ne yapmalıyım

claros

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
39
0
36
5 aylık evliyim ve eşim bir yalancı evliliğimizi zedeliycek kadar kötü veya çok basit yalanlar söylüyor.Evliliğimizin bitme noktasına geldiğini güvenimi tamamen kaybettiğmi böyle devam ederse ayrılacağımı söyledim.O birdaha yapmayacağına dair sözler verdi yeminler etti yalvrdı gitme seni seviyorum diye ama daha 3-4 gün geçmeden yine bir yalanını yakladım.Belki çok basit sıradan bir yalan ama yalanın pembesi mavisi vs.... olmaz ki..Şu an yanımda değil bir kaç gün sonra gelcek ve onu o kadar iyi tanıdım ki tek açıklaması yalan söylemedim sadece gizledim veya korktum ondan söylemedim olcak çünkü hep aynı cevap...Ben ona hep söyledim gizleme en kötü şey bile olsa doğruyu söyle ki seni önce kendime savunabileyim..Anlamıyorum bir insan kaybetceğini bile bile niye hatalarında ısrar eder..Ona güvenim tamamen bitti..Artık onu kendime bile savunamıyorum.Tek inandığım şey sevgisiydi ama insan sevdiğine acı verir mi.Evlilik 2 kişinin bir hayat yaşaması ise birseyleri gizlemek ne kadar doğru..İçimde öyle bir hayal kırıklığı var ki hep şu soru beynimde ''neden''?..Bir çok yeminden sözlerden sonra bana yeniden yalan söyleyebilen bir insana nasıl güvenirim,inanrım bilmiyorum..Beynimde ki tek cevap onsuz yaşamak sevdiiğm güvendiğm insanın koca bir yalan olduğunu bilmekten daha az acı verir.Sürekli acaba yalan mı acaba bir şeyler gizliyor mu diye düşünmektense onsuzluğa ağla diyorum kendime..Kafam çok çok karışık ne yapmalıyım,hata nerde,düzelir mi mücadele etmelimiyim bilmiyorum..

peki nişanlıykende böylemiydi bide hangi konularda yalan söylüyor.

tanıştık ve 3 ay içinde evlendik her konuda yalan söylüyor örn: bir şey alıyor kendi parasıyla ama borç aldım diyor veya iş yerinden bir kadınla iş için konuşup mesajlaştığını söylüyor ama mesajları ve arama kayıtlarını siliyor sonrada yanlış bişey yapmadım diyor veya korktum kzarsın diye sildim sakladım veya gizledim diyor sürekli

çok takipçi ve çok fazla karışan hesap soran yapınız varsa kendini farklı tanıtmak adına bunu yapıyor olbilir. ona kızmadan tepki vermeden olayı basite alarak o cvp verdiğinde yalan olduğunu tahmin ediyorsanız yada biliyorsanız doğrusu şu ama sen bu dediğine inanmamı istiyorsun neyse deyip geçin yalanın aileden mi geliyor kişilik sorunu mu yoksa benimle ilgili bir sıkıntı mı diye açıkça yüzleşin bence sorun çözülebilir. biz aştık.

bır evlıkte yalan onemlı bırsey...oan olan guvenınız sarsıldıkca sevgınızde azalacak

yalanları nasıl ortaya cıkıyor cıkacagını bıle bıle yıne devam edıyor

belkı dogruyu soylese daha az kızacaksınız

bir evliliğin temeli sağlam olmalı.yalanın büyüğü küçüğü olmaz asla,ama bir söz var huylu huyundan vazgeçmez can çıkar huy çıkmaz.inşallahta düzelir şahsen eşimde bana söylese çok aşırı tepki gösteririm.hayat arkadaşımda bana yalan söylüyorsa ozaman çevredekilere hiç güvenmiyelim

sanki babamı anlattmıssınız yazınızda o da zamanında cok sözler verdi ama hiç tutmadı yani verdiği sözlerde kendi gibi yalan oldu..sonuc:annemle bosanma arifesindeler..zaman hiç bir şeyin telafisi olmadı..

