ne yapmalıyım?

elaa34

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
31
0
16
İstanbul
merhaba kızlar...buraya yazsammı yazmasammı bilemedim ama bi kaç gündür çok bunaldım umarım yardımcı olursunuz.benim sorunum eşimle ilgili.4 aylık bebeğim var.doğumuma 2 ay falan kala aşırı derecede kilo aldım.doğumdan sonrada pek veremedim veremiyorum.ve kendimi iyice saldım bakmıyorum kendime ama fırsat bulamıyorum.gündüzleri bebeğim pek uyumuyor.10-20 dakikada bir uyanıyor.kayınvalidemlerle beraber oturuyorum geçici bir süre için.onada bırakmak istemiyorum rahatsız olduğu için.asıl mesele eşim bana karşı çok değişti.ne güzel bir söz(öncedende pek söylemezdi)ne sarılıyor.bazen ağır laflar konuşuyor mesela telefonuna bir program yüklemiş resmini yükleyince yaşlandıırıyor ay diyor ne çirkin oldun bak yaşlanınca senin ağzında kokar gibi şeyler söylüyor belki şaka yapıyor ama ben kırılıyorum.geçenlerde onu denemek için saçlarımı boyatayımmı diye sordum oda sen bilirsin dedi bende sence sensöyle dedim oda boyatsanda olur boyatmasanda olur dedi.bende şakayla yani sen aynısın ilgimi saçını boyatsanda çekemezsin demek istiyosun yani dedim oda gülerek sen söledin işte benim dememe gerek kalmadı dedi.ben akşamları biraaz erken yatıyorum yani odamıza geliyorum uyumasamda bebeğimin yanında uzanıyorum o çok sonra geliyor odun gibi yanıma sırtını dönüp yatıyor.hiç konuşmuyor bile.bilmiyorum karamsarlıkmı yapıyorm yoksa her doğum yapan kadının başına geliyormu bunlar merak ediyorum ama çok üzülüyorum.bu seferaklıma başka başka şeyler geliyor.zaten evliliğim çokta güzel geçmiyor ilk evlendiğim zamandan beri.güzel zamanlarım oldu tabi ama kötü zamanlarda fazlaydı eşimin sayesinde.(alkol yüzünden ama şimdi bitti)geçenlerde sen artık beni sevmiyosun herhalde dedim oda sen ne biçim konuşuyosun insan kocasıyla böylemi konuşur dedi.ne yapmam lazım benim düşüncelerinizi paylaşıp yardım edermisiniz teşekkür ederim

Her defasında yazıyorum, tekrar dile getirmek istedim; bir kadın bir erkeğe asla, ''beni seviyor musun,benimle ilgilenmiyorsun, ilgini çekmiyor muyum yoksa, eskisi gibi değilsin'' v.s tarzında karşı tarafın duygularından emin olmayan şekilde konuşmamalı.
Bu ister istemez otomatikman erkekte farklı duygular uyandırıyor, kadını özgüvensiz gösteriyor.

Saçınızı boyatmanız gerekiyorsa boyatın. Kendinizde değişiklik yapmanız gerekiyorsa yapın. Bunu eşinize sormayın.
Bu değişikliği yaptığınız zaman ise eşinizden cevap beklemeyin.

Bu sizin duygularınızı birçok kadın yaşıyordur. Doğumdan hemen sonra kilo verilmez tabi.
Fakat yavaş yavaş başlayın kilo vermek için gerekenleri yapmaya.
Prosiyonları küçültün. Yağı ve ekmeği azaltın.
Daha çok bebeğinize faydası olacak, size yağ yapmayacak gıdalar yiyin.

Neden k.validenizle oturuyorsunuz ?

Her defasında yazıyorum, tekrar dile getirmek istedim; bir kadın bir erkeğe asla, ''beni seviyor musun,benimle ilgilenmiyorsun, ilgini çekmiyor muyum yoksa, eskisi gibi değilsin'' v.s tarzında karşı tarafın duygularından emin olmayan şekilde konuşmamalı.
Bu ister istemez otomatikman erkekte farklı duygular uyandırıyor, kadını özgüvensiz gösteriyor.

