ne yapmalıyım?zor durumdayım

eşimle 3 yıllık evliyiz.onu hala seviyorum.erken evlendiğime pişman olsamda.neyse sorun şu ben her kavgamızda karşılıklı laf dalaşı yaparken sesimiyükseltiyorum ister istemez çok fazlada bağırmasam bile.sesim yükselince eşim çok kızıyor.bu gecede tartışma yaşadık.ben yine sesimi tam kontroledemiyorum.ama öyle ters cevaplar veriyorki.ondan çığrımdan çıkıyorum.bide şuan 8.5 hamileyim.bana bu geceki tartışmamızda bıktım bu evlilikten soğuttun beni.dedi.bende altta kalmamak için bende bıktım senden dedim.boşanalım dedim.iyi boşanalım dedi oda.çocuk olsun ayrılırız dedi.bukadar basite alıp konuştu olayı.bende bu hamile halimle ağladım deminden beri gözlerim şiş.hiç umru değil uyuyor şuan.bense kendimiüzüyorum boşa biliyorum.nasıl yüzyüze bakçaz artık bilmiyorum.çok mutsuzum:sinifsinif:bilmiyorumkismile napmalıyım?

hayatım boyunca ses tonumu hiçbizaman ayarlayamadım,bu yüzden cok yanlış anlasıldım bekarken bir kahkaha atardım,babam salondan odama duvara vurup benı uyarırdı :1: okadar felaketımdır yanı.eşimlede hep aramızda sorun oluyordu ama alıştı artık bazen hala kızar ama ayarlayamyrm bylym napim diyorum.alışkanlık ve insan bazen alışkanlıklarından vazgecemıyor,boşanalım falan bence bıanlık sinirle söylenmıstr her evlilikte olur bide siz hamilesiniz onun duygusallığıda hadsafadadr.bence hiçbişey olmamış gibi davranın unutun bi ufak tartışma için mutluluğunuzu bozmaya değmez....

canım ya nedemek nasıl yüzyüze bakıcaz annenle kardeşlerinle hiç tartışmadınmı nasıl yine sarıldınsa öyle sorunlar oluyoki maddi manevi ailevi bak ben eşime kızarken benim akrabalarımla öyle 1sorun yaşadıkki sustum kaldım :) ama ses tonu çok önemli bişeye çok kızmasan da ani tepki verince karşıdaki otonu yanlış anlayıp olay büyüyebiliyor eşimde işte bişeye kızıp evde anlatırken bağırınır ve ben çekinirim komşular bizi bağırışıyozannedecek diye yani o ses tonu ortada bişey yokken bişey varmış gibi gösterebilir bence önce onu ayarlamayı öğren tabiki şuara sen hamilesin sorunların var ama eşininde vardır sen ilği beklerken oda bu aileyi nasıl geçindircem diye gergindir
canım akşama bişey olmamış gibi karşıla öp sarıl yemekten sonra tv izleyip sarılıp çay içerken önce ayrılmayı istedğin için özür dile ve şuara ilği beklediğini söyle madi sorunlar hamilelik beni gerdi de ve sarılarak kızdığın şeyleri söyle erkekler lafı tak diye anlamıyo boşuna yoruluyoruz açıklayıp istediklerini söylersen yapmazsa ozaman tekrar kız ama ayrılık ta ne hele bide tam pamukunuz olacakkkene

Bence eşinle kavganı hiç kafana takma,sen sesini yükseltince o da kendini kontrol edememiştir,her evlilikte olur böyle şeyler,eşin boşanmak istemiyordur,sen boşanalım dedin diye o da kızıp boşanalım o zaman demiştir,hamilelikte biz kadınların hormonları tavan yapıyor,herşeyi kafaya takıp en ufak şeye sinirlenir hale geliyoruz,hamileliğin verdiği duygusal iniş çıkışlar yaşıyorsun,eşinde iş güç ev geçimi doğacak olan bebeği düşünürken sinirleri yıpranmıştır,onuda hoş gör:teselli:kısa bir süre sonra bebeğini kucağına aldığında herşeyi unutursunuz a.s

Bunlar ufak tefek şeyler,kafaya takıp birbirinizi yıpratmanıza değmez,akşam oturun yanyana bebeğinizin tekmelerini hissedip huzur bulunboshayallersmile

aynen katılıyorum arkadaşa bende öyle düşünüyorum vereliniortaküzülme bebeğin doğunca herşey düzelir:1rolleyes:

Sinirle ağızdan çıkanların dönüşü zor oluyor ne yazıkki,
ayrıca boşanma kelimesi ilk senin ağzından çıkmış
sen eşin buna azmı kırıldı.
hayır çok kırıldı.ki
senin gibi karşılık verdi sana.
uyuma konusuna gelince bu eşine özgü birşey değil ve uyudu diye umursamıyor anlamıda çıkarılamaz.
bu erkeklerin yapısıdır.
erkek sinirlenince çabuk uyur kendini uyutur kadın yapamaz.
bence karşılıklı anlayıl göstermelisiniz.
ve sesinizede hakim olmalısınız.
sen hamilesin ama o değil senin hormon değişimlerini o yaşamıyor.yaşamadığı içinde anlaması zor.

yorum yapan arkadaşlara çok teşekkürler.önerilerinizi dikkate alacağım.elbet bendede suç vardır.kimse 4*4 lük olamaz tabiki.ama sölediklerinizi uygulamaya çalışıcam nede olsa daha cahillik var bu konularda ilişki yürütmek tecrübeylede şekilleniyor.iyi dilek ve dualarınız içim amin. kızlar.Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Back
X