ne yapacağımızı şaşırdık...

Nm88326

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
4.612
5.539
723
merhaba arkadaşlar,

bu konuyu açıp açmamakta çok tereddüt ettim ama en sonunda açıyorum... umarım bu kız cok dertli diye düşünmezsiniz ama hayat böyle insana nerden ne vereceği belli olmuyor..

eşimle ben bir konuda ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. durmadan bana danıştığı fakat ikimizinde orta yolu bulamadığımız bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. eşim ve ben unv. mezunuyuz. (ben kimya o da işletme) ben çalışıyorum, eşim de benim çalıştığım fabrikada çalışıyordu. fakat eşimin sorumlu olduğu kişi eşime işi öğretmedi, tatsızlıklar yaşandı ve eşim işten ayrıldı.. işi öğretecek olan kişinin de yolsuzluk yaptığı ortaya cıktı.. olan eşime oldu tabiki de eşim oraya birdaha dönmem diyor.. nyse fabrikadan ayrılınca evden iş yapmaya başladı (web tasarım, seo, yazılım, bilgisayar vsvsv) şu an iyi kazanıyor fakat birincisi sigortası yok, ikincisi evde çalışmasından kendisi ben ve ailesi (üst katta oturuyorlar) rahatsız durumdayız. bir dükkan açmayı düşünüyor fakat maddi olarak kaldıramayacağız düğün borcumuz 1 yıla ancak biter... evden çalışması da gerçekten çok stresli, birkaç aydır böyle devam ediyor fakat problemler cıkmaya başladı.. msla sağlık problemleri (uykusuzluk, iştahsızlık, baş ağrısı), çevresel faktörler (eşimin çalışmadığı söylenince içime nasıl oturuyor bir bilseniz) ailesel faktörler (anne ve babası üstüne geliyor, fabrikaya asgari ücrete gir çalış) eşim de fabrikaya girmek istemiyor, asgari ücrete çalışmam diyor, haklı da çünkü evden ayda 1-2 milyar gb bi para kazanırken fabrika koşulları cok ağır kalıyor. sigorta için bu çekilmez diyor.

bu durumda bize ne önerirsiniz?
bir fikri olan varsa paylaşı mı acaba?

desteklerinize teşekkürler :))

Bu işyerlerinde ki şirketlerde ki insanların ayak oyunlarına bazen ben de dayanamıyorum
eşin ayda 1-2 milyar para kazanıyormuş niye çalışmıyor diye gösteriyorsunuz ki orayı anlamadım
eğer borçlarınız varsa bana kalırsa bir süre daha böyle devam edin bu arada eşiniz
iş başvurularında bulunsun hem evde para kazanıyorken
iş seçiminde daha rahat olur,her önüne gelen işe girmek zorunda kalmaz.
Erkeğin evde olması evde oturması zordur elbet ama neticede para kazanıyor
etrafta konuşulanlara çok fazla aldırış etmeyin
bu hayatı siz yaşıyorsunuz onlar değil

merhaba arkadaşlar,

bu konuyu açıp açmamakta çok tereddüt ettim ama en sonunda açıyorum... umarım bu kız cok dertli diye düşünmezsiniz ama hayat böyle insana nerden ne vereceği belli olmuyor..

eşimle ben bir konuda ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. durmadan bana danıştığı fakat ikimizinde orta yolu bulamadığımız bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. eşim ve ben unv. mezunuyuz. (ben kimya o da işletme) ben çalışıyorum, eşim de benim çalıştığım fabrikada çalışıyordu. fakat eşimin sorumlu olduğu kişi eşime işi öğretmedi, tatsızlıklar yaşandı ve eşim işten ayrıldı.. işi öğretecek olan kişinin de yolsuzluk yaptığı ortaya cıktı.. olan eşime oldu tabiki de eşim oraya birdaha dönmem diyor.. nyse fabrikadan ayrılınca evden iş yapmaya başladı (web tasarım, seo, yazılım, bilgisayar vsvsv) şu an iyi kazanıyor fakat birincisi sigortası yok, ikincisi evde çalışmasından kendisi ben ve ailesi (üst katta oturuyorlar) rahatsız durumdayız. bir dükkan açmayı düşünüyor fakat maddi olarak kaldıramayacağız düğün borcumuz 1 yıla ancak biter... evden çalışması da gerçekten çok stresli, birkaç aydır böyle devam ediyor fakat problemler cıkmaya başladı.. msla sağlık problemleri (uykusuzluk, iştahsızlık, baş ağrısı), çevresel faktörler (eşimin çalışmadığı söylenince içime nasıl oturuyor bir bilseniz) ailesel faktörler (anne ve babası üstüne geliyor, fabrikaya asgari ücrete gir çalış) eşim de fabrikaya girmek istemiyor, asgari ücrete çalışmam diyor, haklı da çünkü evden ayda 1-2 milyar gb bi para kazanırken fabrika koşulları cok ağır kalıyor. sigorta için bu çekilmez diyor.

