ne yapıcam ne edicem inanın bilmiyorum

karamanlier

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
248
0
26
Ankara
uzun süredir takip ediyorum ilk defa yazıyorum güzel ve değerli fikirlerinize ihtiyacım var tek basıma göğüslemekten yoruldum ailemi ikna etmem lazım.. (

2 yıl aralıksız süren bir ilişkim var ondan önceleride ara ara denemelerimiz oldu birbirimizi seviyoruz ama akrabayız ( ( ( yıllardır ondan başkası olmadı bir tek o var evlenmeyı düşünüyoruz ama ailem istemiyor onun ailesi çok istiyor benimkiler istemıyor akrabayız diyorlar onlar deli diyorlar oğlanı ve babasını sevmiyolar seni döver sana küfür eder yapamazsın edemezsin diyorlar ama yıllardır birlikteyiz konusuyoruz ne bana ne ailesine ufak bir saygısızlık yapmadı babası zamanında annesini dövermiş oğluda senı döver diyorlar ilk kez ailemın onay vermediği birşey yapıyorum ama çok sevıyorum annem babam çok inat nasıl ikna edicem bilmiyorum önümüzde zaman var askere gitti sevdiğim benim için gitti gelince evlenicez ama nasıl benim ailem bu kadar karşıyken...onlara da hak vermeye calısıyorum ama bir tane bile hatasını yakalamadım çok aradım ama inanın bulamadım..

canım zaten hatalar evlenmden önce pek görülmez. "evlenmeden önce böyle değildi, değişti" kelimesini çok duyarız.

şimdi sana ne desek boş aslında. seviyorsun, istiyorsun çünkü.. kim vazgeç dese yapamazsın..
diyelim ki vazgeçtin içinde hep ukde kalır.
belki ilerde keşke evlenseydim dersin. yaşamadan bilemezsin tabii.

ama çevremde gördüklerim falan aile herşeyi bilir emin ol. helede anne birşey söylüyorsa muhakkak bir bildiği vardır.

ve anasına bak kızını al derler ya. babada öyledir kesinlikle. çünkü iyi yada kötü hep babasının yaptıklarıyla büyüdü.

ailene çok kızma seni düşünüyorlar bu kesin. sabırla ikna etmeye bak

anasına bak kızını al derler ya. babada öyledir kesinlikle. çünkü iyi yada kötü hep babasının yaptıklarıyla büyüdü.
böyle demişsiniz ya hani işte böyle değil.. ikimizde sorunlu ailelerde büyüdük bizimkiler ayrıydı onlarda şiddetli geçimsizlik vardı ben ailemin hatalarını gördüm annemin hatalarını gördüm yapmıcam diyorum oda aynı şekilde babamın hatalarını gördüm yapmıcam diyor çok üzülüyorum ne desek boş diyorsunuz hayır kesinlikle öyle değil benim çevremde hep olumsuz giden evlilikler var inanın çok ince eleyen sık dokuyan bir insanım.. ama o tam istediğim bir eş çok uzun yıllara dayanıyor birlikteliğimiz zaten ondan başka hiç kimse girmedi hayatıma aynı şekilde onunda.. annem onun annesini çok sever ama istemiyor belki el olsaydı akrabamız olmasaydı daha farklı bakcaklardı nasıl ikna edicem ki askerde şuan 426 gün var gelmesine elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama çok önyargılı davranıyorlar üstelik o çocuk annemin ona neler dediğini bilmeden annemi çok seviyor

yaa dediğiniz gibi de olablir. kumar gibidir evlilik. iyi derler kötü çıkar.

ailenize bunu anlatın o zamn üstüne basarak. " kaderimizde ne varsa onu yaşarız, belki sizin tasvip ettiğiniz biri kötü çıkar, iyi deriz beni çok üzer, bunların hiç birini bilemeyiz. çevreden örnekler verin, her evliliğin %50 şans işi olduğunu önemle belirtin."

yapılacak tek çözüm konuşmak.. başka ne çözüm olacak ki..
onlarada çok kızmayın bence. bu işleri daha yokuşa sürer. bak siz diyorsunuz sorunlu ailem diye. onlar yaşayıp çektiği için sizinde aynı durumda olmanızı istemiyorlar.

:)) tamda adamına dedin konuş diye ahh bir konuşabilsem babam o kdar sert ki başlıyor küfürler sarfetmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…