• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalı sizce ?

Gamze_58

İlk göz ağrım Hoşgeldin<3
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
309
0
96
İstanbul
Sizlerden fikir almak istiyorum.Direk konuya giricem.Yaklaşık 6,5 aylık evliyiz eşimi eşimde beni çok seviyor bunu gerçekten hissediyorum.Eşim evde dışarda her istediğimi yapar yardım eder bana Allah razı olsun kendisinden.Eşim işinden memnun değildi şartları ağırdı.Kendi Babamda eşime sana dükkan açalım dedi babamın işyerine yakın biyerde babam eşime dükkan açtı 1 yıllık peşin kirasını ödedi içini herşeyini eksiksiz doldurdu.Dükkanımız istanbul'da babam içine malzemeleri kendi arabasıyla gidip kütahyadan denizliden mallar alıp getirdi koydu.Babamın annemin hakkını asla ödeyemem.Zor günümde bir onlar vardı her anlamda.Dükkan açılana kadar tadilat işleri filan vardı eşim yaklaşık 2,5 ay kadar işssizdi.Ben çalışıyorum memurum.Bazen benimle gelirdi bazen babamla gelirdi işine.İşim işsiz kaldığı sürece kendiside söylüyor bunu ailem bir kere bile usulende olsa oğlum işssizsin bir ihtiyacın var mı diye sormadı.Babası dükkana bir kere geldi oda babamın zoruyla hiç mi oğlunun dükkanını merak etmiyorsun dedi öyle dedikten 1 hafta sonra gitti.Kayınvalideme demiş işte dükkan küçük iş yapıcak mı her yerde aynı şeyler var diyip durdular.Bir annesi geliyor bunları söylüyor bir geliyor babası bunları söylüyor.Babamda eşim üzülmesin diye ailesine dükkanı kendi açtığını söylemedi.Kendi oğulları yaptı bilsin diye.Yani herşeyi eşimde farkında şimdi dükkanı açtık 8-9'a kadar dükkanda duruyor birşeyler yapmaya çabalıyor ama ailesi hiçbir şekilde yanında olmuyor.Bende üzülüyorum+kızıyorum sonuçta oğulları el adamı değil usulende olsa oğlum ne yiyorsun ne içiyorsun dese ne olur zaten ben çalışıyorum sağolsun annemin babamın elleri hep üstümüzde ama insanoğlu onlardanda bir adım bekliyor ama yok yok...Ne yapmalı nasıl davranmalı yada ne söylemeliyiz ki anlasınlar oğullarını ?

Haddime değil ama tebrik ederim ailenizi...

Ayrıca ne kadar güzel insanlarmış; güngörmüş,efendi bir babanız var;kendini bilen düzgün insanlar...:nazar:

Aslında yapacağınız pek birşey yok; herkesin kendi ayıbı ve düşüncesizliği.

Eşiniz bunu zaten kendi kendine sorun ediyordur;size yansıtmasada kendisini ve ailesini bu konuda sorgulayıp üzülüyordur.

Siz mümkün olduğunca destek olmaya devam edin;ne yazık ki kazık kadar düşüncesiz insanları bu yaştan sonra değiştiremezsiniz.

Dilerim iş hayatında bundan sonra herşey düzgün olur...

eşinizin ailesine bişey söylemenize ve içerlenmenize hiç gerek yok, oğullarıyla ilgilenmezlerse kendi bilecekleri iş, yeterki moral bozmasınlar, onu yapıyorlarsa uyarıyı hakederler ozaman..... eşinize desteginizi siz verin yeter

Haddime değil ama tebrik ederim ailenizi...

Ayrıca ne kadar güzel insanlarmış; güngörmüş,efendi bir babanız var;kendini bilen düzgün insanlar...:nazar:

Aslında yapacağınız pek birşey yok; herkesin kendi ayıbı ve düşüncesizliği.

Eşiniz bunu zaten kendi kendine sorun ediyordur;size yansıtmasada kendisini ve ailesini bu konuda sorgulayıp üzülüyordur.

Siz mümkün olduğunca destek olmaya devam edin;ne yazık ki kazık kadar düşüncesiz insanları bu yaştan sonra değiştiremezsiniz.

Dilerim iş hayatında bundan sonra herşey düzgün olur...

Çok sağol çok teşekkür ederim.Babam zamanında çok zorluklar yokluk çekmiş o yüzden eşimi çok iyi anlıyor ona sahip çıkıyor annemde aynı şekilde.Eşime oğlum oğlum der sürekli.İşten geç geliyoruz ikimizde ona yardıma gidiyorum ben annem yemek yapar ona akşam gelin beraber yiyelim der.Eşime elimden geldiğince destek oluyoruz ailemde bende.Ama o kendi ailesinden görmediği için biraz üzülüyor.

eşinizin ailesine bişey söylemenize ve içerlenmenize hiç gerek yok, oğullarıyla ilgilenmezlerse kendi bilecekleri iş, yeterki moral bozmasınlar, onu yapıyorlarsa uyarıyı hakederler ozaman..... eşinize desteginizi siz verin yeter

İşte hem destekleri yok eşime hemde babasıda anneside orada hep aynı şeyler var dükkan ufak ne satıcaksınız diyorlar sürekli.Dükkan ufaksa ufak babam en azından düşünüp açmış...

