• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağız?

Allah yardımcınız olsun.

Eve bir temizlikçi alıp derleyip toparladıktan sonra evde bakıcı ile devam etmek daha mantıklı gibi

Ama buna maddiyat ne kadar dayanır .

Özel bakım evleri ne kadar bilemiyorum.

Böyle bir baba için yazacak çok şey ama kırmayayım sizi sadece olumlu yazabileceğim cevap bu
Bakım evi 60 bin tl dedi.Alllahtan yatalak kalmayacak.Ama 2 3ay nasil idare ederiz bilmiyorum.Evi gerçekten cok cok kotu durumda.Oraya hayatta bakıcı gelmez.

Babamla ilgili konu açmıştım.Özet geçecek olursam babam bize hep eziyet etti.Şimdi tek kaldı.Ve sürekli başını belaya sokuyor.4 5 ay önce kavgaya karıştı.Sonra gözünü kaybetti.2 ay sonra da gözünü enfeksiyon kaptırdı.Gözünü aldılar.
Diğer gözüde az görüyor.Ehliyeti yok,alkollü şekilde motora bindi.Ve trafik kazası geçirdi.1buçuk ay hastahanede yattı.Bu süreçte bakıcı baktı.Ama bizide çok yordu.Derdi bitmiyor.Biz bakıcı parasını düşünürken o hastahaneye şu yemeği söyleyin bu yemeği söyleyin diye sipariş veriyor.Babama söyleyince mecbur bakıcıyada söylüyorduk.Derdi bitmiyor.Çok nazlı.Şurama masaj yap,şunu yap bunu yap.
Şuan sağ kolunu kullanamıyor.Ellerini oynatabiliyor.Ayaklarının üzerine basamıyor.Ve pazartesi hastahaneden taburcu edecekler.
Bu arada 3 kardeşiz.Erkek kardeşim oralı değil.Kız kardeşim annemle yaşıyor.Annemle babam ayrı.Ben evliyim.Benim tek evimde klima var.Bende kalsa hem derdi bitmediği için istemiyorum.Hemde bekarken hep babamdan kurtulmak istiyordum.Aynı evde yaşamak kesinlikle istemiyorum.Birde ben akrabalarımla görüşmüyorum.Sürekli gitgel olacak huzurum kaçacak.
Babamın evinde bakıcı bulsak.Evi o kadar kötü ki.Amcam hastahaneden çıkınca ben götüreceğim diyordu.Ama götürmez eminim buna.Böyle bir durumda nasıl çözüm bulmalıyız?
3kardeş bir olup bir bakımevine verebiliyorsanız verin.

Bakım evi 60 bin tl dedi.Alllahtan yatalak kalmayacak.Ama 2 3ay nasil idare ederiz bilmiyorum.Evi gerçekten cok cok kotu durumda.Oraya hayatta bakıcı gelmez.
Ne babaymış ama. Aç bırakmış aç seni çocukken. Annenin üstüne kadın almış. Anneni dövmüş sizleri dövmüş. Hala babam da babam.

Ben eşinizin yerinde olsam gider boşanma avukatıyla görüşürüm. Baba baba diye yeri göğü inlettiniz adamın da huzurunu kaçırdınız. Siz çöpte yiyecek ararken baba dediğiniz zat başka kadınla evlenip onun çocuklarına bakmış. O yetmemiş amca çocuklarınıza yağdırmış. O da yetmemiş evlat ayrımı yapıp oğluna maddi yardımlar yapmış size bir kuruş harcamamış. Siz mutsuzluktan kaostan beslenenlerdensiniz. Az huzur bulmuşken bir şey çıksın da hayatım alt üst olsun kafasındasınız. Kendi evim kendi mutluluğum aile huzurum eşim... umurunuzda değil. Varsa yoksa babamın gözüne nasıl girerim, kendimi nasıl kabul ettirir sevdiririm. Aferin devam edin, aynı cevaplar verildiği halde milyon tane konu açın.

