Ne yapmalı hanımlar? eşim mi annem mi?

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
merhaba hanımlar,
benim derdim annemle eşim arasında kalmam.
eşim 5-6 yıl önce kardeşim işyeri açarken kefil oldu. kardeşim de iflas etti. haliyle borçlar vs eşimin maaşından kesilmeye başladı. kesilen miktarı da kardeşim ödüyor. bu durumun başlagıcında eşimle annem ciddi tartışmalar yaşadılar. annem ödeme yapılmasını istemedi başta, sonra arada vermesek olur dedi, neyse ki kardeşim aksatmıyor, ödüyor.
para mevzusundan dolayı annem bana, eşim bana sürekli baskı, söz dalaşı vs. birbirlerinden nefret edecek konumdalar.
canımı sıkan ise her fırsatta ikisi de konuyu bana aksettirip "eşine bir şey de", "annene bir şey de" ve birbirlerinin dedikodularını yapıp destek istemeleri, tarafsız kalınca da üstüme gelmeleri.
artık çok bunaldım, ağlama krizleri yaşıyorum.
napacağımı bilmiyorum :KK43:

Eşiniz annenize ne demenizi istiyor?
Zaten kardeşiniz ödüyormuş kesintiyi

Eşiniz annenize ne demenizi istiyor?
Zaten kardeşiniz ödüyormuş kesintiyi
arada ödeme yapmayalım, para yetmiyor diyor. annemin emekli maaşı var ama yetiremediğini söylüyor.

merhaba hanımlar,
eşim 5-6 yıl önce kardeşim işyeri açarken kefil oldu. kardeşim de iflas etti. haliyle borçlar vs eşimin maaşından kesilmeye başladı. kesilen miktarı da kardeşim ödüyor. bu durumun başlagıcında eşimle annem ciddi tartışmalar yaşadılar. annem ödeme yapılmasını istemedi başta, sonra arada vermesek olur dedi, neyse ki kardeşim aksatmıyor, ödüyor.
para mevzusundan dolayı annem bana, eşim bana sürekli baskı, söz dalaşı vs. birbirlerinden nefret edecek konumdalar.
canımı sıkan ise her fırsatta ikisi de konuyu bana aksettirip "eşine bir şey de", "annene bir şey de" ve birbirlerinin dedikodularını yapıp destek istemeleri, tarafsız kalınca da üstüme gelmeleri.

anneniz zamanında borcu eşinize mi yıkmaya çalıştı ve sonra arada ödemesek olur mu dedi :KK57: kusura bakma ama sırf bu yüzden bile eşinin annenizi sevmemesi çok normal, kardeşinize aferim valla

Bende bunu geçirdim aklımdan.
Başka mevzuular mı var acaba?
yok canım tüm mevzu paranın arada ödenmemesi. tabi bu konu tartışıldı, hoş olmayan laflar oldu aralarında, kine dönüştü.

Annenizin dediğide hoş değil. Arada ödemeyebilir...
Ben iflas etmiş bi adamın borcunu neden ödüyüm...
Ve kişi ödedigi halde anneniz neden böyle konuşuyor...Kendi üstüne borc olsa yine böyle konuşurmuydu acaba evladıda olsa.
işte o zaman eşim kaçacak delik arardı, annem neler yapardı ben bile kestiremiyorum.

tam diyecektim ki "anne" tabi...konuyu okuyunca eşine hak verdim.ne demek, kardeşinin borcunu tamamen eşine yüklemek.annenizi pek bir uyanık gördüm...
uyanıklık olsa bile beni arada bırakmasını anlayamıyorum.

Şuan borç düzenli ödeniyor .
Sorun nedir ?
yukarıda yazdığım gibi arada ödemeyi aksatmak istiyor.

işte o zaman eşim kaçacak delik arardı, annem neler yapardı ben bile kestiremiyorum.
Bence annenizle bu mevzuyu acmamaya özen gösterin. Hatta gerekirse sert cıkış.
Eşinede yüklenme. Kardeşin borcu ödemese ne olurdu haliniz düşünsene bi...İnsanın kardeşide olsa. Yapmadıgı bi borcu ödemek zorunda kalmak cok fena bişey olur

Bence annenizle bu mevzuyu acmamaya özen gösterin. Hatta gerekirse sert cıkış.
Eşinede yüklenme. Kardeşin borcu ödemese ne olurdu haliniz düşünsene bi...İnsanın kardeşide olsa. Yapmadıgı bi borcu ödemek zorunda kalmak cok fena bişey olur
ben sürekli söylüyorum eşime de anneme de. beni arada bırakmayın diye ama sık sık açıyorlar konuyu.

Ne eşinizle ne annenizle muhatap olmayın bu konuda

Kardeşinizle baş başa konuşun, sizi arada bıraktığından, eşinize karşı zor duruma düşürdüğünüzden bahsedin.

Kardeşiniz ödemelere devam etsin. Diğerleriyle birebir bu konuyu konuşmayın.

Eşiniz haklı bu konuda, zamanında kefil oldu diye kötü mü oldu yani adam. İflas etmiş kardeşiniz ve zaten eşinizin maaşından kesilen parayı da her ay düzenli bir şekilde eşinizi veriyormuş anladığım kadarınca. Annenizin derdi ne, para ödemeyelim sıkıyoruz mu? Peki siz sıkışmayacak mısınız üstelik size ait olmayan bir borç yüzünden.

Sessiz kal..Cvp verme.
Olmadı ikisininde kafasını dokuştur :KK70::KK70:
ah ah neler yapmadım ki. yanlarında kriz geçirdim. bir süre suskun kalıyorlar. sonra başa dönüyoruz.
eşimden ayrılsam mutlu olacak annem.

uyanıklık olsa bile beni arada bırakmasını anlayamıyorum.

yukarıda yazdığım gibi arada ödemeyi aksatmak istiyor.

Eşiniz kardeşi aynı şekilde borcu size ödetmek istese anneniz yine aynı mı düşünürdü acaba ?
Anneniz hatalı, eşiniz güvenmiş yardımcı olmak istemiş, işler yolunda gitmemiş buraya kadar normal
ama buradan sonra annene ve kardeşine seni mahçup etmeden borçlarına sahip çıkmak yakışır ..
Annen seni çok kötü duruma düşürüyor, yaptığı çok yanlış.
Eşinde de anlattıklarından hatalı bir taraf göremedim .

merhaba hanımlar,
Sen kim haklı diye mi soruyorsun gerçekten. Tabi ki de eşin haklı. Annen çok seviyorsa kardeşini kendi ödesin madem.
Eşinin maaşından kesiliyor derken maaşına haciz mi geldi eşinin?

X