• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapayım

alirem

elifim..
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
463
7
46
Kayseri
merhaba arkadaşlar dün akşam milette güzel güzel dertlerine cevap verdim şimdi bana geldi benim öyle büyüyk derdim yok ama kafam karışık sadece yönlendirin istiyorum .. şimdi anlatayım..
benim bi tane eltim var yeni dogum yaptı , bende bi sene önce dogum yaptım yani kızım 1 yaşında ama bu süre zarfında kaynımgil bebek görmeye gelmediler aslına bakarsanız ev görmeyede gelmediler ama neyse.. dogumda aradıgında hayırlı olsun dedigini bile hatırlamıyorum ramazan bayramında kaynım tek başına akşam geldi ( kaynanamın evindeydik ) çocuk kıyafetiyle.. bi elbise bi tulum 2 tanede çorap getirmiş usulen teşekkür ettim ..ne tasadüf ki karısının dogumuna 1 ay kala hediye getiriyor.. şimdi dedigim gibi dogum yaptı eşim diyo ki giderken kaynımın kızına hediye alalım diye bende istemiyorum onun kızıda 11 aylıkken götürmek istiyorum yani yaptıklarını yapmak sizce ne yapıyım ?
onun yaptıkları gibi kızı 11 aylık ken mi götüreyim
yoksa büyüklük her zamanki gibi bende kalsın diyip alıp götüreyim mi??:44:

bu arada unutmuşum kıyafetlerin üzerinde fiyat etiketleride vardı

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar dün akşam milette güzel güzel dertlerine cevap verdim şimdi bana geldi benim öyle büyüyk derdim yok ama kafam karışık sadece yönlendirin istiyorum .. şimdi anlatayım..
Benim bi tane eltim var yeni dogum yaptı , bende bi sene önce dogum yaptım yani kızım 1 yaşında ama bu süre zarfında kaynımgil bebek görmeye gelmediler aslına bakarsanız ev görmeyede gelmediler ama neyse.. Dogumda aradıgında hayırlı olsun dedigini bile hatırlamıyorum ramazan bayramında kaynım tek başına akşam geldi ( kaynanamın evindeydik ) çocuk kıyafetiyle.. Bi elbise bi tulum 2 tanede çorap getirmiş usulen teşekkür ettim ..ne tasadüf ki karısının dogumuna 1 ay kala hediye getiriyor.. şimdi dedigim gibi dogum yaptı eşim diyo ki giderken kaynımın kızına hediye alalım diye bende istemiyorum onun kızıda 11 aylıkken götürmek istiyorum yani yaptıklarını yapmak sizce ne yapıyım ?
Onun yaptıkları gibi kızı 11 aylık ken mi götüreyim

ben olsam ilk gün güzel bişiler alıp götürürdüm ki utansınlar.

Canım benim ne yap biliyor musun .
Bir elbise bir tulum iki çorap al götür .
biraz erken geldim normalde 11 aylıkken geliniyormuş ama dayanamadım hayırlı olsun de yarım saat otur çık gel .

Son düzenleme:
Hediyeni al ve hayırlı olsuna git derim. Laf flnda vurma bence çünkü onlara laf edecek malzeme vermiş olursun.
Bırak onlar utansın.

benim bi tane eltim var yeni dogum yaptı , bende bi sene önce dogum yaptım yani kızım 1 yaşında ama bu süre zarfında kaynımgil bebek görmeye gelmediler aslına bakarsanız ev görmeyede gelmediler ama neyse.. dogumda aradıgında hayırlı olsun dedigini bile hatırlamıyorum ramazan bayramında kaynım tek başına akşam geldi ( kaynanamın evindeydik ) çocuk kıyafetiyle.. bi elbise bi tulum 2 tanede çorap getirmiş usulen teşekkür ettim ..ne tasadüf ki karısının dogumuna 1 ay kala hediye getiriyor.. şimdi dedigim gibi dogum yaptı eşim diyo ki giderken kaynımın kızına hediye alalım diye bende istemiyorum onun kızıda 11 aylıkken götürmek istiyorum yani yaptıklarını yapmak sizce ne yapıyım ?

aynı durumu yaşadım...
kızım doğduğunda arayıp hayırlı olsun bile demedi eltim(farklı şehirlerdeyiz)
6 ay sonra o da doğum yaptı
aramadım ama eşim onun eşiyle konuşurken
''abi gözünüzaydın,hayırlı olsun x'e de selam söyle''dedim
1ay sonra gittik memlekete ve hediyesini de götürdüm
o bana hiç bişey hediye etmedi
daha sonraki gidişlerimde de hep hediye götürdüm
o bana çok komik bi miktar para uzatıp''senin kızın bedenini bilemedim sen bişeyler al''dedi:53:
kesinlikle kabul etmedim
yani demem o ki sen insanlığını yap hiç bişey kaybetmezsin
herkes kendi yaptığından sorumlu neticede:34:

Canım benim ne yap biliyor musun .
Bir elbise bir tulum iki çorap al götür .
biraz erken geldim normalde 11 aylıkken geliniyormuş ama dayanamadım hayırlı olsun de yarım saat otur çık gel .

zaten öle yapıcam
ne getirdiyse o ...fazlasını ilk ogluna yaptık sallanan at arbalar bilmemneler ..bunda yok yaptırmam .. sinrilerimi bozmasın benim adam .. kaynımın ilk yigeni kızım ona ragmen düşünün

Hediyeni al ve hayırlı olsuna git derim. Laf flnda vurma bence çünkü onlara laf edecek malzeme vermiş olursun.
Bırak onlar utansın.