bu durumda bize ne önerirsiniz?
bir fikri olan varsa paylaşı mı acaba?

desteklerinize teşekkürler :))

canim seninkine benzer bi konuda suan ben ve eski esimin basinda var,birlesmek istiyoruz,ve onun borclarida var.....

ve o da aslinda is degistirmeli ama diyor borclarim var ve daha az kaznmak istemiyorum...bende diyorum olsun bes kurus az kazan ama rahat ol!

bence zor belki fabrikada calismak ama baska bir imkan yok mu??

sigortasinin olmasi önemli ve evet evden iste ayri bir konu aslinda...bilmem hic tecrübem olmadigi icin ama hayirlisi ola.

fakat dedigim gibi sigortali ise girmesi daha iyi olur bence.

Bu işyerlerinde ki şirketlerde ki insanların ayak oyunlarına bazen ben de dayanamıyorum
eşin ayda 1-2 milyar para kazanıyormuş niye çalışmıyor diye gösteriyorsunuz ki orayı anlamadım
eğer borçlarınız varsa bana kalırsa bir süre daha böyle devam edin bu arada eşiniz
iş başvurularında bulunsun hem evde para kazanıyorken
iş seçiminde daha rahat olur,her önüne gelen işe girmek zorunda kalmaz.
Erkeğin evde olması evde oturması zordur elbet ama neticede para kazanıyor
etrafta konuşulanlara çok fazla aldırış etmeyin
bu hayatı siz yaşıyorsunuz onlar değil

cunku nerde çalışıyor, gidip bir merhaba diyim gibi cümleler söyleniyor... mecburen evde çalısıyor dıyorum bende.

İsteğe bağlı sigortalılık diye bir şey var. Bir araştırın derim.

Keşke ben de homeoffice çalışabilsem. Günümüzde artık birçok insan bu şekidle çalışabiliyor. Ama SGK sı yok, alıştığımız sabah 9 akşam 6 rutini bozuluyor. Boşboğaz komşuların söyledikleri de cabası.

Biraz sabredip kazandığı para ile borçlarını toparlayın ve bi kredi çekip iş kurun kendinize.

Keşke ben de homeoffice çalışabilsem. Günümüzde artık birçok insan bu şekidle çalışabiliyor. Ama SGK sı yok, alıştığımız sabah 9 akşam 6 rutini bozuluyor. Boşboğaz komşuların söyledikleri de cabası.

Biraz sabredip kazandığı para ile borçlarını toparlayın ve bi kredi çekip iş kurun kendinize.

bende oyle dedım zaten de... evde ailesi tarafından sular ısınıyor.....:2:

senı o kadar ıyı anlıyorumkı canım, suan işle ılgılı sıkıntı bızdede var
eşim tekstıl de mudurdu. arkadası ıle briç kulubu kurucam dıye tutturdu, konustum surat astım olmadı
actılar, 2 sene oldu, gunluk kazanıyo, sigorta yok,
tekstıldeyken daha rahattık dıye dusunuyorum
aylık gelırıne göre hareket edıyosun,
bu işten bı halt anlamadım ya
ailem dunya laf edıyo sigorta yok gunluk ne kazanıyokı gunluk gelen gunluk gıder dıyolar.

eşinle konus evden calısırken ıs basvuruları yapsın ıyı kafasına yatan bı iş buluncada gırsın calıssın
ınan aylık eve gıren para kadar bereketlısı yok,

inan paramızın bereketı yok..

canım web tasarımçok iyi bir meslek ben de web tasarımcıyım . bursa da oturuyourm inegöl de ve inegöl mobilya kenti. burada web tasarım işi çok iyi gidiyor. kendine ilk önce ufaktan bir dükkan açarsa kısa zamanda işi düzeltebilir diye düşünüyorum. bence iş yeri açmak için biraz çabalayın. emin ol bir kaç ay sıkıntı çekersiniz ama en azından eşinin işi resmi olur. daha sonra da rahat edersiniz

senı o kadar ıyı anlıyorumkı canım, suan işle ılgılı sıkıntı bızdede var
eşim tekstıl de mudurdu. arkadası ıle briç kulubu kurucam dıye tutturdu, konustum surat astım olmadı
actılar, 2 sene oldu, gunluk kazanıyo, sigorta yok,
tekstıldeyken daha rahattık dıye dusunuyorum
aylık gelırıne göre hareket edıyosun,
bu işten bı halt anlamadım ya
ailem dunya laf edıyo sigorta yok gunluk ne kazanıyokı gunluk gelen gunluk gıder dıyolar.

eşinle konus evden calısırken ıs basvuruları yapsın ıyı kafasına yatan bı iş buluncada gırsın calıssın
ınan aylık eve gıren para kadar bereketlısı yok,

inan paramızın bereketı yok..

