Ne yapmaliyim

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
Hem çalışıp hem okuyorum ayrıca evliyim. Sabah 6 da ise gidiyorum oradan direk okula geciyorum akşam 9 da filan evdeyim işte.
Yakın bir arkadaşım vardı o da evli. Ev hanimi. Ben yakın olduğumuzu saniyormusum neyse işte. Birlikte bir ders alıyoruz odev hazirliyoruz filan . Ben maddi olarak destek oluyordum yani tüm şeyleri malzemeleri ben alıyordum. Ama calistigim icin haliyle ona az daha is dusuyordu tabi . O ev hanimi oldugu icin vakti coktu kendisi de diyordu ben hallederim diye. Neyse Ama o çok yakın arkadaşım sınıftaki herkese benim ixin bi is yapmıyor onun yükünü hep ben çekiyorum filan demiş. Bana hiç öyle bişey dememiş ti ama bugüne kadar. Cok üzüldüm.... elimden geldiğince hep yapmaya çalıştım ama Iste.. hoca ile konuşup gruptan ayrılmayı düşünüyorum.
Sizce ne yapmalıyım ? Arkamdan konuştuğu içinde ayrıca kırgınim.

öncelikle başkalarının sözleriyle hareket etmek veya kötü düşünmek çok yanlış bence.
arkadaşınla bu durumu konuşup gerçek olup olmadığını anlamamız lazım. gerçekse bunun nedenini söylemesi gerekir. yada boş bulunduğu bir anda söylediyse hayatını değiştirmene moralini bozmana gerek yok . insan hata yapabilir her zaman

Ben de olsam aynısını yapardım. Ki yaptım. Bitirme projemin sondan ikinci gününde çalışma arkadaşımın 'herşeyi kendisinin yaptığını' söylemesi üzerine 'madem sen yaptın çık sen sun ben seninle aynı grupta değilim artık' dedim. Çok da iyi yapmışım. Bu tarz insanlar arkadaş falan değil. Benimki daha sonra 'neden beni yalnız bıraktın bütün yükü benim omzuma verdin' dedi. 'sen de bunu iddia ediyordun zaten iyi oldu hakkını ver dedim'...
Ki ben asla öyle birşey yapmamıştım. Kendisi çalışma saatlerini benim dersimin olduğu dönemlere getirirdi, ya da bana söylemeden yapardı projeyi ben okula gelince görürdüm. İçlerini karalar bağlamış resmen bu insanların, madem bir derdi var gelip sana söyleseymiş keşke.
Ben olsam kesinlikle bir dakka durmam onla aynı grupta....

Aynı böyle bir insanla 2 sene aynı grupta proje yaptım. Bizimki TÜBİTAK destekli bir proje olduğu için ayrılma gibi bir şansımız yoktu(beraber çalışmayı da biz seçmedik bu arada).
Benim evim uzak bahanesi ile 11.00' den önce gelmez(ben her sabah 08.30' da gelirdim), gelince de hocaya göstermelik 2 iş yapar, sonra bütün gün bahçede oturur, haftasonları bir bahane bulup gelemeyeceğim derdi hep ben gitmek zorunda kalırdım, yine de herkese ben çok çalışıyorum projeyi bir tek ben yürütüyorum diye dert yanardı.
Ben de bir sabrettim iki sabrettim, sonra aldım karşıma sert çıktım. Ne yaptın bugüne kadar söyle dedim, 08.30' da geliyorum akşam en erken 18.30' da çıkıyorum, sen bahçede çene çalarken ben burada çalışıyorum senin yapman gereken işi de ben düşünüyorum sen neden bahsediyorsun dedim. Hık mık etti ama itiraz edemedi. O günden sonra da sabah gelip işleri yazmaya başladım, ben bunları yapacağım bugün sen bunları yapacaksın diye eline kağıdı tutuşturdum.
Kısaca anladığı dilden konuştum, siz de böyle yapın. Kimseye emeğinizi ezdirmeyin. Ben çok çalışıyorum o hiçbir iş yapmıyor diyen kişiler de en az çalışan kişilerdir emin olun buna.

Gruptan ayrılma imkanınız varsa en doğrusu o tabii, benim yoktu. Düşünün ki aradan kaç sene geçti, hala ortak arkadaşlarımızla buluştuğumuzda sen o kıza nasıl katlandın bütün proje boyunca biz 5 dakika katlanamıyorduk derler, öyle bir insandı.

açık açık konuşun arkadasinizla. Belki de doğru değil. Ne olursa olsun açık olun. Ödev yapmak için kimseye ihtiyacınız yok farzedin ki onu tanimadiniz.

Nankör insanlarla uğraşmak zordur bilirim.. dert çekmektense grubunu değiştirmen mantıklı ama eğer grubu bozamazsn derse hocan al karşına net bi şekilde konuş.Hem çalışıp hem okumak kolay mı yaa

en nefret ettiğim şu grupça yapılan ödevler , güya açıköğretim okuyorum ama malesef benim de var grup çalışmam, ilk dönem aynı bu şekilde başıma geldi, kız her rapora ben yazıcam diye atlıyordu iyi sen yaz dedim ben de ama gitmiş danışmamıza izguben hiç yardım etmedi demiş danışman sağolsun 10 puan az verdi puanımı, şuan ikinci dönemdeyim ve kendim yapıyorum grup çalışmamı kimseyi almıyorum, danışmanımı da değiştirdim , çok şükür rahatım, kesinlikle ayrıl sen de çekilir dert değil.:KK14:

