Ne yapmalıyım?Öneri!

nevra_t

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
799
11
96
İstanbul
Kızlar 2. aşılamamda tutmadı ve böylelikle aşılamaya olan inancım hiç kalmadı şimdi ne yapmalıyım 3. aşılamayla vakit kaybetmek istemiyorum direk tüp bebeğe geçmelimiyim?..Problem bendeydi eşimde bir problem yok benim yumurtalarım gelişmiyordu ve prolaktinim yüksekti bunları aştık ama yine sonuç yok maalesef..Kaç aşılamadan sonra tüp bebeğe geçtiniz ve hemen hamile kaldınızmı?Lütfen cevap.....

bu konuda bi fikrim yok ama dilerim 2009 size
sağlıklı bir bebek getirir..
dilerim tüm isteyenler bu sene kavuşur bebeğine..
bu sene bebek yılı olur..

canım bende 2 aşılama geçirdim bizde de önemli bir problem yok aslında benim de prolaktinim yüksekti onu düşürdük eşimde morfoloji bozukluğu var ama ben yine de 3.aşılamyı denemeden tüp bebeğe geçmeye karar verdim bu ay adet olunca tedaviye başlıycaz mikroenjeksiyon deniycez biz hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

canım bende 2 aşılama geçirdim bizde de önemli bir problem yok aslında benim de prolaktinim yüksekti onu düşürdük eşimde morfoloji bozukluğu var ama ben yine de 3.aşılamyı denemeden tüp bebeğe geçmeye karar verdim bu ay adet olunca tedaviye başlıycaz mikroenjeksiyon deniycez biz hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Hayırlısı cnm,bugün aşılamamın 12. günü ve adetim hafif pembe gelmeye başladı dr'umun test yapmamı söylediği günü bile gelemeden adet oldum 1. aşılamadada 12. gün olmuştum..Test yapma şerefine bile nail olamadım iki aşılamamdada:1no2:...Bencede 3. aşılamaya gerek yok ama eşim hala kabullenemiyor bu durumumuzu hemen tüp bebeğe geçmeyelim diyor onu ikna edersem bu ay yaptırmak istiyorum tabi birde kist oluşmamışsa..Dr'umda ne dicek onuda bilemiyorum dediğin gibi hayırlısı olsun...:çok üzgünüm:Bu arada yinede gebelik testi yapmalımıyım?

Kızlar 2. aşılamamda tutmadı ve böylelikle aşılamaya olan inancım hiç kalmadı şimdi ne yapmalıyım 3. aşılamayla vakit kaybetmek istemiyorum direk tüp bebeğe geçmelimiyim?..Problem bendeydi eşimde bir problem yok benim yumurtalarım gelişmiyordu ve prolaktinim yüksekti bunları aştık ama yine sonuç yok maalesef..Kaç aşılamadan sonra tüp bebeğe geçtiniz ve hemen hamile kaldınızmı?Lütfen cevap.....

aslında yeni bir denemeye geçilmeden , tüp bebek arifesinde de yapılması gerekenler var ..
hsg filmi çekildi mi ?
senin ve eşinin karyotip incelemeleriniz yapıldı mı ?
karyotip inceleme senin ve eşinin genlerinde herhangi bir sorun var mı , genetik bir hastalığın taşıyıcısı mısınız vb. bu nedenle bakılıyor ..
hsg filminde ise rahimde bir sorun var mı tüpler tıkalımı , yapışıklı vb. var mı , bir de hidrosalpenks hastası olup olmadığınıza bakılıyor .. bence bunları dr.una sor ve tüp bebek aşamasına geçmeden yaptır , hsgyi isteyecektir dr.un zaten ..
3. aşılamayı yapıp yapmamak senin elinde , dr.un zorlayamaz neticede sen istemedikçe ..
bizde eşimde varikosel olduğu ve sperm sayı-morfolojide sorun olduğu için bize dr.ların söylediği aşılama vakit ve nakit kaybı olacağı için mikroenjeksiyon önerildi .. herkes şanslı
olmuyor tabi .. ilk denemesinde olumlu sonuç alan da var , sonrasında bebeğini-bebeklerini kucağına alan da var ama bu kısmet yada doğru zaman meselesi . eşimin bir akrabası ilk denemesinde ikizlerine kavuştu , diğeri 2. denemesinde ikizlerine kavuştu , eltim 3. denemesinde oğlunu kucağına aldı , bir arkadaşım 7. denemesinde oğlunu kucağında aldı .. bense 4. denememde olumlu sonuç aldım , hamileyim , Allah izin verirse kucağıma almayı diliyorum :Saruboceq:
bu süreç meşakkatli .. sabır ister , maddi-manevi güç ister ..
inşallah sizde bunların hiç birine gerek kalmadan kendiliğinden geliverir bir mucize ..

Son düzenleme:
Rahim filmi aşılama yaptırmadan önce çektirdim önemli bir sorun çıkmadı,genetik araştırma için bence erken diye düşünüyorum,eşimin spermiogramında da bir sorun çıkmadı cnm...