Saçınızı boyatmanız gerekiyorsa boyatın. Kendinizde değişiklik yapmanız gerekiyorsa yapın. Bunu eşinize sormayın.

Bu sizin duygularınızı birçok kadın yaşıyordur. Doğumdan hemen sonra kilo verilmez tabi.

evimiz yapım aşamasında.bitince taşınıcaz.bu yüzden kv ile oturuyoruz.

Benimde 2 aylık bir bebeğim var,,fakat bu anlattıklarınız gerçekten çok üzücü...
Kendinize neden bakmıyorsunuz ki üstelik kayınvalideniz var evde,,az da olsa size biraz yardımcı olur...
İnanırmısınız benimde bebeğim uyumuyor hep sallanmak istiyor,,süekli göğsümde uyumayı huy edindi ama yine de bi şekilde bakıyorum kendime...Üstelik tek başımayım evimde ama yemeğimide yapıyorum,,evi de toparlıyorum,,kendimle de ilgileniyorum..

Saçlarınızı boyatacağınıza siz karar verin,,eşinize sormayın bence boyatın ve ona sürpriz olsun..Hayatınız onun etrafında dönüyormuş gibi bir izlenim yaratmayın eşinizin gözünde...Şayet olumsuz yorumları olursa gereken cevabı verin...

Siz sürekli onun üzerine düşmeyin,,kendinize bakın kendinizi iyi hissetmenize sebeb olcak ne varsa yapın,,çocuğunuzu ihmal etmeden vee bırakın o sizin üzerinize düşsün..

esinizin sizi her haliyle sevmesi lazim ve bence bunu bir kadin hisseder
esinizin size sarf ettigi cümleler cok kirici
yani espri bile yapsa kirici
cinsel hayatiniz nasil ?

sureklı esınıze bu tarz sorular sorarak hem onu bunaltmayın hemde onu daha fazla havalandırmayın bence erkeklerı sımartmaya ınanınkı gelmıyor oyuzden bır sure sızde ılgısız davranmaya ustelememeye dıkkat edın tabı bu arada altyapı calısması olarak kendınızle ılgılenın bakalım degısen bırsey olacakmı?

öncelikle bebeğini güle güle büyüt canım:) kilo almış olabilirsin eskisi gibi olmayabilirsin ama bazı şeyler elinde inan buna. vaktin yoktur eminim ama kendine bi plan yap bebeğin uyuduğunda k.validene bırakıp 1 saat yürüyüş yap mesela devlet hastanelerinde de diyetisyenler var başvur emzirdiğin için sana göre bi beslenme planı verir hem emzirmekte çok kalori yakıyormuş belki böyle böyle biraz kilo verirsin kocanı dünyanın merkezi yapma inanki erkekler bunu çok kolay hissediyor ve havalanıyolar biraz saçını da boyat ona neden soruyosunki hemde kendi tarzının dışında kestir şaşırt onu.günlük üstüne başına dikkat et yüzüne mutlaka hafif bi makyaj yap kendini ihmal etme eşini biraz kendi haline bırak bakalım ne olcak

esinizin sizi her haliyle sevmesi lazim ve bence bunu bir kadin hisseder
esinizin size sarf ettigi cümleler cok kirici
yani espri bile yapsa kirici
cinsel hayatiniz nasil ?

evet hissediyorum bende.ilgisi azaldı.40ım çıktıktan sonra bilmiyorum sayımı vermem lazım ama nasıl anlatıcam en fazla 6 kez olmuştr beraberliğimiz.yani 2 haftada bir

öncelikle bebeğini güle güle büyüt canım:) kilo almış olabilirsin eskisi gibi olmayabilirsin ama bazı şeyler elinde inan buna. vaktin yoktur eminim ama kendine bi plan yap bebeğin uyuduğunda k.validene bırakıp 1 saat yürüyüş yap mesela devlet hastanelerinde de diyetisyenler var başvur emzirdiğin için sana göre bi beslenme planı verir hem emzirmekte çok kalori yakıyormuş belki böyle böyle biraz kilo verirsin kocanı dünyanın merkezi yapma inanki erkekler bunu çok kolay hissediyor ve havalanıyolar biraz saçını da boyat ona neden soruyosunki hemde kendi tarzının dışında kestir şaşırt onu.günlük üstüne başına dikkat et yüzüne mutlaka hafif bi makyaj yap kendini ihmal etme eşini biraz kendi haline bırak bakalım ne olcak

