Ne yapmalıyım?

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.906
12.641
408
İstanbul
Merhabalar iki bebeli kafası karışık ve taze lohusa olarak yazıyorum hatam olursa affola ☺️ 21 aylık ve yenidoğan bebişlerle evi idare etmem mümkün değil o yüzden yardımcı abla aradık fakat bulamadık. Ben de yazı anne ve eşimin desteği ile çıkarıp büyük 2 yaşı doldurunca kreşe mi versem diyorum eşim henüz küçük diye sıcak bakmıyor hastalık durumları gözümüzü korkutuyor açıkçası yoksa kreş ona çok şey katacak eminiz. Tecrübeli anneler yaşı yakın bebeleri olanlar nasıl atlattınız bu süreci..

Son düzenleme:
Anne değilim ama yazayım ki başlığınız üste çıksın. 🙂

Merhabalar iki bebeli kafası karışık ve taze lohusa olarak yazıyorum hatam olursa affola ☺️ 21 aylık ve yenidoğan bebişlerle evi idare etmem mümkün değil o yüzden yardımcı abla aradık fakat bulamadık. Ben de yazı anne ve eşimin desteği ile çıkarıp büyük 2 yaşı doldurunca kreşe mi versem diyorum eşim henüz küçük diye sıcak bakmıyor hastalık durumları gözümüzü korkutuyor açıkçası yoksa kreş ona çok şey katacak eminiz. Tecrübeli anneler yaşı yakın bebeleri olanlar nasıl atlattınız bu süreci..
Kreş için bence 3 yaş daha uygun. Hastalık konusunda evet kreşe okula başlayan çocuklar çok sık hastalanıyor. Ve evde diğer cocugada geçiyor tam iyileşti diyorsun iki hafta sonra başa sarıyor herşey. İnan insan daha çok yoruluyor bu şekilde. Bence bir yıl kadar eve yardimci birini bulmak daha mantıklı. Hem bu süreçte çocuk biraz daha buyur kendini daha iyi ifade eder. Kreşte olsun evde olsun.

Ev hanimiysaniz 2 yaş çok küçük. Kardeşine alışsın zaten bir süre sonra birlikte oynayacaklar. Evet çok hastalanıyorlar kreşte okulda bu sefer kardeşine de bulastiracak ordan size sizden babaya kısır döngüye giriyor bir süre sonra. Çalışan kadınsanız düşünülebilir.

Kendimizce haklı sebepleriniz var ama iki yas bana çok erken geliyor

3 çocuğum var en küçük 3 yaşında şuan
Ben asla tavsiye etmem çocuğum bi hafta okula giderdi iki hafta hastaydı
Evdeki 2 yasindaki küçük kardeşe de bulasirdı çok zor toplarlardi minik olan çok afedersiniz bi kusardi büyük banyoya koşardı küçük olduğu yere yatak,koltuk,halı hem çocuklarla hem ev ile başetmeye calisirdim
Şuan bağışıklık sistemi de tam gelişmemiştir küçük daha cocuklar mikroplardan çok etkileniyor bi beslenme saatine denk geldim hapşırırken diğerinin yemeğine sicriyor surekli temas halindeler mikrop kol geziyor sürekli hastalar
Sizin bileceginiz is tabi ama evde iki bebeye de bulaşır bilemiyorum herkes bu şekilde yaşamamıştır belki ama benim içim durum boyleydi

Anne degilim ama yegenim kreşe giderken çok sık hasta oluyodu.bence bakici işi daha iyi olur

3 çocuğum var en küçük 3 yaşında şuan
Ben asla tavsiye etmem çocuğum bi hafta okula giderdi iki hafta hastaydı
Evdeki 2 yasindaki küçük kardeşe de bulasirdı çok zor toplarlardi minik olan çok afedersiniz bi kusardi büyük banyoya koşardı küçük olduğu yere yatak,koltuk,halı hem çocuklarla hem ev ile başetmeye calisirdim
Şuan bağışıklık sistemi de tam gelişmemiştir küçük daha cocuklar mikroplardan çok etkileniyor bi beslenme saatine denk geldim hapşırırken diğerinin yemeğine sicriyor surekli temas halindeler mikrop kol geziyor sürekli hastalar
Sizin bileceginiz is tabi ama evde iki bebeye de bulaşır bilemiyorum herkes bu şekilde yaşamamıştır belki ama benim içim durum boyleydi
Benim akrabam aynen sizin söylediğiniz şeyleri yaşadı çocuk bir gün okula giderdi 2 hafta gidemezdi tam iyileşirdi geri gönderirdi bir daha başa sarıyorlardı ve dediğiniz gibi evdeki çocuğa da bulaşıyordu birkaç ay o şekilde gönderebildi sonra kaydını sildirdi baş edemediği için.