Sizin yapabileceğiniz birşey yok.
İşlerine gelmiyor bence onların. Yapan eden var nasılsa.
Sanırım biraz da kıskançlıklarından moral bozuyorlar.
Siz kendinize bakın. Mutlu olun.
Ne güzel bir aileniz var. Boşverin gerisini..

öncelikle; annenizi özellikle babanızı tebrik ederim,çok asil insanlarmış..
.kayınvalide ve kayınpederiniz belki imkansızlıklar içindedir ama elbette madden olmasa bile manen yanlarında olmaları gerekirdi..herkesi kendimiz gibi görmemeliyiz..maalesef asillik söylemekle olmaz..bence hiçbirşey beklemeyin.siz eşinizin yanında destekçisi olun ve hiçbir zaman ailesinin yapmadığı ama babanızın yaptıklarından dolayı eşinizi ezmeyin..

Sizin yapabileceğiniz birşey yok.
İşlerine gelmiyor bence onların. Yapan eden var nasılsa.
Sanırım biraz da kıskançlıklarından moral bozuyorlar.
Siz kendinize bakın. Mutlu olun.
Ne güzel bir aileniz var. Boşverin gerisini..

Kıskanılcak birşey yok çünkü babam asla söylemez ben yaptım ettim diye zaten eşime de dedi ben yapmadım sen yaptın diye o yüzden aileside eşimin yaptığını biliyor.Çok sağol güzel dileklerin için

.kayınvalide ve kayınpederiniz belki imkansızlıklar içindedir ama elbette madden olmasa bile manen yanlarında olmaları gerekirdi..herkesi kendimiz gibi görmemeliyiz..maalesef asillik söylemekle olmaz..bence hiçbirşey beklemeyin.siz eşinizin yanında destekçisi olun ve hiçbir zaman ailesinin yapmadığı ama babanızın yaptıklarından dolayı eşinizi ezmeyin..

Ben maddi anlamda destek olsunlar beklemiyorum zaten olmayabilir yapamayabilirler ama eşimin sürekli moralini bozuyorlar dükkan ufak şöyledir böyledir diye.2,5 ay işsiz kaldı eve geliyor yani oğlum eksiğin var mı usulende olsa sorulabilir sonuçta hepimizin evinde çorba kaynıyo ya da ne bilim yapsa çorba getirse evde oluyodu bazen ben işteyken sonuçta herşey parayla olcak diye bir şey yok :) Ben her zaman destek oluyorum asla kimse ezmez onu ne annem ne babam diyorumya annem oğlum oğlum diye peşinde dolanıyo eşimin.

Ben maddi anlamda destek olsunlar beklemiyorum zaten olmayabilir yapamayabilirler ama eşimin sürekli moralini bozuyorlar dükkan ufak şöyledir böyledir diye.2,5 ay işsiz kaldı eve geliyor yani oğlum eksiğin var mı usulende olsa sorulabilir sonuçta hepimizin evinde çorba kaynıyo ya da ne bilim yapsa çorba getirse evde oluyodu bazen ben işteyken sonuçta herşey parayla olcak diye bir şey yok :) Ben her zaman destek oluyorum asla kimse ezmez onu ne annem ne babam diyorumya annem oğlum oğlum diye peşinde dolanıyo eşimin.

Maalesef insanları değiştiremezsiniz. Ailelerimizi seçme lüksümüz de yok. Siz destek olun eşinize, moral verin gerisini de boş verin.

Basbaya kiskaniyorlar iste esinizin sizinle ve ailenizle arasinin cok iyi olmasini, bunda anlamayacak ne varki. Siz kötü olsaniz, sürekli tartisiyor olsaniz, esinizin gidip annesine babasina dert yansa param pulum yok karimin aileside hic necisin demiyor dese nasil yardimci olurlar esine emin olabilirsin! Bu karakterde insanlarda var maalesef, uzak duracaksin, bosvereceksin. Esinede yansitmamaya calisacaksin düsüncelerini, sonucta yine iki gün sonra iyi olurlar merak etme. Durumunuz iyi olunca, dükkandan geliri iyi oluncada takdir görmezki zaten, hicbirsey beklemeyin onlardan, ne anlayis, ne para yardimi, ne hal hatir sormalarini! Sen esinle iyi ol yeter!

