• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmam gerekir??? siz olsanız ne yapardınız??

leylimley11223344

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
271
289
103
36
merhaba arkadaşlar
daha öncede bir konu açmıstım dükkan almak konusunda Allah razı olsun çok destek oldunuz ve biz o dükkanı aldık bu ay borcuda bitti çok şukür hatta 1 senedir kiracımızda var...az özet geceyim bilmeyenler icin...bir dukkan vardı 200 bin lira.kaýınpederim 100 binlira hibe vermisti ..kalanınıda altınlarımı bozdurarak ve kredi çekerek aldık 1.5 sene icinde krediyide bitirdik ...
şimdi ki konu ise benzer...
kayınpederim borcumuzun bittigini biliyor ve bizi yine borca sokmak istiyor 50bin pesin verin ben size bi daire vereyim kalanını ikiaydan ikiaya ödeyin diyor...yani nerden baksan 2 sene daha borclu olacagız...
biz dükkan borcunu ödemek için yemedik...içmedik gezmedik aman bitsinde rahat edelim diye...
şimdi eşim borca girmek istemiyor ama ben kararsızım hazır cocuklar kücükken ve cok masrafımız yokken bi daire daha alsak mı?? yoksa hayatımızı mı yaşasak..siz olsanız napardınız?

bende alirdim. meyveleri bereketli olur ins. bu dönemde ne alirsan kardir. olmadi satsaniz yine kar yaparsiniz

50 bin pesinat ve iki ayda ödeme sartlariyla bu zamanda ev almak imkansız.
Kiradaysaniz elbette ev alın derim.

Dükkandan kira geliriniz krediye girmeyeceğğne göre borca gidebilir sanki. Çok zorlamayacaksa alın ama ciddi kısmanız gerekiyorsa önce yavaş yavaş birikim yapın çok zorlanmayacağınız noktada alırsınız. Borç borç da hayat geçmez

Asosyal bir hayatınız varsa bekleyin.Biraz hayatınızı yaşayın derim.Öyle bir Kp varken zaten sırtınız yere gelmez.

Tekrar borclanmak sizi bunaltmayacaksa 2. alin derim ben.
Ne yapsaniz kâr sonucta.
Ben olsam alirdim yani

bende öyle düsünüyorum yani kayınpederim maddi açıdan oluyor.ama eşim kendimiz birseyler yapalım diyor...yani kendini babasına ispat edecekmiş...bende ne gerek var diyorum..
..babacım babacım diyerek adamın gönlünü alıyorum zaten...
50 bin pesinat ve iki ayda ödeme sartlariyla bu zamanda ev almak imkansız.
Kiradaysaniz elbette ev alın derim.

yok kendi evimiz var...kayın pederim müteahhit ..yaptıgı evlerden birini bize satacak ..bizimde tavuk çiftligimiz var yani daha dogrusu kayınpederimin ama biz işletiyoruz..2 aydan 2 aya elimize para geciyo..

merhaba arkadaşlar
daha öncede bir konu açmıstım dükkan almak konusunda Allah razı olsun çok destek oldunuz ve biz o dükkanı aldık bu ay borcuda bitti çok şukür hatta 1 senedir kiracımızda var...az özet geceyim bilmeyenler icin...bir dukkan vardı 200 bin lira.kaýınpederim 100 binlira hibe vermisti ..kalanınıda altınlarımı bozdurarak ve kredi çekerek aldık 1.5 sene icinde krediyide bitirdik ...
kayınpederim borcumuzun bittigini biliyor ve bizi yine borca sokmak istiyor 50bin pesin verin ben size bi daire vereyim kalanını ikiaydan ikiaya ödeyin diyor...yani nerden baksan 2 sene daha borclu olacagız...
biz dükkan borcunu ödemek için yemedik...içmedik gezmedik aman bitsinde rahat edelim diye...
şimdi eşim borca girmek istemiyor ama ben kararsızım hazır cocuklar kücükken ve cok masrafımız yokken bi daire daha alsak mı?? yoksa hayatımızı mı yaşasak..siz olsanız napardınız?
Eğer imkanınız varsa alın 2 sene nedir ki göz açıp kapayana dek geçer

Asosyal bir hayatınız varsa bekleyin.Biraz hayatınızı yaşayın derim.Öyle bir Kp varken zaten sırtınız yere gelmez.
aynen a sosyal bi hayatimız var ..biri 2 biri 4 yasında kizlarımiz var zaten pek bir yere çıkamıyoruz...zaten çıkacak parada kalmıyor..ama iste şuna karar veremiyorum...azcık gezelim tozalim para harcayalım mı? yoksa evi alıp biraz daha dişimizi mi sıkalım...