sakın yanlıs anlamayın bosanın filan demiyorum zaten bana düşmez ama kendimden örnek vermek istedim..Rabbim büyük inş. düzelir :Saruboceq:

bazıları için yalan söylemek gerçekten normal konuşmak kadar normal bir şey
bu kötü bir alışkanlık ya da arkadaşın dediği gibi belki de bir hastalık.
en basit ve gereksiz şeyde bile yalan yakalayabiliyor insan.
bizim de yakın çevremizde böyle biri var ve maalesef insan her söylediğine şüpheyle yaplaşmak durumunda kalıyor.
bu anlamda işiniz gerçekten zor.

allah yardımcınız olsun
yalanla bende cok ugrastım 3 sene boyunca
annem hep söyler
yalan söyleme huyu varsa bir insanın asla değişmez hastalık bu diye haklıymıs 3 sene mi verdim bitirdim ilişkimi ama siz evlisiniz dahada kötü
doktora gitmeye ikna edin yada yalanlarını eğer zarar vermiyorsa görmemezlikten duymamazlıktan gelin yoksa zarar gören bitek siz olursunuz

Son düzenleme:
Boşuna dememişler evleneceğiniz adamla en az altı ay nişanlı kalın die... Nie bu kadar acele ettiniz üç ay içinde tanışıp evlenmek falan... Evleneceğiniz kişiyi üç ay içinde tanıyamayacağınızı tahmin etmeliydiniz. Hiç kimseyi tam anlamıyla tanıyamazsınız ama nişanlılık dönemi kişinin belirgin huylarını görebilmek için iyi bir fırsattır.

Sizin uyarılarınıza rağmen yine de yalan söylemeye devam ediyorsa belli ki huyundan vazgeçmeyecek. Ayrılacak kadar ciddi bir sorun mudur bilemem ama buradaki kimse size ayrılmanız ya da devam etmeniz konusunda yardımcı olamaz, zaten buna en doğru kararı verecek kişi de yine sizsiniz...

benimde ilk aklima gelen acaba herseyi sorguluyor musunuz?ondan dolayi mi yalan soyluyor diye dusundum..bi insan cekindigi birine yalan soyler,yaptigi kotu bisey olmasa da.ayni seyi kiz arkadasim da gordum..erkek ark.sinirliydi herseyee bisey buluyor diye,kiz cocuga kizmasin diye yalan soyluyordu yine kiziyordu..sizin durumunuzu bilmiyorum ama boyle bisey olabilir mi?biz kadinlar dogruyu soyle kizmayacam dedigimizde bile cok tepki verebiliyoruz.
yalana karsi onceden bende hassastim,karsimdakini kendim gibi isterdim..kucukte olsa yalan yakalarsam sogurdum.simdi duyarsizlastim sanirim:))
bazi pembe yalanlari hepimiz soyluyoruz..yalan soylemeyen insan yoktur..esinde biseyler cevirdigi icin degil,senden cekindigi icin yalan soyluyordur..

Çok sorguladığınız için yalan söylüyor olabilir ama ortada yalan söylenecek ve saklanacak birşey yoksa, siz sorguladığınızda saklayacak, yalan söyleyecekte birşey olmaz. ınsan eşine hiç mi birşey sormayacak, tabi ki soracak. ınsan çekindiği , karşıdakinin kızacağını düşündüğü, karşıdakine hata yaptığını düşündüğü birşeyi saklar, yalan söyler. Bu yüzden siz çok sorguluyor olsanız bile, yalan söyleme hakkını vermiyor karşıdakine.

Özellikle yalan söyleme diye ısrarla tekrarladığınız halde hala söylüyorsa, işiniz zor. Güven önemlidir, soru işaretleri ile yaşayamaz insan, hele de bu eşse.

En önemlisi de insan çekinmediği birşey için yalan söylemez, size çok hata yapıyor heralde ki, bu kadar yalan söylüyor. Bu hataların altında da neler çıkar kimbilir.

