Ne yapacağımı şaşırdım? Yardım edin!

countess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
103
17
Herkese merhaba,

Benim problemim babamla, hiç bir yere göndermiyor.
Öyle çok küçük falanda değilim 23 yaşındayım ama "baba şununla şuraya gidebilirmiyim(ki arkadaşlarımın hepsi kız ve gitmek istediğim yer evimize en fazla yarım saat uzaklıkta bir yer)" dediğimde hayır otur evde dışarıda ne yapıcaksın falan filan deyip göndermiyor. Evden işe, işten eve modundayım. Ablam var evli minibüsle 10dk uzaklıkta oturuyo binbir zorlukla izin alıp gidiyorum üç saat sonra arıyo hemen eve geliceksin diye eve gittiğimdeyse bi dünya bağırış çağırış. En son iki gün önce "iyi baba ben hiç bi yere gitmiyim hiç gezmiyim hiç gençliğimi yaşamıyım" dedim senmisin bunu diyen bi güzel beni hırpaladı. Artık çok bunaldım genç kızım sonuçta bende gezmek istiyorum, arkadaşlarımla vakit geçirmek istiyorum ama işyeri haricinde adımımı attırmıyo dışarı. Erkek arkadaşım falanda yok, zaten bu koşullarda olması pekde mümkün değil heralde.

Kızlar bana yardım edin, bi akıl verin, nasihat edin dayanamıyorum artık çok bunaldım. Sıkıntı stresten her yerimde yaralar çıktı artık :KK42:

Nasihatı sana değil babana etmemiz lazım ama dinlemez ki. Umarım en kısa zamanda kendi düzenini kurarsın. Bu babandan kaçıp yanlış bir evlilik yap tavsiyesi değil aman ha.

Babanızda haklı dünyanın binbir türlü hali vardır bende korkardım .O kadar sıkmakda iyi değil elbette bunun arası olması lazım ne fazla gevşek ne fazla sıkma güvenmı duymuyor sana yada arkadaşlarına eve çağır tanısın onları bir kacc kez görünce fikrı değişir bende öyle oluyor tanıdıkça güven artıyor

Yaşımdan daha olgun, daha mantıklı düşünen bir insanım büyük konuşmayım ama öyle bi hata yapacağımı zannetmiyorum

Bence ayrı eve çıkın madem durum böyle sizin de bir hayatınız var çocuk değilsiniz 23 yaşındasınız.

Babanızda haklı dünyanın binbir türlü hali vardır bende korkardım .O kadar sıkmakda iyi değil elbette bunun arası olması lazım ne fazla gevşek ne fazla sıkma güvenmı duymuyor sana yada arkadaşlarına eve çağır tanısın onları bir kacc kez görünce fikrı değişir bende öyle oluyor tanıdıkça güven artıyor

zaten arkadaşlarım hepsi çocukluk arkadaşlarım aynı sokakta büyüdük evlerimiz karşılıklı. Bence babamın güvenle alakalı bi sıkıntısı yok sanki daha çok bencillik gibi, bilmiyorum :KK43:

baban sana deil dışardaki insanlara güvenmiyor..tabi önceden güvenini sarsacak birşey yapmadıysan..
belli bir saatte evde olmak koşuluyla baba kızlarla görüşeceğiz şu saatte evde olurum falan diye konuş..yada birgün arkadaşlarını eve çağır ailen görsün belki ozaman biraz daha ılımlı olurlar..

babam dışarı göndermiyor nasıl ayrı eve çıkabilirimki?

Siz de haklısınız tabi.Ayrı eve geçseniz daha kötü şeyler yapabilir.Ama hayatınızı hep böyle mi devam ettireceksiniz evlenene kadar babanızdan izin alarak ? Araya bir büyüğünüzü sokma şansınız yok mu mesela anneniz ya da dedenizi falan ? Arkadaşlarınızı tanıştırın diyeceğim de adam diğer kızının evine bile binbir zorlukla gönderiyormuş onları tanısa bir şey değişir mi ki...