teşekkür ederim.k.validem rahatsız o yüzden çokta emanet etmek istemiyorum ona.hemde daha küçücük çocuğa çay vs falan şeyler vermeye kalkıyo.geçenlerdede ekmek kopartıp yalattırıyor çorba tattırıyor.güvenemiyorum ona.tamam belki az birşey veriyor ama beni emmeyi bırakacak diye korkuyorum ayrıca alerjık reaksiyonlarda olabiliyormuş bebekte.bu sebeplerden ötürü bırakmak istemiyorum.ama haklısınız uyuduğunda bebeğim bakmaya çalışıcam kendime yetiştirebildiğim kadarıyla

Bir evlad dünyaya getirmişsiniz siz...
El üstünde taşınmalı, pamuklara sarılmalısınız bana göre... Terbiyesizliğe bak şundaki...
İnadımdan kilo verirdim sağlık problemim yoksa... Gerçi şu an emziriyorsunuz, dolayısıyla iştah da açıktır...
Anlayamıyorum gerçekten...

Sorup durmayın eşinize "Beni şöyle mi buluyorsun, bana böyle mi bakıyorsun, beni az mı seviyorsun" falan gibi ezik cümleleri.. Bana kızabilirsiniz ama ben ciddiyim.. Bunlar ilgi görmenize değil, tam aksine "görmemenize!" neden olan cümlelerdir... Kendinizi alçaltıyorsunuz... Ben olsam şöyle derim (24 kg kadar kilo almış bir bayan olarak) "Bu günlerin kıymetini bilelim.. Bir daha beni böyle etli butlu, ele gelen şekilde göremezsin söyleyeyim... Baksana pamuk pamuğum... Dolu dolu kadınım!... Tam tadını çıkarabileceğimiz zamandayım.. Bir süre kendimi böyle beğendiğim için kalabilirim.. Senin işine de gelir biliyorum ama.. Ne yazık ki eski kiloma da döneceğim.. Biliyorsun biz kadınlar zayıflığa takıntılıyız.. Yani iyi değerlendir" derim.. Bak bu ters psikolojidir.. Bir gün bunu kaybedeceğini bileceği için de, seni bulunmaz hint kumaşı olarak görürdü.. İnsan kaybedeceği şeyin peşinden koşar...

Gerçi sizin ki kaşındığı için ben şunu da yapardım "Hayret ya, doğuran ben miyim, sen miydin, anlamadım ki... Pelte gibi oldu vücudun, hiç bakmıyor musun sen kendine"... "Saçların mı dökülüyor senin.. Yüzün sanki biraz nasıl diyeyim.. Böyle "Şey" gibi.. neyse boşver, moralini bozma"... "Yamuk mu yürüyorsun sen? Sanki sağ omzun biraz aşağıda gibi.. Daha önce hiç farketmemiştim..." vs. gibi bir sürü, aralıklarla söylenecek aşağılayıcı cümle... Yalnız bunlar söylendikten sonra yüz göz olunmayacak.. Kesinlikle... Mesela "Sen ne demek istiyorsun?" cümlesi bile gelse "Neyse hayatım.. özür dilerim ya.. Ben kalkıp bir çay koyayım, unutalım" gibi sıyrılıp gitmelisiniz.. Kesinlikle iletişim sürmeyecek o konuşmalardan sonra...

Siz çok güzelsiniz...
Siz annesiniz...
Siz kadınsınız...
Siz herşeysiniz...

geçenlerde onu denemek için saçlarımı boyatayımmı diye sordum oda sen bilirsin dedi bende sence sensöyle dedim oda boyatsanda olur boyatmasanda olur dedi.bende şakayla yani sen aynısın ilgimi saçını boyatsanda çekemezsin demek istiyosun yani dedim oda gülerek sen söledin işte benim dememe gerek kalmadı dedi.ben akşamları biraaz erken yatıyorum yani odamıza geliyorum uyumasamda bebeğimin yanında uzanıyorum o çok sonra geliyor odun gibi yanıma sırtını dönüp yatıyor.hiç konuşmuyor bile.

