- 23 Ağustos 2012
- 51.207
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.359
- 898
Eger yengeni haksız görseydin hiç karışma derdim düşünmeden ama haksız olan abin ve sende bunun farkındasın o yüzden aralarını yumuşatmanda bi sakınca olduğunu görmüyorum ben şahsen
O kadar pahalı deyil gezmeleri ama paraya ihtiyacım var deyip parayı aldıktan sonra gezmeye gitmeleri kızdırmış eşini.sormadan vermemiş abim vericem demiş eşi de onları bildiği için verirsen beni ezmiş olursun demiş.teşekkürler yorumunuz için.gezmeleri pahalı tatil mi yoksa 40 yılın başı yemek gibi bir şey mi ?
abiniz ortak hesaptan sormadan borç vermekle hata etmiş. üstelik daha öncede kötü bir deneyim yaşamış. yengeniz tedirgin olmakta haksız değil.
yine de çiftlerin arasına girmek tehlikelidir. yarın bir gün döner dolaşır size patlar konu. bundan fazla karışmayın derim.
Hayır çünkü günün her anı beraberler.hem boşa para harcamaz abim.Söylemeniz gerekenleri güzelce söylemişsiniz za başka bir şeye harcamış olabilir mi?
O kadar pahalı deyil gezmeleri ama paraya ihtiyacım var deyip parayı aldıktan sonra gezmeye gitmeleri kızdırmış eşini.sormadan vermemiş abim vericem demiş eşi de onları bildiği için verirsen beni ezmiş olursun demiş.teşekkürler yorumunuz için.
yengen hakli cunku onlar ev icin para biriktirirken kuzenin gezme tozmaya para istemesi abinin de vermesi zoruna gitmistir. para kolay kazanilmiyor. ha kolay kazanilsa bile kimse kimsenin keyfini karsilamak zorunda degil. abin bekar olsa tamam ama esiyle ortak birikiminden aliyor parayi sonuctaO kadar pahalı deyil gezmeleri ama paraya ihtiyacım var deyip parayı aldıktan sonra gezmeye gitmeleri kızdırmış eşini.sormadan vermemiş abim vericem demiş eşi de onları bildiği için verirsen beni ezmiş olursun demiş.teşekkürler yorumunuz için.
yalnız bu gezme deyil yengemi kızdıran.kuzen de eşi de inanılmaz gösterişi seviyor.bir kaç ay önce yine abimden aldığı borcla diğer akrabalarına sünnetinde kirve olmuştu ve o parayla en pahalı şeyleri almış.paran yoksa ona göre davran deyilmi.gerçekten ihtiyacı olan biri olsa bu kadar sorun etmezdi belki.başka birikmişler de var tabi.yengenize önerim gezdikleri için bu kadar yargılamasın. bazen herkesin başına böyle şeyler gelebiliyor ama bir yerde moral içinde dışarı çıkıyor.
bir akrabamız çok çok zor durumda ve birkaç yerden borç almıştı. o ara torununa çok ucuzcu bir marketten 10 tl lik bir bebek aldı diye neredeyse aforoz edilmişti bazıları tarafından. borcu varmış alamazmış diye..
belki o sıkıntılı dönemde çok küçük bir miktarla biraz nefes almak istediler..
hayat bizim kafamızdaki kurallar kadar net olmayabiliyor.
Şöyle ki abim kuzene borclu hiss ediyor.geçen babamı kayb ettik pandemiden dolayı abim gelemedi ve her şeyle o kuzen ve benim eşim ilgilendi.hatta benim eşim surekli takdir eder kuzeni.bir yardıma ihtiyaç olur koşar ama bi şey var ki marta ayında abim burdaydı kuzenin eşi hamile ve en seçkin doktorlara gider.ama o doktora gidecek ne parası var ne arabası.hamile ve kuçağında çocuğuyla da toplu taşımaya binmek istemezler.o dönemde abimden para almış üstelik kuzenin eşi de birikmiş param var ama o parayla oğluma oda yapıcam diyormuş.yengem çıldırmış tabi niz enayimiyiz diyor.en seçkin doktora gideceksen elini cebine at bi zahmet.abim de burda bi şeye ihtiyaç olsa o kuzeni arar.durum bu.kuzen konusunda da gerçekten vermesi gerekiyor mu? ihtiyaç durumlar ne ? harcamaları nasıl ? abinizin haklı olduğu noktalar var mı? yoksa 'gezmiş' olması mı yengenizin gözüne geldi ?
bunu siz değerlendirin ..
'Damlaya damlaya göl olur', ne demek o parayla ev alamayız zaten diye hepsini yiyelim kazandığımızın.
erkekler işte hepsi aynı mantık, basit düşünce. ben eşini bile bu düşüncesinden dolayı takdir ettim. tutumlu biri demek ki.
