Ne yapmalıyım?

AdukeT

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2012
371
4
0
- Yurtdışı
Kötülüğünü gördüğüm insanlardan bile yardımımı esirgemeyecek kadar ahmak bir insanım ben.

Dur diyorum tut kendini, yemin ediyorum olmuyor. Dayanamıyorum. Elimden geldiğince yardım ediyorum.

Yine böyle bir durumla karşı karşıyayım, benim ona destek olduğum kadar bana destek olmayan bi iş arkadaşım var. O farkında olmasa bile onun yaptığı hataları inceler düzeltirim asla patrona belli etmeden. Ama aynı şeyi ondan göremiyorum, bu işe yeni başladım ve ondan daha hızlı öğreniyorum, belki de bu yüzden kıskanıyor bilemiyorum. Bazen bilemediği bir konu hakkında bana danışır, ben de konuya hakim değilsem eğer patrona der ki "Aduketle birlikte baktık ama yapamadık." Halbuki verilen iş onun işi, ama yapamadığı şeylerde benim de ismimi veriyor. Ben yapamadım demiyor da biz yapamadık diyor ilgim olmayan şeyde bile ortak ediyor beni. Ve bana hiçbir işimde yardımcı olmuyor. Her yeni öğrendiğim bilgiyi ona da aktarıyorum bak bunu şu şekilde yapacakmışız diye, aynı şeyi ondan görememekle birlikte sorduğum bir soruya cevap verirken bile baştan savma cevaplıyor. Sinirleniyorum.

Özellikle bugün çok kızgınım ona karşı. Yine bir evrak hatasını buldum, bu sefer ona söylemeyi düşünmüyorum. Ama bu evrak yüzünden patronum da sıkıntıya girebilir. Bu sefer fırçayı yesin istiyorum patrondan.

Ne yapayım sizce? Bu sefer ona iyilik yapmak istemiyorum. Bütün açıklarını ben kapatıyorum. Cezasını çeksin istiyorum. Ama bir de işin ucu patrona dokunacak, karar veremedim.

Siz olsanız ne yapardınız?

3 maymunu oyna, bırak ne yaparsa yapsın. Sen farketmeyebilirdin neticede değil mi? Hem sen olumlu da davransan kendini olumsuzluğa doğru itiyorsun. Negatif elektrik aldığın insanlara yaklaşmak zorunda değilsin, bence mesafeli ol. Kız seni bir şekilde huzursuz ediyor sen buna imkan veriyorsun.

Bırak çeksin cezasını nereye kadar düzeltebilirsin ki? İyi olmak bi yere kadar. Senin hatan olsa düzeltecek mi?

Ucu patrona dokunuyosa müdahale et bence bu seferlik
patron önemli bişeydir

Canimcim kisisel konusmasi konusunda uyar gerekirse patronun yaninda uyar yoksa ilerde biz degilde o yapamadi diyip senin ustune atabilir ve bir insana iyilik yapayim derken isinden olabilirsin hemde bir hic ugruna degmez arkadasim is bulmak evine ekmek goturmek bu devirde zor dikkatli ol Allah yardimcin olsun

Canım ne olursa olsun , sen iyilikten doğruluktan vazgeçme .Bak sonuçta işin ucu patrona da değecekmiş , o yüzden zor durumda bırakma derim ben . O kızında bu işi kaybetme riski olabilir ve ekmeğiyle oynamış gibi olursun , sonra da vicdanın huzursuz olur daha kötü hissedersin kendini .O yüzden sen yine iyilik yap büyüklük sen de kalsın .

Son düzenleme:
Bu sefer söylememe kararı aldım. Ben onu her açığında koruyorum ama o beni kollamıyor hem de hiç. Bu sefer enayilik yapmıycam. Gerçekten ona yaptığım enayilikten başka birşey olmuyor.

bence de canım. patronunun yanında bak burayı gözden kaçırmışsın. biraz daha dikkat diyebilirsin...

hakedio bence.... bırak azarı işitsin belki akıllanır

Bence de bırak azar işitsin,sonra anlayabileceği şekilde konuşup birbirinize yardımcı olmanız gerektiğini anlatırsın.

Valla patrona dokunsa da karışmayın, kaç olmuş, umursamaz olmasa neyse derim ama ben olsam kesinlikle karışmazdım, bırakın ucunda ölüm yok herkez dersini alsın.
O kişiyle de arama mesafe koyardım ben olsam, nankör insanlar bunu hakeder çünkü..

Ah canım merhametten maraz doğarmış bende çalışırken benim arkadaş benim yaptığım işleri hep patrona ben veririm deyip alırdı elimden güya bana iyilik yapıyor ama hanım efendi patrona ben yaptım diyormuş ve her yanlışı da pofuduknaz yaptı diyormuşşşşbaşka arkadaş söylemişti patronun yanındaymış tesadüf bakmışki yazı benim sonunda ne oldu ben işimden oldum o ise gününü gün ediyor Allaha havale ediyorum...sakın onun hatalarını kapatma ne hali varsa görsün elinden gelse seni işinden eder emin ol...bırak yesin bakalım patrondan azarı

Benim 3 elemanım var, karşı taraftan bir tavsiye verebilirim size. Asla birlikte çalıştığınız insanın açığını kapatmayın, işinize ve patronunuza daha fazla zarar verirsiniz bu şekilde. O hep eksiklerle yola devam eder ve kendini geliştirmek yerine sizi kullanmayı sürdürür, olan sizin sinirlerinize ve patronun zamanına olur. Çalışanlardan bir tanesi açıkgöz ise her zaman kafası çalışan iş arkadaşına yaslanmayı adet edinir, ve şahsen ben bu olduğu zaman mutlaka fark ederim. Bir hata yaptığında sizin isminizi verse de endişelenmeyin, patronunuz azıcık kafası çalışan ve vicdanlı biriyse her şeyi o kadar net görür ki şaşırırsınız. Dediğim gibi hiç kimseye iyilik için bile olsa yardımcı olmayın, kendi işinizden mes'ul olun, gerekirse samimiyeti de kesin ama işinize odaklanın, siz hata yapmadıkça patronunuzun gözünde en kıymetli siz olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…