ne yapıcağımı bilemiyorum

filancam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2010
318
1
66
İstanbul
arkadaşlar gerçekten çok çaresiz hissediyorum kendimi nolur bana fikir verin...Ben çalışan bir kadınım 10 aylık bir bebeğim var . KAyınvalidem bakıyor çocuğuma .Ama hep bir tavır içinde .benim yaptığım yemekleri yedirmiyor , birşey söylemeye kalksam tersliyor. Yüzü zaten hep asık. Sanki kendi çok iyi bakıyormuş da ben bakamıyormusum gibi konuşuyor,söyleniyor.Çok gücüme gidiyor.Birşey sormaya korkuyorum,arayıp bebeğimi bile soramıyorum .Eşime hiç bişey anlatamıyorum.Zaten çok iyi bir ilişkimiz yok.Konuşmaz,hal hatır sormaz ,yabancı gibiyiz...Tam anneci.Bişey desem bile hemen annesini savunur. Biraz önce yine aradım.Bebekle ilgili yemin ederim yalvara yakara birşey rica edicem dedim.Telefonu kapattım zannetti.Bana talimat veriyo diye kaynatamı dolduruyo...Ne yapıcam gerçekten yoruldum sıkıldım ....

arkadaşlar gerçekten çok çaresiz hissediyorum kendimi nolur bana fikir verin...Ben çalışan bir kadınım 10 aylık bir bebeğim var . KAyınvalidem bakıyor çocuğuma .Ama hep bir tavır içinde .benim yaptığım yemekleri yedirmiyor , birşey söylemeye kalksam tersliyor. Yüzü zaten hep asık. Sanki kendi çok iyi bakıyormuş da ben bakamıyormusum gibi konuşuyor,söyleniyor.Çok gücüme gidiyor.Birşey sormaya korkuyorum,arayıp bebeğimi bile soramıyorum .Eşime hiç bişey anlatamıyorum.Zaten çok iyi bir ilişkimiz yok.Konuşmaz,hal hatır sormaz ,yabancı gibiyiz...Tam anneci.Bişey desem bile hemen annesini savunur. Biraz önce yine aradım.Bebekle ilgili yemin ederim yalvara yakara birşey rica edicem dedim.Telefonu kapattım zannetti.Bana talimat veriyo diye kaynatamı dolduruyo...Ne yapıcam gerçekten yoruldum sıkıldım ....

isteyerek bakmıyor anlaşılan,memurmusun?birde nerde yaşıyorsun?

isteyerek bakmıyor anlaşılan,memurmusun?birde nerde yaşıyorsun?

Zaten benim yanımda çocugu çok azarlar gibi konuşuyo ..Ama oğlunun yanına gelince bal balll... tek oğlan benim eşim.Sırf oğlunu kaybetmemek için zorla bakıyo ama bakmam demiyo ki ..bakmam dese keşke ..istanbulda yaşıyorum ,memur değilim ama işyerim çook güzel.Kurumsal bir şirket ve ben bir daha buradan iyisini bulamam ...

eşime desem o sonunu dinlemeden benim yanlış anladığımı annesini kötülediğimi söyleyecek ... Hiçbir şekilde annesine konduramıyor kötü bir şeyi

biraz daha sabret sonrada işyerinin yakınında bir kreşe ver bence.
kreşler kaç yaştan itibaren alıyorlar bilmiyorum.
10 aylık bebişleri de alıyorlarsa hiç sabretme hemen kreşe ver.

Zaten benim yanımda çocugu çok azarlar gibi konuşuyo ..Ama oğlunun yanına gelince bal balll... tek oğlan benim eşim.Sırf oğlunu kaybetmemek için zorla bakıyo ama bakmam demiyo ki ..bakmam dese keşke ..istanbulda yaşıyorum ,memur değilim ama işyerim çook güzel.Kurumsal bir şirket ve ben bir daha buradan iyisini bulamam ...