Abin çok haksız ya aynende başkasına yaranma uğruna ev içi huzursuzluğunu ilan etmişİyi günler herkese.benim derdim abimin evliliği.6 yıldır evli ve bir oğlu var.eşiyle aramız çok iyi.çok iyi anlaşırız.onlar başka ülkede yaşıyor.10 gündür burdalardı dün gittiler.dün gelinimizle konuştum abimle tartışmışlar bana anlattı.sebebi abim kuzenimize borç para vermiş.daha önce verdiğini almadlğını söylüyor.abimle eşi (ayşe diyelim)beraber çalışıyor hesabları ortak ve ev almak için para biriktiriyorlar.ayşe kızmış abime ev alıcaz diye abim de o parayla ev alamassın zaten geri ödeyecek falan demiş.ayşe de dün kuzenin gittiği gezmelerden paylaştığı fotoğrafları görmüş.kavga etmişler ihtiyacı olan gezmeye mi gider diye.abim evden çıkarken ayşe kapıları çırpmış abim de geri dönüp tartaklamış.dün ağlıyordu boşanıcam falan diyor.abimle konuştum neden başkasına yaranıcam diye evinde huzursuzluk çıkarıyorsun diye.bak sen parayı verdin onlar gezmelere gitti keyfine baktı ama siz kavga ettiniz diye.şimdi ben çok huzursuzum.abim hatalı biliyorum sizce napsam tekar arayım konuşayım mı.karının gönlünü al falan desem mi yoksa hiç karışmasam mı?bu durum beni çok üzüyor gece uyuyamadım düşünmekten.ayşeyle sabah konuştum ona da ne söyleyeceğimi bilemiyorum. O anlatıyor ben öylece dinliyorum.şimdiden teşekkürler.
Aynen söyledim yazdım daha doğrusu bi şey söylemedi.bence hatsının farkında.Abin çok haksız ya aynende başkasına yaranma uğruna ev içi huzursuzluğunu ilan etmişbilemedim abinin huyu nasıl ama aranız iyi olduğu için eşinin gönlünü almasını şöyle bidaha da eşinden onay almadan kimseye borç vermesin tabi anlarsa
Az önce okuduğum görümceden sonra bana ilaç gibi geldiniz ne güzel doğruyu yanlışı görüp haklının yanında olmanız. Abiniz hiç olmayacak biri konu için yengenizi üzmüş ben olsam olaya müdahale etmezdim sanırım sonra kötü siz olmayın ama abimede tavrımi koyardım. Kıyamam yengeniz oralarda tek başına ne de canı sıkılmıştır üstelik tartakldi diyorsunuz çok acı. Alıp çantasını gitse kadın çok çok haklı. Yanında olduğunuzu hissettirin. Aldığı kararlarda da saygı duyun en büyük destek bu olacaktır.İyi günler herkese.benim derdim abimin evliliği.6 yıldır evli ve bir oğlu var.eşiyle aramız çok iyi.çok iyi anlaşırız.onlar başka ülkede yaşıyor.10 gündür burdalardı dün gittiler.dün gelinimizle konuştum abimle tartışmışlar bana anlattı.sebebi abim kuzenimize borç para vermiş.daha önce verdiğini almadlğını söylüyor.abimle eşi (ayşe diyelim)beraber çalışıyor hesabları ortak ve ev almak için para biriktiriyorlar.ayşe kızmış abime ev alıcaz diye abim de o parayla ev alamassın zaten geri ödeyecek falan demiş.ayşe de dün kuzenin gittiği gezmelerden paylaştığı fotoğrafları görmüş.kavga etmişler ihtiyacı olan gezmeye mi gider diye.abim evden çıkarken ayşe kapıları çırpmış abim de geri dönüp tartaklamış.dün ağlıyordu boşanıcam falan diyor.abimle konuştum neden başkasına yaranıcam diye evinde huzursuzluk çıkarıyorsun diye.bak sen parayı verdin onlar gezmelere gitti keyfine baktı ama siz kavga ettiniz diye.şimdi ben çok huzursuzum.abim hatalı biliyorum sizce napsam tekar arayım konuşayım mı.karının gönlünü al falan desem mi yoksa hiç karışmasam mı?bu durum beni çok üzüyor gece uyuyamadım düşünmekten.ayşeyle sabah konuştum ona da ne söyleyeceğimi bilemiyorum. O anlatıyor ben öylece dinliyorum.şimdiden teşekkürler.
