Ne yapmalı?

melisqw

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2023
59
4
18
29
Merhaba arkadaşlar.
Ben evliyim ablam çok yakın bir zamanda evleniyor, annem rahmetli. Babam ve kardeşim bir basina kalacak. Az önce babam siz gidince ben ölürüm dedi ve ne yapacağımı bilemedim. babam psikolojik olarak biraz rahatsız sürekli kendini kötü hissediyor.
Eşimle aramız bazen iyi bazen kötü. Ve babamlardan ayrı memlekette yaşıyoruz. Eşim de çok göndermez beni zaten çalışıyorum. Bosansam mi, babama bir şey olsa ne yaparım bilemiyorum

Boşanma sebebi sadece babanınızın yalnız kalmaması için mi olacak?
Eğer böyleyse dehşet saçma çünkü.

Tüm kardeşler daha sık ziyaret edip,adamı da destek alması için ikna edin.

Reactions: Cac
Eşim de göndermez derken?

Evliliğinizden memnun musunuz? Üstteki cümle bana eşiniz hakkında birtakım fikirler verdi. Empatiden yoksun, ben erkeğim havasında gezen bi adam olduğunu düşündüm.

Iyi ve makul bir eşiniz olsa, bunun için boşanılmaz, babanıza size yakınlarda bi yerde ev tutun ve sık sık da yoklayın diyecektim ama eşinizi hiç sevmedim. o yüzden boşanmak da fena gelmedi kulağıma .

Buyumeyen ebeveyn sorunu yasiyorsunuz ve sizi cok iyi anliyorum. Evet babamiza annemize karsi sorumluluklarimiz, merhametimiz var ve olmali. Ama evliliginizi bitirmek degil de babanizi oldugunuz sehre almak daha mantikli gibi. Ha tabi cocugunuz yoktur, evliliginiz sacma sapan yurumeyen bir iliskidir, kotu bi evlilktir o zaman bosanmak daha mantikli.

Ben eşimin ailesini pek sevmiyorum, bazı sorunlar yaşadık ve eşim de kendi ailesiyle görüştüğüm kadar ailemle gorusturuyor gibi bir şey oluyor. Atıyorum yaz tatilinde 3 hafta onun ailesinde kaldiysam 3 hafta da kendi ailemde kalabilirim. Bu da büyük bir problem ama bir şekilde geciniyorduk. Aileler hariç bir sorunumuz yok. Onun ailesi uzakta benim ailem uzakta

Çocuğunuz var mı?

Eşim gondermez derken

"Eşim göndermez" ne demek, tutuklu filan mısınız? Hapis misiniz? Köle misiniz?
"Ben biraz babamın yanına gidiyorum, iyi değil" diyeceksiniz, çıkacaksınız.
Bu kadar bağımlı olmayın kocalara yahu.
Siz eşit ve yetişkin bireylersiniz, kocanız sizin sahibiniz değil.

Evlilik için ehliyet verilmeli.

Eşim göndermez ne demek ya eşiniz veliniz mi? Ayrıca sırf babanız yalnız kalacak diye boşanmayı düşünüyorsunuz bence de boşanın belli ki ailenizin eşiniz olduğunu hala idrak edememişsiniz. Zaten böyle insanlar neden evlenirler anlamam. Boşanın babanızın dizinin dibine dönün.

Arkadaşlar çocuğum yok ve dinen kadın evlenince tabiki de eşinden izin alması lazım. Müslüman değil miyiz anlamiyorum ki? Kendimi açıklamaya çalışıyorum ve gerçekten kafam çok karışık.
Yani siz evden hadi ben arada 8 saatlik yok olan bir yere hadi ben gidiyorum deyip gidebiliyor musunuz

Dinle ne ilgisi var şimdi? İşinize gelen her şeyi dine bağlamayın irite oluyorum. Belki de Müslüman değiliz ayrıca bu da ilgilendirmez sizi. Tüm dini vecibelerinizi getiriyor musunuz eksiksiz? Sormuşsunuz cevaplayayım evet gidiyorum neden gidemeyelim? Eşim benim sahibim değil. Ailem yazlıkta 6 saat yol var aramızda bugün geldim. Eşime hafta sonu yazlığa gidicem sen de gelir misin dedim sadece. Danışmak farklı izin almak farklı kavramlar. Bu yaşa kadar öğrenememiş olmanız şaşırtıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…