Ne Yapacağımı Şaşırdım :(

Allah kolaylıkla bitirmek nasip etsin...

Erken demişsiniz ama bence yine de ortaokul-lise düzeyindekilere ders verecek kadar dil bilginiz vardır heralde diye düşünüyorum.

O kadar var tabiki sonuçta ingilizce edebiyat okuyorum...
Ama onun için biraz da çevre gerekiyor...

bencede okulunuzu dondurmayın..farkeden birşey olmayacak zaman kaybından başka...orta-lise gibi öğrencilere ders verebilseniz iyi olurdu..ancak çevrenizin olmadığını söylüyorsunuz...taşınalıda yeni olmuş umarım zamanla uyum sağlarsınız...okulunuzda araştırma yapın...sizin gibi olan bir sürü öğrenci vardır mutlaka..başvurabileceğiniz yerleri araştırın...hakkınızda hayırlısı olur inşalllah :)

part time larda para pek yok evet ama en azından kitap paranı çıkartacak bir kazancın olur.

sonraki aylarda da 1-2 faturanızı ödeyecek bir kazanç elde edersin.
benim kardeşim ablamda ünvde okurken hep part time işlerde çalışmışlardı.
kardeşim hosteslik falan çok yaptı marketlerde falan ürün tanıtan tattıran kızlardan oluyordu ve günlük 50-60 tl alıyordu. az paramı? hafta sonu 2 günlük işte sosis tanıtımı olurdu 120 tl cepte ...

bence para yokki deyip kestirip atmayın hep büyük marketlerde falan o tanıtımlar yapıldığın da o 2-3 günlük çalışmanın ssksı bile yapılıp primi ödeniyordu

burdaki insanlar ne söylesi bir bahane bulmuşsun, ilk başa düşünce şeklini değiştirsen çok daha iyi olurmuş.
Benim kardeşimde ing.edebiyatını bitirdi. okuduğu dönemde bu tarz işlerin yanında ingilizceside olduğu için değişik konferanslarda da hostes olarak görev alıyordu avrpadan yabancı iş adamları geldiği için danışmada durarak kişilerş yönlendirebiliyordu.

bu sadece önerdiğim part time işlerde ufak bi bölüm. ama ingilizcenin olması sana çok fazla iş alanı açar benim kardeşim bi sene bir yayın evinde de part time çalıştı zaten part time oldukları için genelde okul saatlerine göre bir düzenleme yapıyo işyerleri...
inan seni yoracak işler değil...

ay pardon yazmayı unutmuşum ilgilenirsen eğer bazı reklam ajansları oluyor oralara üye oluyorsun birden fazla yere üye olabilirsin zaten üye olurken dolduracağın formda ne yapmak istediğin soruluyor yani
oyuncu manken mi olmak istiyorsun.
tanıtım hostesi mi olmak istiyorsun
ingilizcen var mı vs

üye olduktan sonra iş çıktıkça yetkili biri oluyo seni arıyor diyor işte bu cuma ctesi pazar günü carrefor da kola standı kurulacak müsaitmisin alıyon mu işi günlüğü70 tl
sen kabul etmeye biliyordun okulum sınavım vs var diyerek kabul ediyorlar başka bir iş çıktığında gene arıyor sorunsuz

ilk-orta-hatta lise ogrencilerine ing ders verebilirsin, cevrenin olmasi sart degil, el ilani hazirlayabilirsin, internetten ilan verebilirsin.
öss'yi de kazandigina gore diger sozel derslerden de ders verebilirsin....

internette bazi sayfalar var, oralar senden ceviri yapmani falan istiyor, sayfa basina para aliyorsun.

yeminli tercumanlarda part time calisabilirsin.

hocalarinla konusup, asistanlik yapabilirsin...

alt siniflarin parayla ödevlerini yapabilirsin....

part time larda para pek yok evet ama en azından kitap paranı çıkartacak bir kazancın olur.

sonraki aylarda da 1-2 faturanızı ödeyecek bir kazanç elde edersin.
benim kardeşim ablamda ünvde okurken hep part time işlerde çalışmışlardı.
kardeşim hosteslik falan çok yaptı marketlerde falan ürün tanıtan tattıran kızlardan oluyordu ve günlük 50-60 tl alıyordu. az paramı? hafta sonu 2 günlük işte sosis tanıtımı olurdu 120 tl cepte ...

bence para yokki deyip kestirip atmayın hep büyük marketlerde falan o tanıtımlar yapıldığın da o 2-3 günlük çalışmanın ssksı bile yapılıp primi ödeniyordu

Doğru söylüyosun.Ben de çalıştım o işlerde okurken,part time ,çok iyi kazanıyodum+fuarlara falan gidiyodum,hiçte gocunmam ,neredeyse evden hiç harçlık istemiyordum hatta,ha birde tez yazanlara çeviriri yaptım son senemde,sizin de branşınız ingilizceymiş,çeviri işi falan bulabilrseniz süper olur.

