- Konu Sahibi eylulhazan
-
aslında bir aşk hikayesi değil bu çünkü daha hikaye başlamadı ben karar aşamasındayım,annemin memleketinden biri(yaşadığım yere 12 saat uzakta) benimle görüşmek istemiş yaşça benden büyük evlenme fikriyle yani bunu bana teyzem söyledi ve benden cevap bekliyorlar,ben onu gördüm oda beni yakışıklı hoş biri işi gücüde var annemin memleketinide çok sevdiğim için gönlüm kayıyor ama bide şu var ben 21 im daha gezmem çok vakit geçirmem lazım oysa o evlilik fikriyle bakıyor ,gideceğim yere alışabilirmiyim uyum sağlayamazsam çünkü oranın yaşamını biliyorum çok hareketli akraba çok gelen giden eksik olmaz bense çok sade bi hayat yaşadım bugüne kadar ne gelen ne giden misafir olmaz pek en büyük korkum uyum sorunu...bi yandan da uzun zamandır aşk yaşamadım aslında bi heyecana ihtiyacım var ama bide ya olmazsa boşuna kimseyi oyalamiyim gereksiz zaman harcamiyim diyorum ama yalnızlıktanda sıkıldım artık..
tabiki deneme yanılmayla bulunmaz ama belki beni mutlu edecek insanı kaçırıyorum böyle yaparak fırsat vermeden, çürütçek sebeplerim özel değil işte pek yakışıklı değil,çok sessiz gibi şeyler,erkeklerin nesli tükenmez tabiki öyle düşünecek olsam birine zorlarım kendimi,ben herşeyiyle istediğim gibi birini zaten bulamam onu diyorum her seferde bi bahane bulcam sudan sebepler bilmiyorum belkide gözümün hiçbirşeyi görmiceği bi insan vardır...
ne istediğini ve herkesin dört dörtlük olmayağını bilirsen geri çevirmezsin
bak mesela yakışıklılığa çok takılmak iyi değil, yakışıklı erkeklerin genelinin burnu havada oluyo:lepi: sessizlik önemli değil dışarda sessizdir belki ama seninleyken açılacaktır. kavga küfür eder mi bu önemli, kötü alışkanlığı var mı önemli... serseriliği var mı... :bbo:
şu teklifte yaşıyacağın yeri az çok biliyorsun ve kendini de biliyorsun. öyle bir ortamda yaşıyabilir misin? bunu düşüneceksin önce
ama sırf deneyimim hiç olmadı bari ilk deneyimim olsun diye teklifi kabul etme:1ninca:
deneyim olsun demiyorum ben ama bi şekilde görüşmem gerekki anlaşacakmıyım göreyim,ay ayyy benim kendimi netleştirmem lazım önce yaa karşı taraf özellikler açısından çok iyi teyzem aynı yerde sonuçta görüyo rahat edersin diyo ama ben ne yapacağımı bilmiyorum daha kimsenin zamanını almaya gerek yok teşekürler fikirlerin için bu arada senin ilişki durumunu merak ettim :1ninca::1rolleyes:
aslında bir aşk hikayesi değil bu çünkü daha hikaye başlamadı ben karar aşamasındayım,annemin memleketinden biri(yaşadığım yere 12 saat uzakta) benimle görüşmek istemiş yaşça benden büyük evlenme fikriyle yani bunu bana teyzem söyledi ve benden cevap bekliyorlar,ben onu gördüm oda beni yakışıklı hoş biri işi gücüde var annemin memleketinide çok sevdiğim için gönlüm kayıyor ama bide şu var ben 21 im daha gezmem çok vakit geçirmem lazım oysa o evlilik fikriyle bakıyor ,gideceğim yere alışabilirmiyim uyum sağlayamazsam çünkü oranın yaşamını biliyorum çok hareketli akraba çok gelen giden eksik olmaz bense çok sade bi hayat yaşadım bugüne kadar ne gelen ne giden misafir olmaz pek en büyük korkum uyum sorunu...bi yandan da uzun zamandır aşk yaşamadım aslında bi heyecana ihtiyacım var ama bide ya olmazsa boşuna kimseyi oyalamiyim gereksiz zaman harcamiyim diyorum ama yalnızlıktanda sıkıldım artık..[/QUOTE]
"Uzun zamandır aşk yaşamadım aslında bir heyecana ihtiyacım var..."