Benim bir arkadaşım verdi 2 yaşında kızını. Bir mecburiyeti de yoktu sırf sosyalleşsin diye ama yarım dönem zor dayandılar. Sürekli hastaydı çocuk çok zorlandı son zamanlarda sabahları da uyanmak istememeye başlayınca aldı okuldan.

Bence biraz daha araştırıp eve yardımcı bulsanız 1 sene öyle geçse çok daha iyi olur

Ben iki çocuğumu da dört yaşında başlattım kreşe, ona rağmen ilk sene hastalıkla geçti. Kreş kulağa hoş geliyor ama astarı yüzünden pahalıya geliyor. Eve ya bakıcı ya temizlikçi birini tut derim.

benim oğlum 25 aylık 2 hafta evvel başladı kreşe şimdilik bir sorun yok çok şükür bence kreş iyi olur çalışan anne olduğum için erken başlattım ama tavsiyem 1 yaş daha bekle

Ayyy saglikla büyüsün. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Biz beş yaşda okula başladık bir hafta okul, bir hafta enfeksiyon şeklinde nerdeyse. Okuldan mikrop getirme olasılığı çok yüksek. Eğer öyle olursa okula yazdirmanin bir anlamı kalmayacak. Birde bebiş hasta olacak. Bence yardımcı aramaya devam et. Yaza filan bulursun inşallah.

Birde bebek geldi beni okula yolladılar diye düşünebilir mi acaba.

Kreşi tuvalet eğitiminden sonra düşünün. Eğitim bilimlerinde Freud'un öğretilerine göre bu yaş 2,5-3 olarak uygun bulunmuştur.

Benim akrabam aynen sizin söylediğiniz şeyleri yaşadı çocuk bir gün okula giderdi 2 hafta gidemezdi tam iyileşirdi geri gönderirdi bir daha başa sarıyorlardı ve dediğiniz gibi evdeki çocuğa da bulaşıyordu birkaç ay o şekilde gönderebildi sonra kaydını sildirdi baş edemediği için.
Doğrudur hastalık bir geliyordu hepsini sırayla hasta ediyordu tam düzeldi derken okula gidince yine aynı kisir döngü
Bide onca sıkıntının içinde evle ugrasirdim yataklar halılar koltuklar....
Ne ishali ne kusmasi biterdi serum takılana kadar çığlık çığlığa sancılı süreçler off...
Benim cocuklar okul çağına gelene kadar rutin kontroller dışında doktor bilmezdi hasta olmazdık pek olursada hafif grip şekilde evde atlatirdik
Ama okuldan gelen hastalıklar kolay kolay atlatilmiyordu kimi zaman yatış veriliyordu

Doğrudur hastalık bir geliyordu hepsini sırayla hasta ediyordu tam düzeldi derken okula gidince yine aynı kisir döngü
Bide onca sıkıntının içinde evle ugrasirdim yataklar halılar koltuklar....
Ne ishali ne kusmasi biterdi serum takılana kadar çığlık çığlığa sancılı süreçler off...
Benim cocuklar okul çağına gelene kadar rutin kontroller dışında doktor bilmezdi hasta olmazdık pek olursada hafif grip şekilde evde atlatirdik
Ama okuldan gelen hastalıklar kolay kolay atlatilmiyordu kimi zaman yatış veriliyordu
Allah yardım etsin cidden zor süreçler o yüzden dikkat etmek lazım. Hastalıktan ziyade 2-3 yaşlar bana erken gibi geliyor okul için. Mecburi bı durum yoksa anneyle geçirdiği vakit bence daha kaliteli bide kritik dönemleri oluyor ayrı bi ilgi lazım bu dönemlerde

Benim biri lise, diğeri 22 ay olmasına rağmen büyük olan bu yıl birkaç defa okulda hastalanıp küçüğe bulaştırdı.basladiklari ilk yıl gerçekten hastalik kol geziyor.
Bence eve birini alın...kreş icin en erken 3 yaş ya da mümkünse 4 yasa doğru daha iyi olur ben öyle yapmayı düşünüyorum.

Ayyy saglikla büyüsün. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Biz beş yaşda okula başladık bir hafta okul, bir hafta enfeksiyon şeklinde nerdeyse. Okuldan mikrop getirme olasılığı çok yüksek. Eğer öyle olursa okula yazdirmanin bir anlamı kalmayacak. Birde bebiş hasta olacak. Bence yardımcı aramaya devam et. Yaza filan bulursun inşallah.

Birde bebek geldi beni okula yolladılar diye düşünebilir mi acaba.
Teşekkür ederim C Camgulu 😍tek korkum bu benim de.. buradaki herkesin tavsiyesi de aynı şekilde ben yardımcı aramaya devam edeyim umarım iyi birini buluruz..

Back
X