Ne Yapacağımı Şaşırdım :(

xxDerinxx

♥♥ Aşkım ♥♥
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2010
8.713
23
158
Batman
Merhaba kızlar...
Beni tanıyanlar tanır, evli olarak üniversite okuyorum. Okumaya çalışıyorum daha doğrusu...
Eşim yaz başında işten çıkmıştı. Daha sonra çok özlediği için onun memleketine gittik. Ben iş araması taraftarıydım ama ısrarlarına dayanamadım. Yol masrafımızı da babası karşıladı...
Buraya geldikten sonra herşey çıkmaza girdi. Kirada oturuyoruz zaten ama eşim işsiz olunca ödeyemedik tabiki. Onu da dedem ödedi :çok üzgünüm:
Daha sonra eşim işe girdi. Daha doğrusu arkadaşı ile çalışacaktı fakat arkadaşı yamuk yaptı ve aldığı parayı bölüştürmek yerine cebe attı :çok üzgünüm: Tabi eşim onunla çalışmaktan da vazgeçti...
Okul harcımı tekrar dedem yatırdı artık söylemekten utanıyorum. Eşim şuan işe girdi ama deneme süresi bir kesinliği yok yani...
Bu arada benim okulum geçen hafta açıldı. Birkaç kitabı elimde olan para ile alabildim. Ancak hala almam gereken 4 kitap var ve benim param yok...
Burs başvurusu yaptım ama yılsonu açıklanıcak ancak. O zamana kadar ne yapacağımı inanın bilmiyorum...
Bir ara okulumu dondurmayı düşündüm çalışmak için ama bu da benim için zaman kaybı demek. Hem çalışsam da şu durumda bir birikim yapamam ve boşuna 1 yılım gitmiş olur. Yeni kişilerle de sınıfa adapte olamam seneye...
Lütfen kimse konumu yanlış anlamasın. Gerçekten ne yapacağımı bilemediğim için konu açtım. Bugün moralim o kadar bozuk ki gitmedim okula...
Sizce ne yapmalıyım :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Kötü olmuş canım.
ama senin yerine kendime koymak istiyorum. iş başvurusu yapardım bi yandan da okula devam ederdim. diyelim iş buldum hemen başlardım. okuluda dondurdum.
Bu dönemde eşimin yanında olmak isterdim. sonra işler düzeldi yine normale döndüğünüzde hemen başlardım zaten kaybım olmuş okul için 1 yıl daha olsun ne olacak Şeniz

Kötü olmuş canım.
ama senin yerine kendime koymak istiyorum. iş başvurusu yapardım bi yandan da okula devam ederdim. diyelim iş buldum hemen başlardım. okuluda dondurdum.
Bu dönemde eşimin yanında olmak isterdim. sonra işler düzeldi yine normale döndüğünüzde hemen başlardım zaten kaybım olmuş okul için 1 yıl daha olsun ne olacak Şeniz

Canım iş zaten araştırıyorum...
Yalnız okulu dondurma işine eşim sıcak bakmıyor. Boşuna 1 yıl uzamasın diyor. Takdir edersin ki parttime işlerde de bir kazanç yok malaesef...
Aynı anda yürütmeyi hiç aklıma getirmiyorum zaten çünkü bölümüm çok ağır :(

part time bi iş bulsan çalışamaz mısın canım?
benim çok arkadaşım vardı üniv.de hem okul hem de part time bi iş
hiç değilse okul masrafların karşılanır..
allah yardımcın olsun üzme kendini
herşeyde bi hayır vardır...

part time bi iş bulsan çalışamaz mısın canım?
benim çok arkadaşım vardı üniv.de hem okul hem de part time bi iş
hiç değilse okul masrafların karşılanır..
allah yardımcın olsun üzme kendini
herşeyde bi hayır vardır...

Parttime çalışabilirim canım...
Ancak okuldan pestil gibi çıkıyorum eve gelip direkt yatıyorum...
Çalışmaya dayanabilirim problem değil ama parttime işte para yok ki...
Geçen sene ünlü bi mağazaya parttime iş sormaya gittik arkadaşla ve günlük 5 tl veririm dedi dalga geçer gibi...

