Ne yapacağımı şaşırdım

Açıkça söyle canım bizimde giderlerimiz var çocuk olacak de kusura bakmayın de sürekli evet dersen daha çok istiyorlar.. sende tarladan toplamıyorsun ki hep yurt dışındakileri banka gibi görmüyolar mı sinir oluyorum..

Kusura bakmayın ama daha fazla sömürülmeyin. Evliliğiniz de zarar görebilir böyle giderse. Kimse kimseye para göndermek mecburiyetinde değil, 1-2 kez olur anlarım ama sizi resmen kullanıyorlar üstelik hamilesiniz.

pardon aileniz ne mana para istiyor sizden. yani ck zor bi durumdalar mi? sanki sizin goreviniz gibi dawraniyorlar anladigim kadariyla. borcumuz war diyin.

Bebeğinizin doğacağını henüz bir emzik bile alamadığınızı , eşinize karşı mahçup olduğunuzu , borçlarınız olduğunu, zaten sizin çalışmadığınızı açıkça söyleyeceksiniz ailenize . İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bu arada eşiniz çook anlayışlıymış doğrusu.

Açık açık konuş. Yoksa arkası kesilmez. Hele ki yurt dışında tek maaşla geçinmek çok zor. Allah yardımcın olsun. İndirime denk geldikce bebeğinin eşyalarını tamamla. Mamasıydı, beziydi baya masraflı isler. Yapabildikçe kenara para ayır. Göndereceğin parayı bebeğine harcarsın..

Ailenin yaptığı şey senin ,esinin icindeki yerini saygınlığını bitirecek kadar büyük bir yanlış.Cocugum olacak diyorsun senin saygınlığını kaybetmemen lazım o yüzden hem kendin,hem eşin hem de doğacak çocuğun için ailene net bir şekilde para mara yok ben burda zaten çalışmıyorum,eşimin kazandığında bize ancak yetiyor demek zorundasın.

Abim çalışıyor inşaat ta 2 gün önce 3 haftalik bebeğini kaybetti hastane masrafı suymus buymuş derken 4.5 bin lira gitmiş karısının bilezigini bozdurmus ödeye bilmek için elimde olsa hiç düşünmeden abimi sikismasina izin vermem ama bizimde elimizde yok eşim ek işte çalışıyor sırf ödenekleri odeyebilmek icin

El elindeyim . Ben her seferinde aileme para gönderelim diyemiyorum . Neden onun ağzına laf vereyim ki bu konuda? Kocam olabilir ama sürekli ondan para isteyerek sizin için sizi küçük göstermek istemiyorum ben çalışsam neyse ama anlayış gösterin diyin .
Bu arada cok şaşırıyorum böyle ailelere benim ailem açlıktan ölse 1 ekmek alin bize demezler. Bu nasil rahatlık anlayamıyorum

Masrafları olmuş.verilir ama telefon neden aldınız ki.. Ayrıca bitmek bilmeyen isteklerinden bıktık diyorsunuz. Aileniz de yardım ediyormuş. Eşinize acımıyor musunuz. Evladınız olacak. Öncelik onlar..

Abim hiç bir şekilde istemez ama babam beni habire zor durumda bırakıyor eşime karşı

Açık açık konuşmalı ve durumunuzu anlatmalısınız yoksa anlattığınız gibi isteklerin sonu gelmeyecek gibi gözüküyor.Doğumunuzun yaklaştığını ve onun ihtiyaçları için harcama yapıcağınızı SiZinde durumunuzun zor olduğunu söyleyin eşiniz anlayışlı ve sabırlıymış maşallah ama bi yerden patlak verebilir Allah korusun aranız bile açılabilir bence oyusden açıkça ailenize belirtmelisiniz yoksa isteklerinin hiç sonu gelmez.

Arayın ailenizi erken doğum riskim varmış kenarda 5 kuruş paramız yok. Siz bize 3-5 bin verin, elimizde olunca biz size geri öderiz diyin. Daha da sizi ararlarsa ben de bir şey bilmiyorum :)

+1

"Çocuk için hiçbir şey yapamadık, borca da girdik, 3-4 bin lira verebilir misiniz?" filan deyin. Siz isteyin bir de bakalım.

Babanız eşinizi ne olarak görüyor acaba şimdi birşey derdim de ayıp olur. İşten çıktım bebeğim var bakacak kimsem yok. Eşimin maaşıyla ancak geçiniyoruz istanbul gibi bir şehirde kirada oturuyoruz. Eşimin ailesi de benim babam da bize destek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz onlara ufak tefek şeyler yapsak kızıyorlar bebek var ona yapın bize değil diyorlar. Sizin babanız gerçekten sizi kullanıyor. Bunun önünü kesmeniz lazım. Aöıkça konuşun yapamayız deyin. En fazla küser. Kocanıza da bravo. Herkes susmaz öyle.

Biliyorlar kendileride ben bişey söyleyince kötü oluyorum onların gözünde ailesini düşünmeyen biri olarak görüyorlar.turkiyede ev aldık burda sırf fazla kira odemeyelim diye 1+1evde oturuyoruz 1 kızım var kendi odası bile yok hala bizim odada uyuyor 2.si de şimdi doğacak üst üste küçücük evde sikisacagiz sırf borçlar bitsin diye ama gelde babama anlat

Masrafları olmuş.verilir ama telefon neden aldınız ki.. Ayrıca bitmek bilmeyen isteklerinden bıktık diyorsunuz. Aileniz de yardım ediyormuş. Eşinize acımıyor musunuz. Evladınız olacak. Öncelik onlar..
Telefonu bozulmuş burda kalıyor bana telefon alın dedi telefon aldik halada bişey yapmıyoruz gozlerinde.

Sakın eşinizin üstünden bişey demeyin siz masraf uydurun kafanızdan ki uydurmanızada gerek yok gelen bir bebiş var hatta siz isteyin onlardan toruna şu lazım bu lazım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…