çok haklısın cnm ya.... en azından eve gelıp yemek yapıyorm hep brlıkte yiyoruz.... ama bu durumda kendı yemıs oluyor... ben yalnız yiyorum. vb gıbı bırcok dert ah ahh...

canım web tasarımçok iyi bir meslek ben de web tasarımcıyım . bursa da oturuyourm inegöl de ve inegöl mobilya kenti. burada web tasarım işi çok iyi gidiyor. kendine ilk önce ufaktan bir dükkan açarsa kısa zamanda işi düzeltebilir diye düşünüyorum. bence iş yeri açmak için biraz çabalayın. emin ol bir kaç ay sıkıntı çekersiniz ama en azından eşinin işi resmi olur. daha sonra da rahat edersiniz

tamam bızdede ıyı gdyor ama... korkuyoruz bır yer acmaya... hem kayınpederler bu durumdan hıc mı hıc hoşnut kalmayacak... bır de n zamn gelecegı bellı olmayacak eve... bn kocam işkolık brz para kazanacam dıye ihmal de edebılır yani....

Bu da dert midir neden işi yok diyorsun ne güzel işte evde çalışıyormuş hem de iyi kazanıyormuş bence hiç dert etme evden çalışıyor de biçok avrupa ülkesinde kamu çalışanları bile böyle çalışıyor sigorta öenmli tabi de şimdiye kadar olanın üzerine isteğe bağlı yaptırıp istediği gibi bi işe girdiğinde ordan devam edebilir (araştırmak lazım) madem iyi kazanıyor bi taraftan iş baksın ama mecbur olmadığı için içine sinene kadar bekleyebilir acelesi yok nasılsa bence hem borç da varken bu aşamada dükkan açmak zor olmaz mı onun da masrafı olacak evde de kendine kısıtlama getirir işyerindeymiş gibi saatli çalışır pc başında sabahlamazsa rahatsızlık da hissetmez zaten dükkan açsa öle çalışmayacak mıydı o moda girsin

velhasıl boşverin milleti rahatınıza bakın

Bu da dert midir neden işi yok diyorsun ne güzel işte evde çalışıyormuş hem de iyi kazanıyormuş bence hiç dert etme evden çalışıyor de biçok avrupa ülkesinde kamu çalışanları bile böyle çalışıyor sigorta öenmli tabi de şimdiye kadar olanın üzerine isteğe bağlı yaptırıp istediği gibi bi işe girdiğinde ordan devam edebilir (araştırmak lazım) madem iyi kazanıyor bi taraftan iş baksın ama mecbur olmadığı için içine sinene kadar bekleyebilir acelesi yok nasılsa bence hem borç da varken bu aşamada dükkan açmak zor olmaz mı onun da masrafı olacak evde de kendine kısıtlama getirir işyerindeymiş gibi saatli çalışır pc başında sabahlamazsa rahatsızlık da hissetmez zaten dükkan açsa öle çalışmayacak mıydı o moda girsin

velhasıl boşverin milleti rahatınıza bakın

haklısın evet ama sabaha kadar çalıştığı da oluyor eşimin.. dükkan açsa bu sefer bende evde yalnız bekleyecegım.. özel hayat sıfır olacak... sorunlar cıkacak... yanlış mı düşünüyorum?

bence eşin iş başvuraları yapsın kafasına göre sigortalı geliri asgari ücretten daha fazla olan bir iş bulunca gidip çalışsın.o zamana kadar evde çalışsın zaten kazancı da iyiymiş.kimseyide dinlemeyin anne babasına da iş başvurusu yaptım bekliyorum desin

İstediği bir iş imkanı çıkana kadar çalışsın evden ne güze işte, işsiz evde otursa daha kötü..
İnsanlar ne der diye ailenize sorun etmeyin.Boş boş oturmuyor ki evde. Ev ofis işleri yaygınlaşıyor gittikçe.
Sigorta evet gerekli fakat borçlarınız da varmış enazından onlar kapanana kadar gelirinin yüksek olması sizin için iyi bir şey.
Umarım kısa zamanda hem geliri hemde şartları iyi olan bir iş imkanına sahip olur.

haklısın evet ama sabaha kadar çalıştığı da oluyor eşimin.. Dükkan açsa bu sefer bende evde yalnız bekleyecegım.. özel hayat sıfır olacak... Sorunlar cıkacak... Yanlış mı düşünüyorum?

işte onu öle yapmasın da sanki ofiste çalışıyormuş gibi yapsın kalksın kahvaltısını yapsın otursun çalışsın öğle yemeğini yesin yine çalışsın senin gelmene yakın da bıraksın gibi sonuçta ofiste belki çok daha geç saatlere kadar çalışacaktı

maalesef işte özel sektörde kendi işin de olsa elin işi de saatler zor olmadı kamuya hop... =))

Back
X