Helal olsun kız sana böyle görümcelik kaldı mı.İyi günler herkese.benim derdim abimin evliliği.6 yıldır evli ve bir oğlu var.eşiyle aramız çok iyi.çok iyi anlaşırız.onlar başka ülkede yaşıyor.10 gündür burdalardı dün gittiler.dün gelinimizle konuştum abimle tartışmışlar bana anlattı.sebebi abim kuzenimize borç para vermiş.daha önce verdiğini almadlğını söylüyor.abimle eşi (ayşe diyelim)beraber çalışıyor hesabları ortak ve ev almak için para biriktiriyorlar.ayşe kızmış abime ev alıcaz diye abim de o parayla ev alamassın zaten geri ödeyecek falan demiş.ayşe de dün kuzenin gittiği gezmelerden paylaştığı fotoğrafları görmüş.kavga etmişler ihtiyacı olan gezmeye mi gider diye.abim evden çıkarken ayşe kapıları çırpmış abim de geri dönüp tartaklamış.dün ağlıyordu boşanıcam falan diyor.abimle konuştum neden başkasına yaranıcam diye evinde huzursuzluk çıkarıyorsun diye.bak sen parayı verdin onlar gezmelere gitti keyfine baktı ama siz kavga ettiniz diye.şimdi ben çok huzursuzum.abim hatalı biliyorum sizce napsam tekar arayım konuşayım mı.karının gönlünü al falan desem mi yoksa hiç karışmasam mı?bu durum beni çok üzüyor gece uyuyamadım düşünmekten.ayşeyle sabah konuştum ona da ne söyleyeceğimi bilemiyorum. O anlatıyor ben öylece dinliyorum.şimdiden teşekkürler.
Ben konuştum bi şey demedi.bence hatasının farkında.amca dayı bir büyüğümüz yok maalesef.inşallah düzelir durum ne diyelim.Helal olsun kız sana böyle görümcelik kaldı mı.Ben de abini hatalı buldum ortak parayla ilgili kararlar ortak alınmalı tamam Ayşe fazla tepki koymuş kendini kötü hissetmiş ama abin tartaklayarak bide hata üstüne hata yapmış. Bir büyükten abinin sözünü dinleyeceği bir amca dayı uyarmasını rica etsen belki daha etkili olabilir. Anladığım kadarıyla ego yapıyor. İnşallah farkına varır.
Farkındadır elbette önemli olan birdaha tekrarlamayip eşinin gönlünü alabilmesiAynen söyledim yazdım daha doğrusu bi şey söylemedi.bence hatsının farkında.
Umarım öyle olur.Farkındadır elbette önemli olan birdaha tekrarlamayip eşinin gönlünü alabilmesi
Yengenize destek çıkmaya devam edip, abiye hatalı olduğunu ve gönlünü alması gerektiğini artı başkaları için yuvasının huzurunu bozmaması gerektiğini belirtin..İyi günler herkese.benim derdim abimin evliliği.6 yıldır evli ve bir oğlu var.eşiyle aramız çok iyi.çok iyi anlaşırız.onlar başka ülkede yaşıyor.10 gündür burdalardı dün gittiler.dün gelinimizle konuştum abimle tartışmışlar bana anlattı.sebebi abim kuzenimize borç para vermiş.daha önce verdiğini almadlğını söylüyor.abimle eşi (ayşe diyelim)beraber çalışıyor hesabları ortak ve ev almak için para biriktiriyorlar.ayşe kızmış abime ev alıcaz diye abim de o parayla ev alamassın zaten geri ödeyecek falan demiş.ayşe de dün kuzenin gittiği gezmelerden paylaştığı fotoğrafları görmüş.kavga etmişler ihtiyacı olan gezmeye mi gider diye.abim evden çıkarken ayşe kapıları çırpmış abim de geri dönüp tartaklamış.dün ağlıyordu boşanıcam falan diyor.abimle konuştum neden başkasına yaranıcam diye evinde huzursuzluk çıkarıyorsun diye.bak sen parayı verdin onlar gezmelere gitti keyfine baktı ama siz kavga ettiniz diye.şimdi ben çok huzursuzum.abim hatalı biliyorum sizce napsam tekar arayım konuşayım mı.karının gönlünü al falan desem mi yoksa hiç karışmasam mı?bu durum beni çok üzüyor gece uyuyamadım düşünmekten.ayşeyle sabah konuştum ona da ne söyleyeceğimi bilemiyorum. O anlatıyor ben öylece dinliyorum.şimdiden teşekkürler.
Aynen o şekilde belirttim tabi.umarım etkili olur.Yengenize destek çıkmaya devam edip, abiye hatalı olduğunu ve gönlünü alması gerektiğini artı başkaları için yuvasının huzurunu bozmaması gerektiğini belirtin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?