• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapayım kızlar kararsızım..

korku olması ayrı bişey, beni aldatırmı diye evlenme teklifini bekletmek ayrı bişey.
beni aldatır mı diye değil, birçok endişem var. insanlara güvenememe gibi bi problemim var. sevgilimi çok iyi tanıyorum ama her gün bu sitede neler neler okuyoruz. evlilikten korkmam doğal değil mi. henüz 23 yaşındayım.

Paki ama bu bey(!) olmazsada başkası olacak yani yaşamadan bilemezsin.
Tabi hiç evlenmemekte bir seçenek. Ama zaten 4 senede o güveni alamadıysan bence daha beklemelisin evlenmek için.
ya yazdıklarımı okumuyor musunuz acaba. gelişine göre yorum yapıyor herkes.

merhaba kızlar. ben size bi şeyler danışmak istiyorum. yaklaşık 4 senedir hayatımda çok değer verdiğim bir bey var. 4 senedir çok yakınız, aramızda ne bir tabu ne gizli saklı bi şey oldu. beraber çok şeyler yaptık, eğlendik, güldük, ağladık, kavgalar ettik, üzüldük, yedik, içtik, ettik. açıkçası gerçek aşkı bulduğuma inanıyorum. neyse, bu bey bana evlenme teklif etti fakat benim evlilikle ilgili korkularım var. çünkü sonuçta insanların yıllardır tanıyıp, güvendiği eşleri neler neler yapıyor. benim de endişelerim var; çocuğum olduktan sonra aldatılma gibi, aramızdaki saygının bitmesi ve bunun büyük sorunlar yaratması gibi bir sürü endişelerim var. ama sevgilimi de çok seviyorum, onunla bir ömür elbet geçirmek isterim. ne yapayım kızlar çocukcağız benim kesin bir cevap vermemi bekliyor kaç zamandır :ruh:
korkularla yaşanmaz

beni aldatır mı diye değil, birçok endişem var. insanlara güvenememe gibi bi problemim var. sevgilimi çok iyi tanıyorum ama her gün bu sitede neler neler okuyoruz. evlilikten korkmam doğal değil mi. henüz 23 yaşındayım.

23 yaşındaysan bikaç sene daha evlenme zaten.

ya yazdıklarımı okumuyor musunuz acaba. gelişine göre yorum yapıyor herkes.
Hayır biz okuyoruz ama sen zaten bize sormuşsun ne cevap veriyim diye yani eğer 4 senelik ilişkinde başkalarına sorarak evlenme teklifine cevap vereceksen bence hayır de.

Bence güven probleminiz için bir psikologla görüşebilirsiniz

çok iyi tanıyorsanız, seviyorsanız birlikte uzun süre vakit geçirdiyseniz ve şartlarınız da uygunsa tereddüt etmemelisiniz normalde,

çünkü çocuk olursa aldatılırmıyım diye düşünerek evlenmemeniz, sokağa çıkarsam araba çarparsa diye düşünüp çıkmamanız kadar mantık dışı olur

merhaba kızlar. ben size bi şeyler danışmak istiyorum. yaklaşık 4 senedir hayatımda çok değer verdiğim bir bey var. 4 senedir çok yakınız, aramızda ne bir tabu ne gizli saklı bi şey oldu. beraber çok şeyler yaptık, eğlendik, güldük, ağladık, kavgalar ettik, üzüldük, yedik, içtik, ettik. açıkçası gerçek aşkı bulduğuma inanıyorum. neyse, bu bey bana evlenme teklif etti fakat benim evlilikle ilgili korkularım var. çünkü sonuçta insanların yıllardır tanıyıp, güvendiği eşleri neler neler yapıyor. benim de endişelerim var; çocuğum olduktan sonra aldatılma gibi, aramızdaki saygının bitmesi ve bunun büyük sorunlar yaratması gibi bir sürü endişelerim var. ama sevgilimi de çok seviyorum, onunla bir ömür elbet geçirmek isterim. ne yapayım kızlar çocukcağız benim kesin bir cevap vermemi bekliyor kaç zamandır :ruh:
Evlenmediğinizde de bitebilir tüm bunlar

Bence evlenme. Aldatılma korkusu, güven problemi olan hiç bir kadın evlenmesin hatta. Adamlara da hayatı zehir ediyorsunuz çünkü.