Doğum yapalı henüz 4 ay olmuş,kilo vermemen normal.
Biraz medyatik annelerin bu psikolojiyi tetiklediğini düşünüyorum.
Doğum yapıp anında eski kilosuna dönen mankenler,ünlüler vs...
Çevremde bunu başarabilen pek kimse görmedim.
Eski kilolarına dönüyorlar ama şıp diye değil.Biraz zaman alıyor :)

Saç konusunda gereksiz alınganlık göstermişsin.Eşin,saçını boyatsan da çirkinsin demek istememiştir.
Sen her renk saçla benim için aynısın,sevgim beğenim değişmez demek istemiştir.

Doğum sonrasında,anneler bazen annelik duygularıyla,eş olduklarını unutuyor,unutturuyorlar.
Arada eşinle flört etmeni tavsiye ederim.Sitem veya kapris yapmadan,eşine sevgili gibi davran.

Ayrıca bebek ve sen olarak ayrı durmayın.Eşini baba olarak,bebeğinle olan dünyana katmalısın.
Mesela bebeği alıp odaya çekilme.Eşin de gelsin,bebeği birlikte sevip uyutun.

bence sen kocanın dediklerine aldırma kendi bakımınla kendinle ilgilen her zaman için kocandan üstün görün kocan senin bu durumdan faydalanıp gözü dışarı kayabilir ona fırsat verme. fikrini de sorma saçlarınla bir değişiklik yap diyet yap frenle salma kendini ona inat daha da bak kendine

ne yapacaksan önce kndin için yap kendini mutlu etmek için yap ve bu yaptıkların senin kendine özgüvenini yükseltir her doğum yapan bayanın sorunları bunlar ama aşılmayacak şeyler değil

Bir evlad dünyaya getirmişsiniz siz...
El üstünde taşınmalı, pamuklara sarılmalısınız bana göre... Terbiyesizliğe bak şundaki...
İnadımdan kilo verirdim sağlık problemim yoksa... Gerçi şu an emziriyorsunuz, dolayısıyla iştah da açıktır...
Anlayamıyorum gerçekten...

Sorup durmayın eşinize "Beni şöyle mi buluyorsun, bana böyle mi bakıyorsun, beni az mı seviyorsun" falan gibi ezik cümleleri.. Bana kızabilirsiniz ama ben ciddiyim.. Bunlar ilgi görmenize değil, tam aksine "görmemenize!" neden olan cümlelerdir... Kendinizi alçaltıyorsunuz... Ben olsam şöyle derim (24 kg kadar kilo almış bir bayan olarak) "Bu günlerin kıymetini bilelim.. Bir daha beni böyle etli butlu, ele gelen şekilde göremezsin söyleyeyim... Baksana pamuk pamuğum... Dolu dolu kadınım!... Tam tadını çıkarabileceğimiz zamandayım.. Bir süre kendimi böyle beğendiğim için kalabilirim.. Senin işine de gelir biliyorum ama.. Ne yazık ki eski kiloma da döneceğim.. Biliyorsun biz kadınlar zayıflığa takıntılıyız.. Yani iyi değerlendir" derim.. Bak bu ters psikolojidir.. Bir gün bunu kaybedeceğini bileceği için de, seni bulunmaz hint kumaşı olarak görürdü.. İnsan kaybedeceği şeyin peşinden koşar...

Gerçi sizin ki kaşındığı için ben şunu da yapardım "Hayret ya, doğuran ben miyim, sen miydin, anlamadım ki... Pelte gibi oldu vücudun, hiç bakmıyor musun sen kendine"... "Saçların mı dökülüyor senin.. Yüzün sanki biraz nasıl diyeyim.. Böyle "Şey" gibi.. neyse boşver, moralini bozma"... "Yamuk mu yürüyorsun sen? Sanki sağ omzun biraz aşağıda gibi.. Daha önce hiç farketmemiştim..." vs. gibi bir sürü, aralıklarla söylenecek aşağılayıcı cümle... Yalnız bunlar söylendikten sonra yüz göz olunmayacak.. Kesinlikle... Mesela "Sen ne demek istiyorsun?" cümlesi bile gelse "Neyse hayatım.. özür dilerim ya.. Ben kalkıp bir çay koyayım, unutalım" gibi sıyrılıp gitmelisiniz.. Kesinlikle iletişim sürmeyecek o konuşmalardan sonra...