Yalan söylüyor diye pat diye de ayrılık olmaz bence, biraz daha anlayışlı davranmaya çalışın, kızmak yerine anlamaya çalışın , biraz daha zaman tanıyın bakalım. Hala güveninizi derinden sarsıyorsa, o zaman karar size kalmış.

Son düzenleme:
Evlenmeden once hic mi farketmediniz ya da bilmiyordunuz esinizin yalanci oldugunu hayret...
Benim aklima birkac neden geliyor bunun icin.. ya kisilik sorunudur, dogustan boyledir. ya da siz mi baskici, herseyi kabul etmeyen birisiniz? belki de bazi seylerde sizi kaybetmekten korktugu icin yalana siginiyor. Ama bence bunlarin hicbiri yalan soylemek icin bahane olamaz.
Bence bu bir evlilikte cok ciddi bir sorun. Esinizle konusun, kendisi yapamiyorsa psikologa gitsin ve bu davranislardan kurtulsun. Olmuyorsa da, daha basindayken bitmeli boyle bir evlilik bence. Boyle hayat gecmez, ilerde cok buyuk sorunlara da yol acar yalan.

Canim bir psikologa danisin, bu gibi sürekli ve gereksiz yere yalana basvuran insanlar var, bunlar kötü niyetle yapmiyor bunu resmen bir hastalik bu. Kötü niyetle yapmis olsa bosanmayi düsün derim ama lütfen bir psikologa basvurmadan evlililginizi sonlandirmayin.

Benim kücük kaynimda böyle....sadece esine degil ailesine cevresine hep yalan söylüyor....olur olmaz seylere....

Esim ve diger kaynim artik öyle alismiski dalgaya vuruyorlar isi, o birsey anlattigi zaman isletmiyorsun dimi, bak dogruyu söyle oglum, pirtika yapma diyorlar...

Hadi tamam, hepimiz zaman zaman kücük veya büyük bir yalana basvurmusuzdur, belki birilerini korumak, belki kendimiz korumak belkide karsimizdakini incitmemek icin, fakat sürekli her ota b...yalan söylemekle insan en basta kendine zarar verir..

Karsindaki insanlar tarafindan zerre kadar ciddiye alinmiyorsun, lafin sözün gecmiyor, sayginligin olmuyor, yani ne bileyim, yalan söyledigin insanlardan cok kendini isletiyorsun...cünkü eninde sonunda yalancinin mumu yatsiya kadar yaniyor, basit bir tesadüfle yalanin cikiyor ortaya......düstügün durum berbat.:1no2:

Belkide bazi arkadaslarimin dedigi gibi esinde bu bir hastalik arkadasim, cidden bir piskologa gidin bence....belki adamin elinde degil....kötü bir niyeti yoktur...benneyaptımki

Hakkinda hayirlisi...

Yalan söylemek de belli bi noktadan sonra hastalık halini alabilir. Belki de eşinizin durumu böyle bişeydir,istemese de engel olamıyordur. Bir terapiste gitmesini önerseniz hatta birlikte gitseniz?

Biraz daha zaman verin.Zamanla anlayın,nerde ne için bu yalanlara başvurduğunu.
Üç ayda evlenmişsiniz beş ayda ayrılmak gibi bir hataya düşmeyin bence.
İhtimalleri arkadaşlar sıralamış.Evliliklerde kadın bazen öyle basit şeyleri sorar,sorgular ki karşı taraf yanlış anlaşılmak yerine olanı gizlemek gibi bir yol seçer.Yanlışa yanlış ile cevap vermiş olur tabii ki...Eşinizde eğer sizde şüphecilik ve kıskançlık varsa bu yanlış yolu seçmiş olabilir.
Eşiniz ile açık açık konuşun.Ama yalanın boyutu olmaz denilse de bahsi geçen örnekleriniz sebebiylede boşanılmaz bence..

arkadaşların da dediği gibi eşinizi belki çok sorguluyorsunuzdur o da sorun çıkmasın diye kıvırma yöntemine gidiyordur tanımadan kimse bilemez bence hangi konularda ne durumda kimlere yalan söylediğini iyice bi gözden geçirin ondan sonra çözüm yollarına gidin

Back
X