Canım iş zaten araştırıyorum...
Yalnız okulu dondurma işine eşim sıcak bakmıyor. Boşuna 1 yıl uzamasın diyor. Takdir edersin ki parttime işlerde de bir kazanç yok malaesef...
Aynı anda yürütmeyi hiç aklıma getirmiyorum zaten çünkü bölümüm çok ağır :(

Elbette aynı anda olamaz ev+okul+iş çok çok zor olur.
ben kendi adıma yorum yapmak istedim. ama eşin diyor ise çalışma falan diye..
Zaten yapabilecek bişey yoktur ozaman iş bulması gerekiyor bulamazsa da nasıl olur bilmiyorum :sm_confused:
Parttime işler hem yorucu oluyor hemde kazançsz

Elbette aynı anda olamaz ev+okul+iş çok çok zor olur.
ben kendi adıma yorum yapmak istedim. ama eşin diyor ise çalışma falan diye..
Zaten yapabilecek bişey yoktur ozaman iş bulması gerekiyor bulamazsa da nasıl olur bilmiyorum :sm_confused:
Parttime işler hem yorucu oluyor hemde kazançsz

Eşim çalışma demiyor sadece okulu dondurmamı istemiyor. Ben de açıkçası istemiyorum dondurmak ama dondurmadan nasıl olur onu da bilemiyorum :(
Eşim şuan işe girdi ama dediğim gibi deneme sğresinde malesef...
Geçen sene burs başvurusu yaptım, ihtiyacı olmayan herkese çıktığı halde ihtiyacı olanlara çıkmadı...
Bu sene de yaptım ama yine umudum yok, inşallah çıkar...

Hımm,Allah yardımcınız olsun arkadaşım.:teselli:

İlk aklıma part-time iş geldi,ben de üniversiteyi hem okuyup hem çalışrak bitirmiştim,hiçte fena para kazanmıyordum,öğrenim ve katkı kredim de vardı,onlar da ilaç gibi geliyordu.Eğer iş bulamazsam da dondururdum sanırım.

Son düzenleme:
Hımm,Allah yardımcınız olsun arkadaşım.:teselli:

İlk aklıma part-time iş geldi,ben de üniversiteyi hem okuyup hem çalışrak bitirmiştim,hiçte fena para kazanmıyordum,öğrenim ve katkı kredim de vardı,onlar da ilaç gibi geliyordu.Eğer iş bulamazsam da dondururdum sanırım.

Ben kredi almadım. O kadar paranın altına imza atmak her yiğidin harcı değil diye düşünüyorum...
Bekar olarak üniversite okuyor olsam ben de düşünebilirdim ama bu durumda biran önce hayata atılmam gerektiğini düşünüyorum. Dondurmak zaman kaybı bence...

Allah yardımcınız olsun.
Kredi alıyormusunuz peki ona başvurdunuz mu?Belki sizi o biraz hafifletir.
Bence okulunuzu dondurmayı hiç düşünmeyin,Allah çok büyük bir yerden kapı kapanır bir yerde açılır.
Dedenizle konuşsanız aldıklarınızı ilerde işe girdiğinizde kendisine ödeyeceğinizi söyleseniz nasıl davranırlar.Neticede aile büyükleri bu zamanlar için.
Birde eşiniz daha tutarlı daha yerinde bir iş bulmalı tabi.

Allah yardımcınız olsun.
Kredi alıyormusunuz peki ona başvurdunuz mu?Belki sizi o biraz hafifletir.
Bence okulunuzu dondurmayı hiç düşünmeyin,Allah çok büyük bir yerden kapı kapanır bir yerde açılır.
Dedenizle konuşsanız aldıklarınızı ilerde işe girdiğinizde kendisine ödeyeceğinizi söyleseniz nasıl davranırlar.Neticede aile büyükleri bu zamanlar için.
Birde eşiniz daha tutarlı daha yerinde bir iş bulmalı tabi.

Teşekkür ederim canım...
Kredi almadım yukarda söyledim çok fazla faizli olarak istiyorlar...
Dedeme karşı çok mahçubum. İnsan evli olunca isteyemiyor işte o hakkı kendinde bulamıyor...
Geri ödeyeceğimi söylesem ödememi zaten istemez. Şuanda bu kadar kötü durumda olduğumu da söylemek istemiyorum. Yeterince yardımları oldu bana...
Keşke iyi bir iş bulabilse ama burda iş imkanları o kadar az ki küçücük bir yer...