Siz çok güzelsiniz...
Siz annesiniz...
Siz kadınsınız...
Siz herşeysiniz...

ahahah ben olsam bu gazla o kocayı evden kovardım
git kendine çeki düzen ver gel diye
çok iyi taktik

merhaba kızlar...buraya yazsammı yazmasammı bilemedim ama bi kaç gündür çok bunaldım umarım yardımcı olursunuz.benim sorunum eşimle ilgili.4 aylık bebeğim var.doğumuma 2 ay falan kala aşırı derecede kilo aldım.doğumdan sonrada pek veremedim veremiyorum.ve kendimi iyice saldım bakmıyorum kendime ama fırsat bulamıyorum.gündüzleri bebeğim pek uyumuyor.10-20 dakikada bir uyanıyor.kayınvalidemlerle beraber oturuyorum geçici bir süre için.onada bırakmak istemiyorum rahatsız olduğu için.asıl mesele eşim bana karşı çok değişti.ne güzel bir söz(öncedende pek söylemezdi)ne sarılıyor.bazen ağır laflar konuşuyor mesela telefonuna bir program yüklemiş resmini yükleyince yaşlandıırıyor ay diyor ne çirkin oldun bak yaşlanınca senin ağzında kokar gibi şeyler söylüyor belki şaka yapıyor ama ben kırılıyorum.geçenlerde onu denemek için saçlarımı boyatayımmı diye sordum oda sen bilirsin dedi bende sence sensöyle dedim oda boyatsanda olur boyatmasanda olur dedi.bende şakayla yani sen aynısın ilgimi saçını boyatsanda çekemezsin demek istiyosun yani dedim oda gülerek sen söledin işte benim dememe gerek kalmadı dedi.ben akşamları biraaz erken yatıyorum yani odamıza geliyorum uyumasamda bebeğimin yanında uzanıyorum o çok sonra geliyor odun gibi yanıma sırtını dönüp yatıyor.hiç konuşmuyor bile.bilmiyorum karamsarlıkmı yapıyorm yoksa her doğum yapan kadının başına geliyormu bunlar merak ediyorum ama çok üzülüyorum.bu seferaklıma başka başka şeyler geliyor.zaten evliliğim çokta güzel geçmiyor ilk evlendiğim zamandan beri.güzel zamanlarım oldu tabi ama kötü zamanlarda fazlaydı eşimin sayesinde.(alkol yüzünden ama şimdi bitti)geçenlerde sen artık beni sevmiyosun herhalde dedim oda sen ne biçim konuşuyosun insan kocasıyla böylemi konuşur dedi.ne yapmam lazım benim düşüncelerinizi paylaşıp yardım edermisiniz teşekkür ederim

yani hanımlar sizce burda sorun gerçekten kilo mu
bence hiç değil, kadınların çoğu doğumdan sonra kilo alıyor, eşleri senin ağzında kokar, saçlarını boyatsan ne boyatmasan ne diye mi konuşur lohusalıktan yeni çıkmış karısına
bunun kilonla değil eşinin odunluğuyla alakası var çok afedersin

hayır arkadaşım her doğum yapan kadının başına bunlar gelmiyor bence arkadaşlarında dediği gibi eşini sınamayı bırak dikkatini çekiyormuyum diye
sen sadece kendine bak, ama kendin için bak, unlu şekerli şeyleri kessen yeter şimdilik emziriyosundur, bol su iç, zaten emzirmek çok kalori yaktırıyo, kısa sürede toparlarsın, kk daki diyet ya da spor topiklerinede takılabilirsin faydası olur, karatay diyeti yapabilirsin
sanırım özgüvenin yerlebir olmuş, boşver eşinin söylediklerini, önce sen kendine değer verir değerli görüsen herkes sana değer verir

bu kocalarda kendilerine hiç bakmaz karılarına laf ederler, kendisi kendisine bakmak bakımlı olmak için ne yapıyor acaba

