• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım hiç bilmiyorum

laaasey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
218
132
73
Merhaba kızlar
22yaşınd a ailemin tek çocuğuyum. Babam 86 Yaşında annem 64 ve annem parkinson hastası. Son dönemler de çok Değişti huy olarak ona bakan tek kişi olmama rağmen kalbimi kırıyor. Hastalıktan olabilirama insan kırılıyor işte.üniden mezun olup evde ona baktım bi teşekkür bi taktir bekliyor insan çalışmam gerekiyor sağlıkçıyım ve mesleğimi çok seviyorum . Ama sırf onun için şuan hiçibrşey Yapmıyorum. Çevremde Arkadaşlarımın Bambaşka hayatlar Yaşaması ve benim kendimle ilgili hiç bir planımın olmaması çok dokunuyor. Hayatımı onlara endeksledim. Evliliğim nasıl olacak ben nasıl bırakacam ilerisi için hiçibrşey net değil. Bazen Yanımda beni destekleyecek bi nefes arıyorum bulamayınca o an müthiş bi Yanlızlık yasıyorum . Sonra ağlıyorum. Insanların bana hasta bakıcı gibi acıyarak bakmasından sıkıldım. Işe girsem olmuyor evlilik desen bakamıyorum bile . Bazen insana nefes almak zor gelir ya her nefes insanı yaşlandırır ya tam olarak o haldeyim.

Isini yapmalısın arkadasim...bu sekilde devam edersen özgüvenin yok olacak tamamen..bir ise girip eve bir yardimci alin..kazancınızla yardimciya belli bir ucret verirsiniz..hem var olursunuz hem sosyallesirsiniz...takdir edilmeyerek gitgide duygusal çöküntü yasayabilirdiniz..imkanınız varsa ise girin eve bir yardimci alin..

Isini yapmalısın arkadasim...bu sekilde devam edersen özgüvenin yok olacak tamamen..bir ise girip eve bir yardimci alin..kazancınızla yardimciya belli bir ucret verirsiniz..hem var olursunuz hem sosyallesirsiniz...takdir edilmeyerek gitgide duygusal çöküntü yasayabilirdiniz..imkanınız varsa ise girin eve bir yardimci alin..

Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi özgüvenim gittikten sonra o aşağılık hissini ara ara yaşıyorum. Işe yaramaz hissi ne berbat bi duygudur.

Sen dünya ya gelince annen baban kim bilir senin için nelerden vazgectiler.. ne olur o tarafı da düşün.. ben hasta bakmıyorum ,senin durumunu anlamasam da yinede sabret. Inşallah mükafatını alırsın..

Sen dünya ya gelince annen baban kim bilir senin için nelerden vazgectiler.. ne olur o tarafı da düşün.. ben hasta bakmıyorum ,senin durumunu anlamasam da yinede sabret. Inşallah mükafatını alırsın..

Orası öyle tabi ama hayata dair hiçbişey yapamama duygusu insanı çok yaşlandırıyor. Gün geçtikçe haftalardır evden çıkmadığımı farkediyorum. Lugatımda ki Sözcükler gitgide azalıyor. Yaşama sevincim yok oldu denecek kadar az .

"Insanların bana hasta bakıcı gibi acıyarak bakmasından sıkıldım" insanin annesine bakmasi ne zamandan beri hasta bakicisi olmus. Acaba o sana aciyarak bakan kisiler annelerini sokaga mi atacak hasta olduklarinda. Sen sakin o bakislardan etkilenme. Sen en dogrusunu yapiyosun. Tabiki bakacaksin annene. O sana nasil baktiysa sende ona bakmakla hükümlüsün.

Sana aciyarak bakanlara sende aciyarak bak cünkü anormal olan onlar sen degilsin.