Eğer imkanınız varsa alın 2 sene nedir ki göz açıp kapayana dek geçer

imkanımız var çok şükür ama inanın kücük kızimö arkama bağlayıp tavuklara bakiyorum (36bin tane) ..aynı şekilde ineklere bakiyorum sağıyorum..dükkanın borcu bitene kadar kendime bi ferace bile almadım...şimdi ise tam bitti derken bu ev isi cıktı...bir yanım amaaannn mezarına mı götürcen ye gitsin diyor...bir yanım cocuklarını düsün onlara bi gelecek hazırla diyor....

merhaba arkadaşlar
Eger oturacak bir evim kirada da dukkanim olsa uzun bir sure borca girmez hayatimi yasardim. Ne olursa olsun dunya mali icin yemeyip icmeyip borc odemeyi uygun bulmuyorum ben. Cunku ne kadar yasayacagimiz bile belli degil. Ben mal degil ani biriktirmekten yanayim. Ama diyorum ya bunu oturacak bir evim olsa soylerdim.

aynen a sosyal bi hayatimız var ..biri 2 biri 4 yasında kizlarımiz var zaten pek bir yere çıkamıyoruz...zaten çıkacak parada kalmıyor..ama iste şuna karar veremiyorum...azcık gezelim tozalim para harcayalım mı? yoksa evi alıp biraz daha dişimizi mi sıkalım...
Bence gezin gerçekten o kadar pişman oluyorki insan.Büyüklerimiz genelde bundan yakınıyor hayatımızı hep boşa harcadık bizimle beraber çocuklarımız da aynı şekilde sefillik çekti diye.Çünkü hep para biriktirmişler veya anne babaya para vermişler.

Siz de hayatınızı yaşayın gitsin.

bende öyle düsünüyorum yani kayınpederim maddi açıdan oluyor.ama eşim kendimiz birseyler yapalım diyor...yani kendini babasına ispat edecekmiş...bende ne gerek var diyorum..
..babacım babacım diyerek adamın gönlünü alıyorum zaten...

yok kendi evimiz var...kayın pederim müteahhit ..yaptıgı evlerden birini bize satacak ..bizimde tavuk çiftligimiz var yani daha dogrusu kayınpederimin ama biz işletiyoruz..2 aydan 2 aya elimize para geciyo..

Ev var , dükkan var daha ne olsun.

merhaba arkadaşlar
kesinlikle alırdım. düşünmezdim bile.

imkanımız var çok şükür ama inanın kücük kızimö arkama bağlayıp tavuklara bakiyorum (36bin tane) ..aynı şekilde ineklere bakiyorum sağıyorum..dükkanın borcu bitene kadar kendime bi ferace bile almadım...şimdi ise tam bitti derken bu ev isi cıktı...bir yanım amaaannn mezarına mı götürcen ye gitsin diyor...bir yanım cocuklarını düsün onlara bi gelecek hazırla diyor....
Allah kolaylık versin, yaşınız genç ilerde neyin ne olacağı belli olmaz imkan varken birikiminizi yapın derim ben, hem kendi geleceğiniz hem de çocuklarınızın geleceği için... Borçlanacağınız zaman dilimi 5-10 yıl değil ki 2 sene çabucak geçer ;)

Allah kolaylık versin, yaşınız genç ilerde neyin ne olacağı belli olmaz imkan varken birikiminizi yapın derim ben, hem kendi geleceğiniz hem de çocuklarınızın geleceği için... Borçlanacağınız zaman dilimi 5-10 yıl değil ki 2 sene çabucak geçer :KK66:

kardeşlerim kafamı karıstırıyor ...on tanede evin olsa birinde oturacaksın ne gerek var borca giriyorsun diyo..sana yazık diyor...koskoca çiftligi eşimle ikimiz idare ediyoruz gece gündüz calısıyoruz hele ciftlikte tavuk varken(44 gün) eşimle beraber hicbir yere gidemiyoruz, hep birinin ciftlikte kalması gerek..gece ve gündüz dönüsümlü olarak bakıyoruz ...yani aslında paramız olsa bile gezmeye vaktimiz yok...
ama bende hic tatile gitmedim ne bileyim bi kerede benim önüme hazır yemek gelsin cok heves ediyorum...29 yasındayım ve 7 yıllık evliyim daha hic 1 gece çiftlik dısında biryerde kalmadık...

Eger oturacak bir evim kirada da dukkanim olsa uzun bir sure borca girmez hayatimi yasardim. Ne olursa olsun dunya mali icin yemeyip icmeyip borc odemeyi uygun bulmuyorum ben. Cunku ne kadar yasayacagimiz bile belli degil. Ben mal degil ani biriktirmekten yanayim. Ama diyorum ya bunu oturacak bir evim olsa soylerdim.

çok doğru söylüyorsunuz bir yanim sizinle aynı fikirde bende cok istiyorum...gezeyim tozayım...
bir yanımda bu fırsatı kaçırma kp olmazsa hicbirsey yapamazsın diyor

E o aldığınız evde oturmayacağınız için ondan gelen bir kira geliri de olacak değil mi? O zaman elinize daha çok kalıp da bir şeyler yapabilecekseniz alın. Çünkü çok büyük bir yatırım bu. Hem de çok uygun koşulla

Back
X