Eşim çalışma demiyor sadece okulu dondurmamı istemiyor. Ben de açıkçası istemiyorum dondurmak ama dondurmadan nasıl olur onu da bilemiyorum :(
Eşim şuan işe girdi ama dediğim gibi deneme sğresinde malesef...
Geçen sene burs başvurusu yaptım, ihtiyacı olmayan herkese çıktığı halde ihtiyacı olanlara çıkmadı...
Bu sene de yaptım ama yine umudum yok, inşallah çıkar...

eee ikisi birden olmayacapı içinde tek tercih yapmak zorundasn..iş yada okul
Bekle bakalım belki de eşinini işi iyi gidecek ben daha girmedi zannettim iyi işte çalışıyr.
Sana da burs çıkar inşallah :Saruboceq: daha düzene girer. biraz zaman ver eşinin işine göre bi yol seçersin canım Şeniz

Ben de dondurma fikrini geri alıyorum,zaman kaybı olucak haklısınız,bir arkadaş demiş aile büyüklerinizden borç olarak isteseniz?

Ben de dondurma fikrini geri alıyorum,zaman kaybı olucak haklısınız,bir arkadaş demiş aile büyüklerinizden borç olarak isteseniz?

Canım bir de şöyle bir durum var...
Bana ailem para gönderdiği zaman neden bilmiyorum ama eşimin babası mutlaka soruyor eşim de gönderdiklerini söylüyor. Bu sefer alışıyorlar. Zorda kaldığımız zaman babası Derin dedesinden istesin diyor. Ben bu yolu da açmak istemiyorum. Çok utanç verici...

okulunun burs yada part-time durumlarını bir araştır. bazı ünvler partime öğrenci çalıştırıyorlar.özellikle kütüphanelerde.

hem okul hem iş birde ev çok zor. bende yüksek lisansda tez dönemindeyim. çalışıyorumda. teze bakma zamanı bulamıyorum bile. nasıl olacak da okulu bitireceğim hiç bilmiyorum. hepsini birden yürütmek çok zor.

ama ünvlersitende çalışsan daha rahat edersin. yoğunluğu olmayan bölüme gidersin belki. hem derslerini çalışırsın hemde para kazanırsın. bir arkadaşım öle yapmıştı.

okulunun burs yada part-time durumlarını bir araştır. bazı ünvler partime öğrenci çalıştırıyorlar.özellikle kütüphanelerde.

hem okul hem iş birde ev çok zor. bende yüksek lisansda tez dönemindeyim. çalışıyorumda. teze bakma zamanı bulamıyorum bile. nasıl olacak da okulu bitireceğim hiç bilmiyorum. hepsini birden yürütmek çok zor.

ama ünvlersitende çalışsan daha rahat edersin. yoğunluğu olmayan bölüme gidersin belki. hem derslerini çalışırsın hemde para kazanırsın. bir arkadaşım öle yapmıştı.

Onu bir araştıracağım canım, daha önce duymamıştım...
Teşekkür ederim...

Canım okulla iş birarada olunca zor oluyor ama bi süre katlanmk zorundasın yapıcak hiçbirşey yok. .
Bencede dedenden isteme. Alışmasın eşin veya ailesi. .
Eşnin ailesinin durumu iyi değilmi.Onlar bir süreliğine destek olsunlar. Durmunz düzelince geri iade edersiniz .Kirada olunca işler iyice zor oluyor

Canım okulla iş birarada olunca zor oluyor ama bi süre katlanmk zorundasın yapıcak hiçbirşey yok. .
Bencede dedenden isteme. Alışmasın eşin veya ailesi. .
Eşnin ailesinin durumu iyi değilmi.Onlar bir süreliğine destek olsunlar. Durmunz düzelince geri iade edersiniz .Kirada olunca işler iyice zor oluyor

Canım onlar da başta yardım etti...
Ama şuan bir kaynım da üniversite okuyor...
Diğer kaynım da master'a başlayacak. Sadece ben değilim...

Sen zaten eski üyesin yanlış anlaşılma olmaz merak etme için rahat olsun :)

Eşin ne işine girdi peki denemeden geçer belki umutlu olmak lazım :)

Ben ünivde iken çoğu kitabı fotokopi çektirdim daha ekonomik oluyo

Back
X