Ne yapıcam ben bu kocayıya

Benim eşimin de bazı sevmediğim huyları vardı hala var ama azalıyor git gide. Bence en başta hatası olduğunu kabul edecek ve değişmek için çabalayacak. Yoksa düzelmez. Eşimin bana her zaman dediği " sen bana söyle, yol göster ben düzeleceğim;çünkü dediklerinde haklisin." Der.
İşte benim eşimden öyle bir erdem yokki.hatalıysa hatalıyım demez o anda demez yıllar sonra de demez.yada benim sayemde iyi bişey yapsın sağol sen olmasanız nice olurdu halim demez demez oğlu demez yani

Canım.. öncelikle üstüne düşmeyi birakacaksın bir süre fikir beyanında bulunma birseyler mı anlatıyor dinle geç .az iletişim kur , kırılıp odaya çekilecegi sözler sarfetme . cilve saka maka geç bunları yapmayı bırak. Belli ki haketmıyor bugune kadr nasıl davrandıysan tam tersini dene tabi ortalığı kızıştırmadan .

Benim eşim de bir dnem fazla üzerine düştüğümdendir ki tartışmalarımızda uzu n sure konuşmazdı ben yalvar yakardım. Ne aptalmışım küstümü umrumda olmaz sımdı hiçbir sey yyokmuş gibi devam ederim yemek hazır gel uyuyorum iyi gecelrr taki kendi kendiligne yanaşana kadar. bazen ben onun yaptıgının aynısını yaparım o gelır yani durumu tersine çevirdim. haaa küstüğü zamanlar olmuyor mu COK TABİ. ozamanda ne özur dilerim ne cilve yaparım hiçbişe olmamıs gibi devam ederim umursamam. böyle daha mutluyum kendimle mutluuym benı mutlu etmesıne ıhtıyacım yok aciz de değilim allaha şükür . Kendi bana mecbur bütün işleri benım üzerimde .. bazen 3 4 gün yapmam yoklugumn ne yarattgını gorsun die. ha umursar mı belki umursamıyorr amabende umursamam .
ben bu tavra büründüğümden beri daha az kavga eder olduk ...
Ne güzel gıpta ediyorum durumu kendi aleyhine çevirebilenlere.inşallah bir gün bende böyle olacağım

Ne güzel gıpta ediyorum durumu kendi aleyhine çevirebilenlere.inşallah bir gün bende böyle olacağım
ya yemin ediyorum bunun tek yolu az konuşmak ve umursamaz olmakk .. dene bak faydasını gorecegne eminim ..
erkeklerın kafası cok konusmayı kaldırmıyo beyınlerı error verıyor. 2. de cok uzerıne düştügümüzde kendilerini bı halt sanıyorlar onuda yapmaa önce kendine degerver sonra ona deger ver .... işe yarıcak dedi dersin ;)

ya yemin ediyorum bunun tek yolu az konuşmak ve umursamaz olmakk .. dene bak faydasını gorecegne eminim ..
erkeklerın kafası cok konusmayı kaldırmıyo beyınlerı error verıyor. 2. de cok uzerıne düştügümüzde kendilerini bı halt sanıyorlar onuda yapmaa önce kendine degerver sonra ona deger ver .... işe yarıcak dedi dersin :KK66:
İnşallah canım benim inşallah.benimkinden öyle garip bir adam işte az konuşurum genelde neden detay vermezsiniz der çok konuşurum bugün çok kpnuşasın var der.benim yoksa omu ayar tutturamıyoz dur bakalım deneyip görcez

Ben yonttum da o zaman 16 yaşındaydı. Şimdi belli bir olgunluğa gelmiş adam değişmez ki. Yapıcı bir yorum değil ama gerçek bu.

Iyide siz marangoz musunuz bu kadar yontma isteği neden ? Bazı şeyler karakter yetiştirilme tarzı çevre bir bütün ve malesef bu türk erkeğinin kanayan yarası. Eşiniz değişmek gelişmek istemeden asla degistiremezsiniz onu insan kendi istemeleri hatalarını farketmeli ama sizin eşiniz hatalı olduğunu asla kabul etmiyor su an . Nerden biliyorsun derseniz babamdan adam 60 yaşına yaklaştı hala aynı herkese pamuk anneme sert niye çünkü erkek erkektir karısına höt zöt olmalı gibi çağdışı bir kafa ile büyümüş