Malzeme parasını verdiğinizde işin yarısını yapmış olmuyorsunuz bu da bir gerçek, kağıdı kalemi bana biri alsa ben de oturup makale yazsam doğal olarak işin çoğunu ben yapmış olurum. Yalnız başına halledebilecekseniz tabi ki çıkın gruptan. Ama diğer gruplarda da aynı muameleyi görürsünüz.

safkelebek safkelebek 'e katılmakla beraber, gruptan çıkmanızı ben tavsiye etmiyorum açıkçası.
Geçen dönem ben de bir klip çekimi projesini kendi seçmediğim arkadaşlardan oluşan bir grupla tamamladım. İnanır mısınız grup arkadaşlarımla buluştuğumuz günün akşamı eve birkaç şişe bira alarak döndüm stres atma umuduyla. Gruptaki diğer kız beni çıldırtıyordu o mimikleri o bilmiş konuşmaları, ses tonu, 'her şeyi ben ayarlarım, ben hallederim' edaları, bizim fikirlerimizi sürekli reddedip (ne yetkisi varsa), kendi fikirlerini kabul ettirme çabası... Ya hepsini geçtim o ses tonu ve yüz ifadeleri gerçekten hala aklımdan çıkmıyor. Bir de ''klipte oynayacak kişiler tanıdık olsun, yabancılık çekmeyelim'' diyip kendi oda arkadaşlarını (kendi dışında kimse tanımıyor, gerekçeyle alakası sıfır yani.) getirmişti.
Vel hasıl, ben o gruptan çıkmadım. Kendisiyle açık açık konuştum da, bağırdım da, sert de çıktım. Böyle kendini oranın ağası sanan tiplerden hiç hazzetmem. sonra ne olduysa özür diledi tatlıya bağlamaya çalıştı, nihayetinde biz klibi çektik bitti.
Bu tip kendini öne çıkarmaya çalışan veya nankörlük yapan insanlar hayatın her döneminde her alanında karşımıza çıkacak. Okulda, iş yerinde, orda burda... Şimdi sizin yapmanız gereken ilk şey öncelikle kendinize bir bakmanız, acaba söylenende haklılık payı var mı diye. Olabilir, zaten olduğunu da söylemişsiniz, öyleyse ikinci şey; gidip kendisi ile konuşacaksınız hem kendisi böyle bir cümle kurmuş mu kurmamış mı emin olacaksınız hem de kurduysa arayı bulacaksınız bir şekilde. Hayat bu yani. Kimlerle, nelerle karşılaşıyoruz. 'Ay öyle demişse hemen gruptan çık' falan olmamalı. Başladığınız işi hakkıyla bitirmelisiniz. Tabi bu benim fikrim..

Hem çalışıp hem okuyorum ayrıca evliyim. Sabah 6 da ise gidiyorum oradan direk okula geciyorum akşam 9 da filan evdeyim işte.
Yakın bir arkadaşım vardı o da evli. Ev hanimi. Ben yakın olduğumuzu saniyormusum neyse işte. Birlikte bir ders alıyoruz odev hazirliyoruz filan . Ben maddi olarak destek oluyordum yani tüm şeyleri malzemeleri ben alıyordum. Ama calistigim icin haliyle ona az daha is dusuyordu tabi . O ev hanimi oldugu icin vakti coktu kendisi de diyordu ben hallederim diye. Neyse Ama o çok yakın arkadaşım sınıftaki herkese benim ixin bi is yapmıyor onun yükünü hep ben çekiyorum filan demiş. Bana hiç öyle bişey dememiş ti ama bugüne kadar. Cok üzüldüm.... elimden geldiğince hep yapmaya çalıştım ama Iste.. hoca ile konuşup gruptan ayrılmayı düşünüyorum.
Sizce ne yapmalıyım ? Arkamdan konuştuğu içinde ayrıca kırgınim.
Bence de başka bir grupla çalış kanka ve o bayan arkaşınla konuşursan da imalı bir şekilde konuş neden ayrıldın vs derse sana daha fazla yük olmamak için filan de :KK43:

Malzeme parasını verdiğinizde işin yarısını yapmış olmuyorsunuz bu da bir gerçek, kağıdı kalemi bana biri alsa ben de oturup makale yazsam doğal olarak işin çoğunu ben yapmış olurum. Yalnız başına halledebilecekseniz tabi ki çıkın gruptan. Ama diğer gruplarda da aynı muameleyi görürsünüz.
Malzeme alış verişi de hayli zaman istiyor ...

Malzeme alış verişi de hayli zaman istiyor ...

Malzemenin içeriğini bilmiyorum sonuçta, mimarlık malzemesi farklı, çocuk gelişimi ödevi için farklı bir başka bölüm için çok farklıdır, en basitinden internetten satın alınabilir malzemelerse, ben öyle yapacağını düşünürüm bana kendi gelip söylemediği sürece. Çıktı, ozalit işinden bahsediyorsak, yine aynı; biri 20 sayfa yazı yazıyor, diğeri gidip 20 sayfa çıktı alıyorsa, herhalde çıktı alan işin yarısını yaptı demem, ben pdf halinde yapayım da bana uzak olsun, hak iddia etmesin derim. Gruptan çıkması konu sahibinin işine gelmez. Ama iş, okul, ödev ben kendim de yapabilirim, ne minnet edicem ya diyebilecekse neden olmasın?

arkadaşınla konuş, hakkımda böyle böyle söylemişsin bana öyle dediler bende çok kırıldım de. açıkça konuş yani, onunla konuşmadan gruptan ayrılma falan çok gereksiz şeyler.

X