• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapıcam bilmiyorum

parotis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
119
8
118
Diğer
Annem 4-5 senedir alzeimer belirtileri gösteriyor. Kendi kişisel temizliğini bile yapamıyor. Ama asıl sorun 12 gün önce babamın inme geçirmesiyle başladı. Konuşması anlaşılmıyor, çok mantıksız. Anlaması hiç yok. Hasta olduğunun farkında bile değil ilaçlarını içmiyor ve bana düşman oldu. Gitmek istiyor kapıyı kilitledim saatlerce kapıda durup tarağıyla açmaya çalışıyor. Sinirleniyor anneme bana kızıp bağırıyor. 3 buçuk yaşında bir oğlum var onunla ilgilenmez oldum. Ben öğretmenim okul açılınca ne olacak şimdi ben bile zorlanıyorum bakıcı hiç bakamaz. Psikolojim bozuldu. Napçam? Bana yardım edin lütfen

Yok mu hiç fikri olan? Çok kötü durumdayım. Az önce eşimle zor zaptettik. Kapı açılınca çıktı eve ikimiz zor soktuk. Bakım evine götürsem ben de babam da mahvoluruz. Bana bir çıkış gösterin ne olur

Yok mu hiç fikri olan? Çok kötü durumdayım. Az önce eşimle zor zaptettik. Kapı açılınca çıktı eve ikimiz zor soktuk. Bakım evine götürsem ben de babam da mahvoluruz. Bana bir çıkış gösterin ne olur

Canım cok geçmiş olsun şimdiden Allah sabır versin ..Akrabalarınzdan yardım edecek bırı yokmu ya da bir bakıcı bulmak ama dedıgın gıbı o nasıl olucak .Bence uzman bırınden yardım alın ne yapılması gerektıgınden.Çok zor durum senın yerıne koyuyorum kendımi ablacım cok zor gerçekten..Dualarım sızınle olucak..

Dedemde de aynı durum var. Tüm gün aynı yerde oturur söylenenlere cevap vermez iletişim kurmaz öylece somurturdu. Bir gün oturdum yanına, eskiler hakkında sorular sordum. Anneannem hakkında, eski evi hakkında, askerliği hakkında..Konuştukça açıldı açıldıkça konuştu. Artık sadece beni dinliyor sadece benim dediklerimi yapıyor sadece benle konuşuyor.

Dedemde de aynı durum var. Tüm gün aynı yerde oturur söylenenlere cevap vermez iletişim kurmaz öylece somurturdu. Bir gün oturdum yanına, eskiler hakkında sorular sordum. Anneannem hakkında, eski evi hakkında, askerliği hakkında..Konuştukça açıldı açıldıkça konuştu. Artık sadece beni dinliyor sadece benim dediklerimi yapıyor sadece benle konuşuyor.

Hımm..Anladım canım..Allah yardımcın olsun canım..Sende kendını bence uzme desemde tabıkı uzulursun yıne ailen canın onlar senın sen güçlü olmasın...Bence esin bi araştırsın bır uzmana danışın ne yapmalıyız dıye..Amcaların teyzelern falan onlardanda yardım ısteyebılırsın.Tek kardessın sanırım..

Eğer kardeşlerin varsa onlarla oturup konusun ne yapılmalı bu durumda.Doktora goturdunuz mu ne dedı goturduysenız ?

Konuşmaya çalışıyorum ama beni anlamadığı için sinirleniyor. O aklına gitmeyi takmış ben ne sorarsam ne dersem diyim gitmekten bahsedip sinirleniyor. Yemek yemiyor su içmiyor ilaçlarına bunlar uyduruk diyor içmiyor

Akrabalarımız başka şehirde. Zaten hepsi yaşlı ve hasta. Abim var o da şehir dışında aradım yarın gelecek.

Bugün doktora götürdük. Hiç anlamıyor dedi. Böyle hastalar sinirli olur dedi. İyileşir mi dedim ilk haftada olur iyileşmesi dedi yani umutsuz konuştu

Az önce annemden su istemiş o da getirirken arkasından gidip mutfakta yumruk atmış anneme!!!! Eşim vardı mutfakta. Şimdi sakinleşti oturuyor

Uff cok uzuldum..Doktor pek ılgılenmemıs gıbı..Sakınlestırıcı bıse verse belkı bılmıyorum bence başka bır doktora goturun..yakınınzda komsunuz falan kım varsa yardım ısteyınn...Ne yapılcak sımdı ne dıyeyım bılemedım doğrusu..İnsallah bır cozum bulunurr..İnsallah duzelırler..

Cok uzuldum, allah sifa versin..

Sirketlerde calisan bakicilardan yardim alabilirsiniz. Ozellikle yabanci, gurcistan vs. Ulkelerinde hemsirelik okumus olan bakicilardan yararlanabilirsiniz.

Canim Allah acil sifalar ve sabir versin. Bence babanin sorununun nedeni hastaligi yani psikolojisini bozmus bu hastalik bi sekilde psikologa goturmen ise yarayabilir. Bakici konusuna bidaha goz at derim yurt disindan gelen bakicilar cok iyi oluyor diyorlar iyi bakiyorlarmis. Sen umidini kesme insallah en kisa zamanda duzelir

Allah yardımcınız olsun hersey ust uste gelmis sizede sabır versin rabbim :26:

Hepinize çok teşekkür ederim okuduğunuz için, cevapladığınız için. Bugün sakin gidemeyeceğini kabullenmiş gibi. Bu arada Abim geldi o da konuşmaya çalıştı ama babam çok anlamıyor gibi.
Eşim doktora gitti bugün. Kişilik değişikliği olur küfür edebilir tekrar şiddet gösterebilir demiş. Numarasını vermiş acil durumda arayın olmazsa psikiyatriye göndeririz demiş

Back
X