• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım hiç bilmiyorum

Tek cocuksan gerçekten işin cok zormuş. Allah yardimcin olsun. Annenle baban geç mi evlendiler? Yoksa sen yillardir beklenen bebek miydin?
Allah senden razi olsun. Tek basina her seyi goguslemissin. Helal olsun. Bence de en az 2 çocuk olmalı. Tek olmak gerçekten zor ve yorucu. Peki akraba cevreniz nasildir? Allah korusun anneciginle babacigina bir sey olsa yardim edecek akrabalariniz var mi?

Onlar çok geç evlendiler babamın. Bu ikinci Evliliği önce ki eşi vefat etmiş annemle evlenmiş. Üst komşumuz teyzem ama bana hergün sen evlensen annenin hali ne olacak nasıl evlenecen sen nasıl işe gidersin annen evde Napacak baban Napacak diyip yüreğimi parçalıyor. Sadece onun yüzünden. Saatlerce tek Başıma ağladığımı biliyorum. Bu dediklerini bende biliyorum ama benimde bi Hayatım var ayaklarım üzeinde durmasam olmaz ki.

Onlar çok geç evlendiler babamın. Bu ikinci Evliliği önce ki eşi vefat etmiş annemle evlenmiş. Üst komşumuz teyzem ama bana hergün sen evlensen annenin hali ne olacak nasıl evlenecen sen nasıl işe gidersin annen evde Napacak baban Napacak diyip yüreğimi parçalıyor. Sadece onun yüzünden. Saatlerce tek Başıma ağladığımı biliyorum. Bu dediklerini bende biliyorum ama benimde bi Hayatım var ayaklarım üzeinde durmasam olmaz ki.

Su an hak veriyorim sana. Teyzen de ablasina yardim etsin ne olacak sanki? Konuşmasını biliyor ama icraate doksun bi zahmet. Hey Allahim ya.
Canim üzülme. Bu da senin sinavin Allah yardimcin olsun. Annecigine sifa versin insallah. Kendi hayatını da yasamak en büyük hakkın..
Bilemedim ki, nasil olur nasil çözüm bulunur vallahi hic fikrim yok...

Bunu söylemeniz bile ne kadar mutlu etti bi bilseniz . Rabbim hayırlı evlat nasip size inşallah tıpkı sizin gibi Düşünen .
Amin bitanem sanada inşallah çocuk büyütmek gerçekten çok zor bazan oğlum var 10 yaşında kalbimi kırıyor çok üzülüyorum Allah senin gibi hayırlı evlatlar versin canım benim

Su an hak veriyorim sana. Teyzen de ablasina yardim etsin ne olacak sanki? Konuşmasını biliyor ama icraate doksun bi zahmet. Hey Allahim ya.
Canim üzülme. Bu da senin sinavin Allah yardimcin olsun. Annecigine sifa versin insallah. Kendi hayatını da yasamak en büyük hakkın..
Bilemedim ki, nasil olur nasil çözüm bulunur vallahi hic fikrim yok...

O dile getirmeyince insan söyleyemiyor ki . Bi ay önce işe girdim üç gün dayanabildim teyzemin laflarına. İşteyken hiçbirşeye odaklanamadım. Eve geliyorum benden önce evde beni mutfağa çekip annen çok üzülüyor baban ağlıyor deyip durdu. Benim en hassas noktam bu kızıda benimle yaşıt ikisi birlikte söylenip durdular. Anneme anne babam ağladı mı diyorum yok diyor . Niye bana bunu yapıyor hiç bilmiyorum.

Peki bitanem evde calisabilecegin bi iş bulabilirmisin? Mesela bilgisayar üzeri v.s sonuçta uni bitirmissin akıllı birisin hem evde olursun hem calismis olursun paranda olur hafta sonları bakici tutarsin arkadaslarinla gezmeye sinemaya gidersin

Yok ki yani iş ilanları takip ediyorum home ofis bir iş Olmasını isterim ama yok rastlamadım Bursa'da böyle bir işe

Isini yapmalısın arkadasim...bu sekile devam edersen özgüvenin yok olacak tamamen..bir ise girip eve bir yardimci alin..kazancınızla yardimciya belli bir ucret verirsiniz..hem var olursunuz hem sosyallesirsiniz...takdir edilmeyerek gitgide duygusal çöküntü yasayabilirdiniz..imkanınız varsa ise girin eve bir yardimci alin..
super sın arkadasa katılıyorum

hastabakicilik acikli bi sey mi? niye aciyarak bakiliyo anlamadim? zordur, o ayri.. aciyarak??
he bi de evlat anne babaya bakinca, hastabakici denmez ;) annelerimiz de bize bakarken 'bebek bakicisi/dadı' idi o zaman.. bu mesleklere lafim yok, vazifeleri karistirmaya karsiyim yalnizca!

Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi özgüvenim gittikten sonra o aşağılık hissini ara ara yaşıyorum. Işe yaramaz hissi ne berbat bi duygudur.