Iyide siz marangoz musunuz bu kadar yontma isteği neden ? Bazı şeyler karakter yetiştirilme tarzı çevre bir bütün ve malesef bu türk erkeğinin kanayan yarası. Eşiniz değişmek gelişmek istemeden asla degistiremezsiniz onu insan kendi istemeleri hatalarını farketmeli ama sizin eşiniz hatalı olduğunu asla kabul etmiyor su an . Nerden biliyorsun derseniz babamdan adam 60 yaşına yaklaştı hala aynı herkese pamuk anneme sert niye çünkü erkek erkektir karısına höt zöt olmalı gibi çağdışı bir kafa ile büyümüş
Marangoz değilim ama insan öğrenen eğitilen bir canlı.nasılki toplumda bile yenilenen kurallara uyuyoruz ya da uymaya çalışıyoruz ailede toplumun küçük bir parçası ki bu da aynı.öğrenecek er ya da geç.şimdilik ben kendi kötü yönlerimi nasıl törpüledim törpülüyorum yapacak eşimde yapacak.

Herkese iyi geceler.foruma bakıyorum da benim gibi kocamdan muzdarip olan okadar çok ki.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.kocalarımızda hidayete erdirsin.eşim sert mizaçlı olduğu gibi sinirlidirde.benim dışımda herkese merhamet eden biri.bana karşı fiziksel bir şiddeti olmadı bugüne kadar.küfürüde yok ama gün gelir öyle ağır konuşırki.parça pincik olursun.yine o günlerden birindeyiz işte.maddi konulara dayalı alım satım mevzusu var o konu hakkında fikir beyan ediyorum sinirleniyor tamam bildiğini yap diyorum onada sinirleniyor.aradan zaman geçiyor belki siniri geçmiştir diyorum şaka yapıyorum tepki vermiyor cilve yapıyorum el şakası filan uflayıp pufluyor.benim oturduğum yerde aynı ortamda durmuyor çokluğu çocuğu bırakıp ben yatıyorum diyor yatak odasının kapısını kapatıp kaçıyor filan.en son dayanamadım daldım odaya ya senin derdin ne neden bunları yapıyorsun bana dediğimde üfff sen kavga etmekmi istiyorsun salak salak konuşma mıncıklarken canımı yaktın napsaydım bilmem ne al mıncıkla heryerimi acıtan hoşuna gidecekse al dedi.çarpıtma kapıyı çıktım yanından.çok sindirim bozuldu.geçenlerde yine görümcemin kayınvalidemin yanında beni bozdemir.saygısızlıkta sınır yok napıcam ben bu adamı nasıl hizaya gelecek.eski konularımın çoğunluğu eşimle alakalı ama boşanın gibi yorumlardan ziyade yapıcı yorumlar almak istiyorum vaktiyle benim yaşadıklarımı yaşamış ama odun gibi olan eşini istediği gibi yontabilmiş kimselerin hayat tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.

Aynısı değil ama bir benzeri de bende var ben yalnız bırakıyorum kendi kendime takılıyorum ona laf atmadan yaşıyorum genellikle düzeliyor ama aşırı derecede pasif olman gerekiyor, aşırı sakin aşırı yapıcı... Tek taraflı olarak bu aşırılıkları sürekli yapmak o kadar yorucu ki, ne kadar üzgün olduğumu hatırladım bir kez daha...

Inşallah düzelirsiniz...

