Ne yapmaliydi ???

Canan4600

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2019
120
52
98
33
Dun kayinvalidemlere gittik onlarda koyden gelmisler bacaklari skntili kaynvalideni oyleykn is yapmaya gitmis bir dahaki gitmeyi konusmaya basldlar gorumce sen oturcan yengemlerle biz yapicaz kaynanalik yap biraz diyor bende cevap vermedim hic sonra yaprak vardi bana verdi kayinvalide baska birine soz verdim ona da vercem dedi ordan yine konusmaya basladi toplycm dye canm ckti biraz kendini dusun herks basinin caresine baksn diye bende verme dedm kayinvalide yinede verdi ne demeliydi

Gorunmce konusurken kendi adina haklisin kizisin yardim etmelisin demeliydin sonra kv donup cok yorma kendi deseydin

Yaprak konusunda anne lutfen toplama acil ihtiyac degil sonucta derdim ben

Ama insanin bosluguna gelebiliyor beklemedigi zaman uzerinde durma esasen gorumce annesini dusunuyor hakli olabilir ama sizi katmasi terbiyesizlik kibarca soyleyebilirdi sanirim agresiff bir tip

Görümce kendince annesini koruyor, bence cevap vermemekle iyi yapmışsınız. Eğer, "tabi kızı olarak sen yapmalısın" desen, sende gelinsin yardim etmelisin diyebilir bu görümce.
Kayinvalideyede, "yapragi satın alırdım keşke zahmet etmeseydin" derdim, temizlikle alakalı yorum yapmazdım. Yapmam çünkü, kayınvalidenin evini neden temizleyesin? Kızı varmış o yapsın, yapmıyorsa tutsun bi kadin yaptirsin

Niye kendinizden sürekli üçüncü tekil şahıs olarak bahsediyorsunuz? Kendine yabancılaşma gibi bir şey mi bu?

Anladığım kadarıyla görümce haklı. Hasta annesine üzülüyor. Ben de anneme sürekli kimseye bişey yapma herkes kendi yapsın diyorum. Kendiniz toplayın yaprağınızı siz de.

Niye kendinizden sürekli üçüncü tekil şahıs olarak bahsediyorsunuz? Kendine yabancılaşma gibi bir şey mi bu?

Anladığım kadarıyla görümce haklı. Hasta annesine üzülüyor. Ben de anneme sürekli kimseye bişey yapma herkes kendi yapsın diyorum. Kendiniz toplayın yaprağınızı siz de.
Ben bisey beklemyrm bende bunu savunurm ama zorla kendi veriyor kendi dusunuyor yani annesine laf anlatmasi lazim bana degilki koyden topladilar koye gidip is yapmak zorunda degilim

Dun kayinvalidemlere gittik onlarda koyden gelmisler bacaklari skntili kaynvalideni oyleykn is yapmaya gitmis bir dahaki gitmeyi konusmaya basldlar gorumce sen oturcan yengemlerle biz yapicaz kaynanalik yap biraz diyor bende cevap vermedim hic sonra yaprak vardi bana verdi kayinvalide baska birine soz verdim ona da vercem dedi ordan yine konusmaya basladi toplycm dye canm ckti biraz kendini dusun herks basinin caresine baksn diye bende verme dedm kayinvalide yinede verdi ne demeliydi
Benimde kaynanamin bacaklari agriyo ama o simdiden bizim peynirimizide kurbanda kavurmamizida yapar hazirlar herseyimizi hazir eder gidip bizde koyde 1 ay durur ona yardim ederiz es islerine onlrida alir geliriz yani bazi kaynanalar yaparlar yoksa yedikleri bogazlarimdan gecmez der sizsiz

Ben bisey beklemyrm bende bunu savunurm ama zorla kendi veriyor kendi dusunuyor yani annesine laf anlatmasi lazim bana degilki koyden topladilar koye gidip is yapmak zorunda degilim

Almayacaksınız o zaman. Anne ben sana kıyamıyorum, bunları almayacağım, sen kendi kullanacağın kadar yap her şeyi diyeceksiniz. Hem alıp hem yapmasın bana ne demek bencillik oluyor. Ya gidip yardım edeceksiniz ya almayacaksınız bu kadar basit.

Anladıysam, kullanmaya tenezzül etmediğiniz noktalama işareti ve sesli harf olayım.

hı?

Upuzuuun cümle kuracak kadar dilbilgisi yok sizde anladıgım. O zaman kısa kısa cümleler kurup araya nokta koymalısınız. Kafanızdan geçeni düşünür gibi yazınca hiçbişey anlaşılmıyo.
Görümce haklı annesine kıyamıyo ama söylemi çok kaba.Ne demek canım kaynanalık yap. Gelini var diye bu KV ler hiç iş yapmasın. Görümce kendi niye yardım etmemiş. KV bu kadar sıkıntılıysa toplamasın yapmasın. Geline güvenipmi bahçe ekiyo dikiyo.
Sizde üstünüze alınmayın. Ne derse desin. Sabahta konu açmışsınız bunu kaç saattir kafanıza taktınız düşünüypsunuz. Boşverin bu kadar büyütmeyin. Sıkıldınız değmez

canım yardım edebilirsin kayınvaldeye . bunda bişey yok ki . kadın hastaymıŞ birde . ama suna cevap verebilirdin.''KAYNANALIK YAPMASINA GEREK YOK YARDIMA İHTİYACI OLDUGUNDA YARDIM İSTEMESİ YETERLİ TABİKİ YARDIM EDERİM ''
Benim anneminde asması var . Kayınvaldeme yaprakgoturmek ıstedim. Anneme dedim ki anne sen toplama cok yoruluyorsun ben gelır kayınvaldeme toplarım. Aynı sekilder kaynvaldede de asma olsa gider yardımederim .Kendinizi yabancılastırmayın . o evin bi gelinisiniz bazı işleri görmenizden zarar cıkmaz..

Back
X