bana göre kadınların en büyük hatası tartışma esnasında seslerinin fazlaca yükselmesi, her lafa bi cevap verip sokak kavgasına cevirmeleri işi...
aslında bi de şöyle deneseniz; eşiniz sinirliyken bırakın konussun konussun dursun.
ağzınızı açmayın
olayın rehaveti geçtikten sonra alın karşınıza ses tonunuzu yükseltmeden, yumusak bir tavırla rahatsızlıklarınızı, kırıldıgınız, kızdığınız noktaları dile getirin.
o da dile getirsin
hoşlanmadıgınız, size haksızlık ettiğini dusundugunuz sikayetleri muhakkak olacaktır
yine sinirlenmeden kendi payınıza düşen savunmanızı karşısında ezilip büzülmeden dimdik durarak ama sukunetle yapin
göreceksiniz bu yöntemle ne eskisi kadar çok tartışmanız olacak ne de o tartışmalar bu kadar canınızı yakacak...
ayrıca tartışma esnasında insanlar agızlarından cıkanı kontrol edemezler cogu zaman
bunun en büyük örneği sizsiniz
zira eşinizden önce "boşanalım" gibi evlilikte şakadan bile olsa telafuz edilmemesi gereken bir kelime kullanmışsınız.
eşinizden buna karşılık o hararetle ayaklarınıza kapanıp " aman nolur boşanma, kulun kölen olayım ben ettim sen etme " demesini beklemiyordunuz herhalde
şöyle bir örnek veriyim; eşimin tepkilerini çok iyi analiz ederim ben
birgün tvde bi dizi izliyoduk sanırım, kadın sudan bi tartışmadan sonra eşine "senden boşanacağım" gibi bir cümle kurdu
eşim buna inanılmaz kızdı ve "bu kadınlar neden bu kadar kolay ve çokça telafuz ediyor boşanma kelimesini anlamıyorum, ne olarak görüyorlar evliliği" dedi...
çok haklıydı elbette.
boşanma ne kadar çok dile gelirse ciftler arasında, evlilik o kadar laçkalaşır, samimiyetsizleşir, kutsallığını yitirir.
hamilelik sürecini çok daha rahat geçirebilmek için öfkenizi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz şekerciğim.
unutmayın ki karnınızdaki o yavru eşinizle aranızda olan biten herşeyi biliyor, herşeyi duyuyor ve hissediyor.
aranızda öyle aşilamayacak büyük problemler yok
biraz hoşgörü, biraz sabır ve sukunetle evliliğinizi rayına sokup daha dingin bir hayat yaşamak sizin elinizde...yerimseniben