ne yapmalıyım??

ilk iki yil evliligin en guzel yillari zaten.onuda kayinvalidenlerle yasarken ,hic yasayamazsin.tecrube ile sabittir.yattiginiz kalktiginiz suc olur. esinle dolasmak istesen suc.daha neler neler...acelen ne guzelim.ayri ev tutamayacak durumdaysaniz, evlenmeyin durumunuz duzelinceye kadar..hem ust katada oturmayi kabul edeyim deme sakin.uzak olun tatli olun.... sen simdi diye bilirsinki, kayinvalidem cok iyi biri falan...belkide iyi biridir gercekten de. ama yinede insanin kendi evi gibi asla olmaz. gecelikle, ic camasirlarinla dolasamazsin..esinle beraber uzanip tv izleyemezsin....bunlar en basitleri...

Arkadaşım..
Sen üç kuruş biriktirelim diye kendi keyfinden ve hayatından 2 seneyi feda edeceksin ama inan ki yeri gelecek senden kötüsü olmayacak her iki taraftan da.
Kayınvalide ile oturmak zordur,sinir ve sabır ister..
Bence yapma;ver kiranı ileride para biriktirir ev sahibi olursunuz.
Ayrıca siz parayı boşa vermiyorsunuz;kendi hayatınız için harcamış oluyorsunuz:kahve:

katiliyorum arkadasimiza ..

2sene uzun bir zaman ve her nedense o kaynana evlerine girildimi 2yil uzadikca uzuyor 2,3,4 hadi biraz daha biriksin diyorsun oda olmuyor 5yil hamilelik 6.cocuk dogdu biz yardim ederiz derken is uzuyor sen para biriktiriyormusun elbette hayir,biriktirdigini farzet o da zaten bir sekilde o evde harcaniyor tabi aranizda surtusmede cabasi evliligin yara aliyor sen bilirsin birak parada birikmesin ama evliliginden de olma o para 2yilda birikmez lafi olur ama birikmez hem kayinvalidenle saygini sevginide yitirmezsin

:umursamaz:çıldırdınmıı

2 yıl die girilen ewden emin ol 6-7 yıdan önce çıkamazsın arkadaşım, ya idare edin şöle yapalım 1 yıl daha bekleyin yaşayıp gidioz işte die die bi bakarsın gitmiş ömrünün ewliliğinin en güzel zamanları..

bi düşün:

sabahları eşinle yatak keyfi yapamıycaksın.

eşini işe yolladıktan sonra şöle bi uyuyim kalkarım yemek yaparım diyemiceksin, kayınwalide kalkmıştır çoktan..

geceliğinle ayaklarını uzatip tw izleyemiceksin, giyinip derli toplu bi şekilde otrmalısın..

sadece eşin we kendin için özenli sofrlar kuramıycaksın..

akşamları otururken kocişinin dizine yatamıycaksın, kucağına oturamıycaksın, rahat rahat aşkım cnm diyemiceksin..

ya herşeyi geçtim rahatça tartışamıcaksın bile, sesimiz duyulmasın die..

yada ben çok olumsuzum bu konuda, önyargılıyımşakkıdı

ama iyi düşün arkadaşım, 2 yıl daha nişanlı kal ama bu riske girme.. a.s.

canım ya ıkı sene bence cok uzun bı zman...
ne evlılıgınden bıse anlıcaksın...ne rahat olucaksın..ıstedıgın gıbı kalkıp yatamıcaksın...gıyınemıceksın esınle vakıt gecıremıceksın..
ama ben yaparım dersen ,kımı ınsan sever buyuklerle oturmayı,hazırım tahammul ederım dersen olur ama cok zor bı karar..o ıkı sene bırazdaha uzar hem kesın...karra senın ınsllah cok mutlu huzurlu olcanım

2 sene az değil.iyi düşün bence ev yapayım derken onların yanında evliliğini tüketme.

şahsen ben düğünü 2 sene sonra yaparım yine de oturmazdım.
siz bilirsiniz canım. ki ben kayınvalidemi çok severim ve iyi de anlaşırız. ama ev ev üstüne olmaz.

Arkadaşım..
Sen üç kuruş biriktirelim diye kendi keyfinden ve hayatından 2 seneyi feda edeceksin ama inan ki yeri gelecek senden kötüsü olmayacak her iki taraftan da.
Kayınvalide ile oturmak zordur,sinir ve sabır ister..
Bence yapma;ver kiranı ileride para biriktirir ev sahibi olursunuz.
Ayrıca siz parayı boşa vermiyorsunuz;kendi hayatınız için harcamış oluyorsunuz:kahve:

vereliniortakvereliniortak

kaldi ki kaynananin evinde otursaniz da kendi eviniz icin para fln biriktiremezsiniz. ekmek elden su golden olmayacagina gore.... bi de ogullari ailesine kiyamiycak zaten onlarin evindeyiz diye, normalde kiraya vereceginiz kadar masrafiniz olur kesin. oyle olmasa kaynanasiyla oturanlar hep koselik olurdu....:kahve:

kesınlıkle katılıyorum..
bende suan nısanlıyım basta bızde aman masraf olmasın aman bırıtırelım dıye dusunduk..
ama baktık kı evlendıgımızde bunların borçları devam edecek onlar borç öderken lafı edilir sizde katkıda bulunun diye ki zaten vicdanın elvermez sende masraf yaparsın...
en iyisi ayrı...azıcık aşım kaygısız başım...sengözlerimebaksanab

off bilmiyorum arkadaşlar bu devirde hep kira ödeyerekmi geçicek ömrümüz sadece anı düşünüp hareketmi etmeliyim yoksa ilersini düşünmelimiyim bilmiyorum bende istiyorum tabikli eşimle yalnız olmayı başbaşa kalmayı rahat olmayı ama diyorum ya ilerisi ne olacak nişanlım kesinlikle ısrar etmiyo bu konuda illa oturalım demiyo kaynvalidemde istediğiniz yerde oturabilirsiniz diyo kararsızımÇok üzgünüm çoook

uzak dur.azıcık aşın ağrısız başın.bir iki senede birkeceğine 10 yılda biriksin paran ama ağzının tadı yerinde olsun.kaynana yanında kalınmaz

off bilmiyorum arkadaşlar bu devirde hep kira ödeyerekmi geçicek ömrümüz sadece anı düşünüp hareketmi etmeliyim yoksa ilersini düşünmelimiyim bilmiyorum bende istiyorum tabikli eşimle yalnız olmayı başbaşa kalmayı rahat olmayı ama diyorum ya ilerisi ne olacak nişanlım kesinlikle ısrar etmiyo bu konuda illa oturalım demiyo kaynvalidemde istediğiniz yerde oturabilirsiniz diyo kararsızımÇok üzgünüm çoook

Daha nişanlısın ve"ilerisi"diyorsun..
Erken değil mi sence bunun için biraz?
İlk önce evliliğinde bir önünü gör,ona göre maddi yatırımlara girersin
Kimin ne olacağı hiç belli olmaz..
Evdeki huzur zenginlik budur :içelim:

kafamçokkarıştı:bbo:laelaelaelaelaeakannehir
Bu kadar fikirden sonra ne diyelim artık sana..Oturda gör..

iyice düşün taşın herhangi bir sorun olduğunda altından kalkabilirim hallederim yada neden sorun çıksın anlaşabiliriz deyip kendine güveniyosan otur. hayat zor gelecek için fedakarlık yapmak lazım ve yapacağın fedakarlıkların boyutuna karar verecek olan sensin... dilerim herşey istediğin gibi olur

Back
X