Ne yapmalı?

Ne yapmalıyım?

• Tekrar kpss'ye tekrar hazırlanmak

OY: 6 40,0%
  • Özel sektörde iş bulmak

OY: 9 60,0%

• Ankete Katılan
    15

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.508
53
28
Iyi günler herkese
•Malum bir kpss sınavı atlattım, hiç ama hiç iyi değildi. Çok zorlandım, sürem yetmedi vs.
•Yüksek lisans için mülakata girdim, o da pek iç açıcı değildi.
•Bu ay sonu da üniversite sınav sonucum açıklanacak(YKS)
•Ücretli öğretmenliğe de başvurdum, torpil duyumlarımdan ötürü çok umutlu değilim ondan da.
22 yaşında olmak üzereyim, hayatımın dönüm noktası ve sizlerden fikir almak istiyorum. Saydığım seçeneklerden hiçbirinin olmadığını farz edersek (cidden hiçbirinden umutlu değilim) seneye ne yapmalıyım? Ayrıca maddiyattan da sıkıntılıyım, geçen ay altınımı bozdum eridi gitti mesela hazıra dağ dayanmıyor. Yüksek lisans veya lisansta burs şansım var. Yani ailemden öyle paralar alamıyorum. Bunu da göz önüne alalım. :KK1:

Eğer maddi olarak sizi çok etkilemeyecekse Kpss'ye hazırlan bence
Ailemin maddi durumu öyle kötü değil ama benim ekonomik özgürlüğüm olmaz. Mesela arkadaşlarımla rahatça bir cafede oturamam, beğendiğim kitabı okuyamam, beğendiğim kıyafeti alamam. Sormam gerekir vs. Hesap vermeyi sevmiyorum aslında benim problemim maddiyat sanırım..

Aslında bu daha çok sizin ne istediğinize bağlı bir durum... Kamu kurumunda çalışmak öncelikliğiniz ise kesinlikle KPSS derim... Yaşınız küçük, şansınızı deneyebilirsiniz...

Şuan işe girip 3 4 ay çalışabilirsiniz. Bu kazandıklarınızı biriktirip daha sonra kpss düşünebilirsiniz. Buda harçlığınız olur.

özel sektörde bir işe gir
aynı zamanda okurken yüksek lisans yap
bir yandandan kpss ye calısmaya devam et

yani öğretmenlik mezunusunuz. başka alternatifiniz var mı? ya öğretmenlik, ya özelde öğretmenlik. ya da düz memurluk. yüksek lisans şu aşamada ne işe yarayacak anlamadım.

Bir yil kapanin eve kpss calisin yasiniz kucuk zaten bunu icin bir yilinizi ayirabilirsinz, bir yil kendizden odun verin cunku kpss icin bu sart zaten odakli calisinca arkadaslarinizla cafeye faln da gitmezsinz...malesef emek olmadan yemek olmuyor eger onumzdeki yil olmazsa da ozel sektore falan baslarsiniz...malesef baska sansinz yok gibi gorunuyor

Hem özelde çalışıp hem kpss çalışmak olmuyor maalesef, çünkü haftada 6 gün çalışacaksınız, sürekli toplantı, büyük ihtimalle haftada 2 gün nöbet derken vaktiniz kalmayacak.

Eğer yapabilirseniz bence bir sene sadece KPSS'de vakit ayırın. Bölümü yazsaydınız açıkçası daha rahat yorum yapardık. Bundan ifşa olmazsiniz çünkü atanamayan öğretmen çok her alanda.

Özel sektörde kendinizi kanıtladığınız takdirde
-özel ders , birebir grup etüt-
Bir çok kolejden teklif alırsınız.
Maaşı da gayet iyi olur.
Özel ders verip KPSSye de hazırlanabilirsiniz.
Bi öğrenci bulup , koçluk da yaparsanız çok rahat tüm masraflarınızı çıkarırsınız.

Sözel bir bölümse tarih/coğrafya veya felsefedir bölümünüz. Atamalar az oluyor bu seneki sınav zaten bir acayipti gittikçe zorluyorlar. 7-8 ay gibi bir süre sıkı çalışmak için yeter de artar bile.Şimdiden geçici bir iş bulup biraz para biriktirebilirsiniz sınava çalıştığınız dönemde aileden para almak zorunda kalmazsınız. Yaşınız henüz gençken elinizden geleni yapın bence sonra pişman olunuyor çünkü.

elinde bir suru imkan varken burun kiviriyorsun anlamiyorum boyle insanlari kendinde yazmissin zaten probleminin cozumunu

elinde bir suru imkan varken burun kiviriyorsun anlamiyorum boyle insanlari kendinde yazmissin zaten probleminin cozumunu

Hangi meslek grubundansınız bilmiyorum. Hiç KPSS'ye girdiniz mi onu da bilmiyorum ama öğretmenlerin hali içler acısı. Kontenjan çok az açılıyor. Özel sektör deseniz asgari ücretle çalıştırıyorlar. Birçok ülkede öğretmen maaşı diğer meslek grubundan yüksektir. Öğretmenlerin aleyhine yapılan uygulamalar da cabası.

Konu sahibini çok net anlıyorum çünkü tam bir çıkmazda. Benim bir arkadaşım ailesinden maddi destek görmediği için markette çalıştı KPSS için dersaneye giderken. Ve alanında atanma çok az olduğu için atanamadı senelerce, şu an da asgari ücretle çalışıyor.

Bu burun kıvırmak değil, kıvranmak.

Edit: Şimdi baktım, öğretmenmişsiniz. En çok sizin anlamanız gerekirdi.

Back
X