Basbaya kiskaniyorlar iste esinizin sizinle ve ailenizle arasinin cok iyi olmasini, bunda anlamayacak ne varki. Siz kötü olsaniz, sürekli tartisiyor olsaniz, esinizin gidip annesine babasina dert yansa param pulum yok karimin aileside hic necisin demiyor dese nasil yardimci olurlar esine emin olabilirsin! Bu karakterde insanlarda var maalesef, uzak duracaksin, bosvereceksin. Esinede yansitmamaya calisacaksin düsüncelerini, sonucta yine iki gün sonra iyi olurlar merak etme. Durumunuz iyi olunca, dükkandan geliri iyi oluncada takdir görmezki zaten, hicbirsey beklemeyin onlardan, ne anlayis, ne para yardimi, ne hal hatir sormalarini! Sen esinle iyi ol yeter!
Eşimle aramız Allah'a şükür:nazar: iyi hepte böyle gider inşallah.Destek yerine köstek oluyorlar eşime ben ona üzülüyorum

Aynı durum bendede var benim eşimde kendi dükkanını açtı babam maddi manevi her türlü konuda yardımcı oldu bizde 1,5 senelik evliyiz düğün borcu mobilya borcu halı perde herşeyi biz ödedik ve ödüyoruzda anlayacağınız babam her ay bana eşime ihtiyacımız olduğu kadar para verir. Eksiğimizi sorar alır getirir annem her ya alış veriş yapar evime ama eşimin ailesi daha evimin kapısı nerden açılır ne sıkıntımız var ne yiyoruz ne içiyoruz sormazlar. üstüne üstük düğünde takılan tüm altın ve paraları onlar aldı bize bir kuruş dahi vermediler şimdide düğünlere giderken bizden altın istiyolar. Hiç bişey yapamazsın değiştiremezsin onları boşver canım hiç takma kafana biliyorum sinir bozuyo bu olaylar ama elden gelen bişey yok çok şükür eşim nankör değil herşeyi görüyor ve aileme sonsuz saygı ve sevgi gösteriyo vede değer veriyo bu bana yeter işte

Kıskanılcak birşey yok çünkü babam asla söylemez ben yaptım ettim diye zaten eşime de dedi ben yapmadım sen yaptın diye o yüzden aileside eşimin yaptığını biliyor.Çok sağol güzel dileklerin için

Eşinizin bütün bunları kendi başına yapmayacağını biliyordur.
Bilmese bile sizin aranızdaki sevgi eminim hissediliyordur.
Ailenizin güzelliğini farketmemeye imkan yok ki yaptıkları dillendirilmese de....

eşiniz ile herhangi bir sorununuz yoksa bu konuyu boşverin bence...
sizin anne babanız destek olmak istemişler...
onu aileside olmak istemiyor...
bütün mesele bundan ibaret...
siz anlatarak öğretemezsiniz onlara doğru budur diye...
babanıza siz mi söylediniz, o kendi düşünmüş değil mi?
herkes aynı incelikte olsa kalite diye bir şey olmazdı...
siz saygıda kusur etmeyin yine de ailesine...
anne- babasını da bırakın, ister gelsinler ister gelmesinler...
söyledikleri sözler eşinizi üzüyordur mutlaka o nedenle gelmesinler daha iyi...
siz de üzülmesine ya da demoralize olmasına izin vermeyin...
ben sana güveniyorum sen yaparsın deyin anne-babası taş koysa bile yolunuza...
kendi hayatınıza mutluluğunuza bakın...
değerinizi biliyorsa sorun yok...

Son düzenleme:
aman düşündüğün şeye bak boşver size değer verenler yanınızda gerisi huzur bozmaktan başka işe yaramaz zaten

eşiniz ile herhangi bir sorununuz yoksa bu konuyu boşverin bence...
sizin anne babanız destek olmak istemişler...
onu aileside olmak istemiyor...
bütün mesele bundan ibaret...
siz anlatarak öğretemezsiniz onlara doğru budur diye...
babanıza siz mi söylediniz, o kendi düşünmüş değil mi?
herkes aynı incelikte olsa kalite diye bir şey olmazdı...
siz saygıda kusur etmeyin yine de ailesine...
anne- babasını da bırakın, ister gelsinler ister gelmesinler...
söyledikleri sözler eşinizi üzüyordur mutlaka o nedenle gelmesinler daha iyi...
siz de üzülmesine ya da demoralize olmasına izin vermeyin...
ben sana güveniyorum sen yaparsın deyin anne-babası taş koysa bile yolunuza...
kendi hayatınıza mutluluğunuza bakın...
değerinizi biliyorsa sorun yok...

Eşimle bir problemimiz yok Allah'a şükür iyiyiz.
Eşim işinden memnun değildi yoruluyodu babamda bizim orda dükkan var sana tutalım 2-3 gün düşünün dedi öyle kiraladı yaptı etti.söyledikleri tabiki üzüyodur annesi babası yardımcı olmuo herşey maddiyat değil birgüzel lafta söylemiyolar ki adama deseler oğlum yaparsın edersin diye ama malesef...Ben yanındayım her zaman :)

Back
X