Yazik nasil sig dusunmussunuz inanin acidim
Onlar yasli ve hasta 80kusur yasindaki adamlardan tesekkurmu bekliyorsunuz
Birde saglikciyim diyorsunuz o insanlar artik cocuk gibi boyle buyuk beklentilere girmeyin azicik psikoloji dersi gorduyseniz beni daha iyi anlarsiniz
Ayrica evlenmek icin cok gencsiniz
Allah yardimciniz olsun

Allah bunların mükafatını bi şekilde karşına çıkarıcaktır. Hayatta 1 saniye sonra nolcağı belli değil. Mutlaka bi kapı açılır. İçinizi ferah tutun dua edin.

Canim elbet zordur tabii seni Anlıyorum ama sen onlara sabredersen yardım edersen Rabbim sana öyle bi mutluluk verirki sen bile şaşarsin lütfen onları kaybetmeden değerini bil ilerde sende anne olacaksın Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin annenin söylediklerine de fazla takılma onun için de kolay değil ama ben kalpten inanıyorum sen çok mutlu olacaksın çünkü annene babana bakmış kalplerini kirmamissin bi arkadaşın dediği gibi bi iş bulup onlarada bakıcı tutabilirsin canım benim çok duygulandim bir anne olarak

Öz anne baban değiller büyük ihtimalle.
insanin anasina babasima bakmasi ne zamandan beri özgüven yitirici bir olay olmus ki?
Ben anneme kurban olurum be. Babam sağ olsaydi ayni şekilde ona da. Ayaklarının altinda paspas olurum.
Sen hayırlı evlatsin. Boşver milleti. Millet anasinj babasini atiyor..

Canim elbet zordur tabii seni Anlıyorum ama sen onlara sabredersen yardım edersen Rabbim sana öyle bi mutluluk verirki sen bile şaşarsin lütfen onları kaybetmeden değerini bil ilerde sende anne olacaksın Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin annenin söylediklerine de fazla takılma onun için de kolay değil ama ben kalpten inanıyorum sen çok mutlu olacaksın çünkü annene babana bakmış kalplerini kirmamissin bi arkadaşın dediği gibi bi iş bulup onlarada bakıcı tutabilirsin canım benim çok duygulandim bir anne olarak

Öncelikle çok teşekkür ediyorum çok Sağolun. Bakıcı olayını ÇOĞU kez düşündüm ya insanın canına davrandığı gibi o öyle davranır mi diye muallakta kalıyorum. Güvenilir birini bulmak çok zor. Gözü arkada kalıyor insanın.

Öz anne baban değiller büyük ihtimalle.
insanin anasina babasima bakmasi ne zamandan beri özgüven yitirici bir olay olmus ki?
Ben anneme kurban olurum be. Babam sağ olsaydi ayni şekilde ona da. Ayaklarının altinda paspas olurum.
Sen hayırlı evlatsin. Boşver milleti. Millet anasinj babasini atiyor..

Hayır hayır özgüvenimi onlara bakmaktan değil hayata baktığımda gelecek için bir planımın olmamasından dolayı. Ben bakmaktan gocunmuyorum ki . Annem babam neticede yani ahiretim onlar.

Hayır hayır özgüvenimi onlara bakmaktan değil hayata baktığımda gelecek için bir planımın olmamasından dolayı. Ben bakmaktan gocunmuyorum ki . Annem babam neticede yani ahiretim onlar.

Arkadasim meslegini de yapip onlara da gül gibi bakabilirsin. Baska kardesin abin ablan yok mu?

canım mesleğini yapmalısın yaşın çok genç kendini harcama ama asla anne ve babanı ihmal etme.işe girdiğinde bi bakıcı ayarlayabilirsin mesela.

Arkadasim meslegini de yapip onlara da gül gibi bakabilirsin. Baska kardesin abin ablan yok mu?