laf vururum ama dozu hafif olur canm .. malzeme vermiş olacagını sanmıyorum çünkü onların yaptıkalarının anında bi hiç bnmki

aynı durumu yaşadım...
kızım doğduğunda arayıp hayırlı olsun bile demedi eltim(farklı şehirlerdeyiz)
6 ay sonra o da doğum yaptı
aramadım ama eşim onun eşiyle konuşurken
''abi gözünüzaydın,hayırlı olsun x'e de selam söyle''dedim
1ay sonra gittik memlekete ve hediyesini de götürdüm
o bana hiç bişey hediye etmedi
daha sonraki gidişlerimde de hep hediye götürdüm
o bana çok komik bi miktar para uzatıp''senin kızın bedenini bilemedim sen bişeyler al''dedi:53:
kesinlikle kabul etmedim
yani demem o ki sen insanlığını yap hiç bişey kaybetmezsin
herkes kendi yaptığından sorumlu neticede:34:

cnm her zaman zaten insanlıgımı yaptım inan bunu derken ne dmek istedigimi anla ama yoruldum yani evleneli 2 sene oldu ama.. bende gelinim ama ona yapıldıgı tölerans bana yapılmadı ama ben tölerans yapılacak bişi yapmadım..en azandan sen ayrı şehirdeymişsin teselli olur ama biz aynı şehirdeyiz onlar ilçedeler .. bide kaynım merkeze yakın oturmyosunuz ki diyip magna yaratıyor gelmek isteyen insan böle oluyor galiba

cnm her zaman zaten insanlıgımı yaptım inan bunu derken ne dmek istedigimi anla ama yoruldum yani evleneli 2 sene oldu ama.. bende gelinim ama ona yapıldıgı tölerans bana yapılmadı ama ben tölerans yapılacak bişi yapmadım..en azandan sen ayrı şehirdeymişsin teselli olur ama biz aynı şehirdeyiz onlar ilçedeler .. bide kaynım merkeze yakın oturmyosunuz ki diyip magna yaratıyor gelmek isteyen insan böle oluyor galiba

anlıyorum canım
dediğin gibi bizim ayrı şehirlerde olmamız çok büyük fayda sağlıyor
ama dediğim gibi boşver insanlık sen de kalsın
sık sık gelmemesine de sevin bence,en azından canın daha çok sıkılmıyo:31:

Son düzenleme:
sende onlar senin bebeğine ne aldıysa sende aynısını al git.11 uzun bir süre bence büyüklük sende kalsın o kadar bekleme.sonuçta öylede böylede gideceksin..

bence sana nasıl yaptılarsa sende öyle yap..
fazlasını yapmak fln gereksiz...
aman büyüklük bende kalsın onlar utansın deme utanmazlar...

utanmaz böyleleri canım,kim ne hakediyosa o
bende bunu yakın zamanda çok iyi anladım ,
ama biyandanda iyi oluyo bunlardan uzak durucak bahane oluyo

bu ne yaa insan selam bile vermeyeceği insanlarla akraba oluyor ve çekmek zorunda kalıyor yaa var mıdır bir hikmeti bilemiyorum yaa sabır diyorum.

bence hiç oralı olma.getirdikleri şey hediye bile sayılmaz.o sana onu 11 aylıkken getiriyorsa sen ona bir şey götürme.değmez.onun anlayacağı dil o.

iyilik yapacaksan bir fakir çocuğa al alacağını.

Bence herkes kendine yakışanı yapar

Ben olsam hediyesiz gitmem, bi komşu bile hediye alıp giderken ben o bebeğin yengesiyim ve ailemden aldığım adap kurallarına uygun davranırım

Sana laf sokar, kötü davranır misilleme yap derim de bu mevzuda çok gereksiz olur

iyilik yap denize at/ eltinden kendini ayrı görüyorsa aynısını yapma, onun seviyesine düşme. o bebişin ne suçu. bir tulum çorap elinize yapışmaz. hem eşinin, hem ailesinin hem de (anlarlarsaa) onların gözünde de değerin artar. yap gitsin:ssz:

Eğer onun yaptığı gibi yaparsanız ondan hiç bir farkınız kalmayacak..
Usül-erkan nasıl olur gösterin derim ben..

Valla sen al götür onlar utansın bilmem ne yorumları bence boş..Ben de önceleri aman ben kendimi bozmayayım karşıdaki ne yaparsa yapsın filan diye düşünüyordum ama karşıdaki kesinlikle utanmıyor..Utanacak insan böyle şeyler yapmaz ztn.
Bence inadına değil de içinden ne geliyorsa onu yap birşey almak istiyorsan al götür , istemiyorsan alma ..Ama aman o utansın, bu utansın diye yapma sadece kendin için..sallaaaa

bu ne yaa insan selam bile vermeyeceği insanlarla akraba oluyor ve çekmek zorunda kalıyor yaa var mıdır bir hikmeti bilemiyorum yaa sabır diyorum.

bence hiç oralı olma.getirdikleri şey hediye bile sayılmaz.o sana onu 11 aylıkken getiriyorsa sen ona bir şey götürme.değmez.onun anlayacağı dil o.

iyilik yapacaksan bir fakir çocuğa al alacağını.

aynen komşun olsa belki görüşmek zorunda bile kalmazsın ama akrab aolunca böle oluyor .. annenem ve annem de aynısını diyor bzi zamanında götürdük ilk ogluna seniin götürmene gerek yok diye ama ... aklım o kadar karışık ki anlatamammm :50:

Back
X