aynı kaderi paylaşıyoruz ,benim tek farkım k v bakmak istememesi,bir kaç gün baktığında bana da aynı tepkideydi cevap vermez ,ne yedirdiğini soramam,ben emekliyodu kreşe verdim valla mecburen

biraz daha sabret sonrada işyerinin yakınında bir kreşe ver bence.
kreşler kaç yaştan itibaren alıyorlar bilmiyorum.
10 aylık bebişleri de alıyorlarsa hiç sabretme hemen kreşe ver.

kayınvalidem eşimin yanında o kadar ilgileniyor ki eşim hayatta kabul etmez kreşe vermeyi. İşten çıkıp kendim baksam diyorum bu kez de eşimle durumumuz nasıl olucak onu bilemiyorum ..onunla da çok iyi değiliz.

Ailenden, tanıdıklarından birisini yaşadığın şehre çağırıp küçük bir ev tutup çocuğunu ona baktırabilirsin.
Ben de çalışıyorum. Bebeğim yok ama doğduğunda böyle bir çözüm düşünüyorum.Annemi ve babamı çağırıp bebeğimi ona bırakmayı düşünüyorum.

bende kreş diycektim ki bi arkadaş yazmış genelde 24 aylık bebekleri alm aya başlıyorlar ama yanlış bilmiyorsam daha ufakları alan yerler de bulabilirsin peki bu teklifi yapman sorun olur mu, keşke imkan olsada herkes bebeğini en az 2 yaşına gelene kadar kendi büyütebilse ,

ileride bende aynı sorunları yaşıycam gibi görünüyor gerçi şimdiden eşime çıtlattım ileride bebk olunca 2 yşıma kadar ben bakarım sonrada kreşe veririm annen yakın diye ona vereceğimi düşünme diye ama umarım imkanlarımda el verir

Ailenden, tanıdıklarından birisini yaşadığın şehre çağırıp küçük bir ev tutup çocuğunu ona baktırabilirsin.
Ben de çalışıyorum. Bebeğim yok ama doğduğunda böyle bir çözüm düşünüyorum.Annemi ve babamı çağırıp bebeğimi ona bırakmayı düşünüyorum.

bi şehirden diğerine geçmek o kadar kolaymı, çocuk büyüyünce nolcak geri mi döncekler

eşin hep mi böyleydi...yani iki yabancı gibiyiz demişsin ya....yoksa annesi geldikten sonra mı böyle mi oldu?

kayınvalidem eşimin yanında o kadar ilgileniyor ki eşim hayatta kabul etmez kreşe vermeyi. İşten çıkıp kendim baksam diyorum bu kez de eşimle durumumuz nasıl olucak onu bilemiyorum ..onunla da çok iyi değiliz.

kendi annen aynı şehirde değil snaırım :50:

valla hiç olmadı çık işten. bu ne anacım kendini ne zannediyor ki sen ona korkarak çocuğunu bile soramıyorsun.

eşin çalışssın baksın evine madem annesine toz kondurmuyor, sonucada katlanır sen işten çıkınca.. kayınvalidene de muhtaç olmamış olursun.

çok çalışman gerekiyorsa bul bi çocuk evinde hem çocuk bak hem kendi çocuğuna bakarsın. olmaz mı?

bi şehirden diğerine geçmek o kadar kolaymı, çocuk büyüyünce nolcak geri mi döncekler

kesinlikle sana katılıyorum benimde ailem şehir dışında annem gelse,babam tek yapamaz,kardeşlerim evli yani ben bunları yaşayacığımı bile bile kreş araştırmasına girmiştim.

arkadaşlar eşim ailesine çok düşkün ,zaten kayınvalidem onun yanında o kadar çok ilgileniyor ki hayatta kreşi ya da bakıcıyı kabul etmiyor. O zaman sen çık diyor.ama çıkarsam yarınımı göremiyorum.Her sinirlendiğinde beni kovan biri zaten bastırmaya çalışıyor devamlı beni.Yani bizim ilerimizde belli değil.İşten çıksam bu kez de kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz ,iyice kafayı yerim herhalde . Çocuga hergün tarhana yediriyor.Pişik oldu anne nolur yedirme diyorum.Aç mı kalsın çocuk diyor.Bende hergün taze taze yemek yapıorum . Ama neymiş benim yaptığım yemekleri yemiyormuş.Ben iş dönüşü yedirince hapur hupur yiyor çocuk. Napıcam gerçekten kafayı yicem.Bir türlü yaranamadım ben bu aileye... eşimle konussam eminim anlamaz.

