Bu anlatımda hatalı olan öncelikle eşiniz.
Neden ona güvenmiyorsunuz, sizi tutmayacak olmasından endişe ediyorsunuz, bu mühim.. Konuyla ilgili değil elbette. Bu konuda durumu eşinize anlatmak hatalı olur. Kayınvalidenizin konumuna düşersiniz. Ancak bu güvensizliğiniz evliliğin temeli açısından sıkıntılı..
Sonra kayınvalideniz, laf taşımak yerine eltinizden ve sizden, birbiriniz hakkında şikayet duymayı reddetse...
Yerinizde olsam kayınvalidem bu lafı bana taşıdığında "Benimle ilgili sorunu sana söylemesi tuhaf geldi bana, sana gelmedi mi? Ben selam verdim ancak duymadı herhalde ya da daha detaylı bir konuşma bekliyordu sanırım benden. Bunu bana söylemesi gerektiğini söyleseydin keşke ona.. Bugün beni sana şikayet eden, yarın seni bana şikayet eder. Bu konuda eltime bunu yapmaması gerektiğini, sorunları o kişilerle birebir halletmesi gerektiğini bence yeri geldiğinde ikimizde ona söylemeliyiz. Aile budur.. Umarım zamanla öğrenir" minvalinde bir şeyler söylerdim.
Bu tarz sorunları yaşadığınızda, sonrasında üzülmek yerine o an için üslubunca tavrınızı belli etmek sanki daha doğru olur. Tatlılıkla.. Ancak sizin eşinizle ilgili güven probleminiz sizi susturuyor, haklı da olsanız. Önce eşinizle ilgili bu problem halledilirse bence konulara anında ve mutlaka yumuşak, mesafeli bir üslubla yön verebileceksiniz.