız var. işleriniz var. kaç senelik bir çevreniz var. her iki aileye de mesafeli olarak belli bir çizgi oturtmuşunuz. tüm bunları elinin tersiyle itip memleketi diye tutturmasının bir sebebi olmalı. bence onu öğrenmeye çalışın. ailesinden biri mi hasta? maddi zorluğu mu var? bunları sorun.

sadece kişisel kaprisi ise çok yanlış. kendini değil tüm aileyi ilgilendiren bir karar kendi başına veremez.

çocuğunuz yakında ilkokula başlar. diğeri yolda. siz gittiğinizde çevreniz olmayacağından mecburen eşinizin ailesi ile görüşeceksiniz. bu sorun olabilir.

babanız da belli ki bunları düşünüp eşinize kızmış ama acısını sizden çıkarmış. üzülmeyin babanızın lafına bence bir anlık sinirle edilmiştir.

hakkınızda hayırlısı olsun dilerim.

Hemen yetiştim!
Ailenizin nerede yaşayacağının seçimini tabi ki ortak yapmanız gerekir, tabi ki insan alışık olmadığı bir şehir ve kültüre önyargılı bakar hele de ülkemizde bu değişmez kuraldır, iyi bilirim.
Ancak benim söylemek istediğim eğer daha önce Gaziantep'te bulunmadıysanız ve yalnızca önyargınızdan dolayı bu fikre sıcak bakmıyorsanız size bir Gaziantep'li olarak kendi memleketimi kesinlikle ve kesinlikle öneririm.
Sakın aklınıza "E, tabi kendi memleketini herkes önerir" gibi bir düşünce gelmesin zira Türkiye'de yaşanılabilecek sayılı şehirlerden biridir, hıı ama deniz tutkunuz falan varsa o zaman ayrı.
Türkiye'deki şehirlerin gelişmişlik sıralamasında 6.dır.
Asla ve asla 'Üniversiteli kadınsın, bir daha düşün' denilecek bir şehir değildir, gelip görmeyenin yorum yapmaması gereken bir şehirdir, zira ben de üniversite mezunuyum ve ayrıca yurtdışında da okudum ama asla bu şehrin büyüsünden vazgeçemedim, dönüp yine buraya geldim.
Her türlü sosyal aktiviteyi rahatlıkla gerçekleştirebileceğiniz bir şehirdir ve lütfen sakın yanlış anlamayın ama Çankırı'yı da gezip gördüğümden söylüyorum gayet büyük ve gelişmiş bir şehirdir.
Annem babam da üniversite mezunu ve biz yıllardır bu güzel şehirde mutlu mes'ut ve entellektüelitemizi koruyarak yaşıyoruz çok şükür.
Gaziantep, içinde bulunduğun aile ve çevre aşırı tradisyonel (yani köylerdeki gibi töre vb. muhabbetine girebilen) olmadığı sürece son derece yaşanılası, ve yaşayanların yaşamayı şans saydığı bir şehirdir.
Konuyu dağıtmış gibi görünüyor olabilir mesajım özür dilerim ama memleketimle ilgili önyargılar hangi platformda karşıma çıkarsa çıksın kayıtsız kalamıyorum ve bilgilendirme ihtiyacı duyuyorum.
Ancak tabi ki bir zorlama durumu varsa, istemediğiniz birşeyi yapmak zorunda değilsiniz.

Son düzenleme:
Hersey neyse ne ama bir baba nasil olurda kizindan böyle bir secim yapmasini ister yahu...Pes yani babaniza, kocan, cocuklarin yuvan yada biz ne demek yahu...Kusura bakmayin ama babaniz cok cok büyük bir hata yapiyor..

eşimle defalarca konuştum şimdiye kadar senin istediğin yerde kaldık şimdi de ben gitmek istiyorum diyor konuşmamım faydası yok benim işim Allaha kalmış dua etmkten başka çarem yok eğer gitmek zoeunda kalırsam ne yaparım bilmiyorum
ben annesi yüzünden gitmek istemiyorum çünkü mesafeli durmayı bilmiyor oraya gidersem hergün b.zden çıkmaz bundan eminim özel hayatım biter

gitmeye karar verirsen de eşinle konus sartların olsun en azından orada cocuklarınıza kim bakacak peki?

cnm hakkında hayırlısı olsun.
eşin kafasına koymuş belliki yapacak.
ama birde olumlu taraflarına baksan..belki seveceksin orayı.orasıda harika ve büyükşehir.
yok olmayacak dersen al karşına ciddi ciddi konuş.olamayacağını tatlı dille anlat..
Allahım gönlüne göre versin cnm

oraya gider sem çocuklara babannes bakacak ama ben onun bakmasını istemiyorum çünkü ağzı bozuk yalancı çocuklara hiçbişey veremez ona baktırmaktansa kreş parasına razıyım... bana antepte bedava ev verseler gel otur deseler yine gitmek istemem o kadar yani ....sorun ailesiyle yapamayacak olmam aslında çalışan bayanının halinden anlamıyolar dedikoduları çok ben yapı itibariyle sessizim onlael başetmem için onlar gibi olmam lazım

eşinizin tayinini durdurma gibi bir şans yokmu? tanıdık felan iyi makamdan hani..

bence babanız eşinizin ailesinden ve ortamından yane ne biliyim yaşadığı çevreinden ötürü böyle demiştir...çünkü orada buradaki gibi asla olamazsınız hele ki kaynanızla okadar yakında olmadığınız halde korkutuyorsa sizi daha da kötü olacaktır bunu babanız bence direkt anladığı için böyle demiştir....yoksa kim ister çocuğunun yuvasına karışmak
eğer kaynananız gerçekten böyle kötüyse yane çocuklara kötü örnek olacaksa çocuuklarınızı emanet etmeyin çocuklar yetiştiği ortamı çok çabuk kaparlar

öncelikle bir antepli olarak başlayayım antep cok gelişmiş modern herseye her an ulaşabileceginiz giyim yasam tarzı vb. bir konuda güzel ve ileri bir şehirdir. probleminiz il olmamalı.. kayınvalideniz elektirik tutmamış anladıgım kadarıyla. zaten emin olun kayınvalidenize cocukları bırakmak zorunda kalmazsınız. dediğim gibi burda çook çok iyi kreşler var. egitim dzeyi yukarıda bir sehire gelirsiniz şayet gelirseniz. kayınvalidenizle cokta içli dışlı olacagınızı sanmam tabi eşiniz ana kuzusu değilse. burda öle cok fazla annesinin ewi meraklısı değil erkekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…