Ayrıca 23 yaşında ne evliliği? Konun bile buram buram toyluk kokuyor. Sence evlenmeye ve evliliği sürdürmeye hazır mısın? Bence değilsin.

Sorduğunda dört yılın üstüne içten bir evet diyemediysen korkudan ziyade bişeyler eksiktir
Sen bi düşün bakalım sebebini
Sonra bu beye bir cevap verirsin

soru değil de sanki ittirin hadi beni evliliğe demişsin:P
sen kendin karar verceksin yoksa pişman olursun kesinlikle:)

aynı durumu yaşıyorum,şu an evet güveniyorum ama yarın güvenemeyebilirim. en korktuğumda olurda çocuk olursa ondan sonra aldatılırsam (çocuktan önce çok problem değil sanki:)) ailelerinde işin içinde çok olması çok çok korkutucu. ben malesefki hiç bi zaman kendimi bırakıp ona yaslanamyacağım sanırım ,çünkü yaslanmaya korkuyorum . ama bu bizimle alakalı bişey belki iyi bişeydir:)))

Evlilik sizin için nedir? Bu sorunun cevabını kendinize verin.

Mesela aldatılmak aldatılmaktan korkmak ise sorununuz; bunu 4 yıl içinde de yaşayabilirdiniz.

Aynı evi paylaşmak, cinsellik ve ortak sorumluluklar haricinde hayatınızda değişen ne olacak ki evlilik fikrini kafanızda büyütüp korkuyor ve boşanmak, hüsrana ugramak gibi şeylerle eşleştirerek geri adım atma geregi duyuyorsunuz?

Size tavsiyem bunu, bir ilişkinin herhangi bir aşamasından biri gibi düşünerek değerlendirmeniz.

baska bi boyuta geciyo olmak korkutuyo sizi anliyorum. ancak o adım korkularla degil, istekle şevkle atılmalı. ole deģilse de ya fakettginiz ya da farketmediginiz bi sorun muhakkak war die dusunuyorum

Bey diye hitap edince cok buyuk bi ask canlanamadi gozumde hanimefendi

Hayır biz okuyoruz ama sen zaten bize sormuşsun ne cevap veriyim diye yani eğer 4 senelik ilişkinde başkalarına sorarak evlenme teklifine cevap vereceksen bence hayır de.
ben size ne cevap vereyim demiyorum. danışmak istediğim konu evlilikle ilgili endişelerim.. yani evlilik öncesi bu aşamada korkmam normal mi? burda biraz olsun beni anlayıp içimi rahatlatmanızı bekledim ama daha beter yaptınız. hepiniz çok biliyorsunuz ne de olsa. size konu açıp da soranda akıl yok zaten. nasıl bu kadar yanlış anlamayı başarabiliyorsunuz pes doğrusu. güveniyorum diyorum çıkıp 4 senede güvenemediysen şöyle böyle diye yorum yapıyorsunuz.

Bence evlenme. Aldatılma korkusu, güven problemi olan hiç bir kadın evlenmesin hatta. Adamlara da hayatı zehir ediyorsunuz çünkü.

Ayrıca 23 yaşında ne evliliği? Konun bile buram buram toyluk kokuyor. Sence evlenmeye ve evliliği sürdürmeye hazır mısın? Bence değilsin.
bilmiyorum belki ondan da endişe duyuyor olabilirim. ama zaten 2 buçuk senedir aynı evin içinde yaşıyoruz.

Bey diye hitap edince cok buyuk bi ask canlanamadi gozumde hanimefendi
o işin espirisi. burda tanımadığım insanlara ilişkimin tüm samimiyetini aktarmayı doğru bulmuyorum ayrıca. aşık olduğumu yansıtmam için illa beylik laflar edip, ölüyorum bitiyorum gibisinden şeyler mi yazmam gerek?

Yani ne denirki Allah şeytan sözüne uydurmasın. Kimse için hatta kendisi için bile insan asla yapmam diyemezki. Evlendikten özellikle çocuk olduktan sonra illaki değişiklik oluyor. İlişki bambaşka bir boyuta geçiyor. Hem sahip olduğun endişeler onun içinde geçerli. Sen ona ömür boyu sürecek vaatlerde bulunabilir misin ?

Bey derken? Cumbadan mendil mi attiniz kendisine diyesim geldi
Ha evlilikten korkuyormussunuz,demirden korkan trene binmesin diyorum konuyla ilgili

Back
X