Ne yapmalıyımm...

10 yildir calistigin parayi ne yaptin?
Dugune harcadin mi? Ev esyasina? Evin giderlerine? Kocana hic mi katkin olmadi?

Burdaki konuları okuyunca kocamı öpüp başıma koyasım geliyor...bu ne biçim koca,benimki bana bunları söyleyecek,bi de alttan alacam...kendini kapının önünde bulur

Çalışmak isteyen kadına çalışamazsın diye izin vermeyen hanzolar bir, çalışmayıp evde oturan kadını çalışmıyosun eve para getirmiyosun ne işe yarıyosun diye ezen soğan erkekleri iki.Şu ikili bi bitse de rahat etsek.İş konusu tamamen kısmet umarım biyerden dönüş olur.Bunun için yapılıcak söylenicek pek bişey yok.Maaş kartını verme konusundada o bana garip gelmiyo annemin maaş kartıda hep babamdaydı annem isterdi babam verirdi.Üstelik annemin maaşı babamdan fazlaydı mesleği daha iyi olduğu için.Yinede sorun etmedi.Alırdı öyle 300-400 babamdan.Biterse yine isterdi bitmezse zaten sorun yok.Öyle yıllardır yaşayıp gidiyolar.
Bu mesajdan payıma dusen dersi aldım. Demek ki kizlar annelerini ornek alıyorlar, annelerinin yaptigi ve yasadigi onlara normal geliyor. Ben de bir muddettir esimle ayri yatiyorum. Ve kizim 2 yasinda oldugu icin algilayamiyor. Ama buyudugunde algilar. Ve buyudugunde de anne babanin ayri uyumasini normallestirir. Oysa normal degil.

Bu mesajdan payıma dusen dersi aldım. Demek ki kizlar annelerini ornek alıyorlar, annelerinin yaptigi ve yasadigi onlara normal geliyor. Ben de bir muddettir esimle ayri yatiyorum. Ve kizim 2 yasinda oldugu icin algilayamiyor. Ama buyudugunde algilar. Ve buyudugunde de anne babanin ayri uyumasini normallestirir. Oysa normal degil.

Aslında normalleştirdiğim tek şey bizi anlamayan insanlara sırf huzursuzluk olmasın diye boyun eğmek.Annemin bir çok şeye sırf babam öyle istiyor diye evet dediğini tamam dediğini biliyorum.Binlerce şeye hemde.Burada açılan konularda okuduğumuz şeyler.Tek tatil günü olan pazar gününde yıllarca kayınvalidesine götürülmek gibi, yıllardır annemin kazancının babamdan 2 kat fazla olmasına rağmen maaş kartının ilk günden beri babamda olması gibi.Arayıp anneme ağzına geleni sayıcak kadar hadsiz bir eltiye sırf babam abisine çok düşkün olduğundan bişey olmamış gibi davranması gibi,babamın evlilik yıldönümünde kurulan sofrayı görmesine rağmen üstünü değiştirip arkadaşlarıyla dışarı çıkması gibiii..Çünkü annem bir şekilde idare edebiliceğine inandığı herşeyi babam için alttan aldı.muhtemelen bizim için yaptı.Yani ben ve kardeşim.Ama bazen üçüncü bir kişinin bencilliği yüzünden yaşanan yada yaşanıcak sıkıntılara sırf babam başkası tarafından gaza getiriliyor diye gözyummadı.Bu yüzden bu normal.Yada dediğiniz gibi benim için normalleşti bilemiyorum.23 yaşındayım,muhtemelen annemin yada babamın salonda tek başına uyuduğuna şahit olduğum bir elin parmaklarını geçmez.Bu yüzden eğer sizinde çok geçerli bi sebebiniz varsa, çocuğunuz için bunun normalleşmesi sizi tedirgin etmemeli.Çünkü öğrendimki huzur karşılıklı sağlanan bişeydir.Eğer taraflardan biri umursamazken diğer taraf evin normal düzeni için gerginlik olmasın diye özellikle üçüncü bir şahısın etkisi varken susuyorsa bence o noktada bi hata var.Eminim kızınız büyüdüğü zaman nerde durması ve nerde durmaması gerektiğini ona öğreticek kadar güzel bir annesi vardır.Annelerin çoğu güzeldir.