Son düzenleme:
yani hanımlar sizce burda sorun gerçekten kilo mu
bence hiç değil, kadınların çoğu doğumdan sonra kilo alıyor, eşleri senin ağzında kokar, saçlarını boyatsan ne boyatmasan ne diye mi konuşur lohusalıktan yeni çıkmış karısına
bunun kilonla değil eşinin odunluğuyla alakası var çok afedersin

hayır arkadaşım her doğum yapan kadının başına bunlar gelmiyor bence arkadaşlarında dediği gibi eşini sınamayı bırak dikkatini çekiyormuyum diye
sen sadece kendine bak, ama kendin için bak, unlu şekerli şeyleri kessen yeter şimdilik emziriyosundur, bol su iç, zaten emzirmek çok kalori yaktırıyo, kısa sürede toparlarsın, kk daki diyet ya da spor topiklerinede takılabilirsin faydası olur, karatay diyeti yapabilirsin
sanırım özgüvenin yerlebir olmuş, boşver eşinin söylediklerini, önce sen kendine değer verir değerli görüsen herkes sana değer verir

bu kocalarda kendilerine hiç bakmaz karılarına laf ederler, kendisi kendisine bakmak bakımlı olmak için ne yapıyor acaba

2 ayım kaldı 6.aydan sonra diyet yapayım diyorum.boğazıma hakimde olamıyorum açıkcası :( çok karamsarlığa kapıldım.

Psikiyatrımla en son görüştüğümüzde konuştuk bunu.
Psikiyatrım şöyle dedi ;

Eşlerden biri ilgisizse diğeri ona

"neden bana ilgisizsin alakasızsın.Hayatında başka biri mi var.
Yoksa artık beni sevmiyor istemiyormusn?
Dış görünüşümü mü hoş bulmuyorsun "

Dememeli...
Şahsen bana birkadın böyle dese benim içimden bile gelmez ilgili olmak dedi doktorum.

Eşiniz sırtını dönüyorsa "neden sırtını döndün bana sarılmak mı istemiyosun " demeyin.
"Hayatım bana dönüp sarıldığında kendimi daha iyi hissediyorum.Daha rahat uyuyorum.Sarılman beni
mutlu ediyor" tarzı cümleler söyleyin dedi psikiyatrım.

Belki bu bilgiler hepimizin işine yarar :13:

Psikiyatrımla en son görüştüğümüzde konuştuk bunu.
Psikiyatrım şöyle dedi ;

Eşlerden biri ilgisizse diğeri ona

"neden bana ilgisizsin alakasızsın.Hayatında başka biri mi var.
Yoksa artık beni sevmiyor istemiyormusn?
Dış görünüşümü mü hoş bulmuyorsun "

Dememeli...
Şahsen bana birkadın böyle dese benim içimden bile gelmez ilgili olmak dedi doktorum.

Eşiniz sırtını dönüyorsa "neden sırtını döndün bana sarılmak mı istemiyosun " demeyin.
"Hayatım bana dönüp sarıldığında kendimi daha iyi hissediyorum.Daha rahat uyuyorum.Sarılman beni
mutlu ediyor" tarzı cümleler söyleyin dedi psikiyatrım.

Belki bu bilgiler hepimizin işine yarar :13:

teşekkür ederim bu şekilde denicem.ben sarılsın diye o şekilde sölesemde eminim bana vereceği cevap yat işte uyu dicek.ama denicem yinede