Hayır tek Çocuğum ve ailenin tüm yükü bende pazarı alışverişi herşeyi fatura yatırması bişeyler bozulduğunda yapması erkek gibi hissediyorum kendimi. Herşeye tek başım a koşuşturuyorum Yanımda kimsenin olmayışı çok dokunuyor. Abim olsaydı bende bi kız gibi yaşabilseydim. Bazen erkeklerin girebileceği ortamlarda sanayi gibi işim oluyor evlenme alakalı Abi'min olmaması çok kötü olduğunu hissediyorum. En az 2 Kardeş olmalı bi aile tek olmak çok kötü.

o_O
Öncelikle çok teşekkür ediyorum çok Sağolun. Bakıcı olayını ÇOĞU kez düşündüm ya insanın canına davrandığı gibi o öyle davranır mi diye muallakta kalıyorum. Güvenilir birini bulmak çok zor. Gözü arkada kalıyor insanın.
Sen ne kadar dusuncelisin ya bitanem yaa annesinden kiyamiyor ahh yavrum ağlattin beni annen veya baban ikiside mi rahatsız peki konusabiliyorlarmi? Yani konusuyorlarsa bakıcı bişey yapsa sana söylerler demi?yada eve kamera takabilir ve bunuda bakıcı söyleyebilirsiniz yaptıkların kayıt altında diye seninde için rahat eder olmazmi

Hayır tek Çocuğum ve ailenin tüm yükü bende pazarı alışverişi herşeyi fatura yatırması bişeyler bozulduğunda yapması erkek gibi hissediyorum kendimi. Herşeye tek başım a koşuşturuyorum Yanımda kimsenin olmayışı çok dokunuyor. Abim olsaydı bende bi kız gibi yaşabilseydim. Bazen erkeklerin girebileceği ortamlarda sanayi gibi işim oluyor evlenme alakalı Abi'min olmaması çok kötü olduğunu hissediyorum. En az 2 Kardeş olmalı bi aile tek olmak çok kötü.

Tek cocuksan gerçekten işin cok zormuş. Allah yardimcin olsun. Annenle baban geç mi evlendiler? Yoksa sen yillardir beklenen bebek miydin?
Allah senden razi olsun. Tek basina her seyi goguslemissin. Helal olsun. Bence de en az 2 çocuk olmalı. Tek olmak gerçekten zor ve yorucu. Peki akraba cevreniz nasildir? Allah korusun anneciginle babacigina bir sey olsa yardim edecek akrabalariniz var mi?

o_O

Sen ne kadar dusuncelisin ya bitanem yaa annesinden kiyamiyor ahh yavrum ağlattin beni annen veya baban ikiside mi rahatsız peki konusabiliyorlarmi? Yani konusuyorlarsa bakıcı bişey yapsa sana söylerler demi?yada eve kamera takabilir ve bunuda bakıcı söyleyebilirsiniz yaptıkların kayıt altında diye seninde için rahat eder olmazmi

Çok şükür konuşabiliyorlar babamla ilgili bi sorunumuz yok herşeyi yapabiliyor. Ama annem oturup kalkma wc gitme gibi şeyleri yapamıyor. İşte evine bi yabancıyı almak kolay olmuyor bu soğuklar geçince iyi bir yardımcı da bulursam. İşi düşünürüm bende.

Peki bitanem evde calisabilecegin bi iş bulabilirmisin? Mesela bilgisayar üzeri v.s sonuçta uni bitirmissin akıllı birisin hem evde olursun hem calismis olursun paranda olur hafta sonları bakici tutarsin arkadaslarinla gezmeye sinemaya gidersin

Çok şükür konuşabiliyorlar babamla ilgili bi sorunumuz yok herşeyi yapabiliyor. Ama annem oturup kalkma wc gitme gibi şeyleri yapamıyor. İşte evine bi yabancıyı almak kolay olmuyor bu soğuklar geçince iyi bir yardımcı da bulursam. İşi düşünürüm bende.
Evet canım yabancı guvenilmez tabii keşke sana yakın olsaydım seve seve gelirdim inan ama malesef ben yurt dışında yaşıyorum bitanem

Back
X