zaten arkadaşlarım hepsi çocukluk arkadaşlarım aynı sokakta büyüdük evlerimiz karşılıklı. Bence babamın güvenle alakalı bi sıkıntısı yok sanki daha çok bencillik gibi, bilmiyorum :KK43:
İşte o gerçekten sıkıntılı kaç yıllık cocukluk arkadaşlarınla çıkabilmelisin bencede ....ne diyecegimi şaşırdım kaldım.....:KK64:

İş olunca sorun yok :KK71::KK9:para gelıyor eve , Akadaşlarıyla giderse para harcar filan .....:stop:

Belki bildiği bir yerdir ya da kariyerine engel olmak istemiyordur. Gerçekten korkuyor olabilir dışarıdan. Dengeyi de kuramayınca böyle sıkıyordur.

baban sana deil dışardaki insanlara güvenmiyor..tabi önceden güvenini sarsacak birşey yapmadıysan..
belli bir saatte evde olmak koşuluyla baba kızlarla görüşeceğiz şu saatte evde olurum falan diye konuş..yada birgün arkadaşlarını eve çağır ailen görsün belki ozaman biraz daha ılımlı olurlar..

Güvenini sarsacak bişey bile yapamadım öyle söyleyeyim, durum hep böyleydi yaşım ilerledikçe onun tavrıda katılaştı.

Siz de haklısınız tabi.Ayrı eve geçseniz daha kötü şeyler yapabilir.Ama hayatınızı hep böyle mi devam ettireceksiniz evlenene kadar babanızdan izin alarak ? Araya bir büyüğünüzü sokma şansınız yok mu mesela anneniz ya da dedenizi falan ? Arkadaşlarınızı tanıştırın diyeceğim de adam diğer kızının evine bile binbir zorlukla gönderiyormuş onları tanısa bir şey değişir mi ki...

Arkadaşlarımı tanıyor zaten, annemde saolsun destek çıkıyor ama babamın kesin tavrından sonra o da bişey yapamıyor.

İşe gitmenize nasıl izin veriyor ?

İş olunca sorun yok :KK71::KK9:para gelıyor eve , Akadaşlarıyla giderse para harcar filan .....:stop:

Belki bildiği bir yerdir ya da kariyerine engel olmak istemiyordur. Gerçekten korkuyor olabilir dışarıdan. Dengeyi de kuramayınca böyle sıkıyordur.

Kumrukusum'un dediği gibi iş olunca sorun yok, servisle gidip geliyorum zaten. Evin geçimini kısmen ben yapıyorum( faturalar, alışveriş vs.) belki evlenip gitmemden ve maddi olarak desteğimi çekiceğimdenmi korkuyor bilmiyorum. :KK64: Ayrıca dışarıdan korkuyorsa bile bunu anlarım ama sonuçta o dışarıdan korkuyor diye ben hayatımı dört duvar arasında geçiremem, hem ona bakarsanız iş yerinde yada servistede başıma bi iş gelebilir ?:KK51:

Aynen canım babanın yaptığı tamamen maddıyatdan maneviyatdan olsaydı seni işede yollamazdı bütün masraflarını kendi karşılardı sanırım seni hissiz duygusuz para getıren robot olarak görüyor Annenle konuş yada teyze halan kimin babana sözü geçıyorsa artık tutsakmısın esırmi bir genç kız olduğunu es geçmesinler Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

Aynen canım babanın yaptığı tamamen maddıyatdan maneviyatdan olsaydı seni işede yollamazdı bütün masraflarını kendi karşılardı sanırım seni hissiz duygusuz para getıren robot olarak görüyor Annenle konuş yada teyze halan kimin babana sözü geçıyorsa artık tutsakmısın esırmi bir genç kız olduğunu es geçmesinler Allah yar ve yardımcın olsun canım amin

Amin canım, çok teşekkür ederim :KK15: Halam vardı o babama sözünü geçiriyodu o da rahmetli oldu.. Bir de babam çok sinirli oturup konuşulmuyo bile hemen bağırıp çağırıyo şiddete başvuruyo yoksa karşısına geçip durumumu anlatsam diyorum ama o da olmayacak şey :KK51:

mesai var deyip evden kaçmışlığım olduğu doğrudur :KK48:

valla canım saatleri belli bi işte çalışıyorum yoksa benimde aklıma geliyo bazen ama yemez :KK53: Şöyle eczanede falan çalışıyo olsam nöbet var diyip gezerim :KK71:

X