cnm yaşadıkların normal şimdi bunu okuyanlar dicek ki neresi normal ama doğum yapan her kadın özellikle de kilo almışsa kendini kötü çirkin kocası tarafından beğenilmeyen şişko, pasaklı, yorgun ve bazen acınacak halde hisseder. ben kaç kilo aldığını bilemiyorum ama kendimden örnek vericem ben tam 27 kilo aldım bebeğim doğmadan önce ve doğumla bir kısmı gitti sonra tekrar aldım etrafta sütün gelsin ye iç zamanla verirsin hemen gitmez sen bebeğine odaklan gibi laflarda yeme eğilimimi arttırdı fakat sonra baktım 90 kiloyum kocam beni beğenmiyor heyecan duymuyor. tamam bebek çok yorucu birşey ama sen kadınsın kendine bakmalısın önce kendini daha iyi hissetmek için. çünkü sen temiz olursan üstünü başını temiz tutup güzel giyinmeye çalışırsan kişisel bakımına dikkat eder arada makyajla bunu taçlandırırsan mutlu olursun kocan mutlu olur sen bir daha mutlu olursun bebeğin pozitif stressiz annesinden daha da mutlu olur. zincir böyle ilerliyor. kocana şu anda belki biraz kızgınsın doğum yaptın kilo aldın güzel bir bebeğin oldu ne yani bumu karşılığı birkaç kilo için arkanımı döneceksin diyor olabilirsin ama aslında o da kendince haklı severek güzel ve çekici olarak aldığı karısı doğumla biraz deformasyona uğrayacağını tahmin etsede beklentisinin üstünde olduğu için bu durum ondan mutsuz. o da seni çekici bulmak istiyor. eve geldiğinde üstü başı temiz yemek lekesi yada bebek kusmu olmayan kıyafetlerle azıcık makyaj saç baş toplu düzgün belki biraz güzel kokular sürünmüş yüzüne gülen kadını bekliyor karşısında ama onun yerine kilolu, bakımsız sürekli yorgun ve bebekten başka bir şeyi gözü görmeyen karısını buluyor kapıda.(çok normal böyle olman çok yeni doğum yaptın). ama şöyle telkin et kendini bu geçici bir süreç sen zayıflayacaksın ama zamanı var fakat yinede bakımlı olabilirsin. bak ben 2 sene de doğumla birlikte 17 kilo verdim (bebekle giden kilolar dahil) ve şu anda diyetisyene gidiyorum birkaç kiloda yakın zamanda verdim ve vermeye devam edicem vakti gelince sen de spora ve diyetisyene gidebilirsin ve bu kilolardan kurtulabilirsin. ama evde biraz egzersiz yapman ve kendine bakman evliliğini pozitif etkiler. kocan içinde hem senin değişimine hem de bebeğin gelişiyle hayatının değişmiş olmasına hemen adapte olması mümkün değil. hem erkekler bebekleri emeklemeye başlayınca biraz daha aile sahibi olduğunu anlıyorlar. bebeğiyle vakit geçirdikçe kalbi hem sana hem de bebeğine daha fazla ısınacak. arada babasına ver bebeği sen içerde kendinle ilgilen o da bebeğiyle vakit geçirsin bebekli yeni ailesine alışsın evinden de senden de uzaklaşmasın. insan doğası bu yenilikleri ve değişimleri hemen kabullenemiyor. ki erkekler bu noktada kadınlara göre daha zor alışıyorlar ilginin onun üstünden gitmesine ve yeni gelen sorumluluklara. biliyorum hem doğum yaptın hem bebeğinin yükü, hem fiziksel değşim, hem kocanın bu ilgisizliği hem de belirsiz ev durumu idareten kayınvalde yanında yaşama hepsi seni çok yordu ama kadın ve anne olmak böyle birşey. bir şekilde hepsine yetişmen ve bunları yaparken neşeli pozitif ve bakımlı olman bekleniyor. kendine biraz dikkat et en azından kilo kaybedemesende azıcık kendine bak kocanla bebeğin yatarken bi çay içip sohbet etmeye bebeğin ve senin için ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaya bebeğiyle vakit geçirmesini sağlamaya (basıt görevler ver bebeğin egzersizlerini o yaptırsın mesela)çalış. babalarda artık depresyonda hemde annelerden önce :) Allah kolaylık versin. bebeğine sağlık ailenize huzur ve bol muhabbet versin.

ne kadar haklısın bende bol bol sorarım onların algısıyla bizimki çok farklı biri bana sen eskiden böyle yapardın şimdi niçin yapmıyorsun dese hemen çeki düzen veririm anlarımki o kişiyi kırmışımdır ama erkeklerin algısı farklı bizden değil mi?
bende sormayayım artık

Back
X