Bilmiyorum bunu nasıl yapabilirim. Dediğiniz gibi, eşimin evlilik anlayışı, erkek para kazansın, evden işe işten eve gidip gelsin, kadın ev işlerini yapsın, çocuklar olsun, oynasınlar, okula gidip gelsinler, yenilsin, içilsin, akşam tv izlensin, erkenyatılıp erken kalkılsın...
Onun ailesi hiç gezmez, babası hep çalışır, çalışmadığı zamanlar evde dinlenir. Benim babam haftasonları izinli olurdu, hep gezerdik, hava kötüyse arabayla sahil boyu gezip gelirdik... Gezmeyi seviyorum ben de. 2 gün bi yere gitmesem deli oluyorum. Eşimse 1 ay gezmese aramaz... Ama bunu evlenmeden önce anlama şansım olmadı. Çünkü o zaman görüşmek için mecbur buluşup geziyorduk.
Ben eşime bu durumları anlatsam da tamam değişeceğim deyip bırakıyor.
Sizce ne yapmalıyım sevgili gibi olmak için?
Yukarıda da yazdım, gerçekten bazı konularda farklıyız, evlenmeden anlayamadım bunları.
Sanırım eşim romantikliği beni tavlayana kadar kullanılacak birşey olarak görüyordu. Evliliği daha rutin yaşamak istiyor. Seninle evlendim, çocuk yaptım, daha nasıl sevgimi göstereyim diyor sanırım. Bu daha da kötü galiba...
Eşim aile terapisine gitmeyi teklif etti zaten. Yani ayrılmaktansa bunu tercih ediyor. Normalde istemez biliyorum.
Ama biz daha önce cinsel bi sorun için terapiye gittik ve eşim daha ilk aşamada bıraktı. Ki cinsel sorunum da yine ilgi ve sevgi eksikliğinden kaynaklanıyordu. Psikolog her gün birbimize güzel bir şey yapmamızı istemişti. Güzel bir söz, bir hediye, sürpriz birşeyler falan... Ama eşim bu süprizi, marketten eve birşey almak gibi algıladı. Sonra ben itiraz edince hiçbirini yapmadı, sonra ben de yapmadım. Öyle havada kaldı herşey.