Ne yapmalı? ilişkide anne sorunu..

pembemaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
661
1
0
Bursa
Hanımlar önceki konumda da bu arkadaşımın sorununu paylaşmıştım sizinle. Şimdi tekrar bir sorunla baş başa.

Sevgilisiyle kendisi 20 yaşındalar, 4 senedir beraberler hiç büyük bir kavgaları olmamış şuana kadar.. Biraz önce Bilge sevgilisini aradı 20 dakika kadar konuştular ama arkadan sesler duyduk meğersem sevgilisinin annesi bağırıyormuş "bırak şu kızla konuşmayı kapat telefonu gel buraya" diye. Ben bile duydum nasıl bağırdıysa artık. Bilge sevgilisinin annesiyle daha tanışmamış ikisi de bunun için okullarının bitmesini mesleklerini ellerine almalarını bekliyorlar. Annesi arkadaşımı tanımamasına rağmen arkasından kötü kelimeler söyleyip duruyormuş ve oğlunu kıskanıyormuş. Ve her telefon konuşmalarında böyle olduğu için morali baya bozuk Bilge'nin.

Size sormak istediğimiz ise ileri de sorun olur mu veya tanışırlarsa annesinin bu ön yargısı son bulur mu? Erkek arkadaşı annesini çok seven birisiymiş bağlıymışta ama annesi buluşma etme demesine rağmen annesini dinlemeyip buluşuyorlar. Yani çocukta baskı altında. Arkadaşımla konuştuklarında "annem kıskanıyor beni senden her halinden belli o yüzden böyle yapıyor" demiş. Arkadaşım da annesi beni hiç sevmezse istemezse biz nasıl evleneceğiz diyor. Siz ne düşünüyorsunuz ne yapmalı sizce?

Olay benim başımdan geçmediği için malesef biraz karışık yazdım kusuruma bakmayın, yorumlarınız için teşekkür ederiz şimdiden:26:

arkasına bakmadan kaçsın ogluna bu kadar düşkün ve normallerin ustunde kıskanan bi kadın tanısada bişey değğişmez :20: ilerde evlendiklerindede burnundan getirir kesinlikle arkasına bakmadan kaçmasını tavsiye ediorummmm :32:

uygun şartlar olunca yaşları da evlenme çağına gelince cocukta arkadasını gerktıgı gb sevdıyse sorun olcagnı sanmıyorum:19:

arkasına bakmadan kaçsın ogluna bu kadar düşkün ve normallerin ustunde kıskanan bi kadın tanısada bişey değğişmez :20: ilerde evlendiklerindede burnundan getirir kesinlikle arkasına bakmadan kaçmasını tavsiye ediorummmm :32:

Haklısınız aslında, ama ikisi de birbirlerini çok seviyorlar ve birbirleri için bir çok fedakarlıklar yaptılar. Annesi yüzünden ayrılmak doğru olur mu?

uygun şartlar olunca yaşları da evlenme çağına gelince cocukta arkadasını gerktıgı gb sevdıyse sorun olcagnı sanmıyorum:19:

Bende böyle düşünüyorum, arkadaşıma çok değer veren birisi ve temiz ahlâklı bir çocuk. Kaynana vakası olmasın da ileride..

Son düzenleme:
çok kötü bi durum :/ benm kayınvalidem çok kıskanç olmamsına rağmen hep yanınnda olmamızı falan ister ve beni rahatsız eder mesela..ki bu arkadaş ilerde kaç bin katıyla karşılaşır tahmn etmek zor değil..kızla buluşssa bile annesini tanımadığı insanı yargıladığı için susturamıyorsa ilerde çook fena olur çok..sevgi gelip geçici demişler kalsik ama :/ emin olsun sevgiden çok hzuur önemli!!!

Haklısınız aslında, ama ikisi de birbirlerini çok seviyorlar ve birbirleri için bir çok fedakarlıklar yaptılar. Annesi yüzünden ayrılmak doğru olur mu?
ne kdr dogru olur bilmem ama arkadasin canını sevıosa huzrlu bı hayat gecırmek istiosa bırakır .. şimdi kimse sevgilisi yeterince seviosa arkasında duruosa demesin .. evlılıkten once her erkek savunuo her erkek rest cekıo ama evlendıkten sonra 3 olay anlatsan 2sine ya hayatım sende görme duyma denio kii ısterse hep savunsun nereye kadar ? zaten kadın o sekılde hareket ettıgınde senin sinirlerin bitio eşin savunsa nee savunmasa ne sen huzursuz oluyomusun ? evet oluyosun eee daha ne ?. ne die hayatını anormal bi kadının kıskançlık krizleriyle mahfetsinki ? biraz gercekci olalım kızlar lutfen :)