Rahim filmi aşılama yaptırmadan önce çektirdim önemli bir sorun çıkmadı,genetik araştırma için bence erken diye düşünüyorum,eşimin spermiogramında da bir sorun çıkmadı cnm...

sen bilirsin canım , ne yapmalıyım deyince yapılması gerekenleri yazdım .
neticede ( inşallah sizde yoktur da ) eşlerde genetik bir problem varsa bunun en başından bilinip ona göre tedabir alınması , transfer öncesi PGD yapılarak sağlıklı embryoların seçilmesiyle olumsuz sonuç alma neredeyse sıfıra indirilmiş olunuyor ve tekrar tekrar olumsuz sonuç alarak " niye olmadı , yine olmadı , bundan sonra yine olmazsa vb.. " travmaları önlenmiş oluyor ..

sen bilirsin canım , ne yapmalıyım deyince yapılması gerekenleri yazdım .
neticede ( inşallah sizde yoktur da ) eşlerde genetik bir problem varsa bunun en başından bilinip ona göre tedabir alınması , transfer öncesi PGD yapılarak sağlıklı embryoların seçilmesiyle olumsuz sonuç alma neredeyse sıfıra indirilmiş olunuyor ve tekrar tekrar olumsuz sonuç alarak " niye olmadı , yine olmadı , bundan sonra yine olmazsa vb.. " travmaları önlenmiş oluyor ..

Teşekkür ederim arkadaşım,bu durumu yinede dr'umla konuşucam,gerçekten olmadı,olmıcak lar insanı kahrediyor olacağı varsa da böyle düşünmekten olmuyor...

canım merhaba benimde lh yüksekti yumurtalarım gelişmiyodu miyomum vardı bide üstüne guatr çıktı aşılama istemedim vakit ve nakit kaybı olur diye tabi bu benim düşüncem böylede hamile kalan çok ama tüp bebek kadar şanslı değil bence ben direk tüp bebeğe geçtim benimde eşimde sorun yoktu allahıma binlerce kez şükür olsunki ilkinde başardık moralini çok yüksek tut inanki rabbim istemesini bilen kullara elbet bi gün verir kararın ne olursa olsun önce inanç sonra sabır bu arada guatr testi yaptırmanıda tavsiye ederim olmamasında oda çok büyük etken Allahım herkesin gönlüne göre versin seninde arkadaşım dilerim bi sonraki tedavin ne olursa olsun başarırsın

Merhaba cnma.s.
Bende 3 aşılama yaptırdım ama olmadı:çok üzgünüm:
Senin gibi bende hiçbi aşılamamdada kan testi yaptıramadım 15. günde hep adet oldum...
3. aşılamayı yaptrıp yaptırmamakla bende tereddüt etmiştim gene içim rahat etmemişti yaptırmıştım ama gene olmadı. Bazen keşke diyorum boşu boşuna kendimi üzmeseydim ...
Bizde tüp bebek denicez kızmetse ben bu ay başlarız diyodum ama eşim bu seferde beni dinle dedi:mymeka: ve mart nisan gibi denicez...
Eğer aşılama yaptırmak içinden gelmiyosa yaptırma, biraz vücudun dinlensin bikaç ay ara ver bence kimbilir bu arada meleğin kendiliğinden gelir belki:CüvCüv:
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun:Saruboceq:

merhaba nevra_t kişilerin bünyeleri birbirinden çok farklıdır ama bilim bizim için en doğru olanı gösteriyor star_dust un yazdıkları doğru ancak aşılama çoğu zaman vakit ve nakit kaybı bana göre benim doktorum da bana aşılamayla vakit kaybetmememi zaten 2. yada 3. aşılamada bir tüp bebek masrafı yapacağımı bu yüzden aşılama yorgunluğunu ve stresini bir kenara koymamı ve direk tüp denememi söyledi bende sadece pko var eşim sorunsuz ancak 12 yıldır olmadı benim eşimde tüpe karşıydı zor ikna ettim ama ilk denemem negatif bu ay adetimle beraber dondurulmuşları deneyeceğim inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur sana en doğru bilgiyi durumunu iyi bilen dr. verecektir karar yinede senin olmayacak olmuyor diyerek de stres yapma lütfen inşallah olacak hepimiz en yakın zamanda kucaklayacağız bebişlerimizi allahım bizimde sesimizi duyacak sevgi ile kalllll

sera doğru söylüyor vakit ve zaman zaybı(aşılama),,,güçlü olmak zorundasın nevra_t,,,,güçlü ve azimli olucaksın haklısın durumumuz biraz zor meşakkatli ama ne yapalım güzel kardeşim bizim bebişlerimiz nazlı gelecekler,,,:emir_bebek::emir_bebek:,yaramazlık yaptığı zaman da verdiğimiz mücadeleler aklımıza gelicek gülücez(bu yaramaz için ne kadar uğraştım)diyea.s,,,,,,,ama o yaramazlar için de güçlü,azimli,istekli olmalıyız,,,,,,,bıkkınlık hissi ile hamilede kalamazsın canım

canım ben 1 aşılama yaptırdım tutmadı direk tüp bebek

sera doğru söylüyor vakit ve zaman zaybı(aşılama),,,güçlü olmak zorundasın nevra_t,,,,güçlü ve azimli olucaksın haklısın durumumuz biraz zor meşakkatli ama ne yapalım güzel kardeşim bizim bebişlerimiz nazlı gelecekler,,,:emir_bebek::emir_bebek:,yaramazlık yaptığı zaman da verdiğimiz mücadeleler aklımıza gelicek gülücez(bu yaramaz için ne kadar uğraştım)diyea.s,,,,,,,ama o yaramazlar için de güçlü,azimli,istekli olmalıyız,,,,,,,bıkkınlık hissi ile hamilede kalamazsın canım

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:monetaaaaaaaaa
biz ne zaman göreceğiz oooooooo günleri ne güzel yazmışsın nazlı bebişler diyeeeeeee
allahımm ne olur daha bizleri bekletme hepimize bir yetmez beş de olsa başımız üzerineee inşallahkaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

nevra_t ana sayfada yumurta kalitesini artırıcı bir bilgi var onu bir incele istersen

Back
X