Tabi ki ise yaramaz degilsin...ama saygi gormek bir ihtiyactir ve yoklugu sorun cikarir..bu her insan icin aynidir..herkes bir sekilde saygisal sevgisel statusel doyumlara ihtiyac duyar..insanin besini yalnizca yemek icmek korunmak uyumak degildir..senin de ihtiyac duydugun bir ortam var..ve bunu saglayabilirsin...ise girip evine guvenilir bir kadin almak ailene bakmak istememen demek degildir..hem onlari hem kendini dusundugun mantikli bir orta yol buldugunun gostergesidir..bu sekilde her iki tarafta mutlu olur..hem onlarin hayatina bi degisiklik gelir hem sen kendini daha sen hissedersin...zaman akar..dogru kararlar mutluluk getirir..mutluluklar diliyorum :)

Bence işe gir, annene de baban baksın. Sonuçta 24 saat değil ya eve gelince de devam edersin sen. Tamam annen baban ama seNin de hayatını bir şekilde devam ettirmen lazım böyle çok zor. Teyzen de konuşsun dursun hiç takma bile. Sen yardımcı ol bu kadar üzülüyorsan de. Yani yapacak bişeyin yok bütün ömrünü anne babana bakarak geçiremezsin onlar ölünce ne yapacaksın? gene kendinle başbaşa kalacaksın. Hatta bir yuva da kurman lazım. Biraz da kendini düşün herşeyin çaresi vardır. Benim kv, kp 70 yaşında birbirlerini idare ediyorlar senin baban da etmeli. Hatta dedem, anneannem 85i bulmuşlar onlar bile yalnız kalabiliyor yeri gelince. Yaparlar yani

Annen ve baban çok geç ebeveyn oldukları için
onların kötü bir döneminde genç olmuşsun malesef...aslında hastalığın yaşı olmaz tabi kifakat işte yaşların da kattığı bir durum
seni anlamam olanaksız...o yüzden empati dahi yapamıyorum...sabırlar diliyorum sadece

Canım bugün cuma inanki sana dua ettim maddi durumunuz nasıl? ??bence teyzenle açık açık konuş bu ne ya hem yardimci olmuyor hemde laf sokuyor o nasıl teyze??dur bakalım Allah büyüktür bi kaç saatine de olsa iş bulmaya bak nerde yaşıyorsun? ?

Canım bugün cuma inanki sana dua ettim maddi durumunuz nasıl? ??bence teyzenle açık açık konuş bu ne ya hem yardimci olmuyor hemde laf sokuyor o nasıl teyze??dur bakalım Allah büyüktür bi kaç saatine de olsa iş bulmaya bak nerde yaşıyorsun? ?

Maddi durumumuz orta ama borçlar var iş arıyorum bakalım inşallah güzel bir iş bulurum. Bursa da yasıyorum . Ettiğiniz dualar içinde çok Sağolun Allah Razı olsun ya nasıl güZel kalpli bir insansınız

İş bulabilirsen annenle babana bir yardımcı tutabilirsin.
Teyzene bakma sen.Büyük ihtimalle sen gidersen annenlerin bakımı ona kalacak diye sana baskı yapıyor.
Hayatını erteleme yoksa ileride sen bakılacak durumda olursun.Allah yardımcın olsun.

Bi ise baslayip hasta bakıcı tutmakla başlayabilirsiniz.hem siz hayata adapte olursunuz hem birine gelir kapisi olur hemde ailenizde zor duruma dusmemis olur.tabiki onlara bakmakla yukumlusunuz ama nereye kadar boyle gider işiniz zor allah yardimciniz olsun.

Sürekli evde olmak ruh sağlığını bozar hasta ve yaşlılarla uğraşmak onların sürekli gönlünü yapmak kolay değil. Mutlaka iş bulup sosyal hayata atılman lazım. Akşamları ilgilenirsin onlar birbirlerine bakarlar sen gelene kadar. evlenmeyi de düşünmelisin çünkü ilerde onların yüzünden evlenemedim diye hayıflanırsın mutlaka. Bir bakıcı tutarsınız sen de gidip gelip ilgilenirsin. Allah yardımcın olsun.

Hayır tek Çocuğum ve ailenin tüm yükü bende pazarı alışverişi herşeyi fatura yatırması bişeyler bozulduğunda yapması erkek gibi hissediyorum kendimi. Herşeye tek başım a koşuşturuyorum Yanımda kimsenin olmayışı çok dokunuyor. Abim olsaydı bende bi kız gibi yaşabilseydim. Bazen erkeklerin girebileceği ortamlarda sanayi gibi işim oluyor evlenme alakalı Abi'min olmaması çok kötü olduğunu hissediyorum. En az 2 Kardeş olmalı bi aile tek olmak çok kötü.
.

Ben de senin gibi anne abamın geç dönemlerine denk gelmiştim.Bu diğerlerine nazaran daha zordur,yaşamayan anlamaz..Ama yoluna girer herşey merak etme...Bir hadis var:Anne babasının yaşlılığına denk gelip de onlara bakmayanın burnu yere sürtünsün''diye..,

Ben de babama bebek gibi baktım..Ergenlik zamanımda herşeyi yüklendim..Yaşamayan anlamaz ama yapılıyor canım..İlerde bukadar zoruna gitmez...Keşke ozamanlar olsa ikisi olsa dersin...Bir işe gir eve güvenilir bakıcı tut..Mesleğin d evarmış,yap mesleğini .Sağlıkmış hem de onlara da faydan olur..Ataman olursa yanında götür..Evlenirsen yakınlarına taşın.Elin hep üstlerinde olsun.Evlenirken bunu şart olarak öne sür..En doğal hakkın..İnşallah bizim de yaşlılığımızda bizle ilgilenen hayırlı evlatlarımız olur..Allah yaşantında kolaylıklar ve huzur versin..

Back
X