bencede asistanlara çeviri yap hem ihtiyacın kadar çalışır bırakırsın, hemde kitap paran çıkar.

ben bi ara çok sıkışmıştm bu işleride hiç bilmiyordum. burs filan araştırırken bi arkadaşa denk geldim o yapıyormuş çeviri. sonra kendine gelen bi asistanı bana yönlendirdi çok da iyi olmuştu. sonra devamı geldi o asistndan duyan diğeri bana ulaştı filan. istersem kabul ediyodum, ihtiyacım yoksa geri çeviriyodum. tavsiye ederim

bu arada ben anadolu lisesi ingilizcesiyle tıbbi makaleler çevirdim. sen neler yapmazsın :jeyyar:

Son düzenleme:
bence dednizin yardumlarından filan çekinmeyin ne güzel yardım ediyorlar işte aileler hangi günler içindir....sabret biraz eşin işlerini yoluna koyar sen de okulu bitirince sana destek olanlara destek maddi destekte bulunursun bu günlerin sıkıntısını unutursun inşallah

iscilik haklarini bugun bayagi bir arastirdim sendikada (tabii ben avrupadayim)
dusunuyorumda ciddi ciddi 5 ytl'yi kac saat calisma karsiliginda veriyorlar?
pes dogrusu..
hersey gonlune gore olsun Derin
tahsilini hayirlisiyla bitirdiginde basarinin meyvesini afiyetle yiyeceksin insallah..
ogrenci ve evlisin sonucta bu sikintilar normal..
esini denemeye aldiklari is belki surekli olurda rahatlarsiniz..
ikinci el kitaplar bulabilirisin belkide internette ve okul cevrelerinde gozun acik olsun.. fisfisfis

iscilik haklarini bugun bayagi bir arastirdim sendikada (tabii ben avrupadayim)
dusunuyorumda ciddi ciddi 5 ytl'yi kac saat calisma karsiliginda veriyorlar?
pes dogrusu..
hersey gonlune gore olsun Derin
tahsilini hayirlisiyla bitirdiginde basarinin meyvesini afiyetle yiyeceksin insallah..
ogrenci ve evlisin sonucta bu sikintilar normal..
esini denemeye aldiklari is belki surekli olurda rahatlarsiniz..
ikinci el kitaplar bulabilirisin belkide internette ve okul cevrelerinde gozun acik olsun.. fisfisfis

Canım tam olarak hatırlayamacağım ama okul saat 15.30'da başlıyor demiştik. Onlar da saat 16.00'da başlarsınız demişlerdi ama çıkış saat 19.00 muydu 20.00 mi hatırlayamadım. Az değil yani...
5 tl nedir ki şaşırmıştık...

Allah yardımcın olsun derinxx sıkma canını belki eşin işinde kalıcı olur merak etme düzelir durumunuz biraz bekle eşin deneme süresi bile olsa çalıştığı zamanın parasını alır eğer yine olmazsa dedene yada annenlere söylersin zordurumda olduğunuzu belki part time iş bulursun ama bu çok yorucu olur senin için çünkü lcw çok yorucu çok kalabalık ve akşam 10 kadar açık oluyo Allah yardımcınız olsun canım ne dicemi bilemedim ama gönlünü ferah tut

Allah yardımcın olsun derinxx sıkma canını belki eşin işinde kalıcı olur merak etme düzelir durumunuz biraz bekle eşin deneme süresi bile olsa çalıştığı zamanın parasını alır eğer yine olmazsa dedene yada annenlere söylersin zordurumda olduğunuzu belki part time iş bulursun ama bu çok yorucu olur senin için çünkü lcw çok yorucu çok kalabalık ve akşam 10 kadar açık oluyo Allah yardımcınız olsun canım ne dicemi bilemedim ama gönlünü ferah tut

Çok yorucu olacağının farkındayım ama başka çarem yok gibi canım...
İyi dileklerin için teşekkür ederim a.s.

O kadar var tabiki sonuçta ingilizce edebiyat okuyorum...
Ama onun için biraz da çevre gerekiyor...

Bence internette ve sağa sola asacağınız ilanlarla mutlaka birilerine ulaşırsınız.

Saati 40 liraya çok rahat verirsiniz bence Çanakkale gibi bir yerde.

Umarım herşey gönlünüzce olur...

canım allah yardımcın olsun...bu gunler gececek ve huzurlu ve rahat bir hayata kavusacaksındır allahın izniyle...umarım hersey gönlünce olur tatlım...

Allah kolaylık versin ... İyi günde kötü günden diye başlamışsınız elinizden geleni yapmanız güzel birşey .. Anketörlük tarzında bir iş yapmayı düşünmez misiniz acaba hem ders saatlerine kendine uyan saatlere göre yapabileceğin bir şey olur. Çeviriler veya özel ders içinde istersen bir internete ilan vermeyi dene ...

Back
X