ne kdr dogru olur bilmem ama arkadasin canını sevıosa huzrlu bı hayat gecırmek istiosa bırakır .. şimdi kimse sevgilisi yeterince seviosa arkasında duruosa demesin .. evlılıkten once her erkek savunuo her erkek rest cekıo ama evlendıkten sonra 3 olay anlatsan 2sine ya hayatım sende görme duyma denio kii ısterse hep savunsun nereye kadar ? zaten kadın o sekılde hareket ettıgınde senin sinirlerin bitio eşin savunsa nee savunmasa ne sen huzursuz oluyomusun ? evet oluyosun eee daha ne ?. ne die hayatını anormal bi kadının kıskançlık krizleriyle mahfetsinki ? biraz gercekci olalım kızlar lutfen :)

çok çok doğru söylemşssin arkadaşım..ömrü gider valla..

çok kötü bi durum :/ benm kayınvalidem çok kıskanç olmamsına rağmen hep yanınnda olmamızı falan ister ve beni rahatsız eder mesela..ki bu arkadaş ilerde kaç bin katıyla karşılaşır tahmn etmek zor değil..kızla buluşssa bile annesini tanımadığı insanı yargıladığı için susturamıyorsa ilerde çook fena olur çok..sevgi gelip geçici demişler kalsik ama :/ emin olsun sevgiden çok hzuur önemli!!!

Doğru diyorsun,hep böyle sorunlarla karşılaşıyoruz kadınlar olarak. Kaynana sorunu bitse,görümce sorunu başlıyor. Bakalım,zaman neleri göstericek. Ayrılmakta istemiyorlar:26:

daha çok erken olduğu için....oğlu aşk yüzünden okulunu bırakır okumaz diye düşünüyordur...yoksa tanımadan niye tepki versinki...şahsen bende olsam...daha erken okulunu bitir öyle tanış derdim....yaşı da küçük...bir şekilde evliliğe erken atılmasını istemiyordur...her anne gibi o da oğlunun evlenmesini ister..

Aynen katılıyorum sana, bende 20 gün sonra evleniyorum. Birtakım sorunlar bendede oldu kayınvalidemle ilgili. Ama şükür atlattık o dönemleri.. Bilirsiniz ki ayrılmakta çok zor bir de birbirlerini severlerken ayrılmak daha zor olur tahminimce. Ama dediğiniz gibi kadın huzur vermeyecek gibi..

Son düzenleme:
daha çok erken olduğu için....oğlu aşk yüzünden okulunu bırakır okumaz diye düşünüyordur...yoksa tanımadan niye tepki versinki...şahsen bende olsam...daha erken okulunu bitir öyle tanış derdim....yaşı da küçük...bir şekilde evliliğe erken atılmasını istemiyordur...her anne gibi o da oğlunun evlenmesini ister..

Bu açıdan da doğru dedikleriniz. Zaten ikisi de mesleklerini eline almadan asla evlenmeyi düşünmüyorlar,ve ikiside tıp fakültesinde.
Ama sevgilisinin annesi bu korkuya kapılmış olabilir.

Doğru diyorsun,hep böyle sorunlarla karşılaşıyoruz kadınlar olarak. Kaynana sorunu bitse,görümce sorunu başlıyor. Bakalım,zaman neleri göstericek. Ayrılmakta istemiyorlar:26:

çok normal ayrılmak istememeleri..heleki piskopat bir kadınsa :/ umarım kadın uzak bi şehre gider onlarda evlenirler.. baka yok yok ancak öle huzurlu olurlar :/ arkadaş sevgiden çok mantığını kullanır inşallah

çok çok doğru söylemşssin arkadaşım..ömrü gider valla..
çok basit bi örnek verimde durum ne kadar vahim anlasınlar :1: benim kayınvalidem eşim bana sarılıp optugunde falan mutluluktan çıldırır ölürüm size falan der hep böyle olun dünya benim oluo der. geçen gün eşim''hayatım sabah ben işe giderken beraber çıkalım kahvaltı edelim beraber dısarda'' dedi. ve benim su anlattıgım kayın valıdem ''sen beni kahvaltıya götürme çagırma'' vs vs. tribe bagladı bi anda :1::1: eşimde sert cıkıstı seni ne goturcem karım dururken falan die tersledi. bende biz karı koca cıkamıyakmıyız anlayamadım ne bu tepkı? dedim sonra cevırdı hemen yok yok ole demedim kızım tabıkıde seni cıkarcak dedi. ya dusunun işte en iyisi bile böle kendını ele verio kaldıkı o kızcagız. valla kaynana kurbanı olur mazallah :9:

Okul aşamasında olan klasik anne tutumu. Çünkü eskiler duygusallığı tam olarak yaşamadığı için yasak bir durummuş gibi düşünür. Yani bilgeye takılırsa okulu kalır. Bu arkadaşının adı bilge olduğu için değil bütün kızlara karşı tutumu aynı olacaktır annesinin.
Ortada fol yok yumurta yokken anne ile tanışma vs ileriyi düşüneceklerine birbirlerini seviyorlarsa devam etsinler ama baskı altında sorunlar oluyorsa zaten zevk vermez ilişki bu aşamada ayrılık gerekir. Yani çok geniş çaplı düşünmeye değmez bence. Kadın oğlu askere gidip gelene kadar hangi kız olursa aynı davranışı sergileyecek.

çok basit bi örnek verimde durum ne kadar vahim anlasınlar :1: benim kayınvalidem eşim bana sarılıp optugunde falan mutluluktan çıldırır ölürüm size falan der hep böyle olun dünya benim oluo der. geçen gün eşim''hayatım sabah ben işe giderken beraber çıkalım kahvaltı edelim beraber dısarda'' dedi. ve benim su anlattıgım kayın valıdem ''sen beni kahvaltıya götürme çagırma'' vs vs. tribe bagladı bi anda :1::1: eşimde sert cıkıstı seni ne goturcem karım dururken falan die tersledi. bende biz karı koca cıkamıyakmıyız anlayamadım ne bu tepkı? dedim sonra cevırdı hemen yok yok ole demedim kızım tabıkıde seni cıkarcak dedi. ya dusunun işte en iyisi bile böle kendını ele verio kaldıkı o kızcagız. valla kaynana kurbanı olur mazallah :9:

aay aynı benim kayınvalidem..siz mutlu olun yeter der hep kurbanlar olur bana ama içten içe içinin gittğini bilirim..aslında öylelerinden korkacaksn!! sen biraz açık sözlüsün galiba ama ben senn gibi diyemem işte :(

aay aynı benim kayınvalidem..siz mutlu olun yeter der hep kurbanlar olur bana ama içten içe içinin gittğini bilirim..aslında öylelerinden korkacaksn!! sen biraz açık sözlüsün galiba ama ben senn gibi diyemem işte :(
ben asla susmam susamam . eger ben susarsam tepeme cıkar cunku cok ıyı bılıorum . birazcık yumusak yuz gösteriyim direk tepeme cıkıo o yuzden artık lafımı esırgemıorum saygısızlık yapmadan cevabımı veriorum cunku baska turlu basa cıkamam boyle yapmazsam . sen saygıdan sustukca onlar ustune gelıo anlamıolar demıolar ay ne kdr saygılı bı kadın saygıdan susuo olmuosun ay sınırlendım gene bak :47:

Bu durumda en önemli görev sevdiği çocuğun olacaktır...İki tarafıda idare etmesini bilmesi gerek...Anlattığın kadarıyla edinmiş olduğum izlenim erkek arkadaşının bunu beceremeyeceği... Umarım yanılıyorumdur...:34::34:

Ayrıca arkadaşın neden üyelik alıp kendisi yazmıyor :24::24:

Bu durumda en önemli görev sevdiği çocuğun olacaktır...İki tarafıda idare etmesini bilmesi gerek...Anlattığın kadarıyla edinmiş olduğum izlenim erkek arkadaşının bunu beceremeyeceği... Umarım yanılıyorumdur...:34::34:

Ayrıca arkadaşın neden üyelik alıp kendisi yazmıyor :24::24:

Üyelik aldı fakat 12 saat beklemesi gerekiyor aktifleşmesi için. Ve mail geç geliyor..

Yazdıklarınızı düşünecek. Teşekkür ederiz.

Tıp eğitimi çok ağır ve uzun bir eğitim.
Önce okuluna etkisi olmasın diye düşündüm ama ikiside aynı eğitimi aldıklarına göre destek olurlar birbirlerine.
Bazı insanların niye böyle yaptığını kestirmek zor.
Demek böyle bir insan.
İleride sorun olur mu ?
Yüksek bir ihtimal.
ama zamanla yaşayıp görecekler.
En iyisi erkeğin dengeyi sağlaması olacaktır.

Back
X