Bu arada anneannem şehir dışında olacak düğüne gidemeyeceğini söylemişti bunun üzerine ben yorum yaptım kız kardeşim çocuk gibi ısrar etti neden gelmiyormuş sana zaten komşu teyze bakacak diye.
valla kusura bakma ama anlattıkların cok sacma, hayatin dogal akışına uymuyor.
her sey cok mantiksiz.
yani düğünün mayista olacağı çoook onceden kararlastirilmis olmasi lazim.
hani devlet sirri degil ki. herkes bilir ki haziranda düğün sezonu açilir, eylülün basina kadar sezon devam eder. ekimden mayisa fiyatlar cok daha ucuz olur.
yani bunu herkes bilir. evden ilk defa o gelin cikmiyor ustelik. kardesiniz de aileniz de düğün dernek vs işlerinde deneyimli senden ötüru. elbet planlamislardir "mayısta sezon acilmadan olsun, onca parayi bir ay icin vermeyelim" diye. e sizin dogum deseniz hamile kaldığınız ay ortalama doğum zamaniniz belli . yani kaçari yok mayista elbet doğuracaksiniz.
nasıl böyle plansiz programsiz iş yapılmış hic anlamadim.
ananenizin yaninizda durmasinin zaten size yarari olmaz zarari olur. sehir disina gidemeyecek kadin suyunuz gelse apar topar gitmeniz gerekse hastane cantanizi bile tasiyamaz, araba kullanamaz, hastanede evrak isleri icin vezneye git odaya gel yapamaz. yani aslinda size bir yarari olmayacak bir kadin.
düşünüyorum da ben de ananem kardesimin düğününe gidemeyecek olsa benimle kalmasini düşündüğümden degil de sirf uzulmesin, kendini ise yarar hissetsin diye "ananem burada bana bakacak" derim, kadin mutlu olsun diye. Bunda kavga çıkartacak- herkesin size dusman olacagi- günlerce dayida kalacak ne var ki?
keyifli bir iftar yemeğinde olay buralara nasil geldi?
- ananem bana gozkulak olacak
+ hayir düğüne gelecek , niye gelmiyormus, sana komsu bakar
yani konusma burada bittiyse bunca olay neden yasandi? kavgaya dönüp devam ettiyse siz ne dediniz ki aileniz bunca hamile halinizle sizin uzulup dayida kalmaniza musade edecek kadar olaylar büyüdü?
her sey cok mantıksız.
acaba kardeşinizle aranizda bir dusmanlik - rekabet falan mi var?
ya da aileniz tüm bu olaylarda sizi haksiz buluyorsa - kardesinizin destekliyorlarsa anlatmadığınız bir seyler mi var?
neyse, madem karariniz dönmek daha da gec olmadan, agirlasmadan dönün bari. benim annem de iki çocuğunu tek dogurmus, hatta aramizda bir bucuk yas varmis, babam hem hastanede karisiyla ilgilenmis hem bir bucuk yasinda bebegiyle ilgilenmis. kendi yaglarinda gayet de guzel kavrulmuslar.