• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım, zamanım kısıtlı

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba kısaca konuya gireyim. Lise son sinif ögrencisiyim. 12 lerde 3 sinif var bizim okulda ve bizim sinif eşit ağirlikci. Edebiyat derslerimize bir hanımefendi geliyor. Dersi bence çok güzel anlatıyor. Yani şöyle söyleyeyim kadın derste nefes almıyor hep anlatıyor, açıklıyor. Ama bizim siniftakilerin hepsi bu kadindan şikayetçi. Neden bilmiyorum, ama öyle. Hiç ders anlatmadığını filan söylüyorlar. Ki asla öyle bir şey yok. Benim dışımda tüm sinif şikayetci bende mi anormallik var diyorum, hayır yok. Kadın hep ayakta, bilgili de bir kadın. Hep anlatıyor açıklıyor öyle kuru bilgi de vermiyor. Hatta önemli şairlerle ilgili kısa şiirler okuyor konunun ve şairlerin aklımızda kalmasi için. Evden özel kitaplar taşıyor testler dağıtıyor kadın daha ne yapsın? Ki burası devlet okulu. Bizim sınıftakiler bu kadına takmış durumda. Bugün Whatsapp gruba mesaj atmışlar. Pazartesi imzalı şikayet vereceğiz diye. Şimdi ben imza vermesem arkadaşlarim arasinda dışlanmış konuma mi düşerim? Ama versem de vicdanım rahat değil. Ben şikayetçi değilim ki :/

İmza vermeyin içiniz rahat etsin. Muhtemelen sınava yönelik şeyler anlatmıyor olabilir ne kadar işini severek yapan bir öğretmene benzese de. Son sınıflarda genelde önemli olan tek şey sınavda çıkacak mı çıkmayacak mı. Muhtemelen bunu kıstas alıp şikayet etmek istiyorlar. Onların da hakkı böyle bir şekilde haklarını aramaları ne kadar sadece üniversite sınavına odaklanmaları yanlış olsa da. Ama maalesef eğitim sisteminiz...

İmza vermeyin içiniz rahat etsin. Muhtemelen sınava yönelik şeyler anlatmıyor olabilir ne kadar işini severek yapan bir öğretmene benzese de. Son sınıflarda genelde önemli olan tek şey sınavda çıkacak mı çıkmayacak mı. Muhtemelen bunu kıstas alıp şikayet etmek istiyorlar. Onların da hakkı böyle bir şekilde haklarını aramaları ne kadar sadece üniversite sınavına odaklanmaları yanlış olsa da. Ama maalesef eğitim sisteminiz...
Hayır tamamen müfredata göre gidiyor. Ama neden memnun olmadiklarini anlayamıyorum.

Bir üye vardı en birinci oydu herkes kötüydü. Bir an onu anımsattınız bana:)

Şöyle, 1) kadın çok iyi anlatıyorsa sınavı zorladıysa düşük not alanlar şansını denemek istemiştir. 2) kadın müfredatı takip ediyordur arkadaşlarınız dersanedeki gibi işlensin istiyordur ki zaten haksız olurlar. Öğretmenler müfredatı en iyi şekilde aktarmalı sınava hazırlanmak başka birşey.

Sizin imza atmanıza gerek yok. Hiç de dışlanmazsınız zaten bütün sınıf imza atacakmış soruşturma yapılacaksa zaten yapılır. Arkadaşlarınıza ben böyle şeylerden çekiniyorum sizin imzanız zaten yeterince var ben imzalamak istemiyorum dersiniz.

Buradaki fikrinin aynısını arkadaşlarına da söyledin mi ? Eğer memnunsan tabii ki verme imza . O arkadaşlarının çoğuyla zaten mezun olunca görüşmeyeceksin ;)

Back
X