Herkese iyi geceler.foruma bakıyorum da benim gibi kocamdan muzdarip olan okadar çok ki.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.kocalarımızda hidayete erdirsin.eşim sert mizaçlı olduğu gibi sinirlidirde.benim dışımda herkese merhamet eden biri.bana karşı fiziksel bir şiddeti olmadı bugüne kadar.küfürüde yok ama gün gelir öyle ağır konuşırki.parça pincik olursun.yine o günlerden birindeyiz işte.maddi konulara dayalı alım satım mevzusu var o konu hakkında fikir beyan ediyorum sinirleniyor tamam bildiğini yap diyorum onada sinirleniyor.aradan zaman geçiyor belki siniri geçmiştir diyorum şaka yapıyorum tepki vermiyor cilve yapıyorum el şakası filan uflayıp pufluyor.benim oturduğum yerde aynı ortamda durmuyor çokluğu çocuğu bırakıp ben yatıyorum diyor yatak odasının kapısını kapatıp kaçıyor filan.en son dayanamadım daldım odaya ya senin derdin ne neden bunları yapıyorsun bana dediğimde üfff sen kavga etmekmi istiyorsun salak salak konuşma mıncıklarken canımı yaktın napsaydım bilmem ne al mıncıkla heryerimi acıtan hoşuna gidecekse al dedi.çarpıtma kapıyı çıktım yanından.çok sindirim bozuldu.geçenlerde yine görümcemin kayınvalidemin yanında beni bozdemir.saygısızlıkta sınır yok napıcam ben bu adamı nasıl hizaya gelecek.eski konularımın çoğunluğu eşimle alakalı ama boşanın gibi yorumlardan ziyade yapıcı yorumlar almak istiyorum vaktiyle benim yaşadıklarımı yaşamış ama odun gibi olan eşini istediği gibi yontabilmiş kimselerin hayat tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
Güleryüz ve neseli tavirlarinizla ona o yokmus gibi davranicaksiniz bu olaylar olmamis gibi yani çocuklarinizla eglenipp oyun oynicak onla ilgilenmiceksiniz ama onla küste tavirlida triplide olmicaksiniz bu k9nuda israri elden birakmicaksiniz. Egosunu sizin üstunde kullandigi cok belli. Siz güclu durup ona onun takdir edilcek taraflarini bulup onun kendine guvenini artiricak konularda övgulerde buluncaksiniz. Bu sekilde egosunu desteklerseniz bu tavirlarinda degusim saglayacaktir. Cocuklarinizla gulup eglenip evde mutluymus rolu yaparsaniz kwndisini kotu hissedecek ve kendindeki sorunlarin farkina muhtemelen varacaktir. Ona ihtiyaciniz olmadigini oma farlettirin ama ona karsi trip atmadan tavir gostermeden. Onu göz ardi etmedwn ama ayni zamanda onu simartmadanda sadece kendinize odaklanin tavrinizi iyi yonde kullanin esinizij saygisini kazanmak istiyosaniz ona taktir tesekkur saygu ve sevginizi ihmal etmeyin. Her hareketi icin ona teselkur etmeyi unutmayin onun nasil olmasini istiypsanoz oyle dacranin ama cok saborli olmaniz gerek evlilik emek ister

Kesinlikle değildi.hatta evlendiğim yılda mükemmeldi.bırak özel gün kutlamayı yılbaşında dahi bir değil karar veremediği için iki parfümü bile kucaklayıp gelmişti.yine el emeği olan çerçeveler içine fotolar koymaları filan.ne günlerdi.şimdi rüyamda görsem inanmam.anneler günümü bile kutlanadı
Siz üstüne düştükçe şımarmış demek ki. Haketmeyene ilgi vermemek lazım. Çekin kendinizi bakın nasıl yola geliyor.

Mizaci buysa adamın değiştiremezsiniz.benim koca da oflar puflar kendisi bile farketmez ofladigini düşün.sanki dünya yıkılmış altında kalmış.el şakalarını sevmez hemen uzaklaşır.durduk yere 1 kere dahi sarilmamistir düşün yani öküz.bende tam aksine sırnaşık biriyimdir.ama baktım ki ben sirnastigimda kaçırıyor ben de artık hiç oralı olmuyorum.:ıslık:

Kimse kimseyi değiştiremez. Kişi isterse kendi değişir. Yani değişimi istemesini sağlamalısınız sizi anlamasını sağlamalısınız. Davranışlarının size neler hissettirdiğini suçlamadan konuşun kinudamiyorsaniz yazın

Diğer konuları bilemem de sadece mıncıklama konusuna yorum yapmak istedim gerçekten eliniz ağır olup adamin canını yakıyor olabilir misiniz? Benim eşimde mesela gıdıklarken bile oyuyor resmen ,mincik mincik yaparken lime lime oluyorum sanki. Kızım bile der baba elin çok ağır gıdıklarken oyuyorsun koltukaltimi diye. Ve bende sinirleniyorum bazen şakanın dozunu abartınca.

Marangoz değilim ama insan öğrenen eğitilen bir canlı.nasılki toplumda bile yenilenen kurallara uyuyoruz ya da uymaya çalışıyoruz ailede toplumun küçük bir parçası ki bu da aynı.öğrenecek er ya da geç.şimdilik ben kendi kötü yönlerimi nasıl törpüledim törpülüyorum yapacak eşimde yapacak.
Haklısınız ama siz bunları farkedip isteyerek törpülüyorsunuz ama eşinizde bu istek yok . Umarım gönlünüzden geçtiği gibi olur 🙏

Back
X