eşinizle neden iyi degılsınız?birde arayıp sorun siz neden çekınıosunuz kı ?yanı aradıgınızda nıe aradın mı dıyor

kesinlikle sana katılıyorum benimde ailem şehir dışında annem gelse,babam tek yapamaz,kardeşlerim evli yani ben bunları yaşayacığımı bile bile kreş araştırmasına girmiştim.

yani tabiki herkesin düşüncesi farklı ama bana pek akıl karı gelmedi, anne babayı geçtim bi tanıdığı getirmek ne demek, ben kime diyebilirim düzenini bozda gel benim şehrime çocuğuma bak, bi yaştan sonra zaten kreşe ana sınıfına falan gitmesi lazım ki sosyalleşsin

maddi durumun nasl peki çlşan ailelerin kreş paraları 300 tl felan deniliyordu ? işyerne yakn biyere kreşe ver enazndan kafan rahat olsun evet çocuk çok kçk daha ama yeni doğan bebekler gliordu ben krşte çlşrken öyle güsel bakılıyor ki :)

bakıcı bulun baktırın bu kadar basit..kv il konuşun sen de yoruluyosun istersen birini bulalım arada sen de kontrol edersin iyi bakıyo mu diye hem de nefes almış olursun, deyin, gururunu okşyaraktan, belki işe yarar,

bir de neden bu kadar taviz verdiniz anlamıyorum, benim çocuğuma iyi bakmıyorsa dediklerimi yapmıyorsa, değil anası babası feriştahı gelse bildiğimi yaparım..

arkadaşım eşinle aran kötü olmasın diye çocuğunu istediğin zaman arayıp soramıycakmısın yada istediğin gibi bakılmasını öğütleyemiycekmisin sanırım şuanda da pek iyi değil aranız bi kaybın olmuycak gibi gözüküyor, istediğin zaman ara sor zaten o kadının kadife sesine aramıyosun bebeğini merak ediyosun hem belki bıkar da bakmak istemiyorum ne halin varsa gör der sizde kreşe falan verirsiniz arttık

arkadaşlar eşim ailesine çok düşkün ,zaten kayınvalidem onun yanında o kadar çok ilgileniyor ki hayatta kreşi ya da bakıcıyı kabul etmiyor. O zaman sen çık diyor.ama çıkarsam yarınımı göremiyorum.Her sinirlendiğinde beni kovan biri zaten bastırmaya çalışıyor devamlı beni.Yani bizim ilerimizde belli değil.İşten çıksam bu kez de kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz ,iyice kafayı yerim herhalde . Çocuga hergün tarhana yediriyor.Pişik oldu anne nolur yedirme diyorum.Aç mı kalsın çocuk diyor.Bende hergün taze taze yemek yapıorum . Ama neymiş benim yaptığım yemekleri yemiyormuş.Ben iş dönüşü yedirince hapur hupur yiyor çocuk. Napıcam gerçekten kafayı yicem.Bir türlü yaranamadım ben bu aileye... eşimle konussam eminim anlamaz.

ndemek kabul etmiyor yaa.. ooh hem suratsızca bilinçsizce baksın çocuğuna hemde kreşe bakıcıya izin vermesin... Canm işyerin nasl biyer peki ? yani ortam olarak müsaitse 1 yasına grdiğin onuda getir götür arkdşmda aynı bu sorunu yasıor çocunuda götrüor saolsn patrnu anlayişla karsıladı ... yada işten çıkıcaksın yapıcak bişi yok çocuğn kv elinde de emin ellerde deil sonçta.. çocğn için işinden olcaksın ozaman. ama eşimlede aram iyi deil diosun . peki seni anen baban nerede onlar bakamıyormu? hem kv aynı binada oturmayı neden kbl ettin

Back
X