"Kimseyi oyalamayım diyorum ama yalnızlıktan da sıkıldım artık..." (Yalnızlık, yanlış bir hayat arkadaşından kat kat iyidir) :1closedeyes:
Bu cümleler evlilik fikriyle örtüşüyor mu sizce? Sadece kendi yazdıklarınıza bakarak bile ne karar vereceğinizi netleştirebilirsiniz...
Uzun yıllar birbirlerine aşık olup uyum sorunlarını aşanlar bile evlilik tarihi yaklaştıkça türlü tereddütler yaşarken siz "görücü"nüzle heyecanlanacak mısınız? Yalnızlıktan sıkıldınız diye "işi gücü var, yakışıklı, anne baba ocağına yakın" dediğiniz adama yeşil ışık yakarsanız "ağır vasıta çarpmış" gibi olursunuz mazallah...
Evlilik ciddi bir olay, 21 yıllık hayatınızda "uzun zamandır aşk yaşamadım, yaşıtlarım kaçıncıyı eskitti" fikrine sahipseniz henüz evliliğe hazır değilsiniz. Sizin heyecandan kastınız ilgi, sevme, sevilme, karşı tarafınki evlilik... Emin olun o yakışıklı çocuk( ki bir söz vardır, "Erkeğin yakışıklısı olmaz, iti kopuğu olur") "görücü" usulünü aklına koyduysa sizden olumsuz yanıt alınca başka bayana yönelecektir ve bu gayet doğal... Diyeceğim şudur ki onunla yapacağınız görüşmeler Alice'in Harikalar Diyarı'ndaki beyaz tavşanı kovalaması kadar heyecanlı olmayacak, bildiğiniz çoluk çocuk, patlıcanlı musakka teranesi...
tabiki deneme yanılmayla bulunmaz ama belki beni mutlu edecek insanı kaçırıyorum böyle yaparak fırsat vermeden, çürütçek sebeplerim özel değil işte pek yakışıklı değil,çok sessiz gibi şeyler,erkeklerin nesli tükenmez tabiki öyle düşünecek olsam birine zorlarım kendimi,ben herşeyiyle istediğim gibi birini zaten bulamam onu diyorum her seferde bi bahane bulcam sudan sebepler bilmiyorum belkide gözümün hiçbirşeyi görmiceği bi insan vardır...[/QUOTE]
Size acele etmemeniz öğütlenirken herkes kendi yaşanmışlığını ortaya koyuyor. Vaktiyle dersime giren bir müfettiş, savcı oğlu için dünürlük yaptı ve onunla görüşmeyi kabul etmediğim için söylemedik laf bırakmayıp teftişimi mundar etti,(ben de şikayet edip bir daha dersime girmemesini sağladım o ayrı guclubacismile ) şu an görev yaptığım yerde de Mili Eğitim Müdürü Emniyet Amiri için dünürlük yaptı. (Öyle harika bir hatun falan değilim, size fikrimizi söylerken "işkembe-i kübradan atmadığımızı, erkek düşmanı olmadığımızı fark edin, evlilik olsun diye makama, mevkiye, tipe bakılmaz" açılımıdır bu...)Sırf bu iki "kaymak tabaka insanına" şirin görünmek için bile görüşebilirdim bahsi geçen şahıslarla ama aklıma bile gelmedi... "Ne hayırlı kısmetlerdi" ya da "Acaba olsa mıydı" demedim hiç... Eskilerin haklılığını gördüm "O"nu görünce ağzın dilin bağlanır, anlarsın" derlerdi, doğruymuş. ("Doğru insan"ı karşıma çıkartana şükürler olsun... opuyorumnanaktan ) Hayatınıza bir yerlerden dahil olmak isteyenlere şans vermeyi zorunluluk olarak görmeyin. Kimilerinin "seçim, şans" kimilerinin "kader" dediği olgu hep "düzlüğe çıkarır bizi." Mantığımızı kullanalım yeter, hiçbir şey için geç kalmadınız...
Şöyle bir söz var, "Kadınlar -yaşım geldi, evleneyim- fikriyle, erkekler ise -doğru insanı buldum- düşüncesiyle evlenirler." Bu nedenle genele bakıldığında evlendiğine pişman olan kadın sayısı nispeten erkeklerden daha fazladır... Çoğunluğa katılmayın, "heyecanlarınıza" mutluluğunuzu, ömrünüzü kurban etmeyin... şakkıdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?