Ne yapayım bilemiyorum

Akıl almak için değilde içimi dökmek için yazmak istedim.. Eşimle 6 yıldır beraberiz 1.5 senedir evliyiz. Çok hayat dolu neşeli konuşkan biriyim o bana göre inanılmaz sakin,dingin,durgun biri. Evlenmeden önce de böyleydi ilişkimiz boyunca da böyleydi çok iyi bir insan çok merhametli düşünceli biridir yerine göre diyebilirim ama ilgi,sevgi gösterme dili çok başka. Çekirdeksiz üzüm severim diye gider eve elinde çekirdeksiz üzümle gelir ama doğum günümde bi çiçek almaz :D söylenince de söylenmeme laf eder. Ben ilgiyi sevgiyi seven biriyim ona karşıda öyleyimdir hiçbir özel günü es geçmem çok pahalı hediyeler istemedim hiç bu zamana kadar zaten ondan ama anladınız işte
evde tüm yük bendeymişim gibi, bir şeyi 10 kere söylemem gerekiyor yapması için ben söylemeden hiçbirşeye dokunmaz ellemez aklına gelmez. çok seviyorum ama çok yoruluyorum onun sevdiğini biliyorum ama sevgi gösterme şekillerimiz farklı..
ışığımı kaybetmiş gibi hissediyorum bazen çok üzgünüm :(
Akıl almak istemiyorsun madem ne diyelim? Seni anlıyoruz ve düzelir diye olumluyoruz. Herkes olumlarsa olur belki..

ben böyle özel günleri seviyorum açıkcası ama evet ayrıntılı düşünmüyor
Kız eşin sana üzüm alıyorsa hediye olarak sende ona arada bir hediye niyetine yemek yap anlar seni
Erkekler ile hep aynı dili konuşmak lazım
Çünkü paşam elini bir işe sürmüyor seni kolayına almış sen bunu sevgiyi gösterme şeklimiz farklı diye ifade ediyorsun….. Üzüm almasını bile pozitif özellik olarak saymışsın…

5 sevgi dili kitabını bize evlilik terapisti tavsiye etmişti..Aldık ama kitap okumayı sevmeyen birisine okutamazsin..Ben okumayı severim okudum kitabı hayatımıza entegre de ettim aslında ama bu şekil şeyler karşılıklı olacak ki düzelsin..Rahatsız olduğunuz konuları açık açık konuşun baktınız ki hala olmuyor yardim almayı teklif edin..Evlilik danışmanları sihir yapmıyor ama dış göz olarak bakış açınızı değiştiriyor..Bazen bizim karşımızdakinin anlattığı ile bizim anladigimiz birbirine uymaz ya hani onu görmüş oluyorsunuz..Tabi yine görmek isteyene..Yani evliligin ilk yılları genelde alışma dönemi..Ne kadar sevse de insanlar yorucu oluyor.Ne bileyim iki tarafın da idaresi olması lazım ki yürüsun..Hep tek taraflı olunca daha da çok kafaya takılıp sorunlar çıkıyor.

Adam zaten böyle sürpriz yapmayan dümdüz biriymiş,bunca yıl sevgili kalıp bir de evlenmişsiniz ne diyelim armut ağacı yetiştirip çilek versin istiyorsun armut verecek işte .Elindeki mal bu .......

Peki bu durumun sizin için bu kadar dert olduğunun farkında mı? Oturup açıkça hislerinizi söylediniz mi? Anladığım kadarı ile eşinizin huyu bu. Fakat sizi seviyorsa ki seviyor diyorsunuz ortak bir paydada buluşmaya açık olur muhtemelen. Abarttığınızı söylediğini yazmışsınız ama tüm bunları(özel günler, ev işleri, sevgi gösterme şekli) bir bütün halde söylersiniz belki ciddiyetinizi daha kolay kavrar. Gene de kişilik ve karakterin ne kadar değişeceği de bir muamma tabi.

Adam depresyonda falan olmasın ya? İşi gücü nasıl? Mobbing görüyor mu? Valla kötü bir yerde çalıştığım dönemler ben de bütün hayatımı suratsız geçirmeye başlıyorum. Çünkü çalışma saatlerim çok uzun 6 gün 10-11 saat ortalama yol hariç. Bi de o ortamda sıkıntı yaşıyorsam hayatımın o dönemi çöp zaten, boşuna yaşlanıyorum. Belki öyle bişeydir.

Akıl almak için değilde içimi dökmek için yazmak istedim.. Eşimle 6 yıldır beraberiz 1.5 senedir evliyiz. Çok hayat dolu neşeli konuşkan biriyim o bana göre inanılmaz sakin,dingin,durgun biri. Evlenmeden önce de böyleydi ilişkimiz boyunca da böyleydi çok iyi bir insan çok merhametli düşünceli biridir yerine göre diyebilirim ama ilgi,sevgi gösterme dili çok başka. Çekirdeksiz üzüm severim diye gider eve elinde çekirdeksiz üzümle gelir ama doğum günümde bi çiçek almaz :D söylenince de söylenmeme laf eder. Ben ilgiyi sevgiyi seven biriyim ona karşıda öyleyimdir hiçbir özel günü es geçmem çok pahalı hediyeler istemedim hiç bu zamana kadar zaten ondan ama anladınız işte
evde tüm yük bendeymişim gibi, bir şeyi 10 kere söylemem gerekiyor yapması için ben söylemeden hiçbirşeye dokunmaz ellemez aklına gelmez. çok seviyorum ama çok yoruluyorum onun sevdiğini biliyorum ama sevgi gösterme şekillerimiz farklı..
ışığımı kaybetmiş gibi hissediyorum bazen çok üzgünüm :(
Enerji vampiri bu tip insanlar, keşke kendi enerji frekansınızda biriyle evlenseydiniz insanın canı çekiliyor bunlarla.

Evlenmeden önce de böyleydi ilişkimiz boyunca da böyleydi.
Hep böyleymiş bilerek evlenmişsiniz.Sonradan değişse sizi kandırmış denilebilirdi.Karakter de değişecek bir şey değil.Ayrıca üzüm olayı küçümsenmiş ama sen seviyorsun diye aldım yaptım gibi şeyler kıymetli benim için.Geçen gün evlilik yıldönümümüzdü.Eşim çiçek almadı ama o gün çok güzel bir kahvaltı hazırladı (çoğu zaman ya o hazırlar ya da birlikte hazırlarız)hediye aldı akşam da yemeğe gittik.Genelde de elim ayağımdır her işimi kolaylaştırır.Yani demek istediğim insan insanın yükünü hafifletebiliyorsa maddi boyutuna bakmamak lazım.

Yazik uzuluyorum memleketteki kadinlara, o kadar sevgiye aclar ki 1 kilo meyve alip getirmeyi "sevgi dili" saniyorlar. Dogumgunu dedigin yilda sedece olan bir gun, onda da bir hediye almayacaksa, ozen gostermeyecekse ne sevgisi Alah askina, soyle biriyle insan neden evlenir?? Bunlari da gectim adam evde oturup semiriyor butun gun seni hizmetci edinmis, boyle sevgi mi olur?? Al karsina konus, eline liste tutustur yapsin evislerini.

Back
X