Ben eşinizin yerinde olsam gider boşanma avukatıyla görüşürüm. Baba baba diye yeri göğü inlettiniz adamın da huzurunu kaçırdınız. Siz çöpte yiyecek ararken baba dediğiniz zat başka kadınla evlenip onun çocuklarına bakmış. O yetmemiş amca çocuklarınıza yağdırmış. O da yetmemiş evlat ayrımı yapıp oğluna maddi yardımlar yapmış size bir kuruş harcamamış. Siz mutsuzluktan kaostan beslenenlerdensiniz. Az huzur bulmuşken bir şey çıksın da hayatım alt üst olsun kafasındasınız. Kendi evim kendi mutluluğum aile huzurum eşim... umurunuzda değil. Varsa yoksa babamın gözüne nasıl girerim, kendimi nasıl kabul ettirir sevdiririm. Aferin devam edin, aynı cevaplar verildiği halde milyon tane konu açın.
Öğretmenlik yapıyor bir de. En üzücüsü bu. 🙁Yıllarca günahsız kayınvalidesine kafayı taktı, sonra bir arabaya, sonra kaynına, sonra onun sevgilisine.Ya öğrencilerine de böyleyse diye tüm endişem. Umarım yanılıyorumdur.

Öğretmenlik yapıyor bir de. En üzücüsü bu. 🙁Yıllarca günahsız kayınvalidesine kafayı taktı, sonra bir arabaya, sonra kaynına, sonra onun sevgilisine.Ya öğrencilerine de böyleyse diye tüm endişem. Umarım yanılıyorumdur.
Mutluluğu haketmediğini düşünen, kendini değersiz bulan gitsin tedavi olsun ya da ben böyle yaşamaktan memnunum diyen başkasının başını yakmasın. O adama harcayacağım paraya iki tane gariban fakir çocuğa ücretsiz ders veririm. Vicdan diye diye bizleri ikna etmeye çalışıyor. Hala kendi düşüncesi görüşü duruşu yok. İstiyor ki buradaki herkes hep bir ağızdan dövse de sevse de babandır bakacaksın desin.

Mutluluğu haketmediğini düşünen, kendini değersiz bulan gitsin tedavi olsun ya da ben böyle yaşamaktan memnunum diyen başkasının başını yakmasın. O adama harcayacağım paraya iki tane gariban fakir çocuğa ücretsiz ders veririm. Vicdan diye diye bizleri ikna etmeye çalışıyor. Hala kendi düşüncesi görüşü duruşu yok. İstiyor ki buradaki herkes hep bir ağızdan dövse de sevse de babandır bakacaksın desin.
Mutsuzluktan beslendigim falan yok.Erkek kardeşim oralı değil.Kiz kardeşim ve ben olmasak ne olacak? Felç kalsın iyice bize mi muhtac kalsın.Zaten sag kolunu kullanamayacak.Baba diye koştursam evime alırdım.Ayni evde yaşamak istemiyorum.Hastahaneye haftada 1 anca gidiyorum.Kiz kardeşim herkese haftada bir gidiyor diyor.Sali gunu yuksek lisans finalim var.Ve özel derslerden ancak calisacak zamanı buluyorum.Ee pazartesi hastahane çıkışı var.Bakicida kalacak bu sürede.Ben pazartesi gitmeyi dusunmuyorum.Açkcasi final benim icin daha önemli.Zaten bakıcı evine götürecek.ben elimi ayağımı baya çektim diye kız kardeşim surat yapıyor.Ama aşırı bunaldım.Şu 2 haftadır telefonumu hep ucak modunda kullandım.Stresten egzama oldum.Agzimda yara cikti.Ayaga kalksın kendi hayatını idame ettirsin telefonumu temelli kapaticam.Bana mutsuzluktan baska birsey getirmiyor.

Gayette guzel öğretmenlik yaliyorum.Degisik degisik konuşmayın.Atsan atılmıyor baba.Ayaga kalkamiyor yemek yiyemiyor.Napayim.Öyle konuşması ne kolay klavyeden.

Ya bi git niye gözüne gireyim.. Rüya mi goruyorsun.Haftada 1gidiyorum diyorum.Babam yüzünden şehir değiştirmeyi düşünüyorum.Telefonu uçuş modunda kullanıyorum.Psikolojimi bozdu.Bizim derdimiz ayağa kalksın ne hali varsa görsün

Gayette guzel öğretmenlik yaliyorum.Degisik degisik konuşmayın.Atsan atılmıyor baba.Ayaga kalkamiyor yemek yiyemiyor.Napayim.Öyle konuşması ne kolay klavyeden.
Bizzat attım. Yıllardır görüşmüyorum. Uzaktan konuşmuyorum yani. Kan bağına da inanmam. Ne ekersen onu biçersine inanırım.

Back
X