Ne yapmalıyım

marlin18

Kolay olmayacak elbet üzüleceğiz.......
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2015
4.819
8.108
108
Herkese günaydın
İlk defa bir konu açıyorum. Ne konuşacak bir kimse nede beni anlayan bir eş var yanımda. Uzun olacak belki ama içimi dökmek istiyorum.
34 yasinda 3 kız annesiyim. Eşimle görücü usulü ile evlendik. Ailesi zorlamış meğer illa bu kızla evleneceksin diye.(daha önce kendi bulduğu nisanlisindan ayrıldigi için bu sefer ailesi bulmus)
Benim haberim yok tabiki bu zorlamadan.sordum ama söylemedi nerden bileyim ki
Fakat şimdi her fırsatta dile getiriyor. Zorla evlendim bana sormadılar diyor.tabi benimde ister istemez moralim bozuluyor
Ben bütün gün evdeyim.büyük 13 yasindan tam ergenlik dönemi.ortanca da 12 yaşında .küçük de 2 buçuk yaşında. Yemek çamaşır bulaşık derken anca yetişiyorum. Küçük bir az zor bir çocuk. Ben bunlarla boğuşurken eşim hafta da 3-4gün top oynamaya gidiyor. Ben evde oturup cocuk bakiyorum. Bir yere cikalim gezelim desem cocugu bahane eder hep.Bıktım artık onun futbolun dan.evde olduğu zamanlarda da odası ayrıdır. Ya maç seyreder yada dizi.ben çocuklarla başka bir odada otururum. Yanına gitmemizi istemez.ses yapıyormuşuz
Canı isterse sirnasir kedi gibi ,istemezse totosunu dönüp uyur.zaten beraber yatağa girdiğimiz çok nadirdir. İlgi alaka güzel bir söz yok.
Artık sıkıldım bu hayattan. Bende dışarı çıkıp gezmek istiyorum. Ailemle bir şey ler yapmak istiyorum. 4 duvar arasında kalmaktan bıktım. Onun bu düsüncesizliginden bıktım. Kendisi istediğini yapsın ben evde çocuk bakayım. Bu normalmiş ona göre. Herkes çocuk bakıyormuş sadece ben değilmişim
Dün tartıştık baya.17 yıldır ilk defa ya futbol yada ben dedim.ilk önce yok olmaz ben evde kafayı yerim dedi.bende benim halimi anlarsın işte ne güzel dedim.o zaman da tamam evde kalırım ama acısını senden çıkarırım dedi.yanlış bir şey mi yaptım. Bırakayım ne hali varsa görsün mü
Gerçekten gücüm yok. Sevgisiz ilgisiz bir hayat çok yıprattı beni.en azından buraya yazarak rahatladım.

Zorla evlendirdiler zorla gerdeğe mi soktular. 3 çocuk nasıl oldu o zaman. İşlerine geldiği gibi davranıyorlar. 17 yıl geçmiş bu saatten sonra değişmez bence. Al sen çocuğunu çık dışarı gez. Takma onu. Fazla muhatap olmamaya çalış canım. Neden eve kapanıp kalıyorsun ki.

Ne biçim insan ya. Resmen kendi çocuklarından ve sizden rahatsız oluyor. Ayrı oturmak ne demek? Demek evi de ayırsanız çok bir şey fark etmeyecek.
Peki zorla evlendiğini önceden bilseydiniz yine çocuk yapar mıydınız, ayrılır mıydınız?

Zorla evlenmiste zorla cocuk yaptirmadilar heralde kendi cocuklarinin sesinde kacan insandan sana hayir gelmez zaten.
Cocuklarinla ayri gez ayri planlar yap.
Sadece kendisini düşünüyor Çok bencil. İçkisi yok, sigarası yok ,kumarı yok, karıya kıza da Gitmiyormuş.onunkisi gezmek sayilmazmis. En iyi en ideal eş tabiki ona göre

Zorla evlendirdiler zorla gerdeğe mi soktular. 3 çocuk nasıl oldu o zaman. İşlerine geldiği gibi davranıyorlar. 17 yıl geçmiş bu saatten sonra değişmez bence. Al sen çocuğunu çık dışarı gez. Takma onu. Fazla muhatap olmamaya çalış canım. Neden eve kapanıp kalıyorsun ki.
Büyükler tam ergenlik döneminde. Sürekli bir kavga gürültü. Ufaklıkta biraz yaramaz. Gittiğim yerde de hic huzurum olmuyor ki.yapma etme dur demekten.evden çıkasım yok. Ama biraz yanlız kalıp kafa dinlemek istiyorum. Oda bende yook

Ne biçim insan ya. Resmen kendi çocuklarından ve sizden rahatsız oluyor. Ayrı oturmak ne demek? Demek evi de ayırsanız çok bir şey fark etmeyecek.
Peki zorla evlendiğini önceden bilseydiniz yine çocuk yapar mıydınız, ayrılır mıydınız?
Daha hiç çocuk yokken ayrılmak istedim.ama seviyorum gitme diye kandırdı beni resmen

Ne kadar ilgi alaka istersen o kadar ters tepiyor.
Sen en iyisi o yokmuş gibi davran sonra da bi gözlemle bakalım.
Mutlaka bi yerde ne oluyor diye soracaktır.

Kendisi istediğini yapsın ben evde çocuk bakayım. Bu normalmiş ona göre. Herkes çocuk bakıyormuş sadece ben değilmişim

Erkeklerin, şu tarz ahkam kesmeli laflarından nefret ediyorum. Hele ki deneyimlemediği ve asla deneyimleyemeyeceği (çocuk doğurmak-emzirmek vb) şeyler üzerinden kadınları genellemesi, delirtiyor beni.

Eşim ben emzirme sürecinde, meme ucu yaraları, acı vb. uğraşırken "Sanki abartıyorsun ya, her kadın emziriyor, ne var bunda?" demek gafletinde bulunmuştu, affedersiniz bi ağzını yırtmadığım kaldı, özür dilerken bi hal oldu.

Sizin 13 sene olmuş bir birlikteliğe başlayalı, bazı şeyler oturmuş, birbirinizi tanımışsınız. Şu yazdıklarınızdan gördüğüm, eşinizin sizin sınırlarınızı keşfettiği ve buna göre yayılma olayını gün ve gün arttırmaktan çekinmediği, üstelik sinirlendiğince canına estiğince sizin üzerinizden stres attığı.

Oturmuş bir alışkanlığı, deprem gibi sarsmak gerekir ki değişme ihtimali varsa bu ortaya çıksın.
"Tamam evde kal, çıkar bakalım acısını. Ha çok çıkarma amma bende 13 senenin acısını toptan görüveririm!" deyip basıp gidin kafanızın estiğince; kendi kendine söylensin dursun.
En azından dışarıda gezdiğiniz, bi soluklandığınız, rutini kırdığınız yanınıza kar kalır.
İlk aklıma gelen bu oldu.

Yoksa yani böyle bir adam, niye çekilir, neden çekilir anlayamıyorum... 3 çocuk yapacağız da, sanki zorla sevişmişiz gibi "Ben istemiyödüm" diyecek; "Baba evinden mi getirdim bu çocukları!" ile başlardım azara. En nefret ettiğim tiplerden eşiniz.

aynı bizim halimiz. ileri de ben de mi böyle olucam :KK34:bence tepkiniz de geç bile kalmışssınız...

aynı bizim halimiz. ileri de ben de mi böyle olucam :KK34:bence tepkiniz de geç bile kalmışssınız...
17 yıl boyunca çok oturup konuştuk bu konuyu.daha dogrusu anlatmaya konusnaya calistim ama hicbir şey değişmedi.
Ona göre ideal eş kendisi.şimdi den sonra da değişeceğini sanmıyorum aslında. Ama böylede yaşamak istemiyorum ömrümün geri kalanıni.
Nasıl mutlu olunur bu durumda. Ne yapmalıyım

Daha hiç çocuk yokken ayrılmak istedim.ama seviyorum gitme diye kandırdı beni resmen
Anladım. Şimdi daha zor olsa gerek. Diğer arkadaşların dediği gibi biraz da siz hayatınızı yaşayın. Hatta bir gün evdeyken çocukları bırakın eşinize. Anlasın her gün nasıl yıprandığınızı

niye dışarı çıkıp gezmiyosun ki? o kısmı anlamadım? evden çıkman yasak mı?

niye dışarı çıkıp gezmiyosun ki? o kısmı anlamadım? evden çıkman yasak mı?
Küçük çocukla nasıl çıkayım ki.çıktığımda da birşey anlamıyorum daha cok yoruluyorum üstelik. Bende biraz kendi halime kalmak istiyorum. Kafa dinlemek istiyorum. Gittiğim yerde huzursuz olunca evde kalmak daha mantıklı geliyor.

17 yıl boyunca çok oturup konuştuk bu konuyu.daha dogrusu anlatmaya konusnaya calistim ama hicbir şey değişmedi.
Ona göre ideal eş kendisi.şimdi den sonra da değişeceğini sanmıyorum aslında. Ama böylede yaşamak istemiyorum ömrümün geri kalanıni.
Nasıl mutlu olunur bu durumda. Ne yapmalıyım
ben 3 yıllık evliyim. çözümü hep sorun çıkartarak buldum. artık o strese giriyor bir şeyler teklif ediyor. ama akışına bırakırsam gene aynı öküz.. sizin yeriniz de olsam kızlarımla takılırdım :KK51:

Cocugu da mi baskiyla yaptirdilar ne demek ayri odalarda oturmak ortada bi evlilik goremedim ben

Herkese günaydın
İlk defa bir konu açıyorum. Ne konuşacak bir kimse nede beni anlayan bir eş var yanımda. Uzun olacak belki ama içimi dökmek istiyorum.
34 yasinda 3 kız annesiyim. Eşimle görücü usulü ile evlendik. Ailesi zorlamış meğer illa bu kızla evleneceksin diye.(daha önce kendi bulduğu nisanlisindan ayrıldigi için bu sefer ailesi bulmus)
Benim haberim yok tabiki bu zorlamadan.sordum ama söylemedi nerden bileyim ki
Fakat şimdi her fırsatta dile getiriyor. Zorla evlendim bana sormadılar diyor.tabi benimde ister istemez moralim bozuluyor
Ben bütün gün evdeyim.büyük 13 yasindan tam ergenlik dönemi.ortanca da 12 yaşında .küçük de 2 buçuk yaşında. Yemek çamaşır bulaşık derken anca yetişiyorum. Küçük bir az zor bir çocuk. Ben bunlarla boğuşurken eşim hafta da 3-4gün top oynamaya gidiyor. Ben evde oturup cocuk bakiyorum. Bir yere cikalim gezelim desem cocugu bahane eder hep.Bıktım artık onun futbolun dan.evde olduğu zamanlarda da odası ayrıdır. Ya maç seyreder yada dizi.ben çocuklarla başka bir odada otururum. Yanına gitmemizi istemez.ses yapıyormuşuz
Canı isterse sirnasir kedi gibi ,istemezse totosunu dönüp uyur.zaten beraber yatağa girdiğimiz çok nadirdir. İlgi alaka güzel bir söz yok.
Artık sıkıldım bu hayattan. Bende dışarı çıkıp gezmek istiyorum. Ailemle bir şey ler yapmak istiyorum. 4 duvar arasında kalmaktan bıktım. Onun bu düsüncesizliginden bıktım. Kendisi istediğini yapsın ben evde çocuk bakayım. Bu normalmiş ona göre. Herkes çocuk bakıyormuş sadece ben değilmişim
Dün tartıştık baya.17 yıldır ilk defa ya futbol yada ben dedim.ilk önce yok olmaz ben evde kafayı yerim dedi.bende benim halimi anlarsın işte ne güzel dedim.o zaman da tamam evde kalırım ama acısını senden çıkarırım dedi.yanlış bir şey mi yaptım. Bırakayım ne hali varsa görsün mü
Gerçekten gücüm yok. Sevgisiz ilgisiz bir hayat çok yıprattı beni.en azından buraya yazarak rahatladım.
eşinize bir gün çocukları bırakın büyükler zaten kendilerini idare edebilirler artık büyümüşler çocuk değil genç onlar, küçüğe de gerekirse onlar bile bakabilir sonuçta kendini ifade edebilecek yaşa gelmiş, kendiniz çıkın gezin varsa arkadaşalrınız onlarla buluşun o da anlasın çocuklu hayatın nekadar zor olduğunu, ama sizdede hata var özellikle çocuk bakımı konusunda yardım isteyin yardım etmek istemiyorsa salın çocuklatrı üstüne o sadece dogurtma kısmına dahil olmuş belki maddi anlamda ihtiyaçları karşılıyordur ama babalık demek sadece banka görevi görmek değildir o çocuklarla ilgilenmedikten sonra onlarla oyun oynamadıktan sonra yemişim ben o babayı...!!

Küçük çocukla nasıl çıkayım ki.çıktığımda da birşey anlamıyorum daha cok yoruluyorum üstelik. Bende biraz kendi halime kalmak istiyorum. Kafa dinlemek istiyorum. Gittiğim yerde huzursuz olunca evde kalmak daha mantıklı geliyor.

dünyadaki tek küçük çocuk sizinki mi? diğer iki çocuğunuz gayet büyük, yardımcı olabilirler küçük çocukla sokağa çıkılmıyor mu? bile isteye eziyet çekmeye gerek yok. ayrıca 3 tane çocuk yaparken eşiniz suçlu ama siz de suçlusunuz. madem böyle bi söylem var ortada en küçüğü neden yaptınız ki? madem yaptınız küçük çocukla gezilmez vs gibi bahaneler üretmeyin. bu adam futbolu bırakıp evde olsa her gün çocuklara bakacak sizi gezmeye mi yollayacak sanıyosunuz? hayır tabi ki. o zaman kendi durumunuza en uygun çözümü bulacaksınız.

Back
X