ne yapmalıyım

StayStrong

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2012
167
64
98
kızlar düğünüme 1 ay kadar kaldı iki düğünüm olacak ve iki gelinlik yaptırıyorum ta kasım ayında başladım provaya ama elde gelinlik yok öyle mutsuzum ki istediğim hiç bir şey yapılmamış gelinlikler yarım yamalak ve paraları verildi üstüne üstlük oraya güvenip bindallım ve kınada giyeceğim bir elbiseyi de bayağı para verip aldım. boy ölçüsü alındı yapıldı denildi bende o gün onları teslim aldım nasılsa boyunu almışlardır diye memleketime götürdüm bi giydim upuzun bindallının boncukları falan döküldü daha giyemeden.

Birde bindallıyı alırken delinmişti tülü onu diktiler bir şey olmaz falan diye ben bunu geri veremezmiyim ya içime dert oldu sonuçta boyu da kesilmemiş hiç bir işlem yapılmamış ve kendileri yırttı yani be daha teslim almamıştım. Çok moralim bozuk uyku uyuyamıyorum gelinliklerim ortada yok elbise üstümde anormal duruyor bindallı deseniz boyu uzun ne yapacağım bir akıl verin ne olur

Hazırlıklara çok erken başlamışsınız .derler ya Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli diye.bu durum bir anda olmamıştır,ihmalkarlık ilk akla geliyor,her iki tarafın da.

hiç provalara gitmediniz mi,hangi aşamada olduklarını gözlemleyip,geri bildirim vermediniz mi? İsteklerinizi ve vücut ölçülerinize uygun bir model bir anda çıkmıyor malum,sürekli prova gerekiyor.

Hem iki tane gelinlik söz konusu olunca yoğunlaşmak da zor,bence bir tane olsun sağlam olsun.ilgili yeri arayıp şikayetinizi belirttiniz mi?

Ben olsam geri verip güzelce söylenirdim. Parayi keske pesin vermeseydiniz ve aldiginiz elbiseleri orada deneyin mutlaka

Evlenirken moda evim söylemişti; gelinlik dediğin 5 günlük iş. 3 prova alıyoruz ama siz gelmeden gelmeye gelinşik ortaya çıkıyor ve kapama provasından sonra 2 günde bitiriliyor. Yurtdışından gelen müşterilerime 3 günde bile diktiğim oldu, aylar önce başlamak bizi rahatlatır sizi değil diye.
Yani içiniz rahat olsun elber dikilecek ama diğer kıyafetlerinizde olan kusurları tamir ettirin, istediğiniz gibi yaptırım.
Daha zaman var, baktınız olmayacak oradan alın paranızı geri ve başka bir yere gidin gelinlik de dahil.
Ayrıca böyle şeylerde asla para tam verilmez, giyilmeden maksimum 5 gün önce teslim alınır ve o anda tam para ödenir.
O güne kadar da yarısı peyderpeyi verilir.

Sözleşme imzalamadınız mı? Yada faturada bunlar yazmıyor mu? Üstelik çok erkenden başlamışsınız..
Ben sözleşme imzalamıştım anlaştığımız herşeyi oraya yazmışlardı, şükür ki hiç bir sorun yaşamadım.
Ama sizinki cidden enteresan, ne yapmayı düşünüyorsunuz

Simdiye kadar hic mi sormadiniz gelinlik nerede ne alemde diye. Oncelikle onlara gelinlik siparişini iptal ettiginizi ve herseyi iade edeceginizi paranızı iade etmedikleri taktirde her turlu yasal yola basvuracaginizi onlari maliyeye ve tuketici hakem heyetine sikayet edeceginizi soyleyin. Eger bunu kabul etmezlerse bindalli ve diger elbiseyi yazili bir evrak karsiligi iade edin paranizi falan vermezlerse vermesinler dugun araligi ugramazsiniz ama sonrasinda tuketici hakem heyetine veya meblag yuksek ise tuketici mahkemesine dava acin %200 kazanirsiniz. Ve o bedeli onlardan alirsiniz. Size tavsiyem onlara ilk olarak noter kanaliyla ihtar cekmenizdir elinizde yazili delil olmasi açısından.

Gitmem olur mu kaç kere gittim ayrıca düğün tarihimiz ilk martta olacak diye karar vermiştik ağustosa erteledik.her seferinde bir şey cıktı ilk yapılan gelinlik kesinlikle üstüme oturmadı istediğime alakası olmayan bir şey cıktı hazır gelinlik seçtim bende onu bile üstüme oturtamadilar

Kaç kere gittim gitmem olur mu en önemli günüm için tek özendiğim şey gelinliğimi üstelik başka bir ilde olmama ve çok uzak olmasına rağmen gittim geldim toplamda hepsine 9 bin verdim

Ben olsam geri verip güzelce söylenirdim. Parayi keske pesin vermeseydiniz ve aldiginiz elbiseleri orada deneyin mutlaka
Parayi vermeden övür gelinliğe başlamıyordu o yüzden verdik denedim almadan önceki gün denemiştim bi boy alınacaktı bende boyu almışlardır nasılsa diye tekrar denemedim eve gidince baktım ki boyu aşırı uzun

Kaç kere gittim gitmem olur mu en önemli günüm için tek özendiğim şey gelinliğimi üstelik başka bir ilde olmama ve çok uzak olmasına rağmen gittim geldim toplamda hepsine 9 bin verdim
E peki gittiklerinizde provalarda fark etmediniz mi daha cok asamasi oldugunu falan

Benzer durum yaşadım hiç unutmam oturdum mağazada hüngür hüngür ağladım. Düğüne kalmış 3 gün benim gelinlik hala bitmemiş. Sonra mağaza sahibi gelip halimi görünce acıdı terzi kızlara bi fırça attı bütün gece bitene kadar bu gelinlik yapılacak diye ve yetişmez dedikleri gelinlik sabaha hazırdı. Siz de gidip hakkınızı arayın sessiz kalmayın

Sizin de biraz ihmaliniz var gibi duruyor. Aşırı güven de diyebiliriz. Bu işlerde tecrübeli birini alsaydınız keşke yanınıza. Yırtık, uzun kıyafeti nasil vermişler o da garip. İş ahlakı yokmuş insanlarda. Şu saatten sonra size para iadesi yaparlar mı bilemiyorum. Fatura, teslim tarihi olan sözleşme aldınız mı? Şikâyet olsa bile düğünden sonra ancak sonuç alırsınız diye düşünüyorum. Sizin yapacağınız şey bu insanları baskı altına almak. 10 gün içinde teslim etmeleri için zorlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…