Aslında normalleştirdiğim tek şey bizi anlamayan insanlara sırf huzursuzluk olmasın diye boyun eğmek.Annemin bir çok şeye sırf babam öyle istiyor diye evet dediğini tamam dediğini biliyorum.Binlerce şeye hemde.Burada açılan konularda okuduğumuz şeyler.Tek tatil günü olan pazar gününde yıllarca kayınvalidesine götürülmek gibi, yıllardır annemin kazancının babamdan 2 kat fazla olmasına rağmen maaş kartının ilk günden beri babamda olması gibi.Arayıp anneme ağzına geleni sayıcak kadar hadsiz bir eltiye sırf babam abisine çok düşkün olduğundan bişey olmamış gibi davranması gibi,babamın evlilik yıldönümünde kurulan sofrayı görmesine rağmen üstünü değiştirip arkadaşlarıyla dışarı çıkması gibiii..Çünkü annem bir şekilde idare edebiliceğine inandığı herşeyi babam için alttan aldı.muhtemelen bizim için yaptı.Yani ben ve kardeşim.Ama bazen üçüncü bir kişinin bencilliği yüzünden yaşanan yada yaşanıcak sıkıntılara sırf babam başkası tarafından gaza getiriliyor diye gözyummadı.Bu yüzden bu normal.Yada dediğiniz gibi benim için normalleşti bilemiyorum.23 yaşındayım,muhtemelen annemin yada babamın salonda tek başına uyuduğuna şahit olduğum bir elin parmaklarını geçmez.Bu yüzden eğer sizinde çok geçerli bi sebebiniz varsa, çocuğunuz için bunun normalleşmesi sizi tedirgin etmemeli.Çünkü öğrendimki huzur karşılıklı sağlanan bişeydir.Eğer taraflardan biri umursamazken diğer taraf evin normal düzeni için gerginlik olmasın diye özellikle üçüncü bir şahısın etkisi varken susuyorsa bence o noktada bi hata var.Eminim kızınız büyüdüğü zaman nerde durması ve nerde durmaması gerektiğini ona öğreticek kadar güzel bir annesi vardır.Annelerin çoğu güzeldir.
Bizde ucuncu sahislar sözkonusu degil. Kv kp gorumce vs vs gibi bir sıkıntım hicbir zaman olmadi. Ablamlar cok mudahil olmaya calisiyordu onlardan da uzun zaman once kurtuldum. Ama esimle asamadigimiz seyler var. Sanirim bosanacagiz yakinda. Guzel dusunceniz icin tesekkur ederim

Maaş kartını alırım demek ne? Çalışmıyorsan ananlar gelsin alsın ya da para göndersinler ne demek? Sizi karnını doyurduğu ev arkadaşı olarak görüyor bu adam es olarak değil. O sizi şutlamadan siz basın tekmeyi tedirgin olmak neden?

senin eşin henüz ikinizin bir aile olduğunuzun farkında değil..
bir erkek nasıl ailene söyle her ay sana maaş bağlasınlar diyebilir aklım almadı nasıl çiğ bir adam bu böyle..
hayatın boyunca işsiz kalma riskin var ne olacak peki her seferinde seni bir yük olarak görmeye devam mı edecek..
senin yerinde olsam iş bulur tekmeyi basarım bu adama .. hatta sıkıntı olmayacaksa şimdiden basarım ..

Katkim olmaz olurmu butun ceyizlerimi kendim aldim evlendigim gun hic borcum yoktu.dugunden sonra ilk yilda dugunde olan masraflari ve ev ihtiyaclarina hep yardim ettim.
O zaman bunlari soyle sustur askim kocani. Valla cok fena sinirlendim. Millet hayatinda 1tl kazanmadan kralice gibi yasiyor havasindan da gecilmiyor. O kadar dugunune evine katkida bulunmussun niye susup oturcakmissin niye diken ustune durcakmissin. Azicik ibiklen sen de. Cok ayip ama yaptigi sey. Zaten issiz kalmissin belki uzgunsun belki depresyondasin anlayis gosterecegine okuzluk yapiyo ya..

Slm bdv bayanları yaklaşık 2 senedir sizi sizin dertlerinizi düzenli okuyorum ama kimsenin derdine derman olamadım:KK43:( belki sizde bana derman olamayacaksiniz ama sizle paylasmak istedim. Ben derdimi ailemle bile paylasamiyorum hani derlerya kan kusup kizilcik sarabi ictim demek misali. Neyse konuya geliyim, 2yillik evliyim esimle 9 yillik sevgililik donemiz oldu.sevgililik doneminde ve evliligin ilk yili hep calistim son 8 aydir evdeyim calismiyorum.is ariorum ama basvurulara donus olmuo.esimde son bir yildir sartlari iyi olan bir yerde calisiyor. Çalistigi is arkadaslarida maddi olarak bizden iyi durumdalar ve esim hep onlarla kendini kiyasliyor bizim kotu durumda olmamizi benden biliyor aslinda allaha sukur ac acik degiliz ama ona gore oyle degil. Bana calismicaksan ara annenler alsin seni yada aylik para versinler sana diyor sanki ben keyfi evde oturuorum,psikolojim bozuldu kendime guvenim kalmadi sanki is bulsam bile yapamayacam isi beceremeyecegim gibi geliyor. Siz soyleyin boyle hayat gecermi her an yanimdaken bi laf diyecek diye diken ustunde oturuorum.her seyi alttan aliyorum boyle oluncada iyice kendini bisey saniyor.birde is basvurularimda kisitlama yapiyor yok cok erkek olmasinmis, kendisi rahatca gidip gelebilsinmis bir suru sart ozaman bana is yeri ac boyle sartlarin varsa diyorum cevap yok ozaman.kizlar boyle evlilik olurmu bide is bulunca maas kartimi ona vercekmisim bu nedir allah askina ben ne yapayim nerelere gideyimm:KK43:(

Bana calismicaksan ara annenler alsin seni yada aylik para versinler sana..................bu laf nedır yahu...bu laftan sonra o evde kalınır mı kalınmaz....sanırım mantık evlılığı apmıs sızınle...ama o evlılıkte bıle saygı olur....bu saygısızlık cok fazla haddını asmış bence..terbıyesız herıf....sızde nasıl katlanıyorsunuz anlamadım yanı bu laflara....bu adamdan kocamı olur....boşanın çalışın keyfınıze bakın paranızıda kendınız harcayın..yok maas kartınızı vercekmıssınızde hey ALLAHım ya ne sanıyo esınız kendını

• Beğen
Reactions: anu
Back
X