ne yapacağımızı şaşırdık...

bence eşin iş başvuraları yapsın kafasına göre sigortalı geliri asgari ücretten daha fazla olan bir iş bulunca gidip çalışsın.o zamana kadar evde çalışsın zaten kazancı da iyiymiş.kimseyide dinlemeyin anne babasına da iş başvurusu yaptım bekliyorum desin

zaten öyle diyoruz... yoksa dır dır çekilmez hal.... malesef eşimi tanımayanlar sanki canımı yakmak istercesine işi yok gb davranıyorlar... çok acayip insanlar var ya... nasıl evden çalışıyormuş... ohh ne ala....kebap...... o iş sayılmaz ki... diyenlerin sayısı o kdr fazla inanamazsınız.. haliyle canımızda sıkılmıyor değil :31:

İstediği bir iş imkanı çıkana kadar çalışsın evden ne güze işte, işsiz evde otursa daha kötü..
İnsanlar ne der diye ailenize sorun etmeyin.Boş boş oturmuyor ki evde. Ev ofis işleri yaygınlaşıyor gittikçe.
Sigorta evet gerekli fakat borçlarınız da varmış enazından onlar kapanana kadar gelirinin yüksek olması sizin için iyi bir şey.
Umarım kısa zamanda hem geliri hemde şartları iyi olan bir iş imkanına sahip olur.

eşim de öyle düşünüyor zaten borçlar bitene kdr idare edelim... fakat borç biter mi sizce? fazla para tabiki tatlı geliyor, vazgecemiyorsunuz da borcunuz varsa... kapanmaz ama azalır dıye dsnyrm...inşallah..

2000 tl az değil fabrikaya girse 700 tl alsa iyimi borçlarınız nasıl kapanacak ayrıca 333 tl ssk parası öder ssk sıda yatmış olur sorununuz kalkar tanıdığı bir iş yeri filan varsa orda ssk lı çalışan olarak görünür bizim iş yerinde çalışan birinin eşi bizde ssk lı gözüküyo adamın maaşından her ay 333 tl kesiyoruz hepsi bu kadar no problem yani keşke benimde ev de çalışabileceğim imkan olsa

zaten öyle diyoruz... yoksa dır dır çekilmez hal.... malesef eşimi tanımayanlar sanki canımı yakmak istercesine işi yok gb davranıyorlar... çok acayip insanlar var ya... nasıl evden çalışıyormuş... ohh ne ala....kebap...... o iş sayılmaz ki... diyenlerin sayısı o kdr fazla inanamazsınız.. haliyle canımızda sıkılmıyor değil :31:

kimseyi umursamayın canım.emin ol çoğuda çekemediği için böyle konuşuyordur.yoksa kimseyi senin eşinin nerde nasıl çalıştığı ilgilendirmez ki
patavatsız insan çok gül geç öylelerine

2000 tl az değil fabrikaya girse 700 tl alsa iyimi borçlarınız nasıl kapanacak ayrıca 333 tl ssk parası öder ssk sıda yatmış olur sorununuz kalkar tanıdığı bir iş yeri filan varsa orda ssk lı çalışan olarak görünür bizim iş yerinde çalışan birinin eşi bizde ssk lı gözüküyo adamın maaşından her ay 333 tl kesiyoruz hepsi bu kadar no problem yani keşke benimde ev de çalışabileceğim imkan olsa

gerçekten mi? ay böyle bir şey varsa cok iyi olur ... çünkü patron derdi de yok.... harika :21: ben de mi evden iş bulsam acaba... evettt deney yaptırmak isteyen bei arasın heheh :42:

kimseyi umursamayın canım.emin ol çoğuda çekemediği için böyle konuşuyordur.yoksa kimseyi senin eşinin nerde nasıl çalıştığı ilgilendirmez ki
patavatsız insan çok gül geç öylelerine

evet çekemeyenler de cok tabiki.... günümüzde de coğu kişi evden çalışıyor... eskiler sdc bu duruma hoş bakmıyorlar.

merhaba arkadaşlar,

bu konuyu açıp açmamakta çok tereddüt ettim ama en sonunda açıyorum... umarım bu kız cok dertli diye düşünmezsiniz ama hayat böyle insana nerden ne vereceği belli olmuyor..

eşimle ben bir konuda ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. durmadan bana danıştığı fakat ikimizinde orta yolu bulamadığımız bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. eşim ve ben unv. mezunuyuz. (ben kimya o da işletme) ben çalışıyorum, eşim de benim çalıştığım fabrikada çalışıyordu. fakat eşimin sorumlu olduğu kişi eşime işi öğretmedi, tatsızlıklar yaşandı ve eşim işten ayrıldı.. işi öğretecek olan kişinin de yolsuzluk yaptığı ortaya cıktı.. olan eşime oldu tabiki de eşim oraya birdaha dönmem diyor.. nyse fabrikadan ayrılınca evden iş yapmaya başladı (web tasarım, seo, yazılım, bilgisayar vsvsv) şu an iyi kazanıyor fakat birincisi sigortası yok, ikincisi evde çalışmasından kendisi ben ve ailesi (üst katta oturuyorlar) rahatsız durumdayız. bir dükkan açmayı düşünüyor fakat maddi olarak kaldıramayacağız düğün borcumuz 1 yıla ancak biter... evden çalışması da gerçekten çok stresli, birkaç aydır böyle devam ediyor fakat problemler cıkmaya başladı.. msla sağlık problemleri (uykusuzluk, iştahsızlık, baş ağrısı), çevresel faktörler (eşimin çalışmadığı söylenince içime nasıl oturuyor bir bilseniz) ailesel faktörler (anne ve babası üstüne geliyor, fabrikaya asgari ücrete gir çalış) eşim de fabrikaya girmek istemiyor, asgari ücrete çalışmam diyor, haklı da çünkü evden ayda 1-2 milyar gb bi para kazanırken fabrika koşulları cok ağır kalıyor. sigorta için bu çekilmez diyor.

bu durumda bize ne önerirsiniz?
bir fikri olan varsa paylaşı mı acaba?

desteklerinize teşekkürler :))

merhaba düşündüm ama msaj yazma hakkım yok msn adresim